Bugaboo Fox lastenvaunut

Bugaboo Fox lastenvaunut testissä, tässä kokemuksia ja perusteluja, miksi Foxit nousivat yhdeksi suosikiksemme. Kymmenien ja kymmenien eri mallien testauksen (kenttätestit!) jälkeen Teron suosikki on edelleen Britax Go Big 2, Ninan suosikiksi nousi nämä Bugaboot. Terolla Foxit ovat vahva kakkonen.

Bugaboo Fox vaunut on varustettu suurilla pyörillä, joilla pärjää niin mukulakivillä, kuin lenkkipolullakin. Britax Go Bigin kaltaista uskomatonta jousitusta ei Foxeissa ole, mutta normaaliin taajama- ja citykäyttöön nämä vaunut ovat mitä parhaimmat. Foxit tulivat markkinoille 2018 ja korvasivat edeltäjänsä Buffalot. [arvostelu Britax Go Big 2 lastenvaunut]

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Bugaboo Fox lastenvaunut – kokemuksia

Alla listattuna tuttuun tapaan jälleen vaunujen plussat ja miinukset. Täydellisiä lastenvaunuja kun ei ole olemassa. Ainakaan meidän mittapuulla. Bugaboo Fox lastenvaunut kuitenkin pääsevät hyvin lähelle tuota mahtavaa titteliä, alla tästä lisää.

Kiteytettynä: Voimme käsi sydämellä suositella Foxeja niin aktiiviselle vanhemmalle, kuin pääosin keskustassa liikkuvalle. Ensinnäkin, Bugaboo Fox rattaat menevät 22kg saakka! Todellakin hankinta, joka kestää monta vuotta, aina siihen saakka, kun lapsi siirtyy pois rattaista. Erityistä plussaa Bugaboot saavat lisätarvikkeista. Lisätarvikkeet ostetaan kaikki erikseen, sillä Bugaboot on luotu kustomoitavaksi. Normaalin paketin mukana ei kylkiäisiä tipu, mutta toisaalta saapahan ainakin luotua täysin oman näköisen kokonaisuuden. Hinta toki voi kasvaa hyvin suureksi.

bugabookokemuksia

Bugaboon historia lyhyesti

Bugaboon perustaja loi ensimmäisen tuotteen huomatessaan puutteen olemassa olevissa vaunuissa. Mikään malli ei tuntunut “rullaavan” riittävän hyvin. Näin ollen Bugaboon erikoisuus onkin juuri tämä rullaavuus. Perustajan kiinnostus pyöriin ja pyörimiseen tuntuu rattaissa; kevyt työntäminen riittää ja vaunut rullaavat vaivattoman kevyesti ilman suurempaa hikoilua.

Lisää valmistusprosessista valmistajan sivuilla: Bugaboo

Bugaboo Fox lastenvaunut – mistä pidimme?

Materiaalit – Uskomattoman laadukkaat materiaalit. Huolelliset tikkaukset ja viimeistelyt sekä upeat värit. Kaikki kankaat on helppo pitää puhtaana. Märkäpyyhintä on meillä riittänyt hyvin. Kaikki materiaalit voi pestä koneessa.

Helppokäyttöisyys – Bugaboo Fox lastenvaunut on varustettu aina valkoisilla yksityiskohdilla. Näistä kohdista aina “tapahtuu jotain”. Istuimen kääntäminen on helppoa ja onnistuu yhdellä kädellä. Kasaus tapahtuu kahdella kädellä, jälleen aisan valkoisista napeista.

Mukavuus – Bugaboot ovat mukavat niin lapselle, kuin työntäjällekin. Istuin on napakka, mutta mukavan pehmeä. Me suosimme kuppipenkkiä, jossa lapsen asento tuntuu olevan ryhdikäs ja tuettu (lapsi ei valahda alemmas vauhdissa). Kuppipenkkiä suositellaan yleensä käytettävän alkaen noin 6kk ikäisellä.

Kustomointimahdollisuudet – Lisätarvikkeita on paljon, monissa eri väreissä. Vastaan ei heti tule samanlaisia vaunuja, kun vaunut kokoaa itse. [Käytä Bugaboon sivuilla olevaa kustomointityökalua Bugaboo]

Rullaavuus – Bugaboo Fox lastenvaunut ovat todella kevyet työntää. Bugaboot kehitettiin rullaaviksi ja sitä ne todella ovat. Rullavuus on täysin makuasia – toinen pitää kevyistä vaunuista, toinen kaipaa vakaampaa tuntua ja sitä, että vaunut todella “purevat” kiinni maahan. [Vertaa ja lue arvostelu Emmaljunga NXT60 lastenvaunut]’

Jousitus ja pehmeys – Työntäminen on mukavaa, kun alla on Bugaboo Fox rattaat. Keskinivel ja renkaat on jousitettu, mikä pehmentää kyytiä huimasti, myös mukulakivillä. Jousitus toimii hyvin ylös-alas suunnassa sekä sivuttaissuunnassa.

Keveys – Foxit ovat todella kevyet ollakseen täysikokoiset lastenvaunut. Ne ovat hyvin vakaat, vaikkakin kevyet. Painopiste tuntuu olevan sopivalla korkeudella, jottei vakaus kärsi. Silti istuin on riittävän korkealla.

Näistä yksityiskohdista pidimme erityisesti

Jarru – Jarru vapautetaan myös painamalla poljinta. Kenkä-/varvasystävällisempi vaihtoehto.

5-piste vyöt – Bugaboo Fox lastenvaunut on varustettu 5-piste vöillä, joista kukin osio irtoaa keskilukosta. Lukkoa ei tarvitse painaa voimakkaasti, mikä helpottaa käyttöä arjessa.

Vöiden korkeudensäätö – Olkahihnojen säätäminen on hurjan helppoa. Ei pujottamista tai näperrystä, hihnoja voi nostaa istuimen takaa molempia samanaikaisesti.

Painorajat – Bugaboo Fox vaunut kestävät 22kg painon, kori puolestaan 10kg painon. Korissa on lisäksi piilotasku.

Vaunukoppa – Vaunukoppa on todella suojaisa, kiitos pitkälle ulottuvan kuomun. Vaunukoppa on myös todella tilava.

Lisätarvikkeet – Iso plussa lisätarvikkeista ja eri väreistä. Mitä et lisätarvikkeiden joukosta löydä, sitä et tarvitse, voisi sanoa!

bugaboo-pyorat

Bugaboo Fox vaunut ja lisätarvikkeet – mitkä lisävarusteet tarvitsee?

Meille ehdottomat lisätarvikkeet ovat:

  • Kesäkuomu, joka suojaa tehokkaasti auringolta ja jossa ilma vaihtuu paremmin (mesh-kangas), Vaunuaitta
  • Bugaboo Breezy istuinsuoja, joka pysyy viileänä kesäkuumalla, Vaunuaitta (meillä pojan selkä oli normaalissa istuimessa aivan märkä, Breezyssä vain hieman lämmin)
  • Hyönteisverkko on ehdoton, kun halutaan välttää mukavien ja ikävien ötököiden pääsy pikkuisen luo!!! Vaunuaitta
  • Aurinkovarjo on AIVAN EHDOTON! Se suojaa pientä lämmoltä ja haitallisilta säteiltä. Me käytämme varjoa aina ulkona kesäkuomun lisäksi. Vaunuaitta
  • Mukipidike, Vaunuaitta
  • Tarjotin taaperolle, jotta pienen pienet eväät kulkevat helpommin mukana, Vaunuaitta (kipon kansi on meillä todella jäykkä, mutta löystyy hieman käytössä)
  • High Performance lämpöpussi todella kylmään säähän, Vaunuaitta ja Bugaboo Lämpöpussi esimerkiksi viileihin syksykeleihin, Vaunuaitta
  • Bugaboo Wool istuinpehmuste, joka on ennemminkin hengittävä lisäosa, kuin pelkkä pehmuste. Villapuoli talvella, kangaspuoli kesäksi viilentämään. Vaunuaitta (Tiesithän, että villa pitää viileänä kesällä!)
  • Huom!!! Vaunukopan, istuinosan ja kuomun kankaat sekä aisansuojien ja pyörien kapselit on kaikki vaihdettavissa/kustomoitavissa.

Yksi ei niin ehdoton, mutta hyödyllinen on puhelinpidike, joka sopii kaikenlaisiin aisoihin. Itse koen turvallisemmaksi, että puhelin on lähellä, kun liikun vauvan kanssa yksin. Vaunuaitta

Fox rattaat – mistä emme pitäneet?

Kasaus – Bugaboo Fox lastenvaunut on helppo kasata, mutta ne jäävät suurehkoiksi.

Jämäkkyys – Vaikka pidämme Foxeista, toivoisimme, että ne olisivat rungoltaan vieläkin jämäkämmät. Vertaa Britax Go Big 2… [arvostelu Britax Go Big 2 lastenvaunut]

Korin peite – Teutonia Trio lastenvaunuissa oli aivan mahtava vetoketjulla suljettava kansi/peite korin päällä. Bugaboo Fox lastenvaunut on varustettu avoimella korilla. [arvostelu Teutonia Trio yhdistelmävaunut]

Lisävarusteiden hinta – Niin kiva kun onkin, että lisävarusteita on joka lähtöön, kaikki on ostettava erikseen ja kokonaishinta nousee hyvin ylös.

Istuimen jalat – Kun istuimen irroittaa rungosta, kiinnikkeet/jalat liikkuvat puolelta toiselle. Tämä tekee istuimen runkoon kiinnittämisestä hankalaa. Istuin pitää myös painaa voimakkaasti runkoon, jottei se jää löysälle (klik).

Varaosat – Bugaboo Fox rattaat ovat tukevat ja laadukkaat, mutta monet pienet osat ovat muovia. Varaosia myydään Bugaboon nettisivuilla, mikä on kätevää. Herää kuitenkin kysymys, miten vahvoja muoviset osat ovat, jos niiden ostaminen on tehty näin helpoksi.

Vaunukopan turvakaari & runko – Vaunukoppa ja istuin menee samaan runkoon. Tämä tarkoittaa sitä, ettei molempia voi käyttää helposti vuorotellen PAITSI jos ostaa toisen rungon vaunukopalle, kuten me teimme. Me käytämme edelleen vaunukoppaa, mutta myös istuinta. Haluamme, että molemmat ovat aina käyttövalmiina. Meillä on turvakaaria myös kaksi kappaletta.

Bugaboo Fox vaunut – koko

Paino (runko, pyörät, istunosa): 9,9 kg.

Mitat kokoontaitettuna: 46 x 60 x 88 cm (pituus x leveys x korkeus)

Työntöaisan korkeus: 88,5 – 108,5 cm

Kori: Korin suurin sallittu kantavuus 10 kg, tilavuus 38 litraa.

Istuinosa: Istuinosan suurin sallittu kantavuus 22 kg. Istuinosan korkeus maasta 59 cm.

Pyörien koko: edessä 8,5″, takana 12″

Vaunukopan käyttöikä: vastasyntynyt – n. 6 kk (maks. 9 kg)

Istuinosan käyttöikä: n. 6 kk – 3 vuotta+ (maks. 22 kg)

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mukana menossa