Joie i-level turvakaukalo

Joie i-level turvakaukalo testissä, vuoden 2019 malli. Meillä oli testissä Signature Line istuin, joka on erikoiskankailla varustettu Joie i-level. Signature Linen tuotteet ovat viimeistellympiä ja näyttävämpiä, mitä normaali mallisto. Monilla valmistajilla on nykyään jonkinlainen ”premium” -mallistonsa. Joie i-level turvaukaukalosta lisää Joien omilla sivuilla www.joiebaby.com.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Joie i-level Signature Line vai Cybex Cloud Z

Joie i-level turvakaukalo haastaa tutumman Cybex Cloud turvakaukalon. Etuna Cybex Cloud Z turvakaukaloon verrattuna on kolmiasteinen kallistus-/avausmekanismi. Joie i-level turvaukalo aukeaa näin ollen kolmessa kulmassa, kun Cybex Cloud Z vain kahdessa. Joie i-level turvakaukalo voi olla auki myös autossa, kun taas Cybex Cloud Z turvaukaukaloa voi pitää auki vain, kun se ei ole kiinni autotelakassaan. Cybex Cloud Z ja Joie i-level ovat hyvinkin samanlaiset, hintaeroa on kuitenkin paljon. Joie kun maksaa telakkansa kanssa uutena noin 350€ ja Cybex Cloud Z Plus (Cybexin premium kangas) telakalla noin 600€.

Joie i-level turvakaukalo – kokemuksia

Ensisilmäykseltä Joie i-level turvakaukalo on todella laadukas ja näyttävä. Kauniit kirjailut/tikkaukset ja nahkaiset yksityiskohdat (nahkajäljitelmä). Memory foam sisukset, jotka tuntuvat ylellisen pehmeiltä, ollen kuitenkin napakat. Joien ja Nunan turvakaukalot tulevat samalta valmistajalta ja ovatkin melko identtisiä. Nuna on usein se kalliimpi näistä kahdesta. Mielestämme kuitenkin tässä Joie i-level turvaukalossa (Signature Line!) materiaalit ovat laadukkaamman tuntuiset. Eivät yhtä luontaisia, mitä Nuna Pipa Lite LX turvakaukalossa, mutta laadukkaita. [Nuna Pipa Lite LX turvakaukalo]

Joie i-level turvakaukalo – mistä pidimme?

Materiaalit – Turvakaukalon kangas on pehmeää, mutta vahvan tuntuista materiaalia. Pehmeämpää, kuin esimerkiksi Cybex Cloud Z Plus premium malliston kangas. Vaikuttaa kestävämmältä, mitä Nuna Pipa Lite LX luonnonmateriaalit. Ei vaihtopäällistä mukana.

Mukavuus – Joie i-level turvakaukalo on varustettu memory foamilla. Harmaat sisukset mukautuu lapsen mukaan tarjoten paremman ja napakamman istuvuuden. Lapsen pää on hyvin tuettuna, eikä liikkumavaraa sivuille ole lähes lainkaan. Sisukset saa halutessaan pois lapsen kasvaessa. Niskatuen säätö tapahtuu helposti ja säätää samalla myös turvavyöt oikeaan kohtaan. Ehdoton iso plussa on turvakaukalon avausmekanismi; ennen kaikkea Joie i-level turvakaukalo voi olla auki myös autossa oman telakkansa päällä. Avaussäätöjä on kolme (vertaa Cybex Cloud Z vain kaksi). Myös telakkaa saa säädettyä eteen-taakse, mikä antaa lisätilaa jaloille tai vastaavasti edellä olevaan penkkiin (tämä toki vaatii tilaa auton takapenkiltä jotta kartturin paikalla voi istua normaalisti haittaamatta kuskin näkyvyyttä).

Käsiteltävyys – Turvakaukalo painaa 5kg. Turvakaukalo kiinnittyy helposti ja ongelmitta telakkaansa (Nina koki esim. Cybex Cloud Z kiinnityksen hankalaksi lyhyempänä naisena…). Iso plussa nahkaisesta kädensijasta kantokahvassa – helpottaa merkittävästi kaukalon käsittelyä.

Turvallisuus – Joie i-level turvakaukalo soveltuu 0-13kg lapselle, 40-85cm . Turvakaukalossa on patentoitu Intelli-Fit -materiaali. Intelli-Fit -materiaali antaa parempaa suojaa
sivutörmäystilanteessa. Kolminkertainen Tri-Protect pääntuki parantaa turvallisuutta entisestään. Täyttää i-Size ECE R129/00 standardit.

Muut toiminnot – 3-piste valjaat on helppo kiinnittää. Valjaissa on pehmusteet. Suosimme tosin itse 5-pistevaljaita, jostain syystä miellämme ne turvallisemmiksi, vaikka molemmat ovat testien mukaan yhtä turvalliset. Kuomussa UPF 50+ aurinkosuoja.

Muotoilu (design) – Joie i-level turvakaukalo on näyttävä ja kauniisti viimeistelty (Signature Line). Kuomu asettuu todella hyvin ja napakasti, kun on avoinna, kangas ei jää ryppyyn. Kantokahva liikkuu helposti koskematta kuomuun. Kuomun ja kahvan väliin jää reilu tila myös miehen kädelle. Joie i-level on oiva valinta esim. Nuna Mixx rattaiden kanssa (mustat rattaat, ruskeat nahkaiset yksityiskohdat).

Yhteensopivuus vaunujen kanssa – Joie i-level turvakaukalo sopii yhteen todella monen eri valmistajan vaunujen kanssa! [Yhteensopivuus lista]

Joie i-level turvakaukalo – mistä emme pitäneet?

Vöiden pehmusteet – pehmusteet ovat irtonaiset. Suosimme sellaisia, jotka eivät liu’u alemmas pitkin vöitä.

Jalusta/telakka – Telakka ei ole ”kulmasäädettävä” (kuten vain Britaxilla (flex base)). Turvakaukalon kulmaa ei saa säädettyä (ylös-alas), vain etäisyyttä eteen-taakse suunnassa.

Tämä kaukalo olisi täydellinen pienillä muutoksilla. On jälleen todettava, ettei sitä täydellistä turvakaukaloa taida olla olemassa… Vielä..

Kokotiedot

Käyttöikä: syntymästä 85cm saakka

Ulkomitat: pituus 722-1165mm, leveys 440mm, korkeus 435-78mm

Paino: 4.8kg

Telakan paino: 4.9kg

Joie signature line

Jaa julkaisu:

4 Comments

 1. Noomi
  23.1.2021 / 20:59

  En löydä mistään sopiiko tämä Emmaljunga Nxt90 kanssa ja jos, niin millä adapterilla?

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  29.1.2021 / 16:11

  Joiet menee aina maxi-cosi adaptereihin eli pitäisi 99% varmuudella mennä myös Emmaljunga maxi-cosi adaptereihin 🙂

 3. Aliisa Sohkanen
  18.2.2021 / 16:33

  Heippa! Meillä on tämä kaukalo kanssa ja olen tykännyt meidän pienellä tästä tosi paljon. Nyt on ikää pikkuisella 3 kk ja paksujen talvipussukoiden ja vaatteiden kanssa tuntuu, että pää jää liian puristuksiin sivusuojien väliin. Onko tähän jotain ratkaisua mikä vois helpottaa, saako sitä pois tms. Koska tätä menoa meidän tirrillä pää ei kohta mahdu kesällä kaukaloon ollenkaan. 😅

 4. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  23.7.2021 / 14:06

  Joiessa on turhan ahdas pääntuki! Muistelen, että sitä ei ole tarkoitus poistaa, mutta tarkistapa tämä vielä ohjekirjasta…? Jos näin on, että pääntuki on ja pysyy aina, voi olla, että se ei vain enää sovi teidän vauvalle 🙁 Meillä esim Damianin pää on ollut paljon Donyaa isompi. Yksi vaihtoehto on, että voit kysyä jälleenmyyjältä tai valmistajalta voiko tukea kustomoida. Voiko jotain materiaalia poistaa sivuilta, jotta tilaa tulee lisää…?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *