Tempur patja

Tempur patja – kokemuksia ja ajatuksia ensimmäisten kuukausien käytön jälkeen. Halusin koota hieman ajatuksia ja kokemuksia Tempur patjasta ja sängystä, sillä se on ollut paras valinta koskaan. Poikamme on nyt noin 14-kuinen ja yöt ovat rauhoittuneet hurjasti, eikä yöheräilyjä enää juuri ole. Näin ollen unikin on jo siltä osin laadukkaampaa ja palauttavampaa. Mutta uskon edelleen vahvasti siihen, että Tempur patja, tyyny ja sänky kokonaisuutena tekee unistani vieläkin palauttavammat. Aamulla olo on levännyt mikään paikka ei ole puutunut ja olo on virkeä. Halusinkin jakaa muutaman asian patjan valintaa koskien, mikäli sinullakin on edessä uuden patjan tai sängyn valinta.

Tempur patja – kokemuksia

Kerroin jo aiemmin siitä, miten tutustuin Tempurin tuotteisiin vasta nyt myöhemmin aikuisiällä (voit lukea tästä lisää täältä: Tempur tyyny) ja miten toivon, että olisin panostanut laadukkaaseen uneen jo hieman aiemmin. Vasta nyt olen ymmärtänyt, miten koko sänkykokonaisuus tyynyistä peittoon ja patjaan, vaikuttaa niin suuresti unen laatuun. Sopivaa asentoa ei tarvitse etsiä, paikat ei puudu, niska-hartia -alue voi paremmin ja lisäksi tuntuu, etten tarvitse niin paljon unta, kuin joskus. Uskonkin vahvasti, että mitä laadukkaampaa ja palauttavampaa uni on, sitä vähemmän sitä tarvitaan. Ajatus 10 tunnin unista ei edes tunnu mitenkään houkuttavalta, vaikka koko vuosi onkin ollu enemmän tai vähemmän rikkonainen vauvavuoden vuoksi.

Oma Tempur patja on jo nyt niin tuttu, että kaikkia sen mahtavia yksityiskohtia ei ehkä enää tiedosta. Mutta kun nukkuu muissa sängyissä edes yhden yön, tuntee eron koko kehossaan. Paikat ovat jumissa, käsi saattaa olla puutunut ja keho on kauttaaltaan jotenkin jäykkä. Teron mukaan myös pyörin unissani esimerkiksi hotellimatkoilla. Asia, jota en omassa sängyssäni öisin tee juuri lainkaan. Kaikki tämä pyöriminen vaikuttaa unen laatuun ja uni ei olekaan yhtä palauttavaa.

tempur patja kokemuksia

Tempur patja – miten valita sopiva patja?

Jos pitäisi valita yksi lahja, mikä antaa minulle tärkeälle ihmiselle, varaisin ajan Tempurin myymälään, jossa lahjan saaja saisi valita itselleen parhaat tuotteet. Mielestäni tyynyjä, patjaa tai sänkyä ei voi tilata summassa netistä. Ne on testattava itse, vain siten oikeasti löydät juuri sinun kehollesi sopivat tuotteet.

Me kävimme Tempurin myymälässä kokeilemassa eri patjoja. Ajattelin, että helppo homma, kunhan vaan kokeilee muutaman ja kyllä se sillä löytyy nopeasti sopivin patja. Todellisuudessa kokeilin useaa eri patjaa varmaan lähemmäs kaksikymmentä kertaa. Vasta tuolloin kokeillessa eri patjoja, jotka olivat keskenään hyvinkin samanlaisia, ymmärsin, miten pienistä eroista onkaan kyse. Silti niin tärkeistä pienistä eroista. Pidimme lopulta molemmat samasta patjasta ja valintamme oli Tempur Original -patja.

Huom! Voit myös varata henkilökohtaisen ajan uniergonomian kartoitukseen, jossa tarkistetaan kaikki uniasennoista sopivan tyynyn löytämiseen. Varaa aika tästä: Sleepcenter

Muistilista patjan valintaan:

  • Kokeile eri patjoja ilman ennakkoluuloja – vaikka ennen pidit pehmeästä ja upottavasta, se ei välttämättä tunnukaan parhaalta.
  • Jaksa kokeilla jopa tunteja – patjan valinta ei aina ole helppoa, mutta olet tekemässä yhden elämäsi tärkeimmistä päätöksistä, joten käytä siihen sen arvoinen aika.
  • Pyydä asiantuntijan apua – asiantuntija osaa katsoa, miltä asentosi näyttää ulkoisesti, ja onko asento ergonominen.
  • Kokeile patjaa myös sinulle sopivan tyynyn kanssa, jotta voit olla varma, että kokonaisuus toimii sinulle.
  • Panosta patjan hengittävyyteen, tukeen, kosteuden siirtoon ja antibakteerisiin ominaisuuksin.
tempur patja
Meillä on Tempur North sänky värissä Sand. Tempur Original patjat.

Tempur patjat

Tempur patja ei ole turhaan niin hehkutettu ja ylistetty. Hinta ei muodostu vain kalliista brändilisästä, vaan oikeasti laadukkaista ja pitkään kehitellyistä materiaaleista. Tempur materiaalia on yritetty kopioida ja myynnissä onkin hyvin saman kuuloisia materiaaleja ja tuotteita. Niissä ei kuitenkaan ole tätä aitoa teknologiaa ja älyä. Vain Tempur patja mukautuu täysin kehosi mukaan ja mahdollistaa painon jakautumisen tasaisesti koko patjalle.

Tiesitkö, että NASA kehitti Tempurin kun mikään muu patjanpehmuste ei poistanut kehoon kohdistuvaa painetta. Kaikki muut materiaalit, kuten joustimet, vaahto, untuvat, ilma ja vesi, loivat painepisteitä kehoon häiriten pintaverenkiertoa. Tempur on myös ainoa valmistaja, jolla on NASAn sertifikaatti tunnustuksena materiaalin aitoudesta, kestävyydestä ja laadusta. Materiaalin ainutlaatuisuus ja toimintateho onkin juuri syynä siihen, miksi sitä yritetään niin kovasti kopioida ja jäljitellä.

Tempur Hybrid -patja

yhdistää Tempur materiaalin ja parhaimman joustinpatjan parhaat ominaisuudet. Patjan alaosassa on jousisto, joka reagoi kehon liikkeisiin. Lue lisää: Tempur Hybrid

Tempur Original -patja

Tarjoaa voimakkaan tuen, mutta tukee niin hellästi kehoa, ettei painepisteitä synny. Lue lisää: Tempur Original

Tempur Cloud -patja

Pehmeä patja, joka silti tukee riittävästi kehoa koko yön. Lue lisää: Tempur Cloud

Tempur Sensation -patja

Yhdistää Hubridin tavoin Tempur materiaalin joustinpatjan tunteeseen.

Kokeile myös Tempurin patjakonetta ja katso mitä kone ehdottaa sinulle —> Tempur patjan valintakone

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *