Silver Cross Jet matkarattaat

Silver Cross Jet matkarattaat voi ottaa mukaan lentokoneeseen käsimatkatavarana (tarkista toki aina kunkin lentoyhtiön rajat ja mitat käsimatkatavaroille). Mikäli siis aiot ulkomaille jossain kohtaa ja lentoihin kuuluu vaikkapa vaihtoja, on jopa suositeltavaa harkita käsimatkatavarana kulkevien matkarattaiden hankintaa. Lentokentällä etäisyydet ovat pitkiä, ja mikä sen mukavampaa, kuin kulkea vaivatta, lapsi mukavasti matkarattaissa. Silver Cross matkarattaat ovat kevyet, vakaat ja kestävät. Ne soveltuvat hyvin niin arjen reissuihin, kuin pidempiin ulkomaan matkoihinkin.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Silver Cross Jet matkarattaat – kokemuksia

Silver Cross Jet matkarattaat ovat todellakin positiivinen yllätys! Positiivinen yllätys siksi, että useat kokeilemamme matkarattaat on varustettu hyvin pienillä renkailla ja pahimmillaan matkarattaat pitävät kovaa rätinää ja kolinaa tai ovat muuten vain ”heiveröiset”. Näin ei kuitenkaan ole Silver Cross matkarattaiden kanssa. Ajo on pehmeää ja mukavaa, ja jousitus pelaa todella hyvin. Ei rätinää, kolinaa tai kilinää. Ei edes mukulakivillä. Todellakin hintansa arvoiset ja pitkäikäiset (syntymästä 15kg). Jälleenmyyjä Suomessa: Vaunuaitta

Alla tarkemmin meidän kokemukset Silver Crosseista sekä tuttuun tapaan plussat ja miinukset matkarattaista.

TULOSSA VIIKOLLA 24: Parhaat matkarattaat 2019 [Nappisilmien arvostelut kategoriassa Lastenvaunut ja lastenrattaat]

Katso alta video matkarattaista klikkaamalla kuvan päältä oikealle, IG @ninasarjolahti

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina | Nappisilmät.fi (@ninasarjolahti) on

Ovatko Silver Cross matkarattaat, lastenvaunut ja lastenrattaat laadukkaat?

Silver Cross Jet matkarattaat ovat mielestämme todella laadukkaat. Silver Cross on Iso-Britannialainen brändi, joka omaa pitkän historian lastenvaunubisneksessä. Silver Crossin perustaja, William Wilson, on itse asiassa samainen henkilö, joka on keksinyt maailman ensimmäiset lastenvaunut. Näin ollen Silver Crossin tarina alkaa jo vuodesta 1877. Wilson kehitti myös Silver Cross merkille tyypillisen pehmeän jousituksen.

1950 -luvun tienoilla Silver Cross oli jo vakiinnuttanut asemansa lastenvaunubisneksen huipulla ja sitä kutsuttiinkin nimellä ”Lastenvaunujen Rolls-Royce”. 80 -luvulla suosituimpaa mallia, Silver Cross Wayfarer, oli myyty jo yli miljoona kappaletta. Nykyään Silver Crossin on valinnut jo yli 10 miljoonaa perhettä.

silver cross kokemukset

Silver Cross Jet matkarattaat – mistä pidimme?

Materiaalit – Laadukkaat materiaalit ja huolitellut yksityiskohdat.

Mukavuus – Silver Cross Jet matkarattaat ovat tähän astisista matkarattaista, joita olemme testanneet, kenties ne mukavimmat työntää. Hyvä jousitus ja lähes äänetön liikkuminen sekä todella vakaat työntää. Monet pienipyöräiset matkarattaat kolisevat etenkin epätasaisella alustalla. Silver Cross rattaat eivät pidä juuri mitään ääntä. Työntäminen on sujuvaa hiekalla, asfaltilla ja jopa mukulakivillä.

Käyttöikä – Silver Cross Jet matkarattaat menevät syntymästä 15 kg saakka, mikä tekee niistä aika monivuotiset matkakaverit. Ehdottomasti plussaa siitä, että näitä matkarattaita voi käyttää myös vastasyntyneen kanssa.

Design – Hopeiset yksityiskohdat sivuilla ja työntöaisassa tuovat pientä piristystä ja luksusta rattaiden ulkoasuun. Monet muut matkarattaat kun ovat usein hyvin pelkistettyjä.

Asento – Lapsen asento näyttää Silver Cross rattaissa mukavalta. Selkänojan saa lähes makuuasentoon, mikä on ainakin meillä reilu 6kk vanhan vauvan kanssa ihan ehdoton toiminto. Liikuteltavasta jalkatuesta suuri plussa – tämä toiminto puuttuu monista matkarattaista!

Jousitus – Silver Cross on tunnettu juuri hyvästä jousituksesta. Erityismaininta ja kiitos vielä kerran näiden matkarattaiden jousituksesta ja siten myös työntömukavuudesta!

Pyörät – Pyörät ovat suuremmat, mitä monissa muissa matkarattaissa. Etupyörät voi myös lukita.

Vyöt – Iso plussa 5-piste valjaista. Suosimme 5-piste valjaita niin turvakaukaloissa ja -istuimissa, kuin myös vaunuissa ja rattaissa.

Kasaus / kokoon laitto – Kasaus ja palautus toimivat hyvin. Lukko pitää paketin kasassa ja rattaiden mukana tulevan suojapussin pujottaminen on helppoa. Silver Cross Jet rattaat kulkevat helposti perässä esimerkiksi lentokentällä, sillä ne voi kasata myös niin, että turvakaari jää esille ja toimii vetokahvana. Mikäli vetokahvaa ei halua käyttää, sen saa piiloon sille tarkoitettuun taskuun suojapussin etuosassa.

Tavarakori – Tavarakori on todella tilava.

Turvakaukalo – Rattaisiin saa kiinni myös turvakaukalon. Adapterit eivät kuulu pakettiin.

Silver Cross Jet rattaat – mistä emme pitäneet?

Kurkistusikkuna – Kurkistusikkuna on meille aika must-have ominaisuus rattaissa. Matkarattaat on varustettu muovisella kurkistusikkunalla. Muovi heijastaa voimakkaasti valoa, mesh -kangas olisi parempi vaihtoehto.

Kuomu – Rattaiden kuomu saisi tulla hieman pidemmälle. Etenkin kesäkuumalla ja aurinkoisessa säässä säteet pääsevät suoraan rattaisiin.

Vetokahva – Kun rattaat kootaan ja turvakaari jätetään esille vetokahvaksi, rattaat jäävät hyvin matalalle. Lyhyen on helppo vetää rattaita perässä, mutta pidempi vanhempi joutuu kantamaan rattaita.

Selkänojan säätö – Suosimme yleensä ”ei-manuaalista” säätöä eli painettavia nappeja, josta koko selkänoja liikkuu. Silver Cross Jet matkarattaat on varustettu naruilla, joista vetämällä lisäkangas suoristuu ja luo suojaisan ympäristön päiväunille. Jotkut suosivat tällaista suojaisampaa tilaa, toiset kuomulla varustettua kallistuvaa selkänojaa – mielipidekysymyksiä!

Istuimen suunta – Istuin on kiinteä – lapsi voi matkustaa rattaissa vain kasvot menosuuntaan.

Mikä turvakaukalo sopii Silver Cross Jet matkarattaiden kanssa?

Silver Cross Jet matkarattaat ovat kätevät matkustaessa, sillä ne mahtuvat käsimatkatavarana koneeseen. Lisäksi niihin voi kiinnittää myös turvakaukalon. Silver Crossin kanssa yhteensopivat (adaptereilla) turvakaukalot ovat Nuna, Joie, Maxi-Cosi, Cybex ja monet muut, jotka käyttävät samaa kiinnitysmallia. [Nuna Pipa Lite LX turvakaukalo]

Kokotiedot

Koko koottuna: pituus 90cm, leveys 45cm, korkeus 96cm

Koko kasattuna: syvyys 18cm, leveys 30cm, korkeus 55cm

Käyttöikä: syntymästä 15kg asti

Paino: 5.9kg

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *