UPPAbaby CRUZ lastenvaunut

UPPAbaby CRUZ lastenvaunut testissä – alla kokemuksia tarkemmin, minkälaiset vaunut on kyseessä ja minkälaiseen käyttöön ne parhaiten soveltuvat. UPPAbabysta tuli testien myötä yksi meidän uusista suosikeista! CRUZ rattaat ovat kevyet (alle 10kg) rattaat kaupunkiin ja taajamaan. Ne soveltuvat aina 6 kuukauden iästä jopa 5 -vuotiaaksi, sillä painoraja on 22.5kg (EU -testeissä 15kg, USA -testeissä hyväksytty 22.5kg). Vastasyntyneelle UPPAbaby CRUZ lastenvaunut soveltuvat pienentäjien kanssa (katso kuvat alla) tai vaunukopan kanssa. Vaunukoppa on sama, kuin UPPAbaby VISTA vaunuissa.

Lisää valmistajan sivuilla: UPPAbaby (Huom! US sivut, eli pieniä poikkeuksia voi olla EU:ssa myytävissä väreissä ym)

Jälleenmyyjät: Jollyroom, Babyshop, Lekmer, Wauva ja Lastenturva

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

UPPAbaby CRUZ lastenvaunut – kokemuksia

UPPAbaby on meille aiemmin hieman vieras brändi. Nyt vuoden 2019 suurilla Euroopan messuilla, Kind & Jugendissa brändi kuitenkin pisti todella silmään muiden brändien joukosta. UPPAbaby on kenties yksi myydyimmistä merkeistä Yhdysvalloissa. Uskomme, että suosio johtuu hyvästä laadusta, monipuolisista toiminnoista ja järkevästä hinnoittelusta. UPPAbaby CRUZ hinta on noin 450€ paikkeilla (vaunukoppa alle 300€).

UPPAbaby on kenties yksi myydyimmistä merkeistä Yhdysvalloissa.

Entäpä niitä meidän kokemuksia itse rattaista? UPPAbaby CRUZ lastenvaunut ovat todella kompaktin kokoiset, näppärät kaupunkiolosuhteisiin sekä ahtaisiin tiloihin. Renkaat ja jousitus yhdessä absorboivat iskuja tehokkaasti, joten mukavuudesta ei tarvitse tinkiä, vaikka valitsisikin merkin pienemmät rattaat, eikä täysikokoisia VISTA vaunuja. [Arvostelu tulossa viikolla 45] CRUZ vaunut eivät ole maastokaverit, mutta omassa kategoriassaan (kevyet kaupunki- ja taajamarattaat) ne loistavat.

Erityiskiitosta CRUZ vaunut saavat materiaaleista; istuin on hyvin pehmustettu ja esimerkiksi 5-piste vyöt aivan uskomattoman hyvää materiaalia, jossa lukko liukuu pehmeästi. Parhaimmat vyöt kaikista tähän mennessä testatuista vaunuista ja rattaista.

Klikkaa oikealle kuvasta ja katso videot rattaista. Seuraa myös @ninaingelius !

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina | Nappisilmät.fi (@ninaingelius) on

UPPAbaby Cruz lastenvaunut – mistä erityisesti pidämme?

Materiaalit – Kuten muissakin UPPAbabyn vaunuissa ja rattaissa, myös CRUZ vaunuissa on aivan uskomattoman hyvät materiaalit. Istuinpehmuste on reilun paksuinen, eikä litisty painosta. Runko on vahvaa tekoa, eikä tunnu halvalta kiinaversiolta. Työntöaisan suojus on 100% aitoa nahkaa, jossa ote pysyy ja tuntuma on miellyttävä.

Vöiden toiminta – Kuten isosiskossa UPPAbaby VISTAssa, myös UPPAbaby CRUZ lastenvaunut on varustettu aivan uskomattoman hyvillä vöillä. Lukkoa on helppo liu’uttaa molempiin suuntiin ja vöiden löysääminen ja kiristäminen onnistuu sekunneissa. Vöiden materiaali on hyvin liukasta ja toiminnassa on oikeasti ajateltu hektistä lapsiarkea.

Suuri kuomu – CRUZissa on suuri kuomu sekä lisäksi extra kuomu piilossa toisen kankaan alla. Extra kuomu on kiiltävää materiaalia, joka blokkaa tehokkaasti auringon säteitä ja kuumuutta.

Vapaasti pyörivä turvakaari – Turvakaaren voi heittää sivulle miten vain, se liikkuu vapaasti niin pysty-, kuin sivuttaissuunnassa.

Käytön helppous – Kaikki nappulat ja toiminnot, kasaus mukaan lukien, toimii moitteettomasti ja vaivatta. Kasaus istuin kasvot menosuuntaan.

Kääntyvä istuin – Meille kääntyvä istuin pian 1-vuotiaan lapsen kanssa on aivan must.

Jämäkkä jarru – UPPAbaby CRUZ lastenvaunut on varustettu jämäkällä jarrulla, joka pitää hyvin. Super pisteet tulisi pumppujarrusta, jota ei tarvitse vapauttaa nostamalla varpailla.

Rullaavuus ja ketteryys – Bugaboo on tunnettu rullaavuudestaan, mutta niin on UPPAbabykin. UPPAbaby CRUZ vaunut taittuvat helposti ja ovat kevyet työntää.

Jousitus – Jousitus on riittävä tämän kokoisille kevyehköille rattaille. Etujousitus on tehokkaampi, kuin keskijousitus, mutta kyyti on pehmeää myös pienellä mukulakivellä.

Vakaus – CRUZ vaunut ovat todella vakaat ja painopiste tuntuu olevan varsin sopivassa kohdassa keskellä rattaita.

Korin painoraja – Tavarakori kestää 11.3kg painon ja on todella suuri. Korin reunassa on pikkutaskut pullolle, lompakolle ym.

UPPAbaby Cruz vaunut – mistä emme pidä?

Extrakuomun kangas rypistyy – Kuomun alla oleva toinen kuomu on todella ohutta kangasta. Toivoisimme hieman jykevämpää materiaalia tähän.

Pienehköt renkaat talvikäyttöön – UPPAbaby CRUZ lastenvaunut on varustettu pienehköillä renkailla. Moni ei vielä edes luokittele näitä pieniksi renkaiksi, mutta ympärivuotisessa käytössä, ja etenkin lumessa, mietimme hieman käytännöllisyyttä. Etupyörät saa onneksi lukittua. Odotamme innolla 2020 mallia, jossa on suuremmat renkaat, myös edessä. Isompien renkaiden myötä nämä saattavat hypätä rattaista lastenvaunujen puolelle ja ovat entistä mahtavammat.

Avoin tavarakori – Harvoissa vaunuissa tai rattaissa on suljettu tavarakori, mikä ihmetyttää meitä. CRUZit saisivat ison plussan, jos korissa olisi vetoketjullinen päällyskangas.

Istuimen pituus – Toivomme, että myös istuimen pituus (ainakin selkänojan pituus) on suurempi vuoden 2020 mallissa. Nyt vaunujen käyttöikä hieman askarruttaa, sillä 75cm pojalla on pää hyvin selkänojan yläosassa.

UPPAbaby CRUZ vaunut – Kokotiedot

Käyttöikä: 6kk – 5v. / max 22,5kg (vastasyntyneelle pienentäjillä ”Infant Snug Seat” tai vaunukopalla (VISTAssa ja CRUZissa sama vaunukoppa)

Koko koottuna: leveys 56,5cm × pituus 94cm × korkeus 100 cm

Koko kasattuna: leveys 56,5cm × pituus 35,5cm (ilman istuinta 30,5cm) × korkeus 94 cm

Paino runko + istuin: 9.8kg

Selkänojan pituus: 46.5cm + 44cm (selkänoja, istuinosa) = 90.5cm

 

 

Nappisilmät suosittelee, lue myös: Nuna Mixx lastenvaunutBritax Smile 2 lastenvaunut

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mukana menossa