Cybex Sirona Z Plus turvaistuin

Testissä Cybex Sirona Z Plus turvaistuin, vuoden 2019 malli. Plus -lisä tulee materiaalista, joka on tavallista Sirona Z:aa paksumpi (vrt denim). Sirona Z i-size soveltuu vastasyntyneestä (45cm) noin 4-vuotiaaksi (105cm tai 18kg). Cybez Sirona Z i-size kääntyy telakan päällä 360 astetta helpottaen lapsen istuimeen laittoa. Turvaistuimessa voi matkustaa kasvot menosuuntaan ja selin. Selkä menosuuntaan matkustaminen on aina turvallisempi vaihtoehto, joten lapsi tulisi pitää tässä asennossa niin pitkään, kuin mahdollista.

Cybex Sirona Z Plus turvaistuin ja turvakaukalo sopivat molemmat Z-sarjan telakkaan. Telakka on ostettava erikseen, mikä nostaakin istuimen tai kaukalon hintaa reippaasti, istuimen kohdalla kokonaishinta nousee lähemmäs 700 euroon. Muut telakat (Q -sarja ym) eivät sovi istuimeen. Ensivaikutelma Cybex Sirona Z i-size turvaistuimesta on todella hyvä ja laadukas. Lisää yksityiskohdista alla.

Mitat: pituus 71.5cm x leveys 43cm x korkeus 62cm

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina | Nappisilmät blogi (@ninasarjolahti) on

Cybex Sirona Z Plus turvaistuin – kokemukset

Mistä pidimme?

Materiaalit – Istuimen materiaalit tuntuvat laadukkailta ja vahvoilta. Mikään kohta ei rypisty, turvaistuin säilyttää ryhdikkyytensä käytössä. Cybex on tunnettu designistaan – turvaistuimessa onkin jokainen yksityiskohta viimeistelty huolellisesti ja materiaalit ovat kaiken kaikkiaan hyvin näyttävät. Vaihtopäällisiä ei kuulu pakkaukseen, mutta päälliset voi irroittaa ja pestä. Plus istuin on hieman normaalia istuinta kalliimpi. Plussan kangas on denimiä muistuttavaa, hieman paksumpaa kangasta, jonka sanotaan hengittävän normaalikangasta/-versiota paremmin.

Mukavuus – Laadukkaat materiaalit. Vaikuttavat todella kestäviltä, myös kengillä.

Turvallisuus – Erona edeltäjäänsä, Cybex Sirona Q i-size turvaistuimeen, sivutörmäyssuojat ovat ainakin yksi asia, jotka ovat muuttuneet ja tekevät Z turvaistuimesta entistä turvallisemman. Lisää Z-sarjan turvallisuudesta täällä.

Muut toiminnot – 3-piste valjaat on helppo kiinnittää. Plussaa magneeteista sivuilla, joiden avulla valjaat saa pois tieltä. Täytteitä saa poistaa sitä mukaa, kun lapsi kasvaa ja istuimeen tulee enemmän tilaa.

Muotoilu (design) – Tyylikäs istuin, jossa on mietitty huolella kaikki yksityiskohdat ja toiminnot. Cybex Sirona Z Plus turvaistuin on mielenkiintoinen kuppimainen istuin. Katso koot mittaaksesi, miten istuin asettuu/mahtuu omaan autoon.

Yksittäinen paras toiminto – 360 astetta pyörivä alusta on mielestämme aivan must-have turvaistuimessa. Turvakaukalossa vielä pärjää ilman tätä toimintoa, mutta istuimeen aina nostetaan lapsi ja näin ollen tuolin kääntäminen oven suuntaan helpottaa hommaa hurjasti. Plussaa myös siitä, että istuin menee todella monta vuotta. Korvaa turvakaukalon täysin, ainakin niillä, jotka eivät kaipaa turvakaukaloa esim. kaupassa tai käyttävät autoistuimia harvemmin.

Mistä emme pitäneet?

Asento – Asento on turhan pysty, kun pienen lapsen laittaa kyytiin. Vanhemman ja jäntevämmän lapsen kanssa helpompaa. Vaatii sorminäppäryyttä laittaa pieni vauva kiinni vöihin.

Päälliset – Vaihtopäällisiä ei kuulu pakkaukseen, mutta päälliset voi toki irroittaa ja pestä. Cybex Sirona Z Plus turvaistuin myydään erikseen ilman telakkaa.

Kulma – Kallistuksessa on vain 3 eri (kulma)vaihtoehtoa. Nuna Rebl Plus verrattuna kulmia on 7. Lastatessa, turvaistuimen ollessa sivuasennossa, asento on hyvin pystyssä. Tämä vaikeuttaa pienen vauvan laittamista istuimeen. Istuimen saa takakenoon vain, kun istuin on ajoasennossa. Tuolin saa käännettyä kasvot menosuuntaan päin vain, kun niskatuki on ylhäällä (12 säätöä) – toisaalta hyvä, sillä ohjaa hieman milloin voi olla vielä liian aikaista, ja milloin sopiva aika, laittaa lapsi toisinpäin istumaan.

Cybex Sirona 2019

SIIRRY KAUPPAAN: Cybex Sirona Z i-Size turvaistuin

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *