Mitkä tuotteet läpäisevät testin

Mietit ehkä, millä perustein valitsemme suosikit eri kategorioista. Olemme todella vaativia, mitä tulee lasten tuotteisiin. Samoin, kuin olemme omissa tuotteissamme.

Tavaroiden ja vaatteiden on kestettävä käyttöä. Lasten tarvikkeiden on säilyttävä mielellään vielä seuraavillekin. Mieluummin panostamme laatuun ja maksamme enemmän, jos tuote kestää käyttöä ja aikaa. Haluamme todella perehtyä hankintoihin ja tuotteiden valintaan, ja toki jakaa kokemuksiamme.

Arvostelukriteerit

Suosikkituotteen on oltava…

 • Tarpeellinen – Lasten tuotteiden tulisi helpottaa vanhempien arkea. Suosimme innovatiivisia tuotteita, joiden erikoistoiminnot ovat kekseliäitä ja tekevät arjesta pikkuisen helpompaa.
 • Käytännöllinen – Tuotteen on toimittava arjessa. Kaikkien toimintojen on oltava helppokäyttöisiä ja näppäriä.
 • Laadukas – Materiaalien on oltava korkeaa laatua. Emme maksa brändilisästä. Laadukas materiaali näyttää laadukkaalta nyt ja aina.
 • Kestävä – Materiaalien on kestettävä käyttöä ja pesua. Tuotteiden on säilyttävä hyvinä jopa vuosia. Hyvä tuote kestää useamman lapsen.

Muita asioita, jotka painavat…

 • Luonnonmateriaalit – Luonnonmateriaalit hengittävät, kestävät ja vain paranevat entisestään käytössä. Tekokuidut sisältävät mikromuovia, jota joutuu pesujen aikana vesistöihin. Luonnonmateriaalit ovat paitsi ekologinen valinta, myös hinta-laatutietoisen valinta.
 • Myrkytön – Kiinnitämme huomiota materiaaleihin monella eri tapaa. Myrkyttömyys on meille tärkeä asia. Kaikki ihokosketuksessa olevat tuotteet tulisi olla myrkyttömiä. Tiesitkö, että monia turvakaukaloja ja -istuimia käsitellään ties millä palonestoaineilla?! 
 • Kestävä kehitys – Monet yritykset panostavat nykyään hurjasti laatuun ja kestävään kehitykseen. Kiinnitämme huomiota siihen, miten yritys huomioi ympäristövastuun.
 • Mielenkiintoinen brändi – Meitä kiinnostaa innovatiiviset yritykset sekä huolella hiotut brändit ja tuotteet. Nostammekin monesti esille mielenkiintoisia faktoja myös brändeistä, eikä yksin tuotteista.

Turvakaukalot ja turvaistuimet – arvostelukriteerit

 • Turvallisuus – Turvakaukalon ja turvaistuimen turvallisuus mitataan ulkopuolisten tahojen, kuten ADAC, Autoliitto, VTI (Ruotsin Plus testit) arvosanojen perusteella. Emme testaa lainkaan istuimia, jotka eivät yllä arvosanaan ”erinomainen” tai ”hyvä”.
 • Mukavuus – Kiinnitämme huomiota tarkoin lapsen asentoon turvakaukalossa. Damian on hyvä matkustaja, kun olo on mukava. Kun asento ei ole hyvä tai turvakaukalo on liian ahdas, hän kyllä ilmoittaa tästä. Näissä tapauksissa olemme kyllä itsekin jo huomanneet monesti saman asia.
 • Materiaalit – Kiinnitämme huomiota materiaaliin monipuolisesti; luonnonmateriaali vs. keinokuitu, kestävyys kulutuksessa sekä palonestoaineiden käyttö (nämä suoja-aineet voivat sisältää haitallisia kemikaaleja!). 
 • Design – Materiaalien ja rungon on oltava huolellisesti viimeistelty. Huipputuote sisältää mielestämme myös innovatiivisia toiminnallisuuksia, jotka tekevät tuotteen muotoilusta entistä kiinnostavamman ja käytöstä entistä paremman.
 • Käytettävyys – Meille on tärkeää, että turvakaukalon ja turvaistuimen käyttö on helppoa. Nappien on oltava hyvin ulottuvilla ja niiden on toimittava moitteettomasti. Säätöjen vaihtaminen on oltava helppoa ja nopeaa, ilman turhaa kurkottelua ja hikoilua. Turvakaukalon ja turvaistuimen on myös oltava helposti muokattavissa lapsen koon mukaan. Päällisten puhdistuksen tulee olla helppoa, emme odota kaikilta päällisiltä konepesumahdollisuutta. Turvakaukalon ja turvaistuimen asennuksen ja kiinnityksen on oltava helppoa (+ohjeistus selkein värein tai merkein).
 • Hinta / Laatu – Jotta tuote saisi viisi tähteä, myös hinnan ja laadun on kohdattava. 

Lastenvaunut ja rattaat – arvostelukriteerit

 • Materiaalit – Kiinnitämme huomiota materiaaliin monipuolisesti; luonnonmateriaali vs. keinokuitu, viimeistelyt, tikkaukset, vetoketjut, säänkesto sekä materiaalin kestävyys kulutuksessa.
 • Design – Lastenvaunujen ja rattaiden muotoilun on oltava nykyaikainen ja innovatiivinen saadakseen täydet viisi tähteä. Tuotteessa on oltava jotain ”uutta” ja mielenkiintoista. Materiaalien ja rungon on oltava huolellisesti viimeistelty. Täyden viiden tähden tuotteelta odotamme näppäriä arjen toimintoja, kuten helppoa kasaan laittoa ja palautusta ja yhden käden säätöjä sekä mielellään myös jotakin uutta toimintoa, jota ei kenties vielä muilla valmistajilla ole keksitty.
 • Käytettävyys – Meille on tärkeää, että lastenvaunujen ja rattaiden käyttö on helppoa. Nappien on oltava hyvin ulottuvilla ja niiden on toimittava moitteettomasti. Vältämme kurkottelua ja suosimme yhden käden toimintoja (esimerkiksi vaunukopan irroittaminen yhdellä kädellä). Säätöjen vaihtaminen on oltava helppoa ja nopeaa. Istuimen on myös oltava helposti muokattavissa lapsen koon mukaan. Odotamme tuotteelta pitkäikäisyyttä. Päällisten puhdistuksen tulee olla helppoa, emme odota kaikilta päällisiltä konepesumahdollisuutta.
 • Kokoonlaitto – Kiinnitämme paljon huomiota siihen, miten runko taittuu kasaan. Olemme aktiivisia ja liikkuvaisia, ja usein autolla liikenteessä – Virossa tai muualla. Näin ollen odotamme, että lastenvaunujen tai rattaiden runko menee helposti kasaan ja vastaavasti palautus pystyyn on yhtä vaivatonta ja nopeaa. Vältämme usein runkoja, jotka jäävät pinta-alaltaan kovin suuriksi ja vievät näin liian suuren tilan auton takakontissa. Suosimme rattaita, joissa istuinosaa ei tarvitse irroittaa runkoa, vaan kokonaisuuden saa kasaan sellaisenaan.
 • Hinta / Laatu – Korkeimman mahdollisen arvosanan saa tuote, jossa hinta ja laatu kohtaavat. Kalliimman tuotteen kohdalla myös odotamme huippulaatua, eikä puutteita jätetä huomioimatta. Edullisemman tuotteen kohdalla jokin yksittäinen puute saattaa läpäistä arvostelumme ja saa tuote saa korkeimman mahdollisen arvosanan. 

Huom! Tuotearvostelut ”elävät” uusien arvostelujen ja tuttavuuksien myötä. Mikäli uusi merkki ja malli tuo esiin puutteita, joita emme aiemmassa mallissa edes juuri ajatelleet, lisäämme tietoja myös aiemman mallin arvosteluun. Näin ollen hyviä ja huonoja puolia voi tulla lisää arvosteluihin sitä mukaan, kun tutustumme uusiin malleihin ja ominaisuuksiin. Tavoitteenamme on löytää kunkin tuoteryhmän parhaat tuotteet. Opimme myös itse lisää matkan varrella ja päivitämme/syvennämme arvosteluja sitä mukaa. Joskus uusi tuttavuus vie parhaan tuotteen palkinnon aiemmalta voittajatuotteelta. Kun siis etsit sivustoltamme tietoa, palaa ihmeessä vanhempiinkin arvosteluihin!