Bugaboo Fox lastenvaunut

Bugaboo Fox lastenvaunut testissä, tässä kokemuksia ja perusteluja, miksi Foxit ovat yhdet suosikeistamme. Eivät ne parhaat lastenvaunut kaikista, mutta hyvät kuitenkin. Kymmenien ja kymmenien eri mallien testauksen (kenttätestit!) jälkeen Teron suosikki on edelleen Britax Go Big 2 ja Emmaljunga NXT90, Ninan suosikki taas Emmaljunga NXT90, UPPAbaby VISTA ja Bugaboo Fox. Toivomme vain, että vuoden 2020 malliin tulisi päivityksiä mm. jousituksen, renkaiden, kankaiden ja aisan osalta. (2020 lisäys: Bugaboo Fox2 on ilmeisesti parannellut kankaitaan etenkin kuomussa!)

Bugaboo Fox lastenvaunut on varustettu suurilla pyörillä, joilla pärjää niin mukulakivillä, kuin lenkkipolullakin. Britax Go Bigin kaltaista uskomatonta jousitusta ei Foxeissa ole, mutta normaaliin taajama- ja citykäyttöön nämä vaunut ovat erinomaiset. Renkaiden ja materiaalien puolesta Bugaboo Fox lastenvaunut ovat enemmän Keski-Euroopan vaunut. Toivoisimme, että renkaat, jousitus ja runko olisi vankempaa tekoa (tai Foxeihin saisi kunnon renkaat talveksi) talveakin ajatellen. Samoin kankaissa olisi parantamisen varaa lämmön osalta – nyt Foxiin ei ole saatavilla esimerkiksi talvikuomua. Tiesitkö muuten, että Foxit tulivat markkinoille 2018 ja korvasivat edeltäjänsä Buffalot? [Lue arvostelu: Britax Go Big 2 lastenvaunut]

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Bugaboon historia lyhyesti

Bugaboon perustaja loi ensimmäisen tuotteen huomatessaan puutteen olemassa olevissa vaunuissa. Mikään malli ei tuntunut ”rullaavan” riittävän hyvin. Näin ollen Bugaboon erikoisuus onkin juuri tämä rullaavuus. Perustajan kiinnostus pyöriin ja pyörimiseen tuntuu rattaissa; kevyt työntäminen riittää ja vaunut rullaavat vaivattoman kevyesti ilman suurempaa hikoilua.

Lisää valmistusprosessista valmistajan sivuilla: Bugaboo

Bugaboo Fox lastenvaunut – kokemuksia

Alla listattuna tuttuun tapaan jälleen vaunujen plussat ja miinukset. Täydellisiä lastenvaunuja kun ei ole olemassa. Ainakaan meidän mittapuulla. Bugaboo Fox lastenvaunut ovat hyvät vaunut keskustaan ja taajamaan. Vielä olisi kuitenkin parantamisen varaa monessakin asiassa, vaikka vaunut hipovatkin ”erinomainen” arvosanaa.

Kiteytettynä: Voimme suositella Foxeja niin taajamaan, kuin pääosin keskustassa liikkuvallekin. Haastaviin maastoihin (esim. juurakkoiset metsätiet tai auraamattomat lumiset tiet) Foxit eivät sovellu. Bugaboo Fox rattaat menevät 22kg saakka, joten käyttöikä toimii hieman hinnan perusteena. Hankinta, joka kestää monta vuotta, aina siihen saakka, kun lapsi siirtyy pois rattaista. Erityistä plussaa Bugaboot saavat lisätarvikkeista. Lisätarvikkeet ostetaan kaikki erikseen, sillä Bugaboot on luotu kustomoitavaksi. Normaalin paketin mukana ei kylkiäisiä tipu, mutta toisaalta saapahan ainakin luotua täysin oman näköisen kokonaisuuden. Hinta toki voi kasvaa hyvin suureksi.

bugabookokemuksia

Bugaboo Fox lastenvaunut – mistä pidimme?

Materiaalit – Huolelliset tikkaukset ja viimeistelyt sekä upeat värit. Kaikki kankaat on helppo pitää puhtaana. Märkäpyyhintä on meillä riittänyt hyvin. Kaikki materiaalit voi pestä koneessa.

Helppokäyttöisyys – Bugaboo Fox lastenvaunut on varustettu aina valkoisilla yksityiskohdilla. Näistä kohdista aina ”tapahtuu jotain”. Istuimen kääntäminen on helppoa ja onnistuu yhdellä kädellä. Kasaus tapahtuu kahdella kädellä, jälleen aisan valkoisista napeista.

Mukavuus – Bugaboot ovat mukavat niin lapselle, kuin työntäjällekin. Istuin on napakka, mutta mukavan pehmeä. Ainut pehmeämpi tähän mennessä on ollut UPPAbaby VISTA. Me suosimme kuppipenkkiä, jossa lapsen asento tuntuu olevan ryhdikäs ja tuettu (lapsi ei valahda alemmas vauhdissa). Kuppipenkkiä suositellaan yleensä käytettävän alkaen noin 6kk ikäisellä. [UPPAbaby arvostelu tulossa vko 46]

Kustomointimahdollisuudet – Lisätarvikkeita on paljon, monissa eri väreissä. Vastaan ei heti tule samanlaisia vaunuja, kun vaunut kokoaa itse. [Käytä Bugaboon sivuilla olevaa kustomointityökalua Bugaboo]

Rullaavuus – Bugaboo Fox lastenvaunut ovat todella kevyet työntää. Bugaboot kehitettiin rullaaviksi ja sitä ne todella ovat. Rullavuus on täysin makuasia – toinen pitää kevyistä vaunuista, toinen kaipaa vakaampaa tuntua ja sitä, että vaunut todella ”purevat” kiinni maahan. [Lue vertailuna esim arvostelu: Emmaljunga NXT60 lastenvaunut]

Jousitus ja pehmeys – Työntäminen on mukavaa, kun alla on Bugaboo Fox rattaat. Keskinivel ja renkaat on jousitettu, mikä pehmentää kyytiä huimasti, myös mukulakivillä. Jousitus toimii hyvin ylös-alas suunnassa sekä sivuttaissuunnassa.

Keveys – Foxit ovat todella kevyet ollakseen täysikokoiset lastenvaunut. Ne ovat hyvin vakaat, vaikkakin kevyet. Painopiste tuntuu olevan sopivalla korkeudella, jottei vakaus kärsi. Silti istuin on riittävän korkealla.

Näistä yksityiskohdista pidimme erityisesti

Kuomun kangas – Kuomun kangas vuoden 2019 mallissa on todella ohut. Se veltostuu käytössä, eikä pidä kunnolla tuulta.

Jousitus – Jousitus on hieman liian löysä ja vaunut huojuvat sivulta toiselle. Etupyörät niiavat esteiden edessä, joten voivat jäädä jumiin korkeamman esteen kohdalla.

Jarru – Jarru lukitaan ja vapautetaan painamalla poljinta. Kenkä-/varvasystävällisempi vaihtoehto (monissa jarru vapautetaan nostamalla varpailla).

5-piste vyöt – Bugaboo Fox lastenvaunut on varustettu 5-piste vöillä, joista kukin osio irtoaa keskilukosta. Lukkoa ei tarvitse painaa voimakkaasti, mikä helpottaa käyttöä arjessa. Yhdet parhaimmista vöistä toiminnallisesta näkökulmasta. Parempi liukuvuus ja avaus-kiristys on UPPAbabyn vaunuissa. [Lue arvostelu: UPPAbaby CRUZ lastenvaunut]

Vöiden korkeudensäätö – Olkahihnojen säätäminen on hurjan helppoa. Ei pujottamista tai näperrystä, hihnoja voi nostaa istuimen takaa molempia samanaikaisesti.

Painorajat – Bugaboo Fox vaunut kestävät 22kg painon, kori puolestaan 10kg painon. Korissa on lisäksi piilotasku.

Vaunukoppa – Vaunukoppa on todella suojaisa, kiitos pitkälle ulottuvan kuomun. Vaunukoppa on myös todella tilava.

Lisätarvikkeet – Iso plussa lisätarvikkeista ja eri väreistä. Mitä et lisätarvikkeiden joukosta löydä, sitä et tarvitse, voisi sanoa!

bugaboo-pyorat

Bugaboo Fox vaunut ja lisätarvikkeet – mitkä lisävarusteet tarvitsee?

Meille ehdottomat lisätarvikkeet ovat:

 • Kesäkuomu, joka suojaa tehokkaasti auringolta ja jossa ilma vaihtuu paremmin (mesh-kangas), Vaunuaitta
 • Bugaboo Breezy istuinsuoja, joka pysyy viileänä kesäkuumalla, Vaunuaitta (meillä pojan selkä oli normaalissa istuimessa aivan märkä, Breezyssä vain hieman lämmin)
 • Hyönteisverkko on ehdoton, kun halutaan välttää mukavien ja ikävien ötököiden pääsy pikkuisen luo!!! Vaunuaitta
 • Aurinkovarjo on AIVAN EHDOTON! Se suojaa pientä lämmoltä ja haitallisilta säteiltä. Me käytämme varjoa aina ulkona kesäkuomun lisäksi. Vaunuaitta
 • Mukipidike, Vaunuaitta
 • Tarjotin taaperolle, jotta pienen pienet eväät kulkevat helpommin mukana, Vaunuaitta (kipon kansi on meillä todella jäykkä, mutta löystyy hieman käytössä)
 • High Performance lämpöpussi todella kylmään säähän, Vaunuaitta ja Bugaboo Lämpöpussi esimerkiksi viileihin syksykeleihin, Vaunuaitta
 • Bugaboo Wool istuinpehmuste, joka on ennemminkin hengittävä lisäosa, kuin pelkkä pehmuste. Villapuoli talvella, kangaspuoli kesäksi viilentämään. Vaunuaitta (Tiesithän, että villa pitää viileänä kesällä!)
 • Huom!!! Vaunukopan, istuinosan ja kuomun kankaat sekä aisansuojien ja pyörien kapselit on kaikki vaihdettavissa/kustomoitavissa.

Yksi ei niin ehdoton, mutta hyödyllinen on puhelinpidike, joka sopii kaikenlaisiin aisoihin. Olo on usein turvallisempi, kun puhelin on lähellä ja on lapsen kanssa yksin liikkeellä. Vaunuaitta

Bugaboo Fox vaunut – mistä emme pitäneet?

Työntöaisa heiluu – Aisa heiluu joka suuntaan sen ollessa auki vedettynä. Aisan pitäisi olla tiukemmin putken sisällä, nyt liikkumavaraa on aivan liikaa. Tällaiset pienet yksityiskohdat ovat arjessa suuria. Työntömukavuus ja vakaus kärsii, kun aisa antaa periksi joka suuntaan. Lähes 1500€ vaunuilta odotamme korkeampaa laatua – mikään ei saa helistä tai heilua!

Liian löysä jousitus – Alkuun jousitus tuntuu mukavalta ja pehmeältä, mutta hetken käytön jälkeen liian löysältä. Vaunut eivät tunnu jämäkiltä ja vakailta, kun jousitus antaa liikaa periksi. Esteen tullessa eturenkaiden eteen, jousitus voi antaa täysin periksi ja vaunut eivät kiipeä esteen yli. Etupää ikään kuin niiaa alas esteen edessä.

Kasaus – Bugaboo Fox lastenvaunut on helppo kasata, mutta ne jäävät melko suuriksi.

Jämäkkyys – Vaikka pidämme Foxeista, toivoisimme, että ne olisivat rungoltaan jämäkämmät. Aisaa heiluttaessa koko vaunut keikkuvat ja heiluvat. Tulee mieleen, että nämä vaunut on tarkoitettu jonnekin Espanjan aurinkoon ja sileille bulevardeille. Bugaboo Fox lastenvaunut eivät ole parhaimmillaan talvikeleillä. [Vertaa esim: Britax Go Big 2 lastenvaunut]

Korin peite – Teutonia Trio lastenvaunuissa oli aivan mahtava vetoketjulla suljettava kansi/peite korin päällä. Bugaboo Fox lastenvaunut on varustettu avoimella korilla. [Lue arvostelu: Teutonia Trio lastenvaunut]

Lisävarusteiden hinta – Niin kiva kun onkin, että lisävarusteita on joka lähtöön, kaikki on ostettava erikseen ja kokonaishinta nousee hyvin ylös. Liian korkeaksi mielestämme ottaen huomioon, että Foxit ovat hieman heiveröiset ja jopa muoviset.

Ohuet kankaat – Toivoisimme talvikuomuja ja talvi-istuimia Bugaboo Fox lastenvaunuihin. Nyt kuomu päästää kaiken tuulen ja tuiskeen läpi. Jälleen tulee fiilis, ettei näitä vaunuja ole tarkoitettu kylmään pohjolaan.

Istuimen jalat – Kun istuimen irroittaa rungosta, kiinnikkeet/jalat liikkuvat puolelta toiselle. Tämä tekee istuimen runkoon kiinnittämisestä hankalaa. Istuin pitää myös painaa voimakkaasti runkoon, jottei se jää löysälle (klik ääni pitää kuulua!).

Varaosat – Bugaboo Fox rattaat ovat tukevat ja laadukkaat, mutta monet pienet osat ovat muovia. Varaosia myydään Bugaboon nettisivuilla, mikä on kätevää. Herää kuitenkin kysymys, miten heikkoja muoviset osat ovat, jos niiden ostaminen on tehty näin helpoksi.

Takuuasiat – Bugaboo takuu loppuu, kun vaunut myy toiselle. Monet muut brändit antavat tuotteilleen saman noin 3 vuoden takuun, myy ne eteenpäin tai ei. Vaunujen kierrättäminen on myös ekoteko, joten luulisi nykyajan brändien tukevan tällaista toimintaa.

Vaunukopan turvakaari & runko – Vaunukoppa ja istuin menee samaan runkoon. Tämä tarkoittaa sitä, ettei molempia voi käyttää helposti vuorotellen PAITSI jos ostaa toisen rungon vaunukopalle, kuten me teimme. Me käytämme edelleen vaunukoppaa, mutta myös istuinta. Haluamme, että molemmat ovat aina käyttövalmiina. Meillä on turvakaaria ja kuomuja kaksin kappalein.

Bugaboo Fox vaunut – koko

Paino (runko, pyörät, istunosa): 9,9 kg.

Mitat kokoontaitettuna: 46 x 60 x 88 cm (pituus x leveys x korkeus)

Työntöaisan korkeus: 88,5 – 108,5 cm

Kori: Korin suurin sallittu kantavuus 10 kg, tilavuus 38 litraa.

Istuinosa: Istuinosan suurin sallittu kantavuus 22 kg. Istuinosan korkeus maasta 59 cm.

Pyörien koko: edessä 8,5″, takana 12″

Vaunukopan käyttöikä: vastasyntynyt – n. 6 kk (maks. 9 kg)

Istuinosan käyttöikä: n. 6 kk – 3 vuotta+ (maks. 22 kg)

Nappisilmät suosittelee: katso myös muut kategorian ”Lastenvaunut” tuotteet ja erityisesti Britax Smile 2 lastenvaunut ja Mamas & Papas Ocarro lastenvaunut

Jaa julkaisu:

4 Comments

 1. Petra
  15.4.2020 / 10:21

  Hei,
  Kiitos hienoista arvioista. Näistä paljon hyötyä, kun pohtii vaunujen hankintaa. Lisäisin pari huomiota nyt 5 kk Bugaboo Fox 2019 käyttäneenä. Teidän testissä työntöaisa on heilunut, meillä tälläistä ei ole esiintynyt. Mietimme cybexin priamien ja foxin välillä pitkään ja nimenomaan kaupoissa priamien aisa kitkui ja heilui, ei foxien. Meidän vaunuissa ei siis olla huomattu tätä. En tiedä onko vain meidän kokemus ? toinen tuosta kasaus asiasta. Ainakin kun vaunukoppa on irti ja runko erikseen menee super pieneen tilaan tuo runko. Me saadaan skodassa runko turvakaukalon telakan eteen, pelkääjän paikan penkin taakse jalkatilaan. Meni myös tuo runko pienemmäksi kuin tuo cybexin priam, kun testasimme rinnakkain.

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  21.4.2020 / 14:56

  Moikka! Kiitokset kommenteista. 🙂 Tuo aisan heiluminen tapahtuu siitä nivelkohdasta, josta aisaa pidennetään. Aisa ei kiinnity mielestämme niin jämäkästi, mitä toivoisimme vaan pientä tilaa jää kiristysosan väliin. Tuo lukitus pitäisi olla niin napakka, että puristaisi lukon niin tiukkaan aisan ympärille, ettei liikkumavaraa olisi lainkaan. Meidän teki mieli tunkea paperinpala väliin, ettei mikään anna mistään periksi 😀 Kasauskoko on vähän mielipidekysymys… Sinänsä hankala kertoa onko kompakti vai ei, me vertaamme kasauksessa aina pienempiin vaunuihin, jotka ovat noilta osin yllättäneet (ei muuten ehkä mitkään killerit..). Meidän mielestä Foxit jäävät vielä suht isoiksi ja toiveena olisi, että kasautuisi myös istuimen kanssa. :/ Tämä vain meidän mielipide ja asiasta voikin olla montaa mieltä, riippuu ihan mihin vertaa ja miten juuri käyttää. Meilläkin jättikokoinen auto, että mahtuu kyllä vaikka kokonaisena kyytiin, silti vaaditaan paljon kasaukselta… 🙂 Mutta siis paljonhan hyvää noissa on ja Fox2:ssa vielä parannuksia edelliseen!! Että nämä ovat tällaisia asioita, jotka eivät kaikille edes paina vaunujen valinnassa. 🙂

 3. Henna
  7.1.2022 / 06:50

  Moikka! Mistä nuo teidän gripsit on tilattu?

 4. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  16.3.2022 / 14:37

  Suoraan Bugaboolta niiden verkkokaupasta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *