Britax Smile 2 lastenvaunut

Britax Smile 2 lastenvaunut testissä, tässä tulee kokemuksia siitä, miten lastenvaunut toimivat arjessa ja miten ne pärjäävät eri maastoissa. Smile 2 lastenvaunut ovat yksi Britaxin myydyimpiä, ellei kenties se myydyin, malli Suomessa. Eikä ihme, sillä Smileissa yhdistyy käytännöllisyys ja tyylikkyys, eikä hintakaan ole niin korkea, mitä tällä laadulla voisi olettaa. Laadun puolesta Smile 2 lastenrattaat pesevät monet kalliimmat merkit ja mallit heittämällä. Smilet ovat myös monien Ruotsissa tehtyjen testien voittajat (vuosina 2016, 2017, 2018 ja 2019!).

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Lisää valmistajan sivuilla: Britax-Roemer

Jälleenmyynnissä Suomessa muuan muassa seuraavissa: Lastentarvike, Verkkokauppa.com, Vaunuaitta, Lastenturva

UUTUUS Britax Smile 3 lastenvaunut

Britax on julkaissut uuden mallin tästä Smile 2 vaunusta, joka kulkee nimellä Britax Smile 3 lastenvaunut. Kyseiset vaunut ovat meillä juuri nyt testissä ja arvostelu päivittyy sivuille pian!

Vaunut ovat jo nähtävillä monissa liikkeissä, mutta suurin osa ottaa vasta ennakkotilauksia vastaan. Vaunut toimitetaan nyt marraskuun alussa ennakkotilaajille.

Britax Smile 2 vs. Britax Smile 3 erot

Britax Smile 3 yhdistelmävaunut ovat hyvin samanlaiset, mitä edeltäjänsä (Smile 2).

Eroina on muu muassa:

 • uudet värit
 • pienet muutokset kankaissa (istuin ja vaunukoppa)
 • keinonahkaiset yksityiskohdat (esim. työntöaisan ote)
 • muutokset lisätarvikkeissa
 • selkänojan pituus 48cm (+6cm)
 • rungon muotoilu (putkien paksuus ym)
 • työntömukavuus

Britax lastenvaunut laatu – Britaxin historiaa

Britaxin (Britax-Röemer) on todellinen alan konkari. Britax on valmistanut lasten tuotteita vuodesta 1966 ja yleisesti turvalaitteita autoon jo 1930 -luvulta lähtien. Ensimmäinen turvaistuin kehitettiin jo vuonna 1966. Alalla on monia yrittäjiä, mutta sen huomaa, että tuotteita on tehty jo pian 50-vuotta. Tuotteet on valmistettu Euroopassa, mikä on meille tärkeä seikka. Toki muuallakin varmasti valmistetaan laadukkaita tuotteita, mutta se, että Britaxilla on esimerkiksi omat testiradat törmäystestejä varten, kertoo paljon tuotekehityksestä ja tuotteiden laadusta sekä toki turvallisuudesta.

Britax Smile 2 lastenvaunut – kokemuksia

Kuten ehkä muistattekin, Teron suosikiksi nousi kaikista malleista (edelleen tähän päivän saakka) Britax Go Big 2 lastenvaunut. Minä kamppailin hieman designin ja lastenvaunujen koon kanssa, muuten Go Bigit olisivat vieneet minunkin sydämen totaalisesti. Britax Smile 2 lastenvaunut toivat kaivatun keveyden ja sirouden, jota ei ehkä Go Bigeissä niin ollut. Toki tuntuma ja käyttötarkoituskin on hieman eri; Go Bigit loistavat haastavassa maastossa ja ovat todellisen ulkoilijan kaveri, kun taas Smile 2 on meidän mielestämme enemmän se all-around vaunu – täydellinen kaupungille, mutta varustettu hyvillä maasto-ominaisuuksilla. Erona Go Bigeihin on myös istuimen korkeus. Smile 2 istuin on huomattavasti Go Bigejä korkeammalla, mikä on monen pidempien tai selkävaivoista kärsivien mieleen. [Lue arvostelu: Britax Go Big 2 lastenvaunut)

britax smile 2 lastenrattaat istuin

Kenelle Britax Smile 2 lastenrattaat sopivat?

Mikäli olet mieltynyt muiden merkkien myydyimpiin malleihin, kuten vaikkapa Bugaboo Foxeihin tai Emmaljunga NXT vaunuihin, niin anna Smile 2:lle mahdollisuus! Britaxin lastenvaunut ovat vankkaa tekoa, eivätkä huoju ja heilu. Tunnet merkittävän eron myös esimerkiksi rungossa; runko on jykevä ja vahva, eikä kevyen muovinen, kuten harmillisen monissa vaunuissa. Vaunut itsessään eivät ole raskaat, vaikka runko onkin vahva ja kestävä. Emme sano, että muissa on vikaa, mutta monet tuntuvat valitsevan vaunut enemmän merkin ja ulkonäön mukaan, kuin esim. käytettävyyden. [Lue arvostelu: Bugaboo Fox lastenvaunut & Emmaljunga NXT60 lastenvaunut]

Britaxista somessa saatu palaute (olen ajoittain kysellyt IGssä feedbackia merkin vaunuista ja kestävyydestä) on todella hyvää. Moni kertoo Britaxin lastenvaunujen kestävän ensimmäiseltä lapselta vaikka kolmannelle. Britaxilla ei ehkä ole niin paljoa lisätarvikkeita, mitä monilla muilla merkeillä, mutta laatu ja kestävyys ovat olleet ne pointit, jotka ovat nousseet esille.

Katso lisää ominaisuuksia IG videosta klikkaamalla play kuvaketta. Muista seurata IGssä @ninaingelius!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina | Nappisilmät.fi (@ninaingelius) on

Britax Smile 2 lastenvaunut – mistä pidimme?

Monitoimivaunut – Vaunurunkoon voi kiinnittää turvakaukalon, istuimen ja vaunukopan. Pehmeä vaunukoppakin on kiinnitettävissä istuimen päälle. Sen voi helposti nostaa pois vaunuista, jos vauva halutaan siirtää esimerkiksi vaunulenkin jälkeen sisälle ilman häiriötä.

Laadukkaat materiaalit – Kankaat ovat säänkestäviä ja vahvoja. Pakkauksesta pois otettaessa kankaat voivat olla ryppyisiä, mutta suoristuvat nopeasti. Tikkaukset ja viimeistelyt on huolellisesti tehty. Premium linen materiaalit ovat vielä viimeistellymmät, mitä perusmalliston tuotteet.

Keskijousitus – Britax Smile 2 lastenvaunut on hyvin jousitetut. Kiinnitä vaunuissa huomiota siihen, missä jousitus toimii – keskijousitus on usein se tehokkain vaihtoehto. Smilet on varustettu todella hyvällä keskijousituksella, eikä yksin renkaiden jousilla/jousituksella.

Napakat vyöt – 5-piste vyöt kiinnittyvät lukkoon napakasti pitäen kunnon ”click” äänen. Tiedät helposti, milloin valjaat ovat varmasti tukevasti kiinni. Lukon vapautus on helppoa vaikka yhdellä kädellä, eikä se vaadi turhan paljoa näppivoimaa. Pieniä arkea helpottavia pointteja, joita suosittelemme myös miettimään vaunuostoksilla.

Pehmeät renkaat – Britax Smile 2 lastenvaunut on varustettu ilmarenkailla! Harmillisen harvinainen ominaisuus nykyään, vaikka juuri ilmarenkaat yhdessä hyvän jousituksen kanssa antavat parhaimman mukavuuden niin lapselle, kuin työntäjällekin.

Jousitus – Ei yhtä ”bounsaava” jousitus, mitä Go Bigeissä, mutta todella hyvä niin mukulakiville, kuin hiekallekin.

Suuri kuomu – Suuri kuomu on niin tärkeä vaunuissa. Näin lapsi saa riittävän suojan tuulelta, sateelta, lumelta ja auringolta. Britax Smile 2 lastenrattaat on varustettu kuomulla, jossa on lisäksi UPF50 suoja ja kurkistusikkuna, josta lapsen näkee myös kasvot menosuuntaan päin istuttaessa.

Käännettävä istuin – Lapsi voi matkustaa kasvot menosuuntaan tai työntäjään päin. Istuimen kääntäminen on helppoa ja yksinkertaista.

Vahva säilytyskori – Tämä kori kestää 7kg painoa (omalla vastuulla enemmän – me lastasimme kaikki ruokaostokset koriin ilman mitään ongelmia…).

Heijastimet – Britax Smile 2 lastenvaunut on varustettu heijastimilla (säilytyskorin ympärillä), mitkä ovat pian pimenevissä syysilloissa (ja iltapäivissä) huiman tärkeät!

Mistä emme pitäneet?

Vaahtomuovinen työntöaisa – Jotkut pitävät vaahtomuovista, sillä se on pehmeä ja ote pysyy hyvin aisassa. Me suosimme nahkaista aisansuojusta vaahtomuovin sijaan.

Säilytyskorin kankaat – Britax Smile 2 lastenvaunut on varustettu todella suurella korilla, joka kestää reilusti painoa. Miinuksena korin kangas, joka ei asetu kovin nätisti kehikon ympärille.

Turvakaaren koko – Turvakaari on pienelle lapselle turhan suuri ja suuntautuu voimakkaasti ylöspäin, jolloin sen reuna on pienellä lapsella kovin korkealla (leuan korkeus).

Istuimen kulma – Suosimme kuppi-istuimia, joissa lapsi istuu ryhdikkäämmin, kuin tällaisessa suoremmassa vaihtoehdossa. Kun istuimen kulma suurenee selkänojaa kallistaessa, lapsi saattaa helpommin valahtaa alas istuimessa ja asento on hieman ”röhnottävä”. Toisaalta jotkin mallit eivät suosittele kuppipenkkiä alle 6kk lapsille, joten tällöin ”suora penkki” on parempi vastasyntyneelle.

Pussimainen istuin – Selkänoja ei liiku kuomun kanssa, vaan muodostaa suojaisan pussin pään ympärille.

Istuva asento liian takakenoinen – Toivoisimme, että pystyasento olisi pystympi ja tukisi istuvan lapsen selkää hieman enemmän.

Työntyöaisan säätövara – Britax Smile 2 lastenrattaat tulevat vaahtomuovisen aisan kanssa, jossa ei ole säätövaraa pituussuunnassa. Aisan kulma säätyy ylös-alas, mutta aisaa ei saa lähemmäs tai kauemmas vaunurunkoa. Tämä on yleistä vaunuissa – harvoissa on sekä etäisyys, että kulman säätö!

Britax Smile 2 vaunut – Kokotiedot

Lastenvaunut koottuna: korkeus 105cm x leveys 57cm x syvyys 100cm

Vaunut kasattuna renkaiden ja istuimen kanssa: korkeus 38cm x leveys 57cm x syvyys 89cm

Aisan korkeus: 83-113cm

Vaunujen paino: 13kg

Nappisilmät suosittelee: katso myös muut kategorian ”Lastenvaunut” tuotteet ja erityisesti vaunut UPPAbaby CRUZ ja Bugaboo Fox.

Jaa julkaisu:

19 Comments

 1. Ummi Gussum
  2.11.2019 / 09:32

  Hei,meille tuli smile kakkoset ja kasattiin innoissamme,mutta yks asia jäi mietyttämään;nimittäin se et koppa heiluu mielestäni enemmän kui mihin olen tottunu tuttavieni vaunuissa..Mietin et onko se tyypillistä merkille vai onko rattaissa joku vika?Eli onko ne turvalliset babylle sitten?

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  5.11.2019 / 10:30

  Moikka! Britaxin adapterit on yleensä tosi hyvät ja napakat. Voitko kuvata jonkun pienen videopätkän ja lähettää nina@nappisilmat.fi niin me katsotaan tämä asia!

 3. Johannan
  7.1.2020 / 19:29

  Moi ja kiitos hyödyllisistä sivuista! Onko Smile 3 vaunuista tulossa arvostelu milloin?

 4. Lotta
  31.3.2020 / 12:28

  Hei, mainitset postauksessa, että sinulla on Smile 3 myös testauksessa. Onko sen arvostelua tulossa lähimäin? Miten on Bugaboo Fox 2 vaunujen laita, oletko niitä saamassa jossain välissä testiin kun ne on nyt julkaistu?

 5. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  2.4.2020 / 09:44

  Moikka Lotta! Arvosteluita tulee julki lisää tänään ja koko viikon, koitan puristaa tuon Smile 3n myös su mennessä liveksi 🙂 Pysy siis kuulolla – täällä ja tai IGn puolella! Bugaboo Fox 2 tulee myös huhtikuun aikana!

 6. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  2.4.2020 / 10:01

  Moikka, pahoittelut viive vastauksessa! Smile 3 on listallani tulossa julkaisuun toiv su mennessä eli nyt vihdoin tulee liveksi ihan näillä näppäimillä, kun saatiin sivuston päivitykset ajettua 🙂

 7. Heidi
  7.4.2020 / 10:29

  Heippa! Loistavia nämä teidän arvostelut, kiitos että teette näitä. ? Onko smile 3 arvostelu pian tulossa? ?Instagramia minulla ei ole joten sieltä en sitä varmaan nää. ?

 8. Heidi
  7.4.2020 / 10:50

  Edellinen jatkaa vie. ? Odotan myös innolla nxt90 arvostelua sillä pähkäilen smile 3 ja nxt90 välillä ??

 9. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  8.4.2020 / 14:29

  Moikka Heidi! Koitan saada valmiiksi smile 3 vielä tällä viikolla!! Se on ihan viimeistä silausta vaille valmis. 🙂

 10. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  8.4.2020 / 14:40

  Hyvät vaihtoehdot! Minkälaisessa maastossa käytät vaunuja ja minkä ikäisellä? Mitkä asiat ovat sinulle vaunujen kohdalla tärkeimpiä? Jos vastaat näihin, voin kertoa testiemme perusteella kumpi mahdollisesti sopii sinun arkeesi paremmin 🙂

 11. Brita Malinen
  20.4.2020 / 13:39

  Hei,mihin ikään asti smile 2 voi käyttää? Istuinosa on kapea ja pieni.. pitäisikö mennä vielä 3v asti?

 12. Heidi
  20.4.2020 / 21:46

  Apua huomasin nyt vasta tulla katsomaan vastausta! Käytän erilaisissa maastoissa, asfaltilla kaupungissa ja taajamassa, hiekkatiellä ja epätasaisessa maastossa ja kun ihmisten ilmoille sopii taas lähteä niin kaupoilla(ruokakaupat, kauppakeskukset) on tarkoitus kulkea myös niillä. ? lapseni on nyt 9 kuukautta, tällä hetkellä rattaina ovat ei kuppi-istuimella olevat Duo Edget ja lapsi valuu röhnöttävään asentoon niissä useasti. Ergonomia lapsella sekä minulla, hinta-laatu suhde, kestävyys ja pitkäikäisyys sekä mahdollisesti tarpeellisten lisäosien saatavuus ovat tärkeitä asioita. ?

 13. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  21.4.2020 / 15:08

  Moikka! 3v / 17kg ohjeiden mukaan… Kauheesti riippuu lapsen pituudesta, miten mahtuu, kun joku voi olla tosi pitkä tuolloin 17kg kohdalla.

 14. Mari
  28.5.2020 / 00:47

  Moi!Sopiko Smile 2 vaunukoppa smile 3 runkoon?

 15. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  12.6.2020 / 11:12

  Nyt en osaa tähän vastata kun ei samaan aikaan ollut molempia vierekkäin! Veikkaan vahvasti, että kyllä, mutta jälleenmyyjät Suomessa varmasti voivat kertoa puhelimitsekin tähän vastauksen. 🙂

 16. Sandy
  22.9.2020 / 09:32

  Hei. Postaus on ”vanha” mutta toivottavasti bongaat viestini. Ostin Britax Smilet käytettynä vähän aikaa sitten ja ostohetkellä en tajunnut jarru-asiaa eikä myyjä mitään maininnut. Eli siis kun jarrun laittaa päälle, niin se lukitsee VAIN oikean takarenkaan. Toinen rengas ja eturenkaat pyörivät vapaasti joten pääsee taavallaan kaartumaan sivulle mutta ei eteenpäin.. Onkohan näissä siis jarrut rikki kun ei lukitse vasenta rengasta lainkaan? Vai kuuluuko sen vain lukita yksi rengas. Harmittaa jos on rikki ja oma moka kun en tuota tosiaan ostaessa hiffannut vaan olin luottavainen kun myyjä vakuutti että kaikki toimii jne.

 17. Mirjam Kuhanen
  4.10.2020 / 14:15

  Hei, tuolla oli aiemmin jo kysytty tätä kopan heilumista. Itsekin totesin saman, joku väitti kuuluvan jousitukseen, mutta kuuluuko kopan siis tosiaan heilua tuosta kohdasta missä se on kiinni rungossa? Lisäksi pohdin, että onko normaalia ettei kopan kuomun kankaita saa suoraan ja tiukalle, vaan jäävät ryppyyn tai ns lörpöttämään. Kiitos vastauksista!

 18. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  6.10.2020 / 12:56

  Moikka! Meillä ei heilunut et yleensä kyllä kiinnittyy napakasti kaikki osat.. Ootko laittanut videota jälleenmyyjälle? Ja noista meidän kuvistakin näkee et vähän kankaat jää löysäksi, mutta ei nyt ihan pahasti, muttei mee tiukkaankaan. Mielestäni paransivat tätä Smile 3ssa, kun koko kankaatkin muuttui just kuomussa…

 19. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  6.10.2020 / 13:02

  Moikka! Kaikista kommenteista tulee ilmoitus, eli no worries, täällä ollaan! 🙂 En kyllä huomannut itse tällaista, että lukitsisi vain yhden renkaan. Nehän lähtevät sitten mäessäkin vaikka vetämään aivan omaa rundiaan, jos lukitsee vain yhden. Kannattaa olla mihin vain jälleenmyyjään tai suoraan Britaxiin yhteydessä! Jopa jokin pyöräliike vois osata parissa minuutissa hei korjata tuon – ja edullisesti!! Ehkä ite tekisin sen ekana…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *