Vauvan kantoreppu – Baby Björn One Air vs. Stokke MyCarrier Front & Back

Vauvan kantoreppu Baby Björn One Air ja Stokke MyCarrier Front & Back testissä – kumpi on meidän mielestä parempi? Tässä tulee perustelua..

Vauvan kantoreppu – baby björn one air vs. stokke mycarrier front & back

Baby Björnia myy tosi moni liike, mutta meidän tilattiin Babyshopista, kun olen ennemmin nettiostosten kannalla helppouden vuoksi.
Samaan tilaukseen meni muitakin juttuja, niin helpompi näin. Hinta 189,90€, Babyshop

Myöhemmin pitäisi tilailla vielä lämmin talvisuoja tuohon samalta brändiltä.

 

Kantoreput ja kantoliinat

Kirjoitin joskus aiemmin, kun olin vielä raskaana kapaloinnista ja kantoliinan käytöstä (hyödyt). Kapalointi, kapalointiliinat ja kantoliinat – mihin suosio perustuu Uskon vahvasti “puuttuva neljännes” ajatteluun, kun puhutaan vastasyntyneistä. Kohdussa on paljon ääniä, ahdasta ja lisäksi paljon liikettä. Itsekin olin koko ajan aktiivinen ja ylhäällä, eli meidän poitsu ei ainakaan ole tottunut paljon olemaan paikoillaan olevassa ympäristössä! 🙂 Kantoliinassa ja kantorepussa viihtyy moni pikkuinen – saa olla lähellä kantajaa (ihokontakti) ja olo on turvallinen sekä lisäksi pieni jatkuva liike on ihanan rauhoittavaa lapselle.

Käytämme aluksi Babyluv bambusta tehtyä joustavaa kantoliinaa. Se on pehmeä vastasyntyneelle. Meidän poika vielä hukkuu reppuun, vaikka saisi painon mukaan siinä jo olla. En kuitenkaan ihan vastasyntynyttä siihen laittaisi, ehkä sitten muutamien viikkojen päästä!

 

Baby Björn One Air vs. Stokke MyCarrier Front & Back kantoreppu

Hankin ensin Stokke MyCarrier kantorepun. Värin piti olla musta, mutta omaan silmään se oli enemmänkin tumman sininen. Materiaali on paksua ja jämäkkää, laadukkaan tuntuista, mutta turhan kuuma kesällä ja vaikeahko pitää puhtaana.

 

Jälkiviisauksia: Käy kokeilemassa ja sovittamassa kantoreppu aina ennen ostoa. Kokeile kantoreppua myös miehelle, jos hän sitä saattaa joskus tarvita.

 

Ajattelin, että sillä kuitenkin mennään, kun oli hankittu, mutta sitten kantoreppua kokeiltiin Terolle. Eihän se istunut ollenkaan päälle. Epic fail. Olisi pitänyt kokeilla sitä jossain ennen tilaamista. Enemmän minä varmasti poikaa kannan loppupeleissä, mutta silti repun on mentävä myös miehelleni. Stokken malli oli Terolle aivan tosi huono – hänellä on hyvin normaalit hartiat ja selkä, lihaksikkaat, muttei mitenkään överileveät. Selkä ei ole myöskään edes kovin pitkä, joten ihmettelen suuresti, mille miehelle Stokken reppu menee..

Jälkiviisauksia: Käy kokeilemassa ja sovittamassa kantoreppu aina ennen ostoa. Kokeile kantoreppua myös miehelle, jos hän sitä saattaa joskus tarvita.

 

Vauvan kantoreppu – baby björn one air vs. stokke mycarrier front & back Vauvan kantoreppu – baby björn one air vs. stokke mycarrier front & back

 

Baby Björn One Air kokemukset

+ hengittävä kangas (vain tuossa Air -mallissa!)

+helppo pitää puhtaana

+ jotenkin freessin oloinen materiaali, ei tunkkainen paksu puuvilla

+ oma lämpöpussi/päällinen saatavilla (fleece)

+ monipuoliset säädöt -> menee helposti miehelle

+ vyö tukee alaselkää

+ musta väri on todellakin musta, en usko, että haalenee

+ laadukkaat lukot, joita helppo käyttää ilman suurempaakin näppivoimaa

+ öko-tex materiaali

+ lapussa kuvalliset käyttöohjeet

– kallis hinta, tosin maksaa itsensä takaisin, jos menee useamman vuoden

 

Baby Björn One Air kantoreppu soveltuu:

 • eteen- ja taaksepäin kantamiseen
 • min 3.5kg
 • min 53cm
 • max 15kg
 • max 100cm
Jaa julkaisu:

4 Kommenttia

 1. Sanna
  19.11.2018 / 11:56

  Kannattaa tutustua myös esimerkiksi Tulaan ja muihin ergonomisiin kantoreppuihin, jotka takaavat myös lapsen lonkkaterveyttä tukevan asennon! 🙂

 2. nappisilmat
  Kirjoittaja
  24.11.2018 / 12:01

  Joo joku näistä vinkkailikin IG puolella! Kiitos myös vinkistä – tsekkaan senkin. Nyt mennään alussa kantoliinalla varmaan jonkin aikaa, mutta katotaan sitten sen jälkeen miten tuon repun kanssa menee ja kiinnitän huomiota kyllä myös jalan asentoihin kun se ollaan ottamassa käyttöön! 🙂

 3. Sofia
  29.12.2018 / 17:27

  Vaikka vähän myöhässä kommentti tuleekin, niin pakko silti kirjoittaa.

  BabyBjörn on etenkin muutama vuosi sitten ollut erittäin kritisoitu lapsen lonkkien asennon suhteen ja kuinka asento jää vääräksi. Ja silloin tosiaan asia on niin ollutkin, että ei ole etenkään pitkäikäiseen käyttöön ollut mistään parhaimmasta päästä.

  Mutta nyt heidän One- ja One Air-mallinsa ovat täysin uudistettuja, ja myös lapsen asento on aivan eri kuin aikaisemmissa malleissa. Nykyään siis One & One Air täyttävätkin samanlaiset suositukset lapsen lonkkien suhteen kuin esim. Manduca ja Tula ja on siltä osin täysin varteenotettava vaihtoehto niiden rinnalla. Enää ei siis voi BabyBjörnin ergonomisuutta moittia millään tapaa 🙂 ei kantajan eikä kannettavan näkökulmasta.

  Ja samaa olen myös itse kuullut, että monelle miehelle on tämä uusi BabyBjörn jostain syystä ollut parhaiten istuva malli. Näin myös oli omalle miehelle, kun ennen joulua käytiin reppuja testailemassa. Stokkea ei kokeiltu ollenkaan, mutta tukevammalta BB tuntui kannettaessa kuin Tula. Näin ainakin meidän 2,5v kanssa, jota repuilla testattiin kantaa. Ja tyttö kuitenkin jää vielä selvästi Tulan 20kg maksimisuosituksesta.

  Najell ja BB tuntui itselle mieluisimmilta, mutta eiköhän meillä BB:n One Air lähde kanssa vielä tilaukseen ennen kevään laskettua aikaa.

 4. nappisilmat
  Kirjoittaja
  4.1.2019 / 13:24

  Kiitos viestistä! Olen saanut tästä monta samaa viestiä – tosi hyvä tietää, että muutoksia on tehty näihin BB malleihin, koska ehdin jo murehtia, olinko todellakin valinnut jotenkin huonomman tuotteen lapselle.. Vielä ei olla ehditty kovin paljoa tuota reppua käyttää kun toinen edelleen kovin pikkuinen (5kg). Mutta ootellaan innolla, että päästään käyttämään. Toivottavasti on niin hyvä mitä oletan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mukana menossa