Britax Go Big 2 lastenvaunut

Britax Go Big 2 lastenvaunut ovat todellinen yllättäjä. Tai no toisaalta, mitä muuta, kuin huippulaatua sitä nyt voi odottaa Britaxin (Britax-Röemer) kaltaiselta alan konkarilta. Lasten tuotteita vuodesta 1966. Britax on valmistanut ensimmäiset turvalaitteet autoon 1930 -luvulla. Ensimmäinen turvaistuin kehitettiin jo vuonna 1966. Sanotaan vaikka näin, että alalla on monia yrittäjiä, mutta kyllä sen huomaa, että tuotteita on tehty jo pian 50-vuotta. Tuotteet on valmistettu Euroopassa.

Britax Go Big 2 yhdistelmävaunut tulevat vaunukopan, istuimen ja adapterien kanssa. Hintaan sisältyy 3 vuoden takuu ja 2 maksutonta huoltoa.

Britax Go Big 2 lastenvaunut – kokemuksia

Britaxit muodostui välittömästi Teron suosikiksi. Olemme aika erilaisia Teron kanssa, mitä tulee ulkoiluun vaikka. Minä olen se aina kaupungissa asunut, joka laittaa vaikka tennarit talvella tai unohtaa puolet ajasta pipon ja hanskat kotiin. Tero on liikkunut luonnossa puolen elämäänsä ja arvostaa tuotteiden ominaisuuksia sekä panostaa todella materiaaleihin. Minun sanoin Tero on se meidän perheen päästä varpaisiin Gore-tex mies. 😀 Mutta olen oppinut kyllä vihdoin pukeutumaan, kiitos Teron. Britaxit hieman jakoivat meillä ensin mielipiteet; Tero ihastui välittömästi sen laadun ja materiaalien vuoksi, kun taas minä taistelin jonkin aikaa designin kanssa. Yleensä pidän itse napakasti istuvista kankaista, jotka eivät rypisty tai mene kasaan… Nyt kuitenkin vaunujen ominaisuuksien ja laadun huomattuani, alan todella olla vakuuttunut näistä sporttisista vaunuista.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Jälleenmyynnissä Suomessa muuan muassa seuraavissa: Lastentarvike, Verkkokauppa.com, Vaunuaitta, Lastenturva

Kenelle Britax Go Big 2 rattaat sopivat?

Britax Go Big 2 lastenvaunut ovat parhaimmillaan ulkona luonnossa. Ne lähes ryömivät kivien ja pomppujen yli täysin huomaamatta. Etupyörissä on patentoitu teknologia, mikä takaa sen, että molemmat pyörät pysyvät visusti maassa kiinni – myös epätasaisella alustalla. Näin ollen kuopat ja muut esteet eivät juuri ajossa tunnu, vaan pyörät todella tekevät töitä lapsesi mukavuuden eteen. Vähän kuin ajaisi ilmajousitetulla henkilöautolla.

Britaxit ovat näppärät ja ketterät kaupunkiin, mutta samalla todella mukavat maastossa. Britaxit soveltuvat parhaiten niille, jotka vaativat vaunuilta ja rattailta todella paljon. Niille, jotka panostavat mukavuuteen, vakauteen ja maasto-ominaisuuksiin. Britax Go Big 2 rattaat ovat erikoisen näköiset, kiitos erityisen työntöaisan. Joko pidät Britaxien ulkonäöstä tai et. Meidän mielestä nämä vaunut ovat tosi sporttiset olematta turhan naiselliset. Mikäli lenkkimaastoosi kuuluu mitään haastavampaa alustaa; purua, hiekkaa, laatoitusta, mukulakiveä tai metsätietä, nämä ovat sinulle nappivalinta. Mikäli kuljet pääosin hoidetuilla teillä tai uudell asfaltilla, saatat pitää enemmän: Britax B-Motion 4 Plus lastenrattaat.

Klikkaa alla olevan IG kuvan oikeasta reunasta nuolesta ja pääset videoihin

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina | Nappisilmät blogi (@ninasarjolahti) on

Mikä on Britax Premium Line?

Tykästymme monesti juuri näihin erikoismalleihin, sillä niiden yksityiskohdat ovat usein eri valmistajilla hyvin viimeistellyt ja kauniit. Britax Go Big 2 lastenvaunut, jotka kuvissa näet, ovat Premium Line -mallia. Premium Line tuo Britaxilla vaunuihin mietittyjä ja näyttäviä yksityiskohtia, kuten esimerkiksi kauniisti tikattu aisansuojus.

Britax Go Big2 lastenvaunut Britax Go Big lastenvaunut

Britax Go Big 2 lastenvaunut – Mistä pidimme?

Yleistä – Britax Go Big 2 lastenvaunut on valmistettu Euroopassa. Itse asiassa kaikki  Britaxin tuotteet on valmistettu Euroopassa. Suurin osa Saksassa, loput Iso-Britanniassa. Huippulaatua. Vaunut testataan eri olosuhteissa; eri lämpötilat, sääolosuhteet jne… Ratasistuimen voi kääntää kasvot ja selkä menosuuntaan päin.

Materiaalit – Britaxin tuotteet ovat saaneet korkeimmat mahdolliset arvosanat kemikaalikategoriassa. Go Bigit kestävät tarkempaakin syyniä ja vaikuttavat korkealaatuisilta. Materiaalit ovat paksua ja jämäkkää kangasta. Pakkauksesta purettaessa kankaat ovat hieman rypyssä, mutta toki suoristuvat käytössä. Vaunukopan sisukset ovat pehmeät ja mukavat. Patja tuntuu sopivan paksulta ja pehmeältä.

Käyttöikä – Britax Go Big 2 lastenvaunut menevät syntymästä noin 3-vuotiaaksi, eli noin 17kg. Vaunukoppa menee 9kg asti. Mielestämme vaunut menevät ns. ”isältä pojalle” eli sukupolvelta toiselle. Istuimen saa täysin suoraksi makuuasentoon, mikä on monesti ns. ”kuppimallista” istuinta ja asentoa suositellumpi vaihtoehto vastasyntyneen kanssa.

Muotoilu (design) – Vaunut ovat viimeistellyt ja sporttiset. Kiiltävät rungon putket tuovat vaunuihin vähän särmää. Työntöaisa on monia muita vaunuja ja rattaita mukavampi ja työntöasento ryhdikkäämpi, kun kädet siirtää sivuille (peukalot ylöspäin)! Työntöaisan tikkaukset ja nahkajäljitelmäinen aisa ovat todella laadukkaat.

Vyöt – 5-pistevaljaat, joissa erikoismaininnan saa ominaisuus, että vasen ja oikea puoli (olka- ja vyötäröhihna) pysyy kiinni toisissaan, kun vyöt avataan. Tämä ominaisuus helpottaa kiinnittämistä. Vyöt saa toki 5 osaan auki, mutta tarvittaessa myös pysyvät 3 osassa.

Kasaus / kokoon laitto – Go Big 2 menevät muutamalla painalluksella nätisti kasaan. Istuin voi olla kiinni kasatessa.

Kori – Kori pohjalla kestää 10kg painon, monissa muissa rajoitus tuntuu olevan lähempänä viittä kiloa.

Vaunut, jotka loistavat haastavassa maastossa

Mukavuus – Britax Go Big 2 vaunut ovat todella todella mukavat! Paras jousitus, mitä tähän asti olemme nähneet ja kokeneet. Koko rattaat ovat jousitetut. Ei vain pyörät, kuten monissa vaunuissa. Jousitus ja etupyörien erikoisominaisuudet tekevätkin Go Bigeistä mukavimmat tähän mennessä. Britax Go Big 2 rattaat kulkevat yhtä pehmeästi, kuin vaunukoppa ja turvaistuin, eikä lapsi heilu istuinosassa, kuten monissa muissa vaunuissa. Vaunukopan jalkotilassa on kaksi taskua vaikkapa vanhemman tavaroille.

Käsiteltävyys – Britaxit kääntyvät helposti ja vaivattomasti, myös pienessä tilassa. Ahtaat kaupan käytävät eivät ole ongelma, vaikka ominaisuuksien puolesta vaunut ovat ne parhaimmat maasto-olosuhteisiin. Maastossa Britax Go Big 2 rattaat ovat todella elementissään. Ne ovat kevyet, vaikka ovatkin vakaat ja omaavat pyörät suuret. Käsittely on helppoa ja vaunujen rullaavuus on hyvä. Vaunuja on helppo kantaa, kun rungon etutangosta (alhalla edessä) saa helposti varman otteen. Foot muff jalkamuffi (tuuli-/sade-/lumisuoja) asettuu näppärästi ja nopeasti kahdella napilla runkoon. Vaunukopan päällinen kiinnittyy magneeteilla!

Pyörät – Britax Go Big 2 lastenvaunut ovat erityiset etupyörien vuoksi. Ne joustavat kumpikin omaan tahtiin niin paljon, että pyörät eivät nouse ilmaan esteiden yli mentäessä, eivätkä näin käänny myöskään poikittain. Kun pyörät kääntyvät ilmassa poikittain, ne usein ”tökkäävät” esteeseen ja antavat iskun aina työntöaisaan saakka. Go Bigit kulkevat esteiden yli lähes huomaamatta, myös mukulakivillä.

Jousitus – Kaipaa vielä erikoismaininnan omana rivinään! Uskomaton jousitus kauttaaltaan koko rungossa, ei vain pyörissä.

Britax Go Big 2 lastenvaunut – Mistä emme pitäneet?

Istuimen korkeus – Istuin on todella alhaalla, mikä parantaa tasapainoa ja vakautta, mutta samalla voi olla turhan alhaalla pidemmälle vanhemmalle tai selkävaivaiselle. [Vertaa esim. Stokke Trailz lastenvaunut]

Foot muff – jalkamuffi asettuu todella helposti ja näppärästi Go Bigin istuinosaan, muttei istu kovinkaan napakasti.

Vaunukopan päällinen – (jalkojen päällä) asettuu sekunnissa runkoon magneeteilla, muttei pysy paikoillaan, jos pikkuinen on kovin hurja potkimaan.

Adapterit – Vaunukoppa tarvitsee oman adapterin. Tämä ei ole meille kuitenkaan ostopäätökseen vaikuttava tekijä.

Kasattuna – Britax Go Big 2 lastenvaunut (vaunukoppa pitää irroittaa) ja Britax Go Big 2 rattaat (istuinosalla) ovat suuret. Meitä tämä toki ei häiritse, mutta jollekin tämä voi olla deal breaker.

Rattaiden vöitä – on hieman hankala säätää, kiinnityskohta ei liu’u, kuten esim. Nuna Mixx vaunuissa, vaan vyöt on pujotettava kankaan läpi. Kuitenkaan osia ei tarvitse purkaa tai kankaita poistaa säätääkseen vöitä.

Pohjan kangas – (tavaroiden säilytys) on suuri, mutta reunat eivät pysy pystyssä, jollei korissa ole paljon tavaraa. Erillisiä säilytystaskuja ei ole. Korin pohja voi hieman paukkua, jos korissa on jokin kevyt tuote, esim. pari kevyttä lelua. Tyhjänä tai suuremmalla painolla ääntä ei kuulu.

Kuomun kangas – saisi pingottua hieman napakammin, jottei jäisi ryppyyn. Monille tämä ei kuitenkaan ole merkittävä tekijä. Britax Go Big 2 lastenvaunut ovat kuitenkin materiaaleiltaan todella laadukkaat.

Britax Go Big 2 koko

Rattaat koottuna: leveys 61.5cm, pituus 97.5cm, korkeus 111cm

Rattaat kasattuna (istuimen ja pyörien kanssa): leveys 61.5cm, pituus 80.5cm, korkeus 52cm

Aisan korkeus: 55-111cm

Selkänojan pituus: 51cm

Lisää mittoja tuotteesta valmistajan sivuilla suomeksi Britax-Römer

Britax Go Big 2 lastenvaunut koko

Löydät Britax Römer Go Big 2 rattaat nyt myös Nappisilmien verkkokaupasta.

 

Jaa julkaisu:

2 Comments

 1. Rosa
  16.1.2022 / 11:54

  Hei, kiitos perusteellisesta arvostelusta, joka vakuutti! Näitä yhdistelmävaunuja ei näytä enää saavan uutena – osaatteko sanoa, onko britaxilla joku uusi, näitä muistuttava malli?

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  16.3.2022 / 14:35

  Moikka, joo harmi vaan, että tämä malli on poistunut, vaikka niin monelle tämä oli huippuvalinta! Britax ei ole tuonut vielä vastaavaa markkinoille… :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *