Britax B-Motion 4 Plus lastenrattaat

Testasimme jälleen yhdet suositut rattaat eri maastoissa, nimittäin Britax B-Motion 4 Plus lastenrattaat. Tässä kokemuksia B-Motion rattaista plussineen ja miinuksineen.

Britax Römer B-Motion 4 Plus rattaat on varustettu säädettävällä selkänojalla, jalkatuella sekä suurella kuomulla. Lapsi istuu B-Motion rattaissa kasvot menosuuntaan päin. Rattaat soveltuvat vastasyntyneestä noin 4-vuoteen tai 20kg saakka. Varsin pitkäaikaiset rattaat siis. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde jo yksin tältäkin kantilta katsottuna.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Jälleenmyynnissä Suomessa muuan muassa seuraavissa: Lastentarvike, Verkkokauppa.com, Vaunuaitta, Lastenturva

Lisää valmistajan sivuilla: Britax Roemer

kuomusetti

Mitä eroa on Britax B-Motion 4 ja Britax B-Motion 4 Plus rattailla?

 • Plussan kuomu on yhtenäistä kangasta, kun taas normaalimallissa koko kuomun keskiosa (jemmassa vetoketjun takana) on läpinäkyvää mesh-kangasta. Huom! Ei vedenpitävä.
 • Plus mallin kuomu on pidempi.
 • Britax B-Motion 4 Plus on varustettu säädettävällä jalkatuella, mikä mahdollistaa täyden makuuasennon.
 • Plus malli on hieman korkeampi ja suurempi, painoeroa on noin 1kg – Plus on näin ollen myös hieman raskaampi.
 • Lapsi istuu Plussassa hieman korkeammalla.

Mitä eroa on Britax B-Motionilla ja Britax B-Agilella?

 • B-Motionissa renkaat ovat ilmatäytteiset tai ilmatäytteistä vastaavat (pehmeä foam), B-Agilen renkaat ovat kovemmat muoviset ns. kennorenkaat
 • B-Motion rattaat ovat hieman B-Agilea suuremmat.
 • Mallin perässä oleva numero viestii renkaiden määrästä; B-Motion 4 Plus on varustettu neljällä pyörällä, B-Motion 3 Plus kolmella.
 • B-Motion 4 Plus esimerkiksi kestää jopa 20kg painon, B-Agile 3 Plus taas 15kg painon.

Britax B-Motion 4 Plus lastenrattaat – kokemuksia

Ensivaikutelma näistä lastenrattaista on ihan uskomaton. Britaxin laatu jaksaa yllättää edelleen, vaikka jo monta hyvän laatuista tuotetta onkin tullut testattua.

Britax B-Motion 4 Plus lastenrattaat ovat vakaat ja jämäkät. Värejä on saatavilla useita erilaisia (kuomun ja turvakaaren väri muuttuu) ja runko on tyylikkään musta. B-Motionit ovat jopa hieman sporttiset ja niiden keveys houkuttaakin testaamaan juoksuominaisuuksia ja ottamaan muutamia juoksuaskeleita. Rullaavuus on yllättävän hyvä, ottaen huomioon, ettei rattaita ole luotu juoksemiseen. Uudella asfaltilla juokseminen kuitenkin onnistuu varsin hyvin, mikäli kävelylenkillä innostuu ottamaan muutaman sykettä nostattavan pyrähdyksen. Toki ”kunnon” juoksulenkkien kaverit ovat sitten asia erikseen. Monipuoliseen ja liikkuvaan arkeen Britax B-Motion 4 Plus rattaat ovat mitä parhaimmat. Niillä pärjää aina syntymästä noin 4-vuoteen saakka, mikä tekee rattaista erittäin hyvät hinta-laatusuhteeltaan.

britax roemer rattaat

Mistä me pidimme?

Materiaalit – Siistit ja huolitellut materiaalit (suosimme Britaxin Premium -malliston tuotteita juuri tästä syystä). Runko on todella tyylikäs ja kestävän oloinen, ei halpaa muovisuutta.

Vakaus – Ensisilmäykseltä hyvin tavallisilta kevyiltä rattailta vaikuttavat Britax B-Motion 4 Plus lastenrattaat ovat todella vakaat ja hyvin tasapainotetut. Istumakorkeus tuntuu olevan sopiva vanhemmille ja toisaalta on samalla optimaalinen tasapainoa ajatellen. Kevyet rattaat eivät ole silti kiikkerät.

Sporttisuus – Olemme hyvin aktiivinen perhe, joten rattaiden pitää kulkea eri maastoissa ja kestää muutamat hölkkäilytkin (tasapainotus & iskunvaimennus). B-Motionin sporttinen ulkonäkö jotenkin vetoaa meihin erityisesti.

Värivaihtoehdot – Värivaihtoehtoja on paljon. Kuomusetin voi ostaa erikseen, joten värien vaihtaminen tai haalistuneen kuomun vaihtaminen on helppoa. Suosikkimme mustan lisäksi on oliivinvihreä.

Todella suuri kuomu – Kuomu ulottuu pitkälle kohti jalkoja!

Pitkä käyttöaika – Harva haluaa ostaa joka vuosi uusia rattaita. Britax B-Motion 4 Plus lastenrattaat soveltuvat niin vastsyntyneelle (täysin suora makuuasento), kuin leikki-ikäisellekin. Myös turvakaukalon voi kiinnittää B-Motioneihin.

Ilmarenkaat – Tarkemmin ottaen ilmarenkaiden kaltaiset renkaat. Renkaat on kumia, mutta sisällä on vaahtomuovia. Puhkeamattomat renkaat.

Säädettävä jalkatuki – Jalkatuki nousee riittävän ylös, lisäksi jalkatuen kankaan voi kääntää ”nurinpäin”, jotta jalat saavat vielä korkeamman tuen.

Snack tray tarjotin – Turvakaaren tilalle vaihdettava snack tray tarjotin on niin suuri, että se toimii vähän kuin turvakaarenakin.

Kurkistusikkunan sijainti – Kurkistusikkuna on sijoitettu niin, että aukosta näkee helposti kurottamatta suoraan lapseen.

Suuri tavarakori – Tavarakori on tilava ja sinne on helppo pääsy.

Britax B-Motion 4 Plus rattaat – Mistä emme pitäneet?

Jarru temppuilee – Liekö ongelma vain meidän mallissamme, vai kaikissa, mutta jarru on ajoittain hieman jäykkä/jähmeä. Jarru ei vapaudu aina yhdellä painalluksella, vaan voi jäädä hieman ”kiinni”.

Selkänojan säädöt – Britax B-Motion 4 Plus lastenrattaat on varustettu säädettävällä selkänojalla. Selkänoja ei kuitenkaan nouse täysin pystyasentoon, mikä on pienellä lapsella hieman huono.

Istuimen suuri kulma – Sama yksityiskohta, johon puutumme aina, kun kyseessä ei ole kuppipenkki. Lapsi valuu helposti alas istuimessa, kun isutimen kulma on 90 astetta suurempi. Asennosta tulee helposti hieman ”röhnöttävä”, jollei asiaan kiinnitä huomiota ja asentoa korjaa aika ajoin.

Britax B-Motion 4 Plus lastenrattaat kokotiedot:

Käyttöikä: 0-4.v tai max 20kg

Rattaat koottuna (kuomun kanssa): korkeus 110cm x leveys 55.5cm x syvyys 105 cm

Paino: 11.5kg

Enimmäispaino: 26kg

Aisan korkeus: 84 – 112 cm

Selkänojan pituus: 50 cm

Istuimen pituus makuuasennossa: 100 cm

Nappisilmät suosittelee: katso myös muut kategorian ”Isot rattaat” tuotteet.

Jaa julkaisu:

2 Comments

 1. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  7.12.2020 / 17:54

  Sori linkki on vanhentunut… Mutta kyllä linkkirivin tekstin tuote näyttää olevan sama. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *