Etusivu Mitkä tuotteet läpäisevät testin

Mitkä tuotteet läpäisevät testin

Julkaisija nappisilmat

Mietit ehkä, millä perustein valitsemme suosikit eri kategorioista. Olemme todella vaativia, mitä tulee lasten tuotteisiin. Samoin, kuin olemme omissa tuotteissamme.

Tavaroiden ja vaatteiden on kestettävä käyttöä. Lasten tarvikkeiden on säilyttävä mielellään vielä seuraavillekin. Mieluummin panostamme laatuun ja maksamme enemmän, jos tuote kestää käyttöä ja aikaa. Haluamme todella perehtyä hankintoihin ja tuotteiden valintaan, ja toki jakaa kokemuksiamme.

Arvostelukriteerit

Suosikkituotteen on oltava…

 • Tarpeellinen – Lasten tuotteiden tulisi helpottaa vanhempien arkea. Suosimme innovatiivisia tuotteita, joiden erikoistoiminnot ovat kekseliäitä ja tekevät arjesta pikkuisen helpompaa.
 • Käytännöllinen – Tuotteen on toimittava arjessa. Kaikkien toimintojen on oltava helppokäyttöisiä ja näppäriä.
 • Laadukas – Materiaalien on oltava korkeaa laatua. Emme maksa brändilisästä. Laadukas materiaali näyttää laadukkaalta nyt ja aina.
 • Kestävä – Materiaalien on kestettävä käyttöä ja pesua. Tuotteiden on säilyttävä hyvinä jopa vuosia. Hyvä tuote kestää useamman lapsen.

Muita asioita, jotka painavat…

 • Luonnonmateriaalit – Luonnonmateriaalit hengittävät, kestävät ja vain paranevat entisestään käytössä. Tekokuidut sisältävät mikromuovia, jota joutuu pesujen aikana vesistöihin. Luonnonmateriaalit ovat paitsi ekologinen valinta, myös hinta-laatutietoisen valinta.
 • Myrkytön – Kiinnitämme huomiota materiaaleihin monella eri tapaa. Myrkyttömyys on meille tärkeä asia. Kaikki ihokosketuksessa olevat tuotteet tulisi olla myrkyttömiä. Tiesitkö, että monia lastenvaunujakin käsitellään ties millä palonestoaineilla?! 
 • Kestävä kehitys – Monet yritykset panostavat nykyään hurjasti laatuun ja kestävään kehitykseen. Kiinnitämme huomiota siihen, miten yritys huomioi ympäristövastuun.
 • Mielenkiintoinen brändi – Meitä kiinnostaa innovatiiviset yritykset sekä huolella hiotut brändit ja tuotteet. Nostammekin monesti esille mielenkiintoisia faktoja myös brändeistä, eikä yksin tuotteista.

Turvakaukalot ja turvaistuimet – arvostelukriteerit

 • Turvallisuus – Turvakaukalon ja turvaistuimen turvallisuus mitataan ulkopuolisten tahojen, kuten ADAC, Autoliitto, VTI (Ruotsin Plus testit) arvosanojen perusteella. Emme testaa lainkaan istuimia, jotka eivät yllä arvosanaan “erinomainen” tai “hyvä”.
 • Materiaalit – Kiinnitämme huomiota materiaaliin monipuolisesti; luonnonmateriaali vs. keinokuitu, kestävyys kulutuksessa sekä palonestoaineiden käyttö (nämä suoja-aineet voivat sisältää haitallisia kemikaaleja!). 
 • Design – Turvakaukalon tai turvaistuimen muotoilun on oltava nykyaikainen ja innovatiivinen saadakseen meiltä täyden arvosanan. Materiaalien ja rungon on oltava huolellisesti viimeistelty. Design arvosana voi myös sisältää innovatiivisia toiminnallisuuksia, jotka tekevät tuotteen muotoilusta entistä kiinnostavamman. 
 • Käytettävyys – Meille on tärkeää, että turvakaukalon ja turvaistuimen käyttö on helppoa. Nappien on oltava hyvin ulottuvilla ja niiden on toimittava moitteettomasti. Säätöjen vaihtaminen on oltava helppoa ja nopeaa, ilman turhaa kurkottelua ja hikoilua. Turvakaukalon ja turvaistuimen on myös oltava helposti muokattavissa lapsen koon mukaan. Päällisten puhdistuksen tulee olla helppoa, emme odota kaikilta päällisiltä konepesumahdollisuutta. Turvakaukalon ja turvaistuimen asennuksen ja kiinnityksen on oltava helppoa (+ohjeistus selkein värein tai merkein).
 • Hinta / Laatu – Korkeimman mahdollisen arvosanan saa tuote, jossa hinta ja laatu kohtaavat. Kalliimman tuotteen kohdalla myös odotamme huippulaatua, eikä puutteita jätetä huomioimatta. Edullisemman tuotteen kohdalla jokin yksittäinen puute saattaa läpäistä arvostelumme ja saa tuote saa korkeimman mahdollisen arvosanan. Turvallisuudesta emme tingi, joten jokaisen arvosteltavan turvakaukalon tai turvaistuimen on oltava joko “hyvä” tai “erunomainen” turvallisuusluokitukseltaan.

Lastenvaunut ja rattaat – arvostelukriteerit

 • Materiaalit – Kiinnitämme huomiota materiaaliin monipuolisesti; luonnonmateriaali vs. keinokuitu, viimeistelyt, tikkaukset, vetoketjut, säänkesto sekä materiaalin kestävyys kulutuksessa.
 • Design – Lastenvaunujen ja rattaiden muotoilun on oltava nykyaikainen ja innovatiivinen saadakseen meiltä täyden arvosanan. Tuotteessa on oltava jotain “uutta” ja mielenkiintoista. Materiaalien ja rungon on oltava huolellisesti viimeistelty. Design arvosana voi myös sisältää innovatiivisia toiminnallisuuksia, jotka tekevät tuotteen muotoilusta ja sen toiminnasta entistä kiinnostavamman. Täyden kympin tuotteelta odotamme näppäriä arjen toimintoja, kuten helppoa kasaan laittoa ja palautusta ja yhden käden säätöjä sekä mielellään myös jotakin uutta toimintoa, jota ei kenties vielä muilla valmistajilla ole keksitty.
 • Käytettävyys – Meille on tärkeää, että lastenvaunujen ja rattaiden käyttö on helppoa. Nappien on oltava hyvin ulottuvilla ja niiden on toimittava moitteettomasti. Vältämme kurkottelua ja suosimme yhden käden toimintoja (esimerkiksi vaunukopan irroittaminen yhdellä kädellä). Säätöjen vaihtaminen on oltava helppoa ja nopeaa. Istuimen on myös oltava helposti muokattavissa lapsen koon mukaan. Odotamme tuotteelta pitkäikäisyyttä. Päällisten puhdistuksen tulee olla helppoa, emme odota kaikilta päällisiltä konepesumahdollisuutta. 
 • Hinta / Laatu – Korkeimman mahdollisen arvosanan saa tuote, jossa hinta ja laatu kohtaavat. Kalliimman tuotteen kohdalla myös odotamme huippulaatua, eikä puutteita jätetä huomioimatta. Edullisemman tuotteen kohdalla jokin yksittäinen puute saattaa läpäistä arvostelumme ja saa tuote saa korkeimman mahdollisen arvosanan. 

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaakseen kokemustasi sivustolla. Jos tämä on sinulle ok, klikkaa hyväksy -nappia. Hyväksy Lue lisää...