BeSafe Izi Go Modular turvakaukalo

Meillä on vauvalle valmiina BeSafe Izi Go Modular -turvakaukalo – tässä kokemuksia ja mielipiteitä turvakaukalosta, jonka soveltuu käytettäväksi esim. Mima Xari -lastenvaunujen kanssa. BeSafen turvakaukalo on täysin sama, kuin tämä Miman turvakaukalo – Mima on vain lisännyt omat tunnuksensa turvakaukalon kylkeen, ilmeisesti kyse yhteisbrändäyksestä. Muistaakseni Stokke on tehnyt samanlaisen kuvion BeSafen turvakaukaloiden kanssa. Itse tuote on kaikissa näissä sama. Mima -vaunuista lisää aiemmassa julkaisussani täällä ja vaunutarvikkeista lisää tässä julkaisussa.

Lisää turvakaukaloarvosteluja löytyy täältä.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Besafe izi go modular turvakaukalo

BeSafen -turvakaukalo kiinnittyy Mima -runkoon adaptereilla.
Samat adapterit voivat olla kiinni, kun turvakaukalo kiinnitetään autossa telakkaan.

Besafe kantokoppa

BeSafe -turvakaukalossa mukana myös irotettava sivutörmäyssuoja.
Valjaat ovat normaalit 3-piste valjaat (vyöt tulevat 5 paikasta, lukossa on 3 toisiinsa kiinnittyvää osaa).

BeSafe Izi Go Modular vs. BeSafe Izi Go X1

Ainut asia, johon en ole löytänyt selitystä, on kysymys siitä, millä tavoin BeSafe Izi Go X1 ja BeSafe Izi Go Modular -turvakaukalo ovat erilaisia! Mistään ei tunnu löytyvän tietoa asiasta. Molempiin sujahtaa 0-13kg lapsi suositusten mukaan, joten en keksi muuta eroa, kuin kokoero. (edit 24.4.2019: katso kommentit alla, mikäli joku muu on vastannut tähän kysymykseen)

BeSafe Izi Go Modular -turvakaukaloon tuntuu myös jostain syystä löytyvän helpommin telakoita. Olisikohan siis kyseessä aavistuksen suurempi ja uudempi malli, en osaa sanoa. BeSafe Izi Go X1 myytävät telakat ovat myös jotkut toisistaan poikkeavia – kannattaakin katsoa, että esimerkiksi verkkokaupassa myydään sitä uusinta mallia. Vastaan on nimittäin tullut telakoita, joissa on ”liikennevalot” avustamassa oikeaoppista ja turvallista kiinnitystä, mutta osassa näiden ulkonäkö on jotenkin uudistetumpi. Oletan, että verkkokaupoissa myynnissä vielä edellistäkin mallia, jossa ei varmaan ole mitään vikaa toki, mutta jos ikinä telakkaa haluaa vaikka edelleen myydä tai käyttää useammalla lapsella, ehkä se uusin versio on kätevin.

BeSafe Izi Go Modular -turvakaukalo – turvallisuus

BeSafen turvakaukalot ovat selvityksieni mukaan saaneet kansainvälisissä testeissä hyvät arvosanat. Autoliiton testeissä on samaten tullut hyvät arvosanat monilla eri osa-alueilla. Ainut negatiivinen kommentti on oikeastaan tullut siitä, että BeSafe Izi Go Modular -turvakaukalo (oletettavasti telakan kanssa) vie suhteellisen suuren tilan. En tiedä, mihin autoon tätä onkaan sitten testattu.

Muistan myös lukeneeni eri autojen kansainvälisiä turvaluokituksia ja melkeinpä kaikissa merkeissä turvallisin paikka autossa turvakaukalolle oli kuskin takana. Samalla toki turvallisuutta lisää se fakta, ettei vanhempi voi ajaessaan kurkotella lapseen, mikä on kyllä ihan todella hyvä. Mieluummin sitten pysähdellään, kuin kurkotellaan taakse. Vähän sama tapahtuma, kuin pudonneen kännykän kurkottelu penkkien välistä, minkä muistelisin aiheuttaneen paljon onnettomuuksia…

Muistan myös lukeneeni eri autojen kansainvälisiä turvaluokituksia ja melkeinpä kaikissa merkeissä turvallisin paikka autossa turvakaukalolle oli kuskin takana.

Meille hankittiin myös turvakaukalon telakka, BeSafe Izi Go Modular Base. Turvakaukalon voi toki aina kiinnittää turvavöillä penkkiin, mutta se turvallisin vaihtoehto on käyttää ISOFIX -telakkaa (kiinnittyy auton runkoon).

BeSafe Izi Go Modular turvakaukalo – kokemuksia

Vielä esikoinen ei ole syntynyt tätä kirjoittaessa, mutta mitä olemme ehtineet siirrellä ja irroitella turvakaukaloa, niin sen perusteella se vaikuttaa olevan varsin näppärä. BeSafe Izi Go Modular -turvakaukalo ei ole niin suuri, ettenkö minäkin voisi sitä sujuvasti kantaa – olen kuitenkin vain hieman yli 160cm ja tuo käden ulottuuvuus esimerkiksi ei ole kovin huima. Jostain löysin painoksi 4,4kg, mikä tuntuukin olevan hyvin lähellä oikeaa painoa ja tuntumaa.

Sisukset BeSafe -turvakaukalossa ovat keinonahkaa. Ne on helppo pitää puhtaina ja pysyvät siistinä uskon. Meilläkin toiveissa on saada lisää lapsia, niin varmasti kaukalo menee jatkossakin, mikäli vain se ei ole tietenkään iältään sitten liian vanha. Ymmärtääkseni turvakaukaloiden käyttöikä on noin kuutisen vuotta, että kovin vanhoja ei tulisi käyttää, vaikka itse käyttöä ei olisikaan ollut vuosia.

Turvakaukalon kuomu on siisti. Kankaan materiaali on joustavaa, mutta uskoakseni hengittävää kangasta. Päädyssä on ohuempaa mesh -kangasta, joka hengittää sitten vielä paremmin.

Mistä pidimme?

Mukavuus – Kuomu ulottuu melko pitkälle jalkojen päälle.

 • Pienennysosat vastasyntyneelle mukana.

Turvallisuus – 5-piste valjaat. BeSafe Izi Go Modular -turvakaukalo on kiinnitettävissä autoon myös vöillä (plussaa matkustaessa).

Käytettävyys – Kahva kääntyy taakse – isompikin käsi sujahtaa helposti alle, eikä osu kuomuun (vrt. Nuna Pipa Lite LX) Napakan tuntuinen kahva, ei heilu. Kiinnittäminen telakkaan helppoa.

Mistä emme pitäneet?

Käyttöikä – Soveltuu vain 40-75cm.

Käytettävyys – Kuomun muovinen reuna on hieman outo, leluja vaikea kiinnittää. Painoa 4.4kg ja kevyempiäkin nykyään löytyy… Irroitettava sivutörmäyssuoja on hieman suuri. Vain yksi mukana paketissa. Muistettava vaihtaa, jos laitetaan toiselle puolelle autoa välillä (taksit, toinen auto jne…). Kahvan säätö hieman hankala.

Valjaat / vyöt – Valjaita ei saa irti – osa lämpöpusseista mahdoton asentaa kustomoimatta (esim kuvan Baby’s Only ei sellaisenaan sovi).

Mukavuus – Pieni vauva ”uppoaa” hyvin syvälle kaukaloon. Ja on todella napakasti kyydissä. Materiaalit voivat hiostaa (keinonahka).

Hinta – Telakka ostettava erikseen (vrt. [Nuna Pipa Lite LX] ja [Joie i-level turvakaukalo]).

 

Besafe Mima Xari lastenvaunut Besafe lämpöpussi

Ihana lämpöpussi, Baby’s Only, Raskauskeiju
Turvakaukalon päällinen, Baby’s Only, Raskauskeiju (vaatii kustomointia, ei sovellu suoraan turvakaukaloon…)

Turvakaukalon lämpöpussi

Jaa julkaisu:

5 Comments

 1. Alex
  9.11.2018 / 23:40

  Minulla ei ole tietoa millainen BeSafe Izi Go X1 on, mutta ainakin modular malli on, niin kuin nimi viittaa, modulaarinen. Eli samaan telakkaan saa sitten kiinnitettyä kaukalon sijasta turvaistuimen jonka pitäisi riittää aina 4 vuotiaalle asti 🙂

 2. nappisilmat
  Kirjoittaja
  19.11.2018 / 10:59

  Aivan joo, en tajunnut että tuo modular termi viittaa siihen, että on jotenkin monitoiminen tms. Makes sense. Varmaankin näin juuri on, että toinen on simppelimpi ja toinen sitten monikäyttöisempi ja pitkäikäisempi!

 3. Henna
  29.3.2019 / 08:32

  Heippa!

  Sopiiko tuo Baby’s Only:n suojakangas hyvin Izi Go:n kanssa? 🙂 Luin Pikkuvaniljan sivuilta, että asiakaspalautteen perusteella se ei välttämättä sovi :-/

  Kiitos avustasi, ihana blogi! <3

  Yt. Henna

 4. nappisilmat
  Kirjoittaja
  29.3.2019 / 08:57

  Moikka! Meillä on itseasiassa nykyään Nuna Pipa Lite LX kaukalo käytössä, jossa 3-piste valjaat ja päällinen sopii hyvin. Tohon Izi Go:n ei mene suoraan, koska siitä ei saa valjaita irti. On kustomoitava päällistä (leikkaa-ompele -meininki…), joten vaatii töitä, että sopii. :/

 5. Henna
  3.4.2019 / 17:18

  Kiitos avustasi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mukana menossa