Hartan Topline S lastenvaunut

Hartan Topline S lastenvaunut testissä – alla kokemuksia tarkemmin, minkälaiset vaunut on kyseessä ja minkälaiseen käyttöön ne parhaiten soveltuvat. Hartan lastenvaunut ovat muiden lailla testattu oikeissa olosuhteissa ulkona, niin asfaltilla, kuin juurakkoisessa metsässäkin. Hartan vaunuista tuli testien myötä yksi meidän uusista suosikeista, useampi Hartanin malli on kärkipaikoilla sarjassa Isot lastenvaunut (lisäämme uusia malleja huhtikuun alussa). Testasimme kyseiset Topline S vaunut myös erillisillä vaihdettavilla eturenkailla ja vahvistusakselilla (Quad-Systems). Kokonaisuus, mikä sopiikin sitten aivan mihin vain haastavaan maastoon.

Hartan Topline S lastenvaunut ovat joka maastoon sopivat, JOKA maastoon. Ne ovat hyvin jousitetut, pehmeät työntää ja kääntyvät vaivatta, vaikka omaavatkin vahvat ja jykevän rungon. Hartan Topline S on valintasi, kun vaadit vaunuilta huippulaatua järkevällä hinta-laatusuhteella ja haluat vaunujen ja rattaiden menevän usean vuoden aina siihen saakka, kunnes vaunuja ei tarvita. Hartan lastenvaunut myydään usein istuinosalla. Suosittelemme kuitenkin lisäämään tilaukseesi vaunukopan ohella myös arvostelussa mainittuja lisätarvikkeita, kuten aurinkovarjon, lämpöpussin ja hoitolaukun. Aurinkovarjo on hurjan tärkeä ja käytännöllinen kesällä, kun aurinko porottaa ja halutaan välttää liika lämpötilan nousu vaunuissa.

Lisää valmistajan sivuilla: Hartan

Jälleenmyyjät netissä mm: Pinkorblue

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

kokemuksia hartan vaunuista

Hartan Topline S lastenvaunut – kokemuksia

Hartan on yksi vanhimmista ja tunnetuimmista lastenvaunujen valmistajista. Kyseessä on saksalainen merkki. Aiemmin Suomessa jälleenmyyjiä oli useampikin, mutta tällä hetkellä jostain syystä myynti on painottunut verkkoon. On todella sääli, ettei Hartania ole kokeiltavana laajemmin Suomessa, sillä se on testiemme perusteella yksi parhaimmista vaunuista ikinä.

Mikä tekee näistä lastenvaunuista yhdet parhaimmista? Muun muassa seuraavat ominaisuudet; toinen toistaan käytännöllismmät erikoistoiminnot, erinomainen laatu ja kestävyys. Hartan Topline S vaunut sopivat kaupunkiin ja maaseudulle. Ne kulkevat kevyesti tasaisella ja selviytyvät todella haastavista syrjäisemmistä maastoista.

Hartan Topline S ovat testiemme perusteella yhdet parhaimmista vaunuista ikinä. 

Kokemuksia Hartan Topline S vaunuista testien jälkeen? Jämäkät vaunut, jotka eivät kilise ja kolise. Pehmeä jousitus ja muhkeat pehmusteet, jotka takaavat pehmeät kyydit lapselle. Jokainen osa istuu napakasti paikoilleen ja runko tuntuu erittäin vahvalta. Työntöaisa on heittoaisa, eli kääntyy myös toiselle puolelle vaunuja. Muita uskomattoman käytännöllisiä ominaisuuksia; vaihdettavat eturenkaat ja etuakseli, (hätä)käsijarru, pituussäädettävä jalkatuki ja kulmasäädettävä työntöaisa.

Erityiskiitosta Hartan lastenvaunut saavat materiaaleista; istuimet ovat kaikissa malleissa hyvin pehmustetut ja esimerkiksi 5-piste vyöt todella hyvää materiaalia. Kankaat ovat paksut ja laadukkaat, ja pitävät tuulen ja tuiskeen poissa lapsesta säässä kuin säässä. Todelliset joka maaston, kelin ja sään vaunut.

Testaamme jatkuvasti kymmeniä ja kymmeniä eri vaunuja ja rattaita. Kaikki tuotteet testataan ulkona eri maastoissa, jotta niin risut, kuin ruusutkin tulevat kunnolla esille.

Vinkki! Tutustu myös kuppi-istuimeen, saatavilla on niin suora, kuin kuppi-istuin. Me suosimme kuppi-istuinta, jossa lapsi istuu ryhdikkäämmin, eikä valu istuimessa alaspäin (istuimet eivät mene 90 asteen kulmaan, kuppi-istuimen lailla).

Hartan Topline S vaunut – mistä erityisesti pidämme?

Laatu – Harvat lastenvaunut ovat näin hyvät laadultaan. Nykyaikana suositaan muovia jopa rungossa, Hartanin runko on alumiinia. Se on jämäkkä, kestävä ja vahva.

Kestävyys & Käyttöikä – Hartan Topline S vaunut menevät koko lapsen iän, niin kauan kuin vaunuja tai rattaita tarvitaan. Istuin on korkea ja jalkatuki säädettävä, mikä tukee pitkää käyttöikää entisestään.

Joka maaston vaunut – Topline S vaunuilla pärjää aivan missä maastossa vain. Umpihangessa, hiekalla tai juurakkoisessa metsässä. Lisämukavuutta ja parempia maasto-ominaisuuksia tuo Hartanin Quad-System. Kuvissa vaihdettavat etupyörät ja etuakseli, jotka jäykistävät etuosan vaunuista (esim. haastava maasto tai lumihanki).

Jousitus – Pehmeä ja erinomainen jousitus, kuten esimerkiksi Bugaboo Fox lastenvaunuissa. Tosin muuten laadultaan ja kestävyydeltään näitä kahta ei sitten voikaan edes verrata. [Lue arvostelu: Bugaboo Fox]

Materiaalit – Erittäin pehmeät ja muhkeat joka sään kankaat. Hartanin vaunuista ei tuule tai sada sisään ja vauva pysyy lämpimänä myös kovalla pakkasella. Kankaat irtoavat helposti ja ne on helppo pitää puhtaana.

Pehmustettu istuin ja vaunukoppa – Taatusti pehmeä kyyti myös vastasyntyneelle.

Pidennettävä jalkatuki – Uskomaton ominaisuus, joka löytyy kovin harvoista vaunuista, jos juuri mistään.

Käännettävä istuin – Meille käännettävä istuin on ehdoton. Istuinten irroittamisessa on kuitenkin isoja eroja, Hartan Topline S lastenvaunujen istuin on helppo nostaa ja kääntää, isot kahvat sopivat miehenkin käsille. Ei pieniä nappeja rungon ja aisan välissä.

Vöiden erillislukitus – 5-piste vöiden materiaali on laadukasta. Vöiden eri osat saa erikseen toisistaan irti – molemmat puolet erikseen haarakappaleesta tai vain hartiaosat irti muista kolmesta vyön osasta. Joskus lapsi haluaa istua kyydissä vapaammin ja nojailla eteenpäin, mutta kuitenkin olla turvallisesti ja tiukasti kiinni vyötäröstä. (katso alla Hartanin oma video tästä)

Kulmasäädettävä työntöaisa – Helppo ja nopea säätö eri pituisille työntäjille.

Heittoaisa – Olimme yllättyneitä heittoaisasta, tätä harvoin tapaa enää vaunuissa. Meidän kokemuksia Hartan Topline S lastenvaunujen heittoaisasta ja sen käytännöllisyydestä? Erittäin näppärä niin kaupungissa (nopea puolen vaihto ilman istuimen ja lapsen nostamista), kuin taajamassa tai maaseudullakin (nopeasti yli isommista juurakoista tai muista, kun alla on pienet eturenkaat).

Hätäkäsijarru – Hätäkäsijarru toimii näin: Pujota kankainen lenkki ranteeseen ja työnnä vaunuja normaalisti. Mikäli kaadut tai vaunut karkaavat, hätäjarru aktivoituu ja vaunut pysähtyvät. Lenkkiosa jää käteen, jolloin et voi kaataa vaunuja mukanasi vaan ne pysähtyvät ennen sivuttaisliikkeitä.

Vaihdettava etuakseli – Erittäin tarpeellinen kun Hartan Topline S rattaat tai vaunut ovat käytössä kovin lumisessa, mutaisessa, hiekkaisessa tai muuten haastavassa maastossa.

Suuri kuomu – Suojaa auringolta, tuulelta, sateelta ja lumelta. Ulottuu pitkälle kohti jalkoja ja suojaa erinomaisesti.

Etupyörien lukitus – Etupyörät on helppo lukita kääntämällä kiekosta vaakatasossa. (katso alla Hartanin oma video tästä)

Heijastimet – Rungossa on eri puolilla kiinteät heijastimet turvalliseen liikkumiseen.

Hartan Topline S lastenvaunut – Mistä emme pitäneet?

Kaksiosainen kasaus – Runko ja istuin on kasattava erikseen. Plussaa siitä, että runko menee todella kompaktisti kasaan.

Jäykkä käsijarru – Normaali käsijarru, joka on rungossa kiinni (vipu), on todella jäykkä.

Työntöaisassa vain kulmasäätö – Aisaa ei voi pituussäätää, jolloin pitkällä ihmisellä voivat varpaat osua pyörien akseliin. Vain aisan kulmaa voi säätää.

Leveä istuinosa – Hartan Topline S vaunut on tarkoitettu moneksi vuodeksi ja monelle lapselle. Koska vaunut tai rattaat ovat niin pitkäikäiset, istuin on tehty melko leveäksi. Pienelle vauvalle istuin voi olla suurehko, mutta toki isommalle sitten varsin mukava.

Hartan Topline S lastenvaunut – Kokotiedot

Käyttöikä: 0-36 kk

Mitat (pituus x leveys x korkeus): 111 x 61 x 74 – 114 cm

Mitat kokoontaitettuna: 89 x 61 x 43 cm

Paino lastenvaunuina: 15.8 kg

Paino lastenrattaina: 16.6 kg

Nappisilmät suosittelee, lue myös: Hartan Racer GTX ja Xperia GTS sekä toki muut kategoria Isot lastenvaunut tuotteet.

Jaa julkaisu:

6 Comments

 1. Tessa
  11.8.2020 / 14:20

  Saako tässä mallissa kuomun alas asti kiinni, kun selkänoja on alhaalla? Ja onko kuvissa näkyvä lämpöpussi samaa kangasta kuin kuomu? 🙂

 2. Joel
  27.8.2020 / 12:09

  Hei! Oikein hyvä arvostelu! Onko tuo pussi, jossa teidän lapsi niin mukavasti lämmittelee noissa rattaissa, jokin lisäosa vai tuleeko tuon rataskokonaisuuden mukana? Tähän nimittäin myydään kovaa ja pehmeää kantokoppaa erikseen ja myös joitain lämpöpusseja, niin sillä mietin. Tuollaista teidän kuvissa olevaa pussia en löytänyt ainakaan tuon Pinkorblue-kaupan myynti-ilmoituksesta.

 3. Hartan
  24.9.2020 / 16:25

  Hei, tiedätkö mistä saa uusia pyöriä tai siäkumeja pyöriin. Meillä 2019 ostettu yhdistemävaunut joissa ilma ei pysy renkaissa vaikka yritetty paikata sisäkumeja Hartan topline X

 4. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  6.10.2020 / 12:57

  Voi harmi! Hmmmm suomessa vähän heikosti jälleenmyyjiä. Koitapa ei laittaa 4kids viroon viestiä, tulis edullisesti ja nopeasti yli jos niillä täällä ois. Myyneet aiemmin Hartania, monia eri malleja. Toinen vaihtoehto laittaa suoraan Hartanille viestiä, vaikka eka instassa!

 5. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  6.10.2020 / 13:23

  Ei kuulu pakettiin, mutta on Hartanin oma eli saa tilata erikseen! Iso suositus! Tämä oli siis ihan lämpöpussi, joka sujautettiin paikoilleen istuimeen. Pinkorbluella voi olla aika suppea valikoima…oisko 4kidsillä virossa? ainakin veikkaan, että voivat tilata!

 6. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  6.10.2020 / 13:29

  Moikka! Sorry viive, viestejä tulee hurjasti niin puran aina kun pystyn.. 🙂 Lämpöpussi on joo samaa kangasta kuin kuomu! Hmmm mitäköhän meinaat kuomun kiinni. Kuomun toimintaan ei vaikuta, missä asennossa istuin on… Ehkä tämä vastasi kysymykseesi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *