Nuna Mixx lastenvaunut

Nuna Mixx lastenvaunut (käytetään myös nimeä Nuna Mixx 2) arkeen, vuoden 2019 malli. Voisi sanoa, että Nuna Mixx on Nuna Demi Grown pikkusisko. Hieman kevyempi, näppärämpi ja pehmeämpi työntää, muttei kuitenkaan taivu tuplavaunuiksi, kuten Nuna Demi Grow. Paljon kauniita yksityiskohtia ja huoliteltu ilme. USAssa yksi myydyimpiä brändejä, joita on näkynyt niin Kardashianeilla, kuin monilla tunnetuilla näyttelelijöilläkin.  [Arvostelu: Nuna Demi Grow lastenvaunut]

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Nuna Mixx kokemuksia

Nuna Mixx lastenvaunut ovat mielestämme hyvät perusvaunut arkeen ja automatkoille. Hinta-laatu -suhde on näissä lastenvaunuissa kohdillaan. Nuna Mixx lastenvaunuja ei toistaiseksi ole vielä myymälöissä Suomessa (05/2019), mutta mikäli olet kyseisistä vaunuista kiinnostunut, kysele asiasta myyjältä. Monesti sellaisetkin mallit, joita ei ole myymälöissä, on saatavilla pyynnöstä. Netissä hinta näyttää pyörivän edullisimmillaan noin 850€ paikkeilla (runko + istuin).

Katso alta video klikkaamalla kuvan päältä oikealle, IG @ninasarjolahti

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina | Nappisilmät.fi (@ninasarjolahti) on

Nuna lastenvaunut, Nuna turvakaukalot ja Nuna turvaistuimet – jälleenmyyjät

Suomessa Nuna merkkiä myy Vaunuaitta, Ozbaby, Wauva, MuksuMassi ja Huvikumpu. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin, kaikilla näillä on jonkin verran malleja esillä.

Nuna lastenvaunut, Nuna turvakaukalot ja Nuna turvaistuimet rantautuivat Suomeen vasta vuonna 2018, joten valikoima varmasti kasvaa pikku hiljaa vuoden 2019 aikana. Näiden tuotteiden lisäksi myyntimenestys on myös ollut Nuna Leaf sitteri, josta on tänne Nappisilmiin tulossa piakkoin myös arvostelua! Samoin testissä on parhaillaan Nuna Sena Air matkasänky.

Nuna mixx2 lastenvaunut

Nuna Mixx lastenvaunut – mistä pidimme?

Materiaalit – Nuna on tunnettu laadukkaista materiaaleistaan. Nuna ei ole turhaan yksi suosituimmista nousevista brändeistä USAssa. Kankaat ovat kestäviä ja asettuvat napakasti paikoilleen. Muoviosat ovat kestävän tuntuisia. Keinonahkainen työntöaisan päällyste on pehmeä ja vahvan tuntuinen.

Jousitus – Nuna Mixx lastenvaunut on mukavat työntää. Ne joustavat hyvin kauttaaltaan ja tarjoavat Nuna Demi Growta pehmeämmät kyydit (toki pitää huomioida, että Nuna Demi Grow vaunut ovat myös tuplavaunut). Lisää joustavuutta tosin tuo rungon keskiosan liikkuvuus sivusuunnassa – tämä lisää pehmeyttä, mutta toisaalta osien kestävyys askarruttaa, sillä tällainen sivuttaisliike ei ole suunniteltu ominaisuus.

Yksityiskohdat – Yksityiskohdat on huolella mietitty ja huolella tehty. Nuna Mixx lastenvaunut on suunniteltu siroiksi ja tyylikkäiksi, olematta liian näyttävät. Jalkapeitteen tikkaus on kaunis, samoin huolella tehdyt nahkaiset yksityiskohdat. Kuomu ulottuu pitkälle jalkoja kohden ja sen sivuilla on myös ilmavaa mesh -kangasta.

Kasaus – Nuna Mixxit on erittäin helppo kasata ja palauttaa takaisin ”auki”. Mixxit voi kasata myös istuimen kanssa. Kun istuin on kasvot menosuuntaan, vaunut menevät todella pieneen tilaan.

Koko – Nuna Mixx lastenvaunut on todella näppärän kokoiset. Ne ovat sirot ja kapeat, ollen silti vakaat. Kasattuna Nuna Mixxit ovat monia muita normaalikokoisia lastenvaunuja pienemmät.

Yhteensopivuus – Mixxien kanssa sopii moni meidän suosikki turvakaukaloista; Nuna Pipa Lite LX, Joie i-level, Cybex Cloud Z ja Maxi Cosi Pebble Pro jne…

Käyttöikä – Nuna Mixxejä voi käyttää myös vastasyntyneellä ja aina 20kg asti. Istuimen saa täysin tasaiseksi ja lisäksi jalkatuki kääntyy ylöspäin tehden istuimesta vaunukopan kaltaisen suojaisan tilan. (katso kuvat)

Vyöt – Nuna Mixx lastenvaunut on varustettu 5-pistevaljailla. Isona plussana on se, että vöiden korkeussäätö on helppoa ja nopeaa – vöitä ei tarvitse lainkaan irrottaa tai pujottaa uudelleen!

Pyörät – Etupyörät voi lukita. Sopivan kokoiset pyörät myös talviolosuhteisiin.

Tavarakori – Suurehko tavarakori, jossa pysyy hyvin jemmassa arjen tavarat ja ostokset. Kaksi erillistä osaa ja vetoketjullinen tasku.

Hinta – Mielestämme hinta-laatu -suhde kohtaa hyvin. Hintaan sisältyy istuin, runko ja adapterit sekä jalkapeite, mikä monilla muilla merkeillä pitää ostaa erikseen.

Nuna Mixx lastenvaunut – Mistä emme pitäneet?

Työntöaisa – Nuna Mixx lastenvaunut on pehmeä työntää, mutta jo aiemmin mainittu jousitus ja työntöaisan sivuttaisliike askarruttaa. Aisa myös heiluu. Sama ongelma on myös mm. Bugaboo Foxeissa. Mietimme, tuleeko rungon keskiosan kanssa myöhemmin ongelmia vai onko kyse todellakin vain kivasta lisästä, mikä tuo lisää mukavuutta työntämiseen. Moni ei tätä kenties ehkä edes huomaisi tai miettisi sen enempää. Todella monen eri valmistajan vaunuissa ja rattaissa on tämä sama ”ominaisuus”, kyseessä ei ole siis mikään erikoinen vaiva. Toisaalta, jos ongelmia rungon kanssa ikinä tulisi, aina voi olla yhteydessä jälleenmyyjään tai valmistajaan. [Lue myös: Bugaboo Fox lastenvaunut]

Keinonahka – Suosimme aina aitoja materiaaleja, kuten aitoa nahkaa, eikä keinonahkaa. Keinonahkaa kuitenkin yleisesti käytetään monissa eri merkin vaunuissa.

Lisävarusteet – Lisävarusteita ei juuri ole saatavilla. Pidämme siitä, että lastenvaunuihin saa ostaa varjoja, peitteitä, mukipidikkeitä, lautoja yms.

Kokotiedot

Käyttöikä: syntymästä 20 kg
Koko koottuna: pituus 83.2–90.9cm x leveys 60.1cm x korkeus 111.2–114.2 cm
Koko kasattuna: pituus 88.8cm x leveys 60.1cm x korkeus 56 cm
Paino istuimella: 12.53 kg

 

Jaa julkaisu:

2 Comments

 1. Nyynikki
  26.10.2020 / 01:04

  Moi!

  Voiko Nuna Mixx rattaita käyttää vastasyntyneellä ilman vaunukoppaa?

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  24.8.2021 / 13:13

  Moikka! Kysymyksesi oli hautautunut johonkin ihme boksiin 🙁 Mutta ei, kuppi-istuimessa suositellaan pidettävän vasta alkaen noin 6kk. On olemassa pikkuvauvaosia, jotka suoristaa istuimen (esim UppaBabylla), niillä saa istuimen aiemmin käyttöön. Tai sitten valitsee vaunut, joiden istuin menee ihan makuuasentoon. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *