Bugaboo Bee 5 matkarattaat

Bugaboo Bee 5 matkarattaat / lastenrattaat ovat oikeastaan mielestämme enemmän hybridirattaat, kuin matkarattaat. Myös Bugaboo markkinoi rattaita city lastenvaunuina. Kokonsa puolesta Bugaboo Bee 5 ei välttämättä mene matkarattaat -kategoriaan, vaikka ne sellaisiksi monesti mielletäänkin. Bugaboo Bee5 lastenrattaat ovat jotain paljon enemmän. Niitä voi käyttää vaunukopan kanssa, istuimen kanssa ja turvakaukalon kanssa. Ne soveltuvat myös arkikäyttöön ja todellinen cityihminen pärjäisi kaupungissa pelkästään Bugaboo Bee 5 lastenvaunuilla. Bugaboo Bee5 soveltuvat toki myös matkarattaiksi, mutta on hyvä huomioida, että lentokoneella matkustettaessa ne laitetaan kokonsa vuoksi ruumaan. Bugaboo Bee 5 matkarattaiden hinta on melko korkea, toisaalta kyseessä on todella monikäyttöiset lastenrattaat/yhdistelmävaunut!

Jälleenmyyjä Suomessa: Vaunuaitta

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

TULOSSA VIIKOLLA 24 – pysy kuulolla: Parhaat matkarattaat 2019 [Muiden matkarattaiden arvostelut löytyvät kategoriasta Lastenvaunut ja lastenrattaat]

Katso alta videoesittely Beestä ja laita myös IG @ninasarjolahti seurantaan!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina | Nappisilmät.fi (@ninasarjolahti) on

Bugaboo Bee 5 lastenrattaat – kokemuksia

Bugaboo Bee 5 lastenrattaat ovat todella huippulaatuiset. Tekstiilit istuvat kauniisti ja napakasti, muoviosat tuntuvat vahvoilta ja työntötuntuma on monia matkarattaita huomattavasti parempi (jos matkarattaisiin verrataan, kuten monet Bugaboo Bee lastenrattaita harkitsevat varmasti tekevät).

Suosittelemme Bugaboo Bee5 lastenvaunuja joko

 • ainoiksi lastenvaunuiksi/lastenrattaiksi – jos asut keskustassa, olet todellinen cityihminen ja tärkeintä sinulle vaunuissa on design, keveys, mukautuvuus, pieni koko. Kenties asut kerrostalossa, jossa vaunuille ei ole säilytystilaa tai hissi on pieni ja vanhanaikainen (meidän hissiimme menevät ainoastaan Beet ja niitä pienemmät rattaat).
 • kakkosrattaiksi – kun ajoittain kaipaat välillä suuria vaunuja kevyempiä rattaita (kauppareissut, ravintolassa käynnit tms).
 • matkarattaiksi – kun kaipaat matkarattaita, joilla pärjää millä vain alustalla, mutta et välttämättä vaadi matkarattailta käsimatkatavarakokoa.
 • bugaboo bee 5 rattaat

Mahtuvatko Bugaboo Bee 5 lentokoneeseen käsimatkatavarana?

Vaikka Bugaboo Bee monesti mielletään matkarattaana, kannattaa huomata, että rattaat eivät mahdu lentokoneeseen, vaan ne laitetaan aina ruumaan. Bugaboon runko taittuu kahtia, toisin kuin monet muut matkarattaat. Mikäli etsit käsimatkatavaran kokoisia matkarattaita, Silver Cross Jet, Babyzen Yoyo, Britax Holiday 2 on hyvä vaihtoehto. [Silver Cross Jet matkarattaat]

Bugaboo Bee5 lastenrattaat – Mistä pidimme?

Materiaalit – Kankaat ovat laadukkaita ja kauniisti viimeisteltyjä. Kaikki osat istuvat hyvin ja napakasti. Istuin on pehmeä ja hyvin topattu. Värejä ja kuoseja on paljon, kuomun väriä voi vaihtaa vaikka kauden mukaan, jos haluaa! Muoviset osat, kuten vöiden soljet ja lukko, tuntuvat laadukkailta. Runko on jämäkkä ja vakaa, ollen silti kevyt.

Näppäryys ja keveys – Bugaboo Bee 5 matkarattaat on joidenkin luokitusten mukaan matkaratas varmaan juuri keveytensä ja kokonsa vuoksi. Bugaboot liikkuvat vaivatta ja kääntyvät näppärästi 360 astetta pienessä tilassa. Ne ovat normaaleja yhdistelmävaunuja pienemmät, vaikka kyydissä voikin olla joko vaunukoppa tai istuin. Bugaboo Bee5 painaa 8.9kg.

Kääntyvä istuin – Olipa kyseessä matkarattaat tai tavalliset lastenrattaat, niin suosimme kääntyviä istuimia. Damian on vasta reilu puolivuotias ja mieluusti pidämme hänet kasvot työntäjään päin. Bugaboo Been istuin kääntyy molempiin suuntiin ja kallistuu myös lähes makuuasentoon.

Asento – Bugaboo Beet saa lähes makuuasentoon.

Pyörät – Pyörät eivät kolise eli liikkuminen on lähes äänetöntä. Mukulakivillä kulkeminenkin sujuu, tosin se harvoin on pienipyöräisillä kovin mukavaa. Mutta esimerkiksi Tallinnan vanhassa kaupungissa kulkeminen onnistuu, kunhan ei ihan koko päivää kulje huonoilla teillä.

Mukautuvuus – Parasta Bugaboo Bee lastenvaunuissa on monipuolisuus; on vaunukoppaa, on istuinta…turvakaukalokin kiinnittyy helposti adaptereilla runkoon. Bugaboot taipuvat todella moneen eri käyttöön ja olosuhteisiin.

Käyttöikä – Vaunukopassa ja pehmeässä ”baby cocoon” kopassa matkustaa vastasyntynyt aina noin 6kk ikään saakka. Seuraava osa, istuinosa, menee noin 6kk aina 17kg saakka. Bugaboo Bee 5 matkarattaat / lastenrattaat menevät näin ollen todella pitkän aikaa.

Kokoon taitto / kasaus – Kasaus on helppoa ja onnistuu muutamalla painalluksella. Kahden käden kasaus ja palautus.

Bugaboo Bee5 matkarattaat – parhaimmat ominaisuudet

Valjaat – Valjaiden ”pidikkeet” – aivan mahtava ominaisuus!!! Nimittäin vyöt pysyvät poissa tieltä ja valmiina kohti ”kattoa”, kun lapsi ei ole kyydissä. Ne pysyvät pystyssä, eivätkä tipu alas, kuten muissa rattaissa. Lapsen kiinnittäminen on helppoa, eikä vyöt jää selän alle. (katso kuvat alla)

Jalkatuki – Jalkatuki ei liiku alas, mutta sitä voi pidentää. Bugaboo Bee 5 matkarattaat / lastenrattaat ovat näin ollen entistä mukavammat pienelle, ja vähän suuremmallekin lapselle.

Pidennettävä selkänoja – Selkänoja on suunniteltu niin, että se menee pidemmällekin lapselle. Selkätukea voi ”venyttää” pidemmäksi yhden käden toiminnolla.

Jousitus – Jousitus neljässä pyörässä tekee liikkumisesta mukavaa!

Lisävarusteet – Rakastamme malleja, joihin saa paljon lisävarusteita. Joskus kuomu voi likaantua tai haalistua auringossa tai kaipaat aurinkovarjoa kesän helteisiin. On mahtavaa, että saatavilla on paljon lisäosia ja eri värejä ja kuoseja.

Bugaboo Bee 5 lastenrattaat – lisävarusteet

Bugaboo Bee lisävarusteet ovat ehkä se yksi parhaimmista puolista kyseisissä lastenrattaissa. Lisävarusteita on saatavilla mm.

 • adapterit
 • vaunukopan kankaat ja vetoketjulliset päälliset
 • kuomukankaat eri väreissä ja kuoseissa
 • työntöasian nahkaosat
 • mukipidike
 • aurinkovarjo
 • tavarakorin kangas
 • varaosat, kuten pyörät, pyörien kiinnikkeet, kuomun vaijerit ja lukot sekä toki istuimet, vaunukopan pohjat ja istuimen vaahtopäällinen

Bugaboo Bee5 matkarattaat usein tulevat tavallisen kankaisen kuomun kanssa. Suosittelemme ostamaan myös alla olevan kesäkuomun helteille. Kuomu ulottuu pitkälle jalkoihin ja sivuilla on hengittävää mesh-kangasta. Kangas on UPF50+ suojattu. Suosittelemme tilaamaan kankaan ohella myös toiset vaijerit ja lukot, sillä kankaan pujottaminen vaijereihin on hieman työlästä. Normaali kuomukangas sujahtaa paikoilleen vaivatta, mutta kesäkuomu on järeämpää tekoa ja vaatii jonkin verran sorminäppäryyttä ja kärsivällisyyttä. Mikäli kuomuja vaihtelee useasti, niin kaksi kokonaista settiä omilla metalliosilla ja lukoilla on aika must.

bugaboo bee 5 matkarattaat kuomu 3

Mikä turvakaukalo sopii Bugaboo Bee kanssa?

Bugaboo Bee 5 rattaat soveltuvat käytettäväksi myös turvakaukalon kanssa. Bugaboo julkaisi juuri oman uuden turvakaukalon yhteistyössä Nuna kanssa. Valitettavasti kyseinen uutuus ei sovi Been kanssa, mikä on aika yllättävää! Nuna Turtle turvakaukalosta lisää tietoa valmistajan sivuilta. [Bugaboo Turtle by Nuna] Bugaboo Been kanssa voi käyttää mm. seuraavien valmistajien turvakaukaloita (erikseen myytävät adapterit); Britax, Chicco, Cybex, Maxi-Cosi, Joie ja Nuna.

Bugaboo Bee 5 – mistä emme pitäneet?

Hinta – Bugaboo Bee 5 hinta on melkoisen korkea, jo ilman lisävarusteitakin. MUTTA, koemme, että rattaat ovat ehdottomasti sen arvoiset ja hinta-laatu -suhde on todellakin kohdillaan. Lastenvaunut / lastenrattaat menevät vastasyntyneestä aina 17kg asti (vaunukoppa->istuin) ja Beet korvaavat monilla myös matkarattaat, jolloin rattaat tulevat entistä suuremmalle käytölle. Jos Bugaboo Bee rattaita käyttää pelkästään arjessa, hinta on todella kohdillaan.

Lisävarusteet – Lisävarusteista tulee plussaa, toisaalta jokainen pieni asia maksaa lisää. Adapterit eivät esimerkiksi kuulu hintaan, kuten monilla muilla brändeillä.

Paino – Toisaalta Bugaboo Bee 5 rattaat ovat kevyet, sillä ne ovat monia muita normaalikokoisia pienemmät ja kevyemmät, mutta muihin matkarattaisiin verrattuna ne ovat hieman painavat. Bugaboo Beetä on vaikea laittaa yhteen kategoriaan, mikä tekee vertailusta hieman hankalaa.

Turvakaari – Turvakaarta ei ole toistaiseksi saatavilla ollenkaan.

Eturenkaiden lukitus – Lukitus on hieman outo ja hankala käyttää. Ei toimi, kuten monissa muissa rattaissa tai vaunuissa.

Koko – Kun nämä rattaat eivät kerran ole käsimatkatavarakokoa, toivoisimme, että saatavilla olisi pehmeämmät renkaat, kenties jopa ilmatäytteiset renkaat.

Hyttysverkko – Aurinkokuomun sisältä paljastuu kuomun jatke, ”hyttysverkko”. Tämä mesh -kangas on vetoketjun takana piilossa ja takertuu helposti vetoketjuun. Jottei kangas repeä, saa vetoketjun avata todella hitaasti.

Kokoontaitto – Selkänoja on taitettava työntöaisaa kohden kasatessa rattaita. Jos selkänojaa taittaa liikaa, istuin irtoaa (mekanismi, jolla istuin käännetään toisin päin).

Kokotiedot

Paino: 8.9kg

Mitat kokoontaitettuina / kasattuna: pituus 90cm, leveys 46.5cm, korkeus 32cm

Pyörien halkaisija: 6″

Tavarakorin koko: 22L

Käyttöikä: vaunukoppa 0-6kk, baby cocoon pehmeä koppa 0-6kk, istuinosa 6kk-17kg

Tsekkaa myös Bugaboo Bee 5 rattaat Nappisilmien verkkokaupasta.

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *