Emmaljunga NXT90 lastenvaunut

Testasimme Emmaljunga NXT90 lastenvaunut kaupungissa, taajamassa ja metsäreiteillä. Tässä kokemuksia – perehdytään muun muassa siihen, miten Emmaljunga NXT90 vaunut pärjäävät eri maastoissa ja jokapäiväisessä vauva-arjessa. Emmaljunga NXT90 ovat laadukkaat lastenvaunut, joihin saa kiinni vaunukopan, istuimen tai turvakaukalon. NXT90 lastenvaunut muuttuvat myös tuplavaunuiksi Go Double -adaptereilla.

Kuvien vaunujen värit: Outdoor Navy Eco ja Outdoor Black Eco.

Nappisilmät suosittelee: Molemmissa kuvien väreissä on Ergo kuppi-istuin, sillä suosimme kuppi-istuinta. Siinä lapsen asento on mielestämme parempi; lapsi ei liu´u alaspäin istuimessa, istuessa lapsi on täysin 90 asteen kulmassa hyvin tuettuna. Makuuasennossa pää on aina ylempänä jalkoja. Lisäksi suosittelemme seuraavia lisävarusteita: hoitolaukku, talvi-istuin (vaihdetaan normaalin istuinkankaan tilalle), aurinkovarjo (ehdoton kesällä!!! vaunuverho voi nostaa vaunujen lämpötilan hurjan korkeaksi), jalkapeite tuulisille säille, sivukori ostoksille. Hanki myös rengaspaketti (Outdoor Air talveksi), mikäli vaunusi tulevat Competition renkailla!

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit: Mitkä tuotteet läpäisevät testin

Emmaljunga maahantuonti ja myynti Suomessa: Lastentarvike.fi

Onko Emmaljunga lastenvaunut parhaat lastenvaunut?

Emmaljunga on valmistanut lastenvaunuja ja rattaita vuodesta 1925. Vaunu- ja turvaistuinbisneksessä se vain tuppaa menemään niin, että ne pisimpään tuotteita valmistaneet osaavat asiansa. Vuosien työ yksin jo kertoo siitä, että laadun on oltava hyvää, kun suosio vain jatkuu vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Toki uusikin yritys voi olla innovatiivinen ja sen tuotteet laadukkaita, mutta vuosikymmenten kokemusta on vain hankala päihittää. Vuosikymmenten aikana on ehditty kerätä hurjasti palautetta ja ehditty kehittää yksityiskohtia huippuunsa. Huippulaatuisia brändejä on muitakin, mutta Emmaljunga lastenvaunut ovat testiemme perusteella yhdet parhaista. Emmaljunga tuo brändinä mieleemme myös toisen pitkälinjaisen alan yrittäjän ja brändin, toisen suosikeistamme, Britaxin. [lue lisää & katso mm. Britaxin videot Britax Römer Baby-Safe Flex Base telakka & Britax Dualfix M i-size turvaistuin & Britax Go Big 2 lastenvaunut]

Emmaljungan lastenvaunut ja lastenrattaat tehdään edelleen käsityönä. Materiaalit ovat todella laadukkaita ja jälki on hyvää. Käsin tehty on aina käsin tehty…

Vinkki! Kun valitset vaunuja, kiinnitä huomiota yksityiskohtiin – miten ja mistä jokainen osa on valmistettu. Kiinnitä huomiota myös kankaisiin; mitä materiaalia kankaat ovat, ovatko ne säänkestäviä, tuuleeko kankaista läpi jne…

emmaljunga nxt90 outdoor black ergo

Emmaljunga NXT90 lastenvaunut – kokemuksia

Emmaljunga NXT90 yhdistelmävaunut ovat todella laadukkaat ja näppärät, vaikka vankkaa tekoa ovatkin. Runko on jämäkkä ja vahva, silti ohjattavuus on hyvä ja vaunuja voi käännellä myös yhdellä kädellä. Emmaljunga NXT90 lastenvaunut soveltuvat testiemme perusteella niin kaupunkiin, kuin haastavaan maastoonkin. Vaunut kääntyvät helposti ja pienessä tilassa, samalla ne ovat kuitenkin hyvin tasapainoitetut.

Outdoor Air ilmarenkaat ovat valintamme talveksi. Niissä on riittävästi uraa pureutumaan lumeen ja loskaan. Muille kuiville keleille soveltuu hyvin taas sitten Competition rengas.

Emmaljunga NXT90 lastenvaunut ovat sinun valintasi, joka haluat laatua ja vastinetta rahallesi. Haluat vaunut, jotka kestävät useamman lapsen, tarvittaessa myös kaksi samanaikaisesti. Haluat vaunut, jotka eivät heilu ja huoju tai nitise ja natise. Pidät jykevämmistä vaunuista, joiden jousitus ei ole pehmeän pomppiva. Haluat vahvaa tekoa olevat vaunut, jotka ovat kuitenkin näppärät vaikka ahtailla kaupan käytävillä.

Emmaljunga NXT60, NXT90, NXT60F ja NXT90F erot

Emmaljungan mallimerkinnät voivat alkuun vaikuttaa todella erikoisilta. On kuuskymppistä ja ysikymppistä, on F:ää ja on tavallista. Mitä ihmettä nämä kaikki tarkoittavat?

  • F kertoo siitä, että istuimen saa täysin makuuasentoon. Niin sanottu ”suora istuin”, eikä kuppi-istuin, jota me suosimme. Vaunukoppa jää monella jopa hankkimatta, sillä vastasyntynyt voi makoilla mukavasti täysin suoralla alustalla.
  • Emmaljunga NXT60F ja NXT90F mallissa on myös tavallisesta mallista poikkeava selkänoja; selkänojan kangas ”roikkuu” alempana vapaasti, kun taas tavallisessa mallissa (=kuppi-istuimessa) tällaista kangasta ei ole lainkaan.
  • NXT90 mallit ovat hieman suurempia mitoiltaan ja painoltaan, kuin NXT60. Pienin saatavilla oleva NXT sarjalainen on NXT30.
  • NXT90 ja NXT90F lastenvaunut muuttuvat Go Double -adaptereilla myös tuplavaunuiksi. Tällöin samat vaunut menevät myös kahdella lapsella.

Emmaljunga NXT90 vaunut – mistä pidimme?

Materiaalit – Emmaljunga NXT90 Outdoor Black Eco ja Outdoor Navy Eco kankaat ovat todella laadukkaat. Kankaat ovat paksut ja pitävät tuulen ja tuiskeen poissa pienestä. Kankaat kestävät aikaa ja käyttöä, eivätkä pelästy hiekkaisia kenkiä tai napakkaa käsittelyä. Runko on kestävää ja vahvaa alumiinia, näillä vaunuilla voi rymytä vaikka metsässä.

Mukavuus – Lapsen asento kuppi-istuimessa ja vaunukopassa on erinomainen. Istuin on hyvin pehmustettu, samoin vaunukopan pohja. Vaunukopan pohjan päätyosaa saa korotettua halutessaan esim. tukemaan pienen istuma-asentoa. Emmaljunga NXT90 vaunut ovat jämäkät ja riittävän jousitetut, kulkeminen epätasaisella alustalla sujuu helposti ja pehmeästi.

Laatu – Yleisesti laatu ja tuntuma vaatii erityiskiitokset. Korkea laatu sekä valmistajan kokemus näkyy ja tuntuu. Verrattavissa malliin Britax Go Big. Bugaboo taas, vaikka meille kovin mieluinen onkin, ei yllä tälle tasolle millään mittarilla, mille nämä kaksi valmistajaa yltävät. Bugaboon runko on muovisemman oloinen ja jousitus paljon pehmeämpi ja siten heiluvampi. Bugaboo vaunujen sivuttaissuunnan heiluminen ärsyttää sekä tekee vaunuista jotenkin epävakaat ja halvan oloiset, vaikka hinta pyörii lisävarusteilla yli 2000€ hintaluokassa. Samoin Bugaboon kankaita ei voi edes verrata Emmaljungan kankaisiin, ilmeisesti Bugaboo Fox2 mallissa on nyt tehty tosin pieni parannus tässä. Ja toki pitää muistaa että testaamme lastenvaunuja pohjoisen olosuhteissa, emmekä Keski-Euroopan hiekkarannoilla, jossa on aina lämmin ja ihanat kelit. Siellä Bugaboo Fox lastenvaunut pärjäisivät jo huomattavasti paremmin. [arvostelu Britax Go Big 2 lastenvaunut & Bugaboo Fox lastenvaunut]

XXL kuomu – Emmaljunga NXT90 lastenvaunut on varustettu todella suurella kuomulla. Kuomussa on monta eri osaa, jotka voi ottaa halutessaan ”käyttöön” ja näin ennestään pidentää kuomua. Suosimme aina vaunuja ja rattaita, joissa on suuri suojaava kuomu. Se suojaa tehokkaasti auringolta, tuulelta, hiekalta, sateelta ja lumelta. Meille ehdoton tekijä on myös kankaat – kuomun on pidettävä tuulta ja tuisketta.

Jousitus – NXT90 vaunuissa on hyvä jousitus, vaikkakin melko jäykkä. Älä siis odota heiluvan pomppuista jousitusta, vaan vankempaa jykevyyttä, joka silti absorboi tehokkaasti iskut. Jos kaipaat pehmeämpää jousitusta juurakkoisille metsälenkeille, tutustu myös näihin vaunuihin: Hartan R1 GTS lastenvaunut & Hartan Topline S lastenvaunut.

Selkänojan säätö – Vaikka erillinen nahkapäällysteinen säätökaari on hieman erikoinen, on se käytännössä näppärä. Kaaresta vetämällä saa selkänojan kulmaa säädettyä vaivatta kummalta puolelta tahansa.

Selkänojan pituus – Emmaljunga NXT90 vaunut on varustettu korkealla istuimella, jonka selkänojan korkeus on 105cm. Painoraja on 22kg.

Turvakaari – Kankainen osa tulee jalkojen väliin ja kiinni turvakaareen, näin se estää lapsen liukumisen turvakaaren ali, siitä plussaa.

Aurinkovarjo – Iso suositus aurinkovarjosta yleensäkin, se suojaa tehokkaasti auringolta. Mutta Emmaljungan aurinkovarjo on lisäksi todella suuri ja säätövaraa on paljon. Nivel taittuu neljään eri suuntaan, mitä ei ole muissa vaunuissa tullut vastaan vielä. Varjossa on myös jousi, jota voi vääntää mihin suuntaan tahansa. Tämä päivänvarjo on ehdottomasti ”must have” lisävaruste.

Talvi-istuinEhdoton lisävaruste kaikille NXT omistajille, pohjoisen olosuhteisiin! Talvi-istuin vaihdetaan tavallisen istuinkankaan tilalle. Sen sisävuori on pehmeää karvaa ja jalkapeite sulkeutuu tiiviisti vetoketjulla istuinkankaaseen kiinni edestä. Etuna tässä ratkaisussa tavalliseen jalkapeitteeseen on se, että tuuli ei pääse kerta kaikkiaan mistään läpi. Vaunuista tulee todella suojaisat, etkä tarvitse erillistä lämpöpussia, vaan voit sujauttaa lapsen vaunuihin haalarissa.

Rengaspaketti – Erilliset rengaspaketit ovat mahtava juttu. Liian usein vaunut myydään yksillä renkailla, joiden pitäisi mennä kesällä ja talvella. Kuitenkin pohjoisen talvikelit ovat monesti todella haastavat.

Työntöaisa – Sekä teleskooppi-, että kulmasäätö!!! Harvoissa vaunuissa on tätä. Soveltuu myös todella pitkille, kun säätövaraa on joka suuntaan. Työntöaisan saa myös todella alas, esim kahvilassa (katso kuvat).

Istuimen irroitus – Istuin irtoaa rungosta helposti nahkaisten lenkkien avulla. Ei pieniä nappeja ja klipseja rungon sivuilla! Lenkeistä istuin on helppo nostaa pois tai kääntää.

emmljunga nxt sivukori

Emmaljunga NXT90 lastenvaunut – mistä emme pitäneet?

Kasaus – Monivaiheinen kasaus, tosin helppo, kunhan oppii. Istuin irroitettava ennen kasaan laittoa. Meillä runko menee sellaisenaan GLS mersuun, vain aisa on laitettava ala-asentoon, muuten runkoa ei tarvitse kasata.

Adapterit – ”Monihampaiset” adpaterit vaativat totuttelua. .

Turvakaari – Siirtääkseen turvakaaren sivuun, on irroitettava kankainen väliosa. Turvakaari on myös sen verran alhaalla, ettei muiden merkkien lämpöpussit usein mahdu Emmaljungiin. Harkitse sen sijaan Emmaljungan oman talvi-istuimen ostoa. Turvakaari on myös aika tiukasti kiinni.

Jarru – Vakiojarru on todella napakka, mutta myös todella tiukka. Sandaaleilla varpaat on kyllä rullalla. Lisävarusteena myytävä jarrupolkimen lisäosa (vapautus painamalla, eikä nostamalla varpailla) on samoin todella jäykkä vapauttaa ja jotenkin oudossa kulmassa. Ei toimi ihan niin hienosti, mitä toivoisi. Lisäksi vapautuspainike on syvällä vaunujen alla, jalka ottaa helposti kiinni istuimeen, kun jarrua koittaa vapauttaa. Perusjarrulla pärjää ihan hyvin.

Kokotiedot

Emmaljunga NXT90 lastenvaunut – runko pyörillä: 11.7 kg

Vaunukoppa: 4.6 kg

Rungon leveys: 58.5 cm

Runko kasattuna ilman pyöriä: 80 / 48 / 18 cm (leveys pyörillä 58. 5cm)

Työntöaisan säätö: 68 – 115 cm

 

Jaa julkaisu:

40 Comments

  1. Viivi
    17.4.2020 / 10:22

    Moikka ja kiitos tosi hyvästä & kattavasta arvostelusta! ? Mitä mieltä oot, riittääkö vaunuihin ainoiksi renkaiksi Outdoor Air ilmarenkaat?

  2. Viivi
    17.4.2020 / 10:25

    Ja satutko tietämään mitkä kaikki turvakaukalot saa sopimaan adapterilla runkoon? ?

  3. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    21.4.2020 / 15:03

    Moikka! Teron mielestä kyllä riittää, mun mielestä ei. 😀 Perustelut: Tero jaksaa työntää paremmin, vaikka Airit pureutuu tiukemmin jotenkin maastoon ja ovat vähän pehmeämmät. Mun mielestä taas renkaiden epätasaisuus ja pehmeys tekee sen verran jotenkin raskaammaksi vaunut, että ei oo mukava työntää. Lumessa ja loskassa en muilla kuin Aireilla kulkisikaan, mutta heti kun tuli nyt sulat tiet, vaadin competition renkaat alle. 🙂 Mun mielestä kun kerran eri renkaita saa, kandee siihen panostaa. Vaunut menee parhaimmillaan vuosia ja vaikuttaa isosti työntötuntumaan. Sileä rengas vaan on kevyempi ja rullaavampi. Olen noin 162cm ja alle 60kg, että tätä vartta ja työntövoimaa ei hurjasti ole niin mieluummin meen niin, että on vähän kevyempää. 😀

  4. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    21.4.2020 / 15:07

    Ainakin Britax Baby-Safe2 (meidän suosikki!)& SHR2, Maxi-Cosi Cabriofix & Pebble plus, BeSafen kaikki mallit.. Nuna ja Joie menee usein Maxi-Cosin adaptereihin kiinni, vaikkei tätä mainosteta. Kandee testaa livenä tai soittaa liikkeeseen, jossa myydään kyseisiä kaukaloita, jos niihin päätyisit.. 🙂

  5. Maisa
    21.4.2020 / 20:24

    Moikka! Luin aiemmin tekemäsi arvostelun Britax Smile 2 -vaunuista ja siellä luki, että teillä oli ollut myös uudet Smile 3 -vaunut testissä. Onkohan niistä tulossa vielä arvostelua? 🙂 Olin jo kallistunut noiden Smile 3 -vaunujen puoleen, mutta nämä Emmaljungat alkoivat nyt myös houkuttamaan. Vetävätkö Britaxit mielestäsi mitenkään vertoja näille? Haussa vaunut maastoon hiekkateille sekä kaupunkiin, ja sen kokoiset kärryt, että mahtuvat hyvin myös julkisiin.

  6. Pertti
    22.4.2020 / 10:10

    Hei,

    Kokotiedoissa on ilmeisesti NXT60:n mitat?

  7. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    23.4.2020 / 10:19

    Hei, tekstiin oli vahingossa mennyt 60 eikä 90… Muutamia kokotietoja tarkennettu (otettu Emmaljungan omilta sivuilta).

  8. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    23.4.2020 / 10:23

    Moikka! Koitan saada sen ulos mahd pian, jäänyt odottamaan to do listalle vaikka on kyllä käynyt läpi kovan testimme 😀 Molemmat menevät julkisiin helposti, Emmaljungat eivät ole juuri isommat kuin Smilet, jos yhtään isommat, vaikka jämäkämmät ovatkin. Onko talvikelit teillä millaiset? Auraamattomat tiet vai auratut? Tuo vähän ratkaisee, sillä toki smileilla pärjää, mutta jos on yhtään hankea ja korkeampaa lunta, suosittelen kyllä aina Emmaljungaa. Toinen asia, mitä kannattaa miettiä, on tykkäätkö ehdottomasti tosi pehmeistä ja jousitetuista (jopa vähän pomppivista) vaunuista vai käyvätkö vakaan jämäkät? Nämä Emmajungat eivät ole sen raskaammat oikeastaan työntää, mutta ovat tosi paljon jämäkämmät kauttaaltaan. Jousitus on olemassa, muttei se ole sellainen, mikä tuntuu työntäessä. Jotkut suosivat tätä, toiset haluavat joka suuntaan joustavan pomppivat 🙂 Ihan makukysymys.

  9. Laura
    25.4.2020 / 15:23

    Notkuuko näissä työntöaisa millin pari heiluttaessa/liikuttaessa? Tällä hetkellä meillä Britax Go Big ja mielestäni raivostuttavin asia niissä vaunuissa on aisan korkeudensäätökohta, joka antaa millin pari periksi ja tekee aisasta ”heiluvan”. Tämä toki on mielestäni lähes kaikissa testaamissani vaunuissa sama ”ongelma”, koska kyseessä on sarana tms systeemi, jolloin se ei täysin heilumaton voi olla. Myös Nunan teleskooppisäädöllä oli tämä ”ongelma” Nämä Emmaljungan vaunut vaikuttaisivat muuten täydellisiltä, mutta entäs kun on sekä teleskooppi- että kääntyvä säätö aisassa, niin notkuvatko vaunut säätökohdista? On kyllä mahdollista, että täysin heilumatonta aisaa ei ole olemassakaan, mutta elättelen edelleen toivoa 😀

  10. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    26.4.2020 / 10:55

    Emmaljungan aisa ei heilu!! Tiedetään kyllä tosi hyvin tuo ongelma, ja TOSI yleistä. Emmaljungan aisa kiinnittyy todella tiukkaan, mikä estää ton heilumisen. Meillä Go Big aisa ei heilunu (siinähän vaan kulmasäätö, mutta ilmeisesti sulla se nivel kuitenkin heiluu?). Nuna kyllä, ja Bugaboo Fox pahasti, se sen vaunun iso miinus. Mutta Emmaljunga on nyt ollut ehkä tiukoin kaikista tossa asiassa.

  11. Sari
    28.4.2020 / 09:14

    Moikka!
    Kuuluuko näissä vaunuissa vaunukopan keinua hieman eteen ja taakse rungossa kiinni ollessaan? Vai kuuluisiko kopan pysyä tukevasti rungossa liikkumatta? Heiluminen tapahtuu ikäänkuin jousitus olisi kyseessä, mutta on sen verran kömpelöä tuo heiluminen eli jousituksesta tuskin on kyse? Ja jos tämä liikkuminen (tai väljyys) kuuluu asiaan, niin mikä funktio toiminnolla on?

  12. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    28.4.2020 / 15:26

    Meillä ei ole heilunut, ota yhteys myyjään ja lähetä vaikka video asiasta! Yleensä Emmaljungan kaikki osat on tosi napakasti kiinni, eli tämä kuulostaa oudolta..

  13. Maija
    3.5.2020 / 11:45

    Hei! Ja kiitos mahtavista arvosteluista, helpottavat osakseen päätöksentekoa!
    Olemme pohtineet Emmaljungan ja Britax smile 3:n välillä. Tällä hetkellä olemme kallistumassa Emmaljungan puolelle, vaikka rungolla onkin hieman enemmän painoa. NXT90 ja NXT60 rungot kiinnostavat. Onko NXT60 runko mielestäsi liian pieni esim. metsäpolkulenkeille tai siis ainakin asvaltin ulkopuolelle? Tokihan saa renkaat vaihdettua, mutta… Tämä pohdituttaa tällä hetkellä.

  14. Elina
    5.5.2020 / 21:53

    Hei, kysyisin neuvoa vaunujen hankintaan. Olen yrittänyt selata koko netin läpi ja miettiä mitkä vaunut olisi hyvät. Olisi vauva tulossa ja edellinen lapsi kaksi. Asutaan maalla, mutta käydään kaupungissa. Vaunujen tulisi siis mennä sekä maastossa hyvin, että myös kaupungissa. Joko lisä istuin edelliselle lapselle tai seisomalautaa. Jousitus olisi plussaa mutta ei tarvitse olla kiikkuva/ huojuva. Edellinen lapsi ei suostunut nukkumaan kuppi istuimessa ollenkaan. Uskallanko hankkia sellaisen nyt? Olisi myös hienoa, jos vaunut ei veisi koko konttia.

  15. Netta Vikström
    8.5.2020 / 21:57

    Heippa! Te jos ketkä varmaan pystytte vastaamaan minua askarruttaneeseen asiaan ? Eli kulkeeko NXT90 hyvin metsässä? Perheen kanssa tehdään metsä retkiä viikottain, ja meillä on rattaiden vaihto edessä kun nykyisissä menee 15kg painoraja umpeen. Metsässä kuljetaan ihan polkua pitkin, mutta jokunen juuri on matkan varrella. Vaadin tuleviin kuitenkin kuppipenkin, niin nämä tuntuu olevan hyvä vaihtoehto outdoor rungolla. Onko teillä muuten Super Vikingistä kokemusta näihin verrattuna? Asutaan ihan taajamassa ja lenkkeillään myös ihan asfaltilla, joten metsässä kulku ei ole ainut ehto. Haluaisin kuitenkin kääntyvät etupyörät seuraaviin. Nyt käytössä ollut Nord Comfort, mutta ne tosiaan menee pieneksi…

  16. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    9.5.2020 / 14:40

    Moikka! Pärjäät metsässä, missä satunnaisia juuria esillä siellä täällä. MUTTA jousitus ei ole NXT90 pehmeä, hyvinkin olematon (vaikka kyyti on pehmeää)… Joten vähän kyllä pomputtaa tuossa maastossa, kun menee juurakoiden yli. Pehmeämpi kyyti olisi niin työntäjälle, kuin lapsellekin esim Hartaneissa tai Britax Go Bigeissä. Mutta jos kyse tosiaan suht siististä polusta, jossa harvakseltaan esteitä, niin pärjäät NXT90llä. Ne ovat vähän raskaammat työntää, jos alla Air renkaat, mutta se on sen arvoista, koska ilmarenkaat absorboi enemmän iskuja! 🙂 Toivottavasti tästä oli apua! Super Vikingejä ei ole testattu pidempää pätkää tai metsässä, nyt tuskin tulee arvostelua kun poistuu koko malli, mutta ne ovat vielä raskaammat kyllä, joskin jousitus pehmeämpi.

  17. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    9.5.2020 / 14:50

    Moikka! Lapset on niin erilaisia, etten tuomitsisi / pelkäisi kuppi-istuinta aiemman kokemuksen perusteella 🙂 Ja esim NXT90 kohdalla voit eka hankkia vain vaunukopan ja katsoa nukkuuko seuraava tapaus edes vaunuissa vaunukopassakaan (esim siinä lähempänä 6kk ikää). Damsku ei pahemmin tykännyt nukkua niin sekin tuli siinä kohtaa hyvin selville ilman arvailuja. Sitten vaunuihin – NXT90llä pärjäät mainiosti mainituissa oloissa ja etuna se, että saat 2 kyytiin samaan aikaan. Talveksi Air renkaat, muuten competition ok. Jousitus on tosi jäykkä eli ei kiikkuva/huojuva. Oletan, ettei teillä aina aurata siellä talvella välittömästi lumen tultua, joten tarviit vaunuilta parempia maasto-ominaisuuksia. NXT90 ohella iso suositus esim Hartan Racer (kevyt ja näppärä mutta pärjää missä vaan). Britax Go Big 2 pärjäät hienosti, mutten muista saako lautaa kiinni, 2 istuinta ei. Bugaboo Donkey vähän ohkanen kankailtaan jos on yhtään kylmemmät ja kovemmat talvet, lisäksi leveä myös yhdellä lapsella, tosin saa laudan kiinni että siitä plussaa. Jousitus tosi pehmeä ja heiluvainen. Uppababy Vistalla pärjäät (lauta tai 2 istuinta), jos et mee ihan umpihangessa tai juurakoissa. Jousitus pehmeämpi kuin NXT90, muttei niin pehmeä kuin Bugaboolla!

  18. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    9.5.2020 / 14:55

    Moikka, NXTien rungon koolla ei ole varsinaisesti väliä maaston suhteen, mutta ongelma tulee renkaiden koossa.. 60 eturenkaat on pienemmät, onneksi tosin saa Air ilmarenkaat, ne on ihan must ”offilla” ja talvella! Smilella en lähtisi edes siistille metsäpolkulenkille, kun jousitus on sen verran pehmoinen ja istuin korkealla (balanssi ei riittävän vakaa haastavammalle alustalle). Kummalla vaan NXTillä voisin lähteä, mieluummin 90llä. Jos ei ole pahempia juurakoita ja suht siistit polut niin pärjäätte 60llä pehmeämmillä Air renkailla 🙂

  19. Netta
    9.5.2020 / 18:00

    Kiitos nopeasta vastauksesta ??? Nämä NXT90 olisi siitäkin hyvät, että tarvittaessa näihin saa kaksi kyytiin. Siihen on varmasti järkevää kiinnittää huomiota, kun taaperolle uusia kärryjä kattelee. Niitten tulee siis kestää aikaa ja muuttuvia tarpeita. Eräs toinen seikka mikä näissä houkuttaa, on istuin korkeus!! Nykyisissä kärryissä 86cm pitkällä, tupsupipo päässä ei mahdu kuomu kiinni ? Tähän asiaan suosittelen kaikkien kiinnittävän huomiota. Mutta kiitos, tästä oli apua, ja sain ainakin varmuutta päätöksen tekoon ?

  20. Hanna
    10.6.2020 / 09:36

    Heippa,

    mitä seisomalautaa suosittelet NXT90? Vielä kiinnostaa myös, onko näiden kasaan laittaminen kuinka hankalaa?

  21. Michelle Goh
    11.6.2020 / 10:04

    Moi! Apologies for writing in English, I’m still leaning Finnish, I’m afraid I won’t be able to ask my question properly! I was looking between the NXT60 and NXT90 strollers, and I was wondering what you thought about the NXT60 on outdoor terrain? We live next to a lake and would like to push the baby around, even if it has snowed, and was wondering if the NXT60 with outdoor wheels would work fine or would you recommend the NXT90 more for outdoor terrain? Thank you very much. Your website has been very very helpful 🙂 another one we’re also considering is the britax smile 3….

  22. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    12.6.2020 / 11:08

    Hi Michelle! If you go out an about to places without proper roads or where they dont remove the snow every week/day, choose NXT90! NXT60 has so much smaller front wheels that I wouldnt recommend that for this purpose. Size-wise in general there is such a small difference between the two that I would go for the 90. I wouldnt choose Smile for this sort of use! It has small front wheels and the wheels are close to each other which makes it more like a slimmer city stroller than off-road stroller. Either NXT90 or from Britax selection Go Big2. 🙂

  23. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    12.6.2020 / 11:10

    Moikka, tietääkseni NXTlle on yksi oma lauta Emmaljungalla. Tätä ei olla testattu. Yleensä merkin oma lauta menee runkoon helpoiten ja parhaiten, Emmaljungalla muistaakseni koukkukiinnitys eli helppo laittaa! 🙂

  24. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    12.6.2020 / 11:19

    Kiva juttu, kiitos 🙂 Istuimien korkeuksissa on paljon eroja joo, hyvä pointti!

  25. Senni
    24.6.2020 / 07:46

    Hei onko noista ergo ja flat istuimista molemmista kokemuksia? Yritän tässä pohtia, että kumpi ois meille parempi. Meillä on nxt60 ja vaunukoppa on ollut kovassa käytössä tähän asti. ?

  26. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    7.7.2020 / 11:18

    Moikka! Suosimme itse kuppi-istuinta, koska flat istuin kaikissa vaunuissa tähän asti ei nouse tarkalleen 90 asteen kulmaan (istuma-asento).Tällöin lapsi hieman röhnöttää istuimessa ja joissain valuu pahasti haaravyökappaletta vasten. Toki suorassa istuimessa omat hyötynsäkin, kun saa ihan suoraksi. Meillä Damian halusi 6kk kohdalla aina katsella maailmaa ja oli aina vaunulenkeillä hereillä, niin kuppiasento ja istuma-asento sopi meille hyvin. Emme henk koht pidä siitä, kuinka suorat istuimet aina ”pussittaa”, kun kangasta on niin paljon, mutta tämä toki vain ulkonäköseikka ja toissijainen käytössä loppupeleissä. Meidän mielestä vaunut on eniten käytössä istuma-asennossa, minkä vuoksi meillä prioriteetti on siinä istuma-asennossa ja sen ergonomisuudessa (silmämääräinen).

  27. Sonja
    23.7.2020 / 21:29

    Moi! Testasitteko näitä tuplina? Onko taaperolle hyvin tilaa, jos tähän yhdistää vaunukopan? Oltiin jo kallistumassa Thule Sleekeihin, mutta niissä tuleekin painoraja vastaan melkein heti kun vauva syntyy, joten nää ois varmaan seuraavana vaihtoehtona.

  28. Shirley
    23.8.2020 / 23:38

    Hi, thanks for the reviewing, I was hesitating between fox2 and nxt90. Could you tell why you prefer cup seat instead of flat seat? We have now flat seat for my first kid, he sleeps in the seat when we are out even he is 3 now, I think flat seat can lay him down. The cup seat keeps the kid always the same position, do they feel comfortable or is there risk for health? Nowadays.many brands only offer cup seat, I just want to know this is better than flat seat?

  29. Miimi
    11.9.2020 / 20:10

    Hei, kiitos kattavasta esittelystä. Onko vaunukoppaan omaa painorajaa, kun oletettavasti tuo 22kg on istuinosan painoraja? Kaikki vauvat ei tietenkään vaunukopassa viihdy pitkään tai ollenkaan, mutta jos viihtyisi niin joutuuko silti noin 6kk iässä vaihtamaan istuinosaan?

  30. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    6.10.2020 / 13:05

    Moikka! Yleensä on jotain 9kg, eli ei 22kg! En uskalla sanoa tarkempaa kun edes Emmaljunga ei sitä ilmoita (kuin ohjekirjassa…).

  31. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    6.10.2020 / 13:27

    Hi Shirley, yeah sure. So we have felt, when testing multiple different seats and brands, that every time the seat is so called flat seat, Damian is sliding down towards the seatbelt (crotch bit). He is not getting enough support when sitting, but instead the whole bottom and lower back area is curved. This is only how we feel and how it looks to us. So when using a cup seat, we feel that he has got way more support on the lower back area and he is sitting in a better up-right position. Also does not slide down from the seat. Also, the downside of many flat is that they don’t actually come up to 90 degrees! So again the child is not in a straight position but leans back a bit. Hope this helped 🙂

  32. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    6.10.2020 / 13:30

    Jep testattiin! Suosittelen ennemmin NXTjä, koska vakaammat ja paremmat kankaat. Tosin ovat raskaammatkin hieman, etenkin kahden kanssa. Taaperolle jää hyvin tilaa mielestämme vaikka vaunukoppa on ylhäällä. Toki enemmän kahdella istuimella mutta mahtuu olemaan hyvin alhaalla. Turvakaari voi myös olla paikoillaan.

  33. Alexandra
    16.11.2020 / 08:26

    Hei, kiitos laajoista esittelyistä! Kumman valitsisitte, Emmaljunga NXT90 vai Britax Go Big:n? Asumme maalla, joten hiekkatiet ei ainakaan saa muodostaa ongelmaa talvellakaan, mutta toki välillä käydään kaupoilla yms kaupungilla, jolloin näppäryys on plussaa. Autoonkin mahtunevat suunnilleen yhtä hyvin. Emmaljunga on mielestäni hieman tyylikkäämpi, mutta Britax taas edullisempi & ehkä vielä inasen käytännöllisemmän oloinen. Eli molemmat vaikuttaa tosi hyviltä, joten olisi kiva kuulla kumman käytön perusteella ottaisitte 🙂

  34. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    7.12.2020 / 17:53

    Moikka! Vaikka GoBigeissä on aivan uskomattoman hyvä jousitus edessä (toispuoleinen jousitus eli vaunut ei kallistu vaikka toinen rengas menee kuoppaan), niin kankaiden paksuuden ja vaunujen yleisen laadun vuoksi, valitsisin NXT90. Meinataan itse nyt varmaan vaihtaa niihin myös talveksi, koska Donkeyt ovat sellaiset kivat Etelä-Euroopan vaunut.. Eli meidän 1. valinta kaikista on myös tuo NXT90! Syinä tosiaan laatu, kankaat, lämpö, vakaus, kestävyys…

  35. Maija
    25.1.2021 / 14:50

    Hei! Meillä on NXT90, ja vielä vaunukoppa käytössä 4,5kk ikäisellä vauvalla. Tässä keväällä varmaan siirrytään ergo-istuinosaan, ja mietin lämpöpussin ja Emmaljungan oman talvi-istuimen välillä. Ainakin olette kovasti kehuneet tuota talvi-istuinta. En löydä netistä tietoa mitä materiaalia se on? Jos on keinokuitua, niin onko hiostanut? Vauvamme tykkää nukkua kaikki päiväunet ulkona, ja mietin, että jos lämpimämmillä kevätsäillä se onkin liian kuuma. Onko tuulelta suojassa jos talvi-istuimeen pukisikin vain esim. merinovillahaalarin sisävaatteiden päälle? Ja minkä pituinen taapero mahtuu vielä hyvin talvi-istuimeen? (Ymmärsin, että alaosaa ei voi erikseen siitä avata..)

  36. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    29.1.2021 / 16:07

    Moikka! Muistelen, että se on keinokuitua, ei 100% lampaankarvaa tms. Ei kuitenkaan hiostanu meillä, koska ei kosketa suoraan ihoa. Tuo niiden oma talvi-istuin on sen verran avonainen, että talvella ei riitä vaan merinohaalarin kanssa mutta taatusti keväämmällä riittää 🙂 Se on sivuilta tosi suojaisa, mikä tekee siitä paljon lämpimämmän. Damian oli viime talvena muistaakseni noin 80cm ja mahtui enemmän kuin hyvin sisään.

  37. Keijo
    15.4.2021 / 22:36

    Moi! Kattavien vertailujen jälkeen on meilläkin NXT90 vaunuista muodostunut suosikki ja todennäköinen tulevaisuden hankinta. Huomattiin kuitenkin, että erillisten vaunukopan ja isuinosan lisäksi Emmaljungalta löytyy myös yhdistelmä koppa/istuin, joka on käytännössä saman hintainen kuin koppa tai varsinainen istuinosa. Oletteko testanneet sitä?

  38. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    23.7.2021 / 13:58

    Moikka! Ei olla testattu mutta muistaisin, että se on suora istuin eli ei kuppi-istuin. Haluamme aina kuppi-istuimen, sillä lapsi istuu mielestämme siinä ryhdikkäämin eikä valua alaspäin. 🙂 Siksi valitsisimme kuppi-istuimen ja erikseen vaunukopan.

  39. Maisa
    13.1.2022 / 21:38

    Hei, oliko teillä hankala saada tuo sivukori paikoillensa? En itse saa sitä millään laitettua ja alkaa jo usko loppumaan.. olisiko mitään vinkkiä antaa siihen liittyen? Se ei naksahda paikoillensa työntöaisaan ja jää huteraksi keikkumaan ja samalla avaa koko ajan työntöaisan klipsin. Miten te saitte sen tukevasti laitettua?

  40. Nappisilmät
    Kirjoittaja
    16.3.2022 / 14:37

    Moikka! Ei ole ollut ongelmia, se menee kyllä omituiseen paikkaan siinä sivulla. Jos laitat mulle somessa privaviestiä asiasta niin voin siellä auttaa ja laittaa kuvaa, miten me ollaan tuo asennettu 🙂 Ja jos heiluu niin todennäköisesti se pohjan ympäri kiertävä vaahtomuoviputki on vinossa! Sen pitää olla keskellä, niin kori saa tukea vaunurungosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *