Joie i-level turvakaukalo

Joie i-level turvakaukalo testissä, vuoden 2019 malli. Meillä oli testissä Signature Line istuin, joka on erikoiskankailla varustettu Joie i-level. Signature Linen tuotteet ovat viimeistellympiä ja näyttävämpiä, mitä normaali mallisto. Monilla valmistajilla on nykyään jonkinlainen “premium” -mallistonsa. Joie i-level turvaukaukalosta lisää Joien omilla sivuilla www.joiebaby.com.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Joie i-level turvakaukalo – kokemuksia

Ensisilmäykseltä Joie i-level turvakaukalo on todella laadukas ja näyttävä. Kauniit kirjailut/tikkaukset ja nahkaiset yksityiskohdat (nahkajäljitelmä). Memory foam sisukset, jotka tuntuvat ylellisen pehmeiltä, ollen kuitenkin napakat. Joien ja Nunan turvakaukalot tulevat samalta valmistajalta ja ovatkin melko identtisiä. Nuna on usein se kalliimpi näistä kahdesta. Mielestämme kuitenkin tässä Joie i-level turvaukalossa (Signature Line!) materiaalit ovat laadukkaamman tuntuiset. Eivät yhtä luontaisia, mitä Nuna Pipa Lite LX turvakaukalossa, mutta laadukkaita. [Nuna Pipa Lite LX turvakaukalo]

Meitä henkilökohtaisesti ei viehätä Nunan ja Joie i-level turvakaukalo niiden asennon puolesta. Tai asento, jossa lapsi on turvakaukalossa. Istuvuus on aina yksilöllinen asia. Suosittelemmekin sovittamaan turvakaukaloa lapsen kanssa, mikäli vain mahdollista. Niin Nuna, kuin Joiekin molemmat ovat todella turvallisia, joten kyse on puhtaasti eri kokoisista lapsista ja kunkin vanhemman mieltymyksistä.

Toki asentoon varmasti vaikuttaa turvakaukalon / isofix telakan asento autossa, jos esim. takapenkin kulma autossa on hyvin jyrkkä, korostaa se entisestään lapsen asentoa. Kohtasimme tämän “asento-ongelman” vaihdettuamme auton BMW X5 mallista Mercedes-Benz GLS malliin. Mersussa takapenkin istumaosa on todella jyrkkä, ja näin ollen korostaa tuota asentoa niin, että lapsen leuka painuu kohti rintaa. Tutustuttuamme Britax Römerin Baby Safe 2 i-size turvakaukaloon ja Baby Safe i-size flex base telakkaan, jossa telakan “kulmaa” vois säätää, tämä asento-ongelma poistui. Tästä Britaxin setistä lisää toisessa artikkelissa.

Joie i-level Signature Line vai Cybex Cloud Z

Joie i-level turvakaukalo haastaa tutumman Cybex Cloud turvakaukalon. Etuna Cybex Cloud Z turvakaukaloon verrattuna on kolmiasteinen kallistus-/avausmekanismi. Joie i-level turvaukalo aukeaa näin ollen kolmessa kulmassa, kun Cybex Cloud Z vain kahdessa. Joie i-level voi olla auki myös autossa, kun taas Cybex Cloud Z turvaukaukaloa voi pitää auki vain, kun se ei ole kiinni autotelakassaan. Cybex Cloud Z ja Joie i-level ovat hyvinkin samanlaiset, hintaeroa on kuitenkin paljon. Joie kun maksaa telakkansa kanssa uutena noin 350€ ja Cybex Cloud Z Plus (Cybexin premium kangas) telakalla noin 600€.

Joie i-level kantokoppa – mistä pidimme?

Materiaalit – Turvakaukalon kangas on pehmeää, mutta vahvan tuntuista materiaalia. Pehmeämpää, kuin esimerkiksi Cybex Cloud Z Plus premium malliston kangas. Vaikuttaa kestävämmältä, mitä Nuna Pipa Lite LX luonnonmateriaalit. Ei vaihtopäällistä mukana.

Mukavuus – Joie i-level turvakaukalo on varustettu memory foamilla. Harmaat sisukset mukautuu lapsen mukaan tarjoten paremman ja napakamman istuvuuden. Lapsen pää on hyvin tuettuna, eikä liikkumavaraa sivuille ole lähes lainkaan. Sisukset saa halutessaan pois lapsen kasvaessa. Niskatuen säätö tapahtuu helposti ja säätää samalla myös turvavyöt oikeaan kohtaan. Ehdoton iso plussa on turvakaukalon avausmekanismi; ennen kaikkea Joie i-level kantokoppa voi olla auki myös autossa oman telakkansa päällä. Avaussäätöjä on kolme (vertaa Cybex Cloud Z vain kaksi). Myös telakkaa saa säädettyä eteen-taakse, mikä antaa lisätilaa jaloille tai vastaavasti edellä olevaan penkkiin (tämä toki vaatii tilaa auton takapenkiltä jotta kartturin paikalla voi istua normaalisti haittaamatta kuskin näkyvyyttä).

Käsiteltävyys – Turvakaukalo painaa 5kg. Turvakaukalo kiinnittyy helposti ja ongelmitta telakkaansa (Nina koki esim. Cybex Cloud Z kiinnityksen hankalaksi lyhyempänä naisena…). Iso plussa nahkaisesta kädensijasta kantokahvassa – helpottaa merkittävästi kaukalon käsittelyä.

Turvallisuus – Joie i-level turvakaukalo soveltuu 0-13kg lapselle, 40-85cm . Turvakaukalossa on patentoitu Intelli-Fit -materiaali. Intelli-Fit -materiaali antaa parempaa suojaa
sivutörmäystilanteessa. Kolminkertainen Tri-Protect pääntuki parantaa turvallisuutta entisestään. Täyttää i-Size ECE R129/00 standardit.

Muut toiminnot – 3-piste valjaat on helppo kiinnittää. Valjaissa on pehmusteet. Suosimme tosin itse 5-pistevaljaita, jostain syystä miellämme ne turvallisemmiksi, vaikka molemmat ovat testien mukaan yhtä turvalliset. Kuomussa UPF 50+ aurinkosuoja.

Muotoilu (design) – Joie i-level kantokoppa on näyttävä ja kauniisti viimeistelty (Signature Line). Kuomu asettuu todella hyvin ja napakasti, kun on avoinna, kangas ei jää ryppyyn. Kantokahva liikkuu helposti koskematta kuomuun. Kuomun ja kahvan väliin jää reilu tila myös miehen kädelle. Joie i-level on oiva valinta esim. Nuna Mixx rattaiden kanssa (mustat rattaat, ruskeat nahkaiset yksityiskohdat).

Yhteensopivuus vaunujen kanssa – Joie i-level turvakaukalo sopii yhteen todella monen eri valmistajan vaunujen kanssa! [Yhteensopivuus lista]

Joie i-level turvakaukalo – mistä emme pitäneet?

Asento – Asento tuntuu omituiselta. Lapsi  menee helposti liian makaavaan asentoon ja leuka taittuu rintaan. Huom! Tämä on hyvin yksilöllistä. Mikäli mahdollista, käy kokeilemassa Joie i-level turvakaukalo oman lapsen kanssa (testaa myös kokonaisuutta omaan autoosi). Toiselle yksi kaukalo on paras, toiselle se ei sovellu lainkaan.

Valjaiden kiinnitys – kiinnityskohta on hieman kaukana edessä. Meistä tuntui, että lapsi liukuu kaukalossa alemmas, kuin monissa muissa kaukaloissa.

Valjaat – 3-piste valjaat on todella helppo kiinnittää, itse suosimme  kuitenkin 5-piste valjaita. Vöitä ei saa pois tieltä (esim. magneetit). Tämä ominaisuus on ollut toistaiseksi vain kaukalossa: BeSafe Izi Go Modular turvakaukalo. [BeSafe Izi Go Modular turvakaukalo]

Vöiden pehmusteet – pehmusteet ovat irtonaiset. Suosimme sellaisia, jotka eivät liu’u alemmas pitkin vöitä.

Jalusta/telakka – Telakka ei ole “kulmasäädettävä” (kuten esim. Britaxilla). Turvakaukalon kulmaa ei saa säädettyä (ylös-alas), vain etäisyyttä eteen-taakse suunnassa.

Koko – Kooltaan Joie i-level on suuri. Avautuvat kaukalot monesti ovat, mutta Joien muhkeat päälliset ja täytteet saavat sen tuntumaan melko suurelta.

Paino – Painoltaan Joie i-level turvakaukalo on melko painava. Tosin saman painoinen kuin suuri osa muista turvakaukaloista, etenkin avattavista.

Avausmekanismi – Kaukalon avaaminen toimii hienosti, mutta kaukalo aukeaa lähinnä vain alemmasta osasta, eikä molemmista. Näin ollen aivan auki ollessaan kaukalo viettää hieman alaspäin. Kun taas Cybex Cloud Z avautuu myös enemmän ylemmästä osasta.

Pääntuki – Memory foamista huolimatta pääntuki on tosi napakka.

Tämä kaukalo olisi ihan täydellinen löytö pienillä muutoksilla. On jälleen todettava, ettei sitä täydellistä turvakaukaloa taida olla olemassa… Vielä..

Kokotiedot

Ulkomitat: pituus 722-1165mm, leveys 440mm, korkeus 435-78mm

Paino: 5kg

Telakan paino: 4.9kg

Joie signature line

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mukana menossa