BeSafe Izi Turn i-size turvaistuin

BeSafe Izi Turn i-size turvaistuin testissä – lue alta, minkälainen turvaistuin on kyseessä, miten se toimii käytännössä sekä mitkä ovat sen hyvät ja mahdolliset huonot puolet.

BeSafe historia – onko BeSafe hyvä ja laadukas merkki?

BeSafe on norjalainen yritys, joka on pitkään valmistanut lasten turvakaukaloita ja turvaistuimia. Tarkalleen ottaen HTS, yritys BeSafen taustalla, on valmistanut turvaistuimia lapsille vuodesta 1963. Alkujaan yritys valmisti satuloita (istuimia nekin), mutta kun noin 30-luvulla hevoset vaihtuivat hieman tehokkaampiin hevosvoimiin, siirtyi valmistus autoistuinten puolelle.

Kaiken kaikkiaan voidaan todeta, että kyseessä on vaikkapa Britaxin lailla hyvin pitkään alalla toiminut yritys. Me monesti suosimmekin juuri näitä brändejä, jotka ovat tehneet tuotteitaan pitkään. Oli sitten kyse vaunuista tai auton turvalaitteista. Monesti vuosikymmenten kokemus vain näkyy ja tuntuu.

BeSafe Izi Turn i-size turvaistuin – kokemuksia

BeSafe Izi Turn i-size turvaistuin on turvallinen ja helppokäyttöinen istuin, jonka materiaalit ovat laadukkaat. 360 kääntyvä istuin, jossa lapsi voi matkustaa 18kg tai 105cm saakka. Erityismaininnan BeSafe Izi Turn turvaistuin saa sen helposta asentamisesta – valot ja äänimerkit ohjaavat oikeaoppiseen ja turvalliseen asennukseen.

Lisää jälleenmyyjän sivuilla: Lastentarvike

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

besafe izi turn kokemuksia

BeSafe Izi Turn i-size turvaistuin – mistä pidimme?

Kulma – Iso plussa siitä, että turvaistuimen kulma pysyy aina samana, asennetaan istuin sitten millaiseen autoon vain (vatupassi ohjaa asennuksessa oikeaan kulmaan auton penkin kulman perusteella). Monet penkit ovat todella jyrkkiä, jolloin turvaistuin kääntyykin hyvin erikoiseen asentoon. Kaupoissa turvaistuimia testataan usein täysin tasaisiin penkkeihin, mikä voi olla hieman harhaanjohtavaa.

360 telakka – BeSafe Izi Turn i-size turvaistuin kääntyy 360 astetta telakkansa päällä. Toiminto on arjessa taaperon kanssa aivan mahtava, tuoli kääntyy oveen päin, mutta myös vieressä istuvan suuntaan tai jopa kuskin suuntaan (parkissa). Turvaistuimessa voi matkustaa selkä menosuuntaan päin (61-105cm) ja kasvot menosuuntaan päin (88-105cm).

Koko – Moneen muuhun suosittuunkin turvaistuimeen verrattuna BeSafe Izi Turn turvaistuin on todella kompakti. Oma automme on MB GLS, eli tilaa riittää, mutta huomioimme silti aina myös istuinten koon, sillä harvassa autossa on loppujen lopuksi kovin paljon tilaa etenkään pitkän kuskin takana. Kuskin takana oleva paikkahan on useissa autoissa se turvallisin paikka turvaistuimelle tai turvakaukalolle (katso oman autosi tiedot törmäystestiraporteista!).

Materiaalit – Runko on jykevä ja vahva, kankaat sopivan pehmeät ollen silti kestävät ja vahvat. Istuin kestää varmasti vuosien käytön, eikä kankaat kulu puhki. Istuimen reunassa kulkee siisti ja näyttävä tikkaus. Rungon / pohjan valkoinen väri on jotenkin kiva pieni lisä yleensä yksivärisiin runkoihin.

Käyttöikä –  Syntymästä 18kg tai 105cm asti. Turvaistuimet eivät ole halpoja, mutta tämäkin istuin menee todella pitkän aikaa! Huom! Istuin ei mene syntymästä saakka, vaan vasta 61cm. Tämä ei tosin montaa kuluttajaa haittaa, sillä edelleen todella moni ostaa ensin turvakaukalon ja vasta sen jälkeen turvaistuimen.

Helppokäyttöisyys – Asennus on helppoa ja hyvin ohjattua (valot ja äänet). Istuimen käyttö on helppoa, tosin se pyörähtää hieman jäykemmin, kuin moni muu vastaavan kokoinen turvaistuin.

Magneetit vöissä – Pieni yksityiskohta, mutta todella hieno juttu arjessa, nimittäin magneetit vöiden pedmusteissa. Vyöt saa näin sivuille kiinni ja pois tieltä, kun lapsen laittaa turvaistuimeen tai ottaa turvaistuimesta pois.

Lapsi näkee hyvin ulos – BeSafe Izi Turn turvaistuin on siitä hyvä istuin, että lapsi näkee todella hyvin autosta ulos. Meillä Damian ei niin välitä asiasta ja näkee monista muistakin riittävän hyvin ulos, mutta monelle tämä on hyvin tärkeä ominaisuus. BeSafe Izi Turn on todella muhkea ja korkea, minkä vuoksi lapsella on poikkeuksellinen esteetön näkyvyys ulos myös selin matkustettaessa.

Kääntyy ympäri yhdellä kädellä – Tärkeä ja hyvä ominaisuus turvaistuimessa, kun vanhempi matkustaa monesti yksin lapsen kanssa ja kädet ovat muutenkin täynnä. Istuimen voi kääntää yhdellä kädellä vaikka pitäisi samalla lasta sylissään (kuten monesti on tapana autoon mennessä…).

Rebound bar – Pidämme istuimista, joissa ns jalkatuki tai rebound bar painautuu tiukasti kiinni auton istuimen selkäosaan. Näin lapselle jää mahdollisimman paljon tilaa ja istuin kiinnittyy usein tukevammin kiinni.

BeSafe Izi Turn turvaistuin – mistä emme pitäneet?

Lapsi istuu kovin ”pinnalla” – Kuppimaisiin turvaistuimiin, kuten vaikkapa Britax Dualfix M i-size turvaistuin verrattuna, BeSafe Izi Turn i-size turvaistuin on hyvin muhkea istuin, eikä reunat jää lapsen sivulle kuppimaisesti. Hyvin mielipidekysymys, onko tämä huono vai hyvä asia, mutta me olemme jotenkin mieltyneet istuimiin, joissa lapsi istuu hieman syvemmällä ja jossa reunat tulevat pidemmälle sivuille.

Pyörii jäykästi – Yhdellä kädellä pyöritettäessä istuin on melko jäykkä.

Pääntuki – Vaikka BeSafe Izi Turn on hyvin turvallinen istuin, silti kaipaisimme enemmän suojaa lapsen päälle. Niskatuki saisi olla syvempi, jolloin lapsen pää uppoisi enemmän niskatukeen ja sivuttaisliike vähenisi.

Irroitettava sivutörmäyssuoja – BeSafe käyttää irrallisia runkoon kiinnitettäviä sivutörmäyssuojia. Suojan saa kiinni kummalle puolelle istuinta vain, jotta se olisi aina oven ja istuimen välissä. Suoja irtoaa liian helposti, pieni töytäisy vaikka istuinta kääntäessä ja suoja putoaa auton lattialle tai maahan.

BeSafe Izi Turn turvaistuin – kokotiedot

Käyttöikä: 0-18kg / 61-105cm (noin 4 -vuotiaaksi saakka)

Koko: leveys 44cm, syvyys 50cm, korkeus 73cm (kun niskatuki alhaalla)

Jaa julkaisu:

2 Comments

 1. Eeva uusiheimala
  6.3.2021 / 19:18

  Kauan ns vauvatukia kuuluu käyttää, eli paljon pitä olla pitkä että ne kammattaa poistaa?

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  23.7.2021 / 14:04

  Monissa malleissa menee tosi mututuntumalla noi ”pienentäjäasiat”… Tuo on hankalaa, kun monet valmistajat eivät anna tarkkoja rajoja, milloin poistaa osia. Koita katsoa, milloin vauvan päälle esim ei ole riittävästi tilaa tai jos sivuilta pehmusteet tekee vauvan olon tosi ahtaaksi, niin voi olla aika poistaa lisäosia. Meillä Donya alkoi kitisemään kaukalossa, kun ennen oli matkustanut mielellään. Poistettiin lisäosat ja taas oli aivan tyytyväinen. 🙂 Eli ei auta kun vain silmämääräisesti katsoa. Ihan vastasynynyt tarvitsee ne aina, mutta jossain siinä 5-6kk paikkeilla ollaan monessa mallissa alettu katsomaan asiaa uudelleen. Molemmat olleet meillä aika normaalikäyrillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *