Stokke Trailz lastenvaunut

Stokke Trailz lastenvaunut on suunniteltu kaikkeen maastoon ja kaikkeen säähän. Kenties suosituin ja myydyin malli Stokkelta Xploryn ohella. Tässä kokemuksia Trailzeista ulkotestien jälkeen. Kaikki vaunut ja rattaat testataan ulkona lapsen kanssa niin hiekalla kuin mukulakivellä, asfaltilla ja nurmikolla.

Stokke on aloittanut toimintansa 1932 valmistamalla muun muassa ergonomisia (aikuisten) tuoleja toimisto-oloihin. Ensimmäinen lastentuote valmistui 1972, joka on edelleen se kenties myydyin Stokken tuotteista; Tripp Trapp syöttötuoli. 90-luvun lopulla valikoimaan tuli myös muita lasten ja lastenhuoneen huonekaluja. Ensimmäiset lastenvaunut Stokke valmisti vuonna 2003. Ensimmäinen lastenvaunumalli oli Xplory, jossa lapsi istui korkealla ja kasvot työntäjään päin.

Kokoa oma Stokke Trailz itse: Stokke (meillä musta runko mustilla kankailla ja ruskeilla nahkajäljitelmä yksityiskohdilla)

Stokke Trailz lastenvaunut – kokemuksia

Odotukset Stokken lastenvaunuja kohtaan olivat melko korkeat. Suomen katukuvassa paljon esillä oleva brändi, jolla on myös vankka kokemus huonekalupuolella. Olimme varmoja, että laatu olisi hyvää ja lastenvaunut olisivat vakaat, laadukkaat, kestävät ja arvokkaan tuntuiset.

Harmiksemme on kuitenkin todettava, ettei mielikuva täysin vastannut todellisuutta. Ehkä odotimme liikaa. Ajattelimme, että vaunujen on oltava todella hyvät, kun niitä niin usein katukuvassa näkee. Nyt meidän on kuitenkin todettava, ettemme täysin ymmärrä mihin Stokke Xploryn ja Stokke Trailzin suosio perustuu. Alla perusteluja ja kokemuksia näistä vaunuista ja lisää siitä, mitkä yksityiskohdat kaipaisivat mielestämme muutoksia.

Korostamme jälleen, että mitkään vaunut eivät ole tähän mennessä olleet täydelliset, eivät yhdetkään Ninan tai Teron suosikeista. Aina puuttuu jokin hyvä toiminta, mikä muun merkin vaunuissa on, tai jokin toiminto ei sellaisenaan vain yksinkertaisesti toimi arjessa.

stokke trailz lastenvaunut istuin

Kenelle Stokke Trailzit lastenvaunut sopivat?

Mielestämme Trailzit ovat hyvä vaihtoehto vanhemmalle, joka on pitkä tai jolla on kenties jo ennestään (ennen lapsen nostelua) selän alueen vaivoja. Istuin on sijoitettu huomattavasti muita malleja ja merkkejä korkeammalle, mikä helpottaa arjen toimia. Itse olemme noin 160cm ja 180cm ja koimme Trailzit kauttaaltaan suuriksi sekä korkeiksi.

Stokke Trailz vaunut sopivat niin keskustaan, kuin taajamaankin. Haastavampaan esim. kivikkoiseen tai metsäiseen maastoon emme henkilökohtaisesti Trailzeja suosittele. Harva testaamamme malli pääsisi mukaan metsälenkille, kenties ainoastaan Britax Go Big 2. [Lue arvostelu: Britax Go Big 2 lastenvaunut]

Stokke Trailz lastenrattaat – mistä pidimme?

Materiaalit – Kankaat istuvat nätisti ja vetoketjut ovat laadukkaat. Kuomu asettuu napakasti ja siististi. Vaunukopan sisus on mukavan pehmeä vastasyntyneelle.

Tilavuus – Vaunukoppa on suuri, mutta samalla mukavan tilava suuremmallekin vastasyntyneelle. Vaunukopan syvyys mahdollistaa jalkojen nostelun ja heiluttelun vapaammin, ilman, että jalat ottavat polvia myöten kiinni vaunukopan peitteeseen.

Otteet – Vaunukoppa ja istuin on helppo nostaa pois paikoiltaan riittävän leveiden otteiden avulla. Runko tuntuu jämäkältä ja vahvalta. Vaunukopassa on suuremmallekin kädelle sopivat aukot sivuissa helpottamaan sen siirtelyä.

Asennot – Kasvot työntäjään: makuu-, lepo- ja istuma-asento. Kasvot menosuuntaan: lepo- ja istuma-asento.

Keveys – Stokke Trailz lastenvaunut ovat kauttaaltaan kevyet, niin istuin, vaunukoppa kuin runkokin. Keveys tuo tosin mukanaan usein tasapaino-ongelmia, josta lisää alla.

Kustomoitavuus – Voit valita itse Stokken verkkokaupassa kankaat ja otteet (nahan väri).

Rullaavuus – Trailzit ovat kevyet työntää ja kiitos pehmeiden renkaiden, vaunut rullaavat pehmeän kivasti eteenpäin myös hieman pomppuisessa maastossa (esim. mukulakivet).

Kuppipenkki – Suosimme kuppipenkkiä, sillä koemme, että lapsi istuu siinä paremmin ja ryhdikkäämmin. Muissa istuimissa lapsi saattaa valahtaa alemmas kohti vöiden haarakappaletta.

Ilmarenkaat – Iso plussa ilmarenkaista, jotka valitettavasti ovat nykyään joksenkiin häviävä ominaisuus. Ilmarenkaat tekevät kulkemisesta pehmeämpää niin aikuiselle, kuin lapsellekin. Ne absorboivat osan iskuista tehokkaasti. Pohjoisen ratasmalleissa on usein pehmeämpiä renkaita, kun taas esimerkiksi lämpimämpiin maihin viedään todella kovaa ja kapeaa rengasmallia.

Kurkisusikkuna – Plussaa verkkomaisesta kurkistusikkunasta istuimessa, joka on vieläpä kooltaakin todella suuri. Hyvä näkyvyys lapseen.

Vyöt – Plussaa 5-piste vöistä. Suosimme yleensä nappimalleja, mutta nämä lukotkin toimivat ihan moitteettomasti.

Mistä emme pitäneet?

Korkeus – Stokke Trailz lastenvaunut ovat todella korkeat. 160cm pitkälle työntäjälle ne ovat hieman hankalat käsitellä ja vaunukoppa peittää näkyvyyden eteen alas täysin. Lumessa hallittavuus heikentyy ensisestään. Myös noin 180cm miehelle Trailzit tuntuivat turhan kookkailta.

Tasapaino – Trailzit ovat kevyet, mutta painopisteen ollessa niin korkealla, rattaiden tasapaino on heikko. Siinä missä Stokke Xploryt saa kaatumaan muutamalla heilautuksella, Stokke Trailz lastenrattaat ovat vakaammat, mutta silti painopiste on turhan korkealla. Sama ongelma toistuu aina kun painopiste on korkealla (niin matkarattaissa, kuin vaunuissakin).

Jousitus – Ilmarenkaat pehmentävät onneksi kulkua, sillä jousitus ei ole kovinkaan erikoinen. Mikäli kyse olisi todella joka maaston vaunuista, pitäisi rungossa olla myös keskellä todella pehmeä jousitus. Pelkkä renkaiden jousitus ei riitä. Mukulakivillä työntäminen oli verrattavissa moniin muihin ns. cityvaunuihin.

Suuri koko – Stokke Trail lastenvaunut tuntuvat todella suurilta kauttaaltaan, niin korkeuden, kuin leveydenkin puolesta. Vaunukoppa on ihanan tilava, mutta samalla ulkomitoiltaan monia muita vaunukoppa suurempi.

Suuri kasattuna – Kuten esimerkiksi toiset kovin suositut lastenvaunut, Bugaboo Foxit, myös Trailzit jäävät kasattuna suuriksi. Molemmilla brändeillä olisi opittavaa tässä kohtaa vaikkapa Nunalta. [Lue arvostelu: Nuna Mixx lastenvaunut]

Väri – Musta ei ole täysin musta (syvän musta), vaan lähempänä sinistä.

Muovinen tuntu – Harmillista kyllä, mutta vaunut ovat kovin muovisen oloiset. Keveys tuo mukanaan myös näitä huonoja puolia…

Stokke Trailz lastenrattaat – kokotiedot

Istuinosan käyttöikä n. 6kk alkaen ja 15kg asti

Vaunukopan käyttöikä: 0 kk – 9 k

Runko + Istuinosa: pituus 95,5 x korkeus 127 x leveys 62 cm

Runko + istuinosa kokoontaitettuna: pituus 95 x korkeus 50 x leveys 62 cm

Runko + vaunukoppa: pituus 102,5 x korkeus 129 x leveys 62 cm

Runko + vaunukoppa kokoontaitettuna: pituus 104,5 x korkeus 60 x leveys 62 cm

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *