Britax Baby-Safe 2 turvakaukalo

Britax Baby-Safe 2 turvakaukalo testissä, koko nimeltään Britax Baby-Safe 2 i-size. Vuoden 2019 malli, jolla on ECE-R 129 hyväksyntä (i-Size) -normin mukaan. Istuin soveltuu 0-13kg / 40-83cm kokoiselle lapselle.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit: Mitkä tuotteet läpäisevät testin

Jälleenmyynnissä Suomessa muuan muassa seuraavissa: Lastentarvike, Verkkokauppa.com, Vaunuaitta, Lastenturva

Katso IG video klikkaamalla kuvasta oikealle! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina | Nappisilmät.fi (@ninasarjolahti) on

Britax Baby-Safe 2 turvakaukalo – kokemuksia

Pakko sanoa, että Britax Römer brändinä oli meille vielä hetki sitten melko vieras. Samoin Britaxin tuotteet. Toisaalta tutun kuuloinen merkki, mutta tuotteista tai brändin historiasta ei ollut mitään tietoa. Ehkä markkinointi ei vain ollut tavoittanut meitä vielä. Onneksi Tero alkoi googlettaa kaikkia turvakaukalomerkkejä läpi ja luki lisää myös Britaxista. Turvalaitteita ja lisävarusteita autoon jo vuodesta 1930 ja ensimmäinen turvaistuin vuonna 1966. Se kertoo jo paljon brändistä ja sen sitoutumisesta kehittää oikeasti ne parhaat ja turvallisimmat tuotteet autoiluun.

Onneksi löysimme myös tämän brändin, sillä Britax Baby-Safe 2 turvakaukalo ja Dualfix i-size turvaistuin (arvostelu tulossa) ovat olleet todellisia löytöjä. Teknologiaa, turvallisuutta ja sopivasti designia. Paras yksittäinen toiminto Britax Baby-Safe 2 turvakaukalossa on patentoitu lie-flat teknologia, josta lisää alla. Se takaa turvallisen ja mukavan asennon turvakaukalossa, pieni lapsi voi matkustaa autossa lähes makuuasennossa. Parempaan käyttömukavuuteen suosittelemme myös Britax Flex-base telakkaa, jonka kulma on säädettävissä auton penkin mukaan.

britax baby safe 2 turvakaukalo

Mikä on Britaxin turvakaukalon patentoitu lie-flat teknologia?

Britax Baby-Safe 2 turvakaukalo sisältää erikoisominaisuuden; patentoidun sisäänrakennetun kallistusmekanismin, eli ”lie-flat teknologian”. Lapsen asento vaihtuu automaattisesti pääntukea säädettäessä. Tämä toiminto antaa tilaa lapsen kehitykselle ja turvakaukalo ikäänkuin kasvaa lapsen mukana. Olkahihnat säätyvät samalla automaattisesti pääntukea säädettäessä. Toiminto takaa vastasyntyneelle mukavamman ja ergonomisemman asennon.

Mikä on Britax Baby-Safe i-size Flex Base?

britax baby safe 2 lie flat

Britax Baby-Safe i-size Flex Base telakka korjaa auton istuimen kulmaa. Tiesitkö, että auton istuinten kulmat vaihtelevat autoittain? Meillä oli ennen käytössä BMW X5, jossa takapenkin istuimen kulma ei ollut kovinkaan suuri – kulman suoristamiseen olisi riittänyt kenties ensimmäinen asetus kyseisestä telakasta. Nyt Mercedes-Benz GLS:ssä, istuimen kulma on todella jyrkkä! Britax Flex Base telakka on maksimiasennossa (suurin kulma), joka onneksi korjaa telakan asennon.

Miksi suoristaa istuimen kulma? Kuvittele turvaistuin, jossa lapsi istuu hyvinkin pystyasennossa (sillä vain harvassa turvakaukalossa asento on enemmän makuulla kuin istumassa…). Kuvittele nyt hyvin jyrkkä autonistuin. Laitat turvakaukalon tälle vinolle alustalle ja mitä tapahtuu? Turvakaukalossa istuva lapsi on entistä pystymmässä asennossa! Tämä ei ole optimaalinen asento turvallisuuden näkokulmasta. Britaxin Flex Base suoristaa kulman ja turvakaukalo on telakan päällä yhtä suorassa*, kuin lattialla. (*Huomaa autokohtaiset erot!) [Lisää telakasta Britax sivuilla]

britax lie flat 2

Britax Baby-Safe 2 turvakaukalo – mistä pidimme?

Asento – Asento vaikuttaa olevan todella hyvä. Mukava, lähes makuuasento. Damian viihtyy hyvin tässä turvakaukalossa, näin ei ole käynyt kaikkien turvakaukaloiden kanssa. Useasti kuulee, että lapsi ei viihdy turvakaukalossa. Voisikohan osasyynä olla kyseinen turvakaukalo, asento tai liian tiukat pienentäjät/pehmusteet. Näin meillä ainakin tuntui käyneen.

Materiaalit – Britax Baby-Safe 2 turvakaukalo on materiaaleiltaan laadukas. Turvakaukalon kankaat on pehmeitä ja mukavia. Kuomun kangas pingottuu napakasti ja nätisti, kiinnittyy kantokahvaan. Varapäällisen voi ostaa halutessaan myös eri värissä, jolloin turvakaukalon ilmettä saa muutettua vaikka tummasta hieman kesäisempään oranssiin. Tai vaihtoehtoisesti voi ostaa toisen samanlaisen kankaan varalle, jos alkuperäinen kokee vaikkapa pienen pukluyllärin.

MukavuusYksi parhaimmista ominaisuuksista ja erikoisuuksista tässä turvakaukalossa on patentoitu lie-flat toiminto. Sitä ei voi liikaa ylistää, nimittäin asento vaihtuu enemmän makuuasentoon, mitä alemmas vöitä siirretään. Näin pienen vauvan asento on enemmän makuulla, mitä suuremman lapsen. Makuuasento on autossa paitsi turvallisempi, myös mukavampi. Parasta Britaxin turvakaukalossa on helppous – säädät vain vöiden korkeuden sopivaksi ja asento muuttuu samalla.

Käsiteltävyys – Britax Baby-Safe 2 kantokoppa on 4.8kg painoinen. Se ei ehkä ole se kevyin turvakaukalo, muttei myöskään lähelläkään painavinta vaihtoehtoa. Vyöt saa pois tieltä turvavöille tarkoitettua aukkoa avuksi käyttäen. Britaxin turvakaukalo on myös helppo irroittaa autosta tai vaunujen rungosta, sillä nappi toimii yhdellä kädellä ja sijaitsee poikkeuksellisesti kuomun alla edessä, eikä turvakukalon molemmilla sivuilla, kuten monissa muissa turvakaukaloissa.

Turvallisuus – Turvakaukalo sai ADACin testeissä (ADAC Online 10/2018) luokituksen ”hyvä”, arvosanaksi tuli 1.7. Autoliiton testeissä kaikki yhdistelmät saivat arvion ”hyvä”; a) pelkkä turvakaukalo vyökiinnityksillä b) Britax Baby-Safe 2 turvakaukalo + Britax i-size telakka c) Britax Baby-Safe 2 turvakaukalo + Britax i-sixe flex telakka. [Autoliitto turvaistuintestit – vuosien 2018-2019 testit]

Muut toiminnot – 5-piste valjaista tulee plussaa. Ylimääräinen valjaiden kiristysnauha ei roiku vapaana, vaan on toisesta päästä kiinni turvaukaukalon pohjassa. Britax Baby-Safe 2 turvakaukalo on lentokonehyväksytty ja sen voi kiinnittää myös turvavöillä (esim. matkustaessa, muuten suosimme telakan käyttöä).

Britax flex-base telakka – Suosittelemme Britax Flex Base telakan käyttöä! Se korjaa tehokkaasti auton penkin kulmaa.

Yhteensopivuus vaunujen kanssa – Britax Baby-Safe 2 turvakaukalo sopii yhteen kaikkien Britaxin (adaptereilla) ja myös muiden valmistajan vaunujen kanssa! [Britax yhteensopivuus lista]

Britax Baby-Safe 2 – mistä emme pitäneet?

Valjaiden lukitus – Lukitus on hieman tiukka – vaatii jonkin verran puristusvoimaa. Tero tosin miehenä ja vahvempana ei koe valjaiden kiinnitystä hankalaksi.

Kuomu – Toivoisimme hieman pidemmälle ulottuvaa kuomua. Nuna Pipa Lite LX turvakaukalossa on erikoinen integroitu ”verho”, jonka kaltaisen toivoisimme olevan muissakin turvakaukaloissa! [Nuna Pipa Lite LX turvakaukalo]

Materiaalit – Materiaalit ovat laadukkaat, mutta toivoisimme luonnonmateriaaleja.

Paino – Britax Baby-Safe 2 turvakaukalo ei ole painavin, muttei kuitenkaan yhtä kevyt, kuin esimerkiksi Nunan uusin malli (n.2.8kg). [Nuna Pipa Lite LX turvakaukalo]

Ominaisuudet – Täydellisen turvakaukalosta tekisi se toiminto, että kaukalon saisi avattua vaunurungossa ja autossa. Tämä ominaisuus on toistaiseksi löytynyt vain Joielta. [Joie i-level turvakaukalo]

Mitkä lastenvaunut sopivat Britax Baby-Safe turvakaukalon kanssa?

Britax Baby-Safe 2 turvakaukalo sopii kaikkiin Britaxin omiin lastenvaunuihin ja lastenrattaisiin (Britaxin omilla CLICK & GO adaptereilla). Britax Baby-Safe 2 kaukalo sopii myös muiden valmistajien runkoihin ja malleihin, mm. seuraaviin:

 • Babyzen Yoyo+
 • Bugaboo Bee 5, Bugaboo Fox, Bugaboo Buffalo, Bugaboo Cameleon 3
 • Emmaljunga NXT60, Emmaljunga NXT60F, Emmaljunga NXT90, Emmaljunga NXT90F
 • Mutsy i2, Mutsy Evo, Mutsy Igo
 • Silver Cross Wayfarer, Silver Cross Pioneer, Silver Cross Surf 3
 • UPPABaby Vista (2015 ja uudemmat)

[Koko yhteensopivuuslista löytyy Britax omilta sivuilta]

Baby Safe kokotiedot

Käyttöikä: 40-83cm

Britax Baby-Safe 2 turvakaukalo mitat: korkeus 58cm, syvyys 67cm, leveys 44cm

Jaa julkaisu:

4 Comments

 1. Helen
  29.7.2021 / 13:09

  Saako tämän mallin myös avattu autossa makuuasentoon? Meillä välillä tulossa pidempiä automatkoja joten olisi tämä olisi erittäin suuri plussa?

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  2.8.2021 / 15:40

  Moikka! Ikävä kyllä ei saa :/ Kunpa saisikin… Kannattaa tsekata arvostelumme avattavista malleista esim. Maxi-Cosi Marble tai Joie i-Level 🙂

 3. Nimimerkki
  26.10.2021 / 18:40

  Käykö tämä kaukalo britax smile 2 rattaisiin?

 4. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  16.3.2022 / 14:42

  Pahoittelut viive vastauksessa, jostain syystä moni kommentti oli kadonnut roskakoriin 🙁 Joo menee! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *