Nuna Pipa Lite LX turvakaukalo

Meille tuli testiin Nuna Pipa Lite LX turvakaukalo, vuoden 2019 malli. Turvakaukalo on todella kevyt, mikä tekee sen käsittelystä helppoa. Olen itse 160cm pitkä, ja synnytyksen jälkeen toki keskivartalovoimat olivat vielä ihan nollissa.. joten turvakaukalon laittaminen autoon ei ollutkaan aivan yksinkertaista. Aiemmin testasimme myös BeSafe Izi Go Modular -turvakaukalon sekä Cybex Cloud Z -turvakaukalon. Näihin verrattuna oma suosikkini on tämä kevyt Nuna Pipa Lite LX kantokoppa. Teron suosikki on Cybex Cloud Z, joka avautuu makuuasentoon. Terolta onnistui sen autoon laitto helpommin.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Klikkaa alla olevan IG kuvan oikeasta reunasta nuolesta ja pääset videoihin!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina | Nappisilmät blogi (@ninasarjolahti) on

Nuna Pipa Lite LX turvakaukalo – kokemukset

Nuna Pipa Lite LX turvakaukalo on kevyin kaikista turvakaukaloista. Sen käsittely on helppoa ja vaivatonta, todella hyvä vaihtoehto niille, jotka kantavat paljon kantokoppaa (esim. autosta kauppaan ja takaisin tms). Tai mikäli auto on korkea ja nostaja pieni (kuten meillä), niin kevyt turvakaukalo on huomattavasti helpompi nostaa kyytiin ja rattaiden runkoon. 

Mikä meitä ei viehätä Nunassa tai Joie i-levelissä (jotka ovat saman valmistajan), on lapsen asento kaukalossa. Asentoon toki vaikuttaa turvakaukalon / isofix telakan asento autossa. Jos esim. takapenkin kulma autossa on hyvin jyrkkä, korostaa se entisestään jo kovin pystyä asentoa autossa. Kohtasimme ”asento-ongelman”, kun vaihdoimme BMW X5 mallista Mercedes-Benz GLS malliin. Mersussa kun takapenkin istuin on tosi jyrkkä. Tämä korostaa asentoa niin, että lapsen leuka painuu kohti rintaa entistä enemmän (koska asento pystympi, eikä paino takaraivolla). Tutustuttuamme Britax Römerin Baby Safe 2 i-size turvakaukaloon ja Baby Safe i-size flex base telakkaan, tämä asento-ongelma poistui. Flex base telakassa kun kulmaa voi säätää auton penkin mukaan. Tästä Britaxin setistä lisää toisessa artikkelissa. [Joie i-level turvakaukalo]

Mistä pidimme?

Materiaalit – Turvakaukalon materiaaleina on merinovilla ja Tencel (puuselluloosakuitu) sekä vaihtopäällisessä GOTS -sertifioitu luomupuuvilla! Panostamme materiaaleihin ja suosimme luonnonmateriaaleja, joten tämä on todella mahtava ominaisuus.

Mukavuus – Nuna Pipa Lite LX kantokoppa sisältää erikoisominaisuuden – täytteissä on memory foam materiaalia, joka mukautuu Tempur -patjan tavoin kehon mukaan. 

Myrkyttömyys – Turvakaukalon materiaaleja ei ole käsitelty palonestoaineilla.

Käsiteltävyys – Painaa vaivaiset 2.5kg, kenties maailman kevyin. Erot ovat pieniä, mutta käytössä ero on suuri! Autoon laitto käy helposti.

Turvallisuus – Nuna Pipa Lite LX turvakaukalo soveltuu 0-13kg lapselle. Erikoinen Aeroflex materiaali joustaa, joten se hyödyntää iskuenergian, eikä esimerkiksi murru, kuten kovemmat materiaalit saattavat. Aeroflexiä käytetään esimerkiksi moottoripyöräkypärissä. 

Muut toiminnot – 3-piste valjaat on helppo kiinnittää. Rengasadapterin ollessa käytössä (Nuna Mixx2 vaunut), kopan saa irti yhdestä napista.

Muotoilu (design) – Nuna Pipa Lite LX kantokoppa on siro muodoltaan. Kuomu asettuu hyvin ja napakasti, kun on avoinna, kangas ei jää ryppyyn. Lisälippa kuomussa suojaa silmiä auringolta, kun vaunuverholle ei ole tarvetta.

Yksittäinen paras toiminto – Ehdottomasti sisäänrakennettu vaunuverho! Kiinnittyy helposti magneeteilla kaukalon sivuille ja suojaa myös auringolta (UPF 50+). Mesh -kankaan vuoksi sivuilta näkee kaukalon sisälle verhon ollessa edessä. Ei enää rypistyviä vaunuverhoja, jotka lentelevät tuulessa ja ovat tiellä.

Nuna Pipa Lite LX turvakaukalo – Mistä emme pitäneet?

ASENTO – Asento tuntuu oudolta. Lapsi pitää asetella kaukaloon tarkasti, menee helposti liian makaavaan asentoon ja leuka taittuu rintaan. Toisaalta monissa lähteissä mainostetaan, miten asento ja mukavuus ovat huippuhyvät, että en sitten tiedä miksi meillä asento ei vaikuttanut parhaimmalta mahdolliselta. Manuaalissa ei mainintaa, milloin takapuolen alla oleva extrakoroke poistetaan. Kysy liikkeessä opastusta tähän ja kysele asennosta tarkemmin! Me suosimme avautuvia kaukaloita.

Niskatuki – Osa liikkuu vapaasti ylös ja alas. Heikosti tarralla kiinni. Nuna Pipa Lite LX kantokoppa ohjekirjasta puuttuu mielestämme maininta, milloin täytteet poistetaan. Edustaja: niskatukea ei poisteta kokonaan.

Valjaat/vyöt – 3-piste valjaat on helppo kiinnittää, mutta itse suosimme 5-piste valjaita. Vöitä ei saa pois tieltä esim. magneeteilla. Tässä asiassa Nuna Pipa Lite LX turvakaukalo ei ole tosin poikkeus. Tämä ominaisuus on ollut vain kaukalossa: BeSafe Izi Go Modular turvakaukalo. Vöiden pehmusteet ovat kovin pienet (katso kuvat), liukuvat helposti pitkin vöitä. Jos vöitä löysää liikaa, ne saattavat jumittua kiinnityskohtaan kaukalon ulkopuolelle (pohja). 

Jalusta/telakka – Telakka ei ole säädettävä (kuten esim. Britaxilla), joten turvakaukalon kulmaa ei saa säädettyä. Näin ollen lapsen huono asento turvakaukalossa korostuu. Sovita Nuna Pipa Lite LX kantokoppa kaupassa lapsen kanssa, mikäli mahdollista.

Materiaalit – Materiaalit kaukalossa ovat hyvät, mutta eivät kestä käytössä kovin hyvin. Meillä meni kangas aavistuksen puhki Damianin kengistä.

Tämä kaukalo olisi täydellinen pienillä muutoksilla, mutta on todettava, ettei sitä täydellistä turvakaukaloa taida vielä olla. 

SIIRRY KAUPPAAN: Nuna Pipa Lite LX turvakaukalo isofix-jalustalla

Jaa julkaisu:

5 Comments

 1. Nina
  6.4.2019 / 14:34

  Moikka, onko tulossa uutta postausta siitä miten imetys nyt sujuu? 🙂

 2. nappisilmat
  Kirjoittaja
  7.4.2019 / 16:48

  joo teen jossain kohtaa päivitystä, kun ehdin! 🙂 edelleen toinen rinta kipeilee valitettavasti, mutta ei nyt onneksi ihan niin hammasta purren enää mennä… onneksi tulee maitoa hyvin sentään!

 3. Nina
  7.4.2019 / 17:01

  Siis mulla on sama homma! Toiseen nänniin tulee vieläkin pientä nirhaumaa. Sammasta ei ole, eikä tulehdusta. Älyttömän turhauttavaa. Vauvan imuote on kyllä parantunu fysioterapian ansiosta, mutta kitalaki on korkea ja kestää, että se muotoutuu?

 4. nappisilmat
  Kirjoittaja
  16.4.2019 / 12:18

  Joo olen jo hyväksynyt jotenkin, että toinen tulee aina vaan tuntumaan ikävältä :/ Joku verisuoni tulee siihen kovin lähelle, että en sitten tiedä voisiko toisella puolella vaan olla hermot herkemmässä tai sitten joku todella todella sitkeä haavauma.

 5. Rita
  4.11.2020 / 09:34

  Hei, mihin kaikkiin vaunuihin tämän Nunan istuimen saa liitettyä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *