Emmaljunga NXT60 lastenvaunut

Testasimme Emmaljunga NXT60 lastenvaunut Tallinnan vanhan kaupungin haastavammilla osuuksilla. Tässä kokemuksia – perehdytään muun muassa siihen, miten ne pärjäävät eri maastoissa ja aivan normaalissa vauva-arjessa. Emmaljunga NXT60 ovat laadukkaat lastenvaunut, joihin saa kiinni vaunukopan, istuimen tai turvakaukalon. Kuvien Competition Black on näyttävä ja sporttinen uutuusväri. Se on mielestämme yksi trendikkäimmistä Emmaljungan vaunuista.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit: Mitkä tuotteet läpäisevät testin

Emmaljunga maahantuonti ja myynti Suomessa: Lastentarvike.fi

(meidän Emmaljunga NXT60 Competition Black värissä löytyy täältä, Lastentarvike.fi)

Katso alta videoesittely ja laita myös IG @ninasarjolahti seurantaan!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina | Nappisilmät.fi (@ninasarjolahti) on

Mikä tekee Emmaljunga vaunuista niin laadukkaat?

Emmaljunga on valmistanut lastenvaunuja ja rattaita vuodesta 1925. Tämä yksin jo kertoo siitä, että laadun on oltava hyvää, kun suosio vain jatkuu vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Toki uusikin yritys voi olla innovatiivinen ja laadukas, mutta vuosikymmenten kokemusta on vain hankala päihittää. Emmaljunga tuo brändinä mieleemme myös toisen pitkälinjaisen alan yrittäjän ja brändin – Britaxin. [lue lisää & katso mm. Britaxin videot Britax Römer Baby-Safe Flex Base telakka]

Emmaljungan lastenvaunut ja lastenrattaat tehdään edelleen käsityönä. Materiaalit ovat todella laadukkaita ja jälki on hyvää. Käsin tehty on aina käsin tehty…

emmaljunga nxt60 lastenvaunut

Emmaljunga NXT60 lastenvaunut – kokemuksia

Emmaljunga NXT60 yhdistelmävaunut ovat todella kätevät arjessa. Vaunukoppa on erikseen, mikä mahdollistaa sen samanaikaisen käytön istuimen kanssa. Eli näitä voi käyttää vauvan kanssa vuorotellen, eikä vaunukopasta ole luovuttava istuimeen siirryttäessä. Muutamissa muissa vaunuissa, kun on samaan kehikkoon vaihdettava kangas, eikä omaa kehikkoa istuimelle ja vaunukopalle. Kankaiden vaihtaminen on arjessa työlästä ja hankalaa.

Ennen kaikkea näistä lastenvaunuista tulee mieleen tämä jo hehkutettu LAATU. Runko on metallia, ei muovia. Kaikki osat on jykeviä ja menevät napakasti paikoilleen. Mikään ei kolise tai heilu. Emmaljungat tuntuvat vakailta ja kestäviltä. Voisimme hyvin kuvitella näiden kestävän helposti sen vaikka kymmenen vuotta. Ja istuimen korkeus on muuten 105cm!

Emmaljungaan saa erilaisia renkaita. Meidän testaamat Competition renkaat ovat mielestämme riittävän pehmeät ja jykevät mihin vain maastoon. Mukulakivillä ja metsäpolulla Emmaljunga NXT60 lastenrattaat pärjäävät todella hyvin. Talvea varten ja haastavampaa maastoa varten on omat renkaansa. Hyvä ominaisuus Emmaljungalla, sillä miksi rattaissa ei hankkisi eri renkaita eri sääoloihin ja maastoihin, kun kerran ne ovat niin helppo vaihtaakin?

Emmaljunga NXT60, NXT90, NXT60F ja NXT90F erot

Emmaljungan mallimerkinnät voivat alkuun vaikuttaa todella erikoisilta. On kuuskymppistä ja ysikymppistä, on F ja tavallista. Mitä ihmettä nämä kaikki tarkoittavat? No, F kertoo siitä, että istuimen saa täysin makuuasentoon. Näin ollen vaunukoppa jää monella jopa hankkimatta, sillä vastasyntynyt voi makoilla mukavasti täysin suoralla alustalla. Emmaljunga NXT60F ja NXT90F on myös tavallisesta mallista poikkeava selkänoja; selkänojan kangas ”roikkuu” alempana vapaasti, kun taas tavallisessa mallissa tällaista kangasta ei ole lainkaan. Toinen ero on koko – NXT90 mallit ovat hieman suurempia mitoiltaan ja painoltaan, kuin NXT60. Istuimet ja vaunukopat ovat NXT90 ja NXT60 malleissa samat, samoin vastaavasti taas malleissa NXT90F ja NXT60F ne ovat keskenään samanlaiset.

Emmaljunga NXT60 vaunut – mistä pidimme?

Materiaalit – Emmaljunga NXT60 Competition Black lastenvaunut ovat materiaaleiltaan todella upeat. Mustaa nahkajäljitelmää, kauniita värillisiä tikkauksia ja nahan rei’ityksiä sekä mustaa verkkokangasta (selkänojan pohja).

Mukavuus – Lapsen asento näissä lastenvaunuissa näyttää hyvältä. Damian viihtyy vaunuissa aivan mahtavasti ja istuimen kulmaa saa helposti säädettyä päikkäreitä varten. Emmaljunga NXT60 yhdistelmävaunut ovat jämäkät ja riittävän jousitetut, kulkeminen epätasaisella alustalla sujuu helposti ja pehmeästi.

Laatu – Yleisesti laatu ja tuntuma vaatii erityiskiitokset. Korkea laatu sekä valmistajan kokemus näkyy ja tuntuu. Verrattavissa malliin Britax Go Big. Bugaboo taas, vaikka meille kovin mieluinen onkin, ei yllä tälle tasolle, mille nämä kaksi valmistajaa yltävät. [arvostelu Britax Go Big 2 lastenvaunut]

Vaunukoppa – Muhkean pehmeä patja. Pohjan puolikas nousee selkänojaksi. 76cm pitkä vaunukoppa. Kankaat irtoavat vaunukopan rungosta ja ne voi helposti pestä.

XXL kuomu – Emmaljunga NXT60 lastenvaunut on varustettu todella suurella kuomulla. Suosimme aina vaunuja ja rattaita, joissa on suuri kuomu. Se suojaa tehokkaasti auringolta, tuulelta, hiekalta, sateelta ja lumelta.

Ilmanvaihto – Suuri mesh -kankainen alue paljastuu kuomun alta ja turvaa paremman ilmanvaihdon rattaissa.

Selkänojan säätö – Nina pitää säädöstä, Teron mielestä ylimääräinen ”kehikko” selkänojan alla on hieman outo. Pienemmilläkin käsillä onneksi yltää myös kaareen hyvin ja säätö on helppoa.

Selkänojan pituus – Emmaljunga NXT60 lastenrattaat on varustettu korkealla istuimella, jonka selkänojan korkeus on 105cm.

Turvakaari – Irtoaa sivulle ja helpottaa lapsen laittoa kyytiin. Kankainen osa tulee jalkojen väliin, ja estää lapsen liukumisen turvakaaren ali, siitä plussaa (meillä Damian tosin aina valjaissa).

Vyöt – Plussaa siitä, että vyöt saa pidettyä halutessaan kolmessa osassa, jolloin kaikkia osia ei irroiteta toisistaan, vaan kädet voi pujottaa vöiden alta. Vertaa Bugaboo, jossa kaikki 5 osaa irtoaa yhdellä painalluksella lukosta.

Aurinkovarjo – Iso suositus aurinkovarjosta yleensäkin, se suojaa tehokkaasti auringolta. Mutta Emmaljungan aurinkovarjo on lisäksi todella suuri ja säätövaraa on paljon. Nivel taittuu neljään eri suuntaan, mitä ei ole muissa vaunuissa tullut vastaan vielä.

Emmaljunga NXT60 lastenvaunut – mistä emme pitäneet?

Renkaat – En tiedä, oliko syynä meidän Competition renkaat, mutta renkaat ”purevat” kiinni maastoon vähän liiankin hyvin. Työntäminen tulee raskaammaksi, eivätkä vaunut rullaa itsestään eteenpäin, kuten esimerkiksi Bugaboo Fox lastenvaunut [Lue lisää: Bugaboo Fox lastenvaunut]. Tero ei koe tätä millään lailla huonona!

Vyöt – Vöiden lukko (ylhäältä tulevat remmit) kiinnittyvät muihin osiin lukoilla, jotka on painettava voimakkaasti auki. Tiedä sitten, löystyvätkö nämä käytössä, mutta alkuun tuntuvat melko jäykiltä ja hankalilta arjessa. Toki nämä osat voi pitää kiinni ja kädet aina pujottaa pois vöistä (3-piste vyöt/valjaat). (2020 vuoden malleissa tuntuu paremmalta)

Työntöaisa – Työntöasian nahkapäällyste pyörii aisan ympärillä. Tämä kaikissa malleissa. Emme ymmärrä, miksei osaa ole liimattu aisaan, lieko sitten joku toiminnallisuus, mikä ei sitten käytännössä olekaan yhtä mahtava, kuin paperilla. Emmaljunga NXT60 lastenvaunut ovat niin mahtavat, että tämä on tosi sääli puute. Ongelma korostuu esim nostaessa eturenkaita esteiden yli.

Kasaus – Monivaiheinen kasaus. Istuin irroitettava ennen kasaan laittoa.

Adapterit – ”Monihampaiset” adpaterit vaativat totuttelua.

Turvakaari – Siirtääkseen turvakaaren sivuun, on irroitettava kankainen väliosa.

Teipit – Emmaljunga NXT60 Competition Black lastenvaunut on varustettu valkoisilla raidoilla. Raidat ovat muovipäällystettä, joka kuluu yllättävän nopeasti käytössä.

Jarru – Lisävarusteena myytävä jarrupolkimen lisäosa (vapautus painamalla, eikä nostamalla varpailla) on todella jäykkä vapauttaa. Kulma myös todella outo. Perusjarrulla pärjää paremmin. Esimerkiksi Nuna Mixx lastenvaunut on varustettu jarrulla, jossa on sama idea, kuin tässä, mutta joka käytössä toimii todella helposti. [arvostelu Nuna Mixx lastenvaunut]

Kokotiedot

Emmaljunga NXT60 lastenvaunut – runko ilman pyöriä: 6,9 kg

Renkaat alkaen: 2,5 kg

Rungon pituus kasattuna pyörillä: 58 cm

Runko kasattuna ilman pyöriä: 76 x 45 x 17.5 cm

Istuimen koko sisältä: 105 / 32 cm

Työntöaisan säätö: 50 – 116 cm

Jaa julkaisu:

6 Comments

 1. Mira
  8.5.2020 / 08:55

  Kiitos hyvästä arvostelusta! Mitä mieltä olet mustasta väristä rattaissa? Itse pohdin, että kuumuvatko kesällä liikaa sisältä..

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  9.5.2020 / 14:43

  Moikka, meillä aina mustia, eikä ole koettu, että keräävät kuumuutta sen enempää… Suositellaan AINA aurinkovarjoa oli mikä malli ja väri tahansa, se blokkaa parhaiten säteet (ja lämmönkin). Pitäisi mittarilla testata erot lämpöptiloissa, mutta nykyajan vaunuissa on sen verran hyvä ilmanvaihto (kuomun mesh kangas ym) että ilma pääsee vaihtumaan. Vaunuverhoa ei käytetä, voi kerätä kesällä jopa 40 astetta lämpöä vaunuihin!

 3. Piia Salo
  29.5.2020 / 11:53

  Tuo 105cm taitaa olla istuimen koko pituus eikä selkänojan korkeus. En löydä mistään tietoa selkänojan korkeudesta 🙁 nämä olisi muuten harkinnassa. Onko tietoa miten helposti näillä pääsee julkisissa lähinnä bussiin ja bussista pois, kun runko on melko lyhyt.

 4. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  12.6.2020 / 11:11

  Pääsääntöisesti NXT vaunuissa on hyvän korkuinen istuin moniin muihin malleihin verrattuna! Voit aina soittaa jälleenmyyjälle Suomessa ja pyytää mittaamaan 🙂 En näe ongelmaksi liikkua julkisilla näillä vaunuilla! Ei kuitenkaan ihan minivaunut kyseessä. 🙂

 5. Tuula
  23.11.2021 / 16:34

  Hei,
  Ostin nämä Emmaljunga nxt60 outdoor rungolla, kun kaupassa nxt90 runko tuntui todella isolta. Nyt mietin, että onkohan nämä liian pienet kuitenkin jokapaikan höyliksi (vaunut ei vielä tulleet). Onko näillä ihan mukava tehdä kävelylenkkejä perus kävelyteillä? Vai onko kävelylenkeilläkin työntötuntuma raskaampi vrt nxt90? Tuntuuko pienet renkaat ihan peruskävelyillä onnettomilta?
  Muuten nämä nxt60 vaikuttaisi hyviltä kun mahtuisi hyvin autoonkin jossa niukka mitoitus.

 6. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  16.3.2022 / 14:41

  Moikka, pahoittelut viive vastauksessa (tämä kysymys oli mennyt roskakoriin jostain syystä), sait jo varmaan vaunut ja itse kokeilit miltä tuntuu. Muille kommenttisi lukijoille ja samaa pohtiville: Tuntuma 60 ja 90 välillä on hyvin sama. Kannattaa vaihtaa sileät renkaat kuivalla ja loskalla/lumella/jäällä kunnon talvirenkaat. Tämä vaikuttaa isosti työntötuntumaan ja keveyteen! Talvella 90 varmasti jykevämmät ja purevat syvään lumeen ja loskaan paremmin, mutta muuten toki 60 kivaa niiden pienempi koko. 🙂 Sama jykevyys ja vahvuus niissä kuitenkin on sanoisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *