Nuna Rebl turvaistuin

Testissä Nuna Rebl turvaistuin, vuoden 2019 malli, koko nimeltään Nuna Rebl Plus. Nuna Rebl istuin kääntyy telakan päällä 360 astetta helpottaen lapsen istuimeen laittoa. Turvaistuimessa voi matkustaa kasvot menosuuntaan sekä selin menosuuntaan. Muistathan, että selkä menosuuntaan matkustaminen on aina se turvallisempi vaihtoehto. Lapsi tulisikin pitää selin niin pitkään, kuin koon puolesta on vain mahdollista.

Nuna Rebl turvaistuin – kokemukset

Nuna Rebl turvaistuin myydään telakan kanssa. Nuna on yksi myydyimmistä ja suosituimmista brändeistä USAssa, mutta Suomessa vielä hieman uudempi. Nuna panostaa paljon turvallisuuden ohella laatuun ja materiaaleihin. Nunan turvaistuin onkin tyylikäs, hillitty, laadukas materiaaleiltaan sekä toki erittäin turvallinen. Autoliiton testissä istuin on saanut arvosanan hyvä. [Autoliitto: Nuna Rebl turvaistuintesti] Ensivaikutelma Nunan turvaistuimesta on todella hyvä.

Nuna Rebl Plus turvaistuin on Autoliiton mukaan käytössä melko hankala (lapsen laittaminen istuimeen). Meidän mielestämme taas lapsi on nimenomaan helppo laittaa turvaistuimeen, sillä sen saa taakse kallelleen myös sivuasennossa. Ja toki lisäksi Nunan istuin kääntyy 360 astetta telakkansa päällä, mikä helpottaa käyttöä entisestään. Lisää yksityiskohdista alla.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit: Mitkä tuotteet läpäisevät testin

Katso IG video alta klikkaamalla kuvan nuolesta oikealle! IG @ninasarjolahti

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina | Nappisilmät.fi (@ninasarjolahti) on

Nuna Rebl turvaistuin – mistä pidimme?

Paketti – Mukana telakka, Nuna Rebl turvaistuin sekä mesh -varapäällinen kesäksi.

Materiaalit – Pehmeät materiaalit, vaikuttavat laadukkailta. Patentoitu Tailor Tech™ memory foam materiaali – memory foam on kuin Tempur sänky; se mukautuu kehon mukaan tarjoten paremman mukavuuden ja istuvuuden. Kangas on aavistuksen joustavaa ja istuu nätisti istuimen ympärille. Autoliitto antoi plussaa erittäin pienestä kemikaalikuormituksesta!

Mukavuus – Lastatessa, turvaistuimen ollessa sivuasennossa, istuimen voi pitää kallellaan (asento 7). [Vertaa Cybex Sirona Z Plus turvaistuin] Tämä toiminto helpottaa pienen vauvan laittamista istuimeen. Istuin pyörii siis, vaikka olisi kallellaan taakse. Istuimen saa takakenoon (7 säätöä) sekä kasvot menosuuntaan, että selkä menosuuntaan -asennoissa. Irrotettava pienentäjäpehmuste tulee istuimen mukana ja varmistaa mukavuuden myös pienelle matkustajalle. Pienentäjäpehmuste tekee turvaistuimesta turvallisemman pienelle vauvalle. Täytteitä saa poistaa sitä mukaa, kun lapsi kasvaa ja istuimeen tulee enemmän tilaa. Osat on helppo irroittaa, istuimessa on kaksi irroitettavaa osaa.

Turvallisuus – Nuna Rebl turvaistuin on todella turvallinen. Uusi 2019 Rebl turvaistuimessa on 35% vahvempi ja 20% paksumpi runko, kuin aiemmassa mallissa. Turvaistuimessa on 5-piste valjaat. Vyöt säätyvät niskatuen mukana automaattisesti.

Muut toiminnot – 5-piste valjaat on helppo kiinnittää ja siirtää sivuille pois tieltä lastauksessa (metallisoljet saa kiinni omiin nahkataskuihin istuimen sivulla). Tämä on ihan ehdoton plussa! Muuten vöitä saa kaivaa pienen takaa ja alta.

Muotoilu (design) – Tyylikäs istuin, jossa on mietitty huolella yksityiskohdat ja arjen toiminnot. Autoliitto väitti turvaistuimen olevan suuri kooltaan. Meillä istuin mahtui hyvin sekä BMW X5:een, että Mercedes-Benz GLS:ään, toki kyseessä reilun kokoiset maasturit. Kummassakaan ei kuitenkaan ole normaalia tilavampi takapenkki! Katso koot mittaaksesi, miten istuin asettuu/mahtuu omaan autoon.

Yksittäinen paras toiminto – Nuna Rebl turvaistuin pyörii telakkansa päällä. 360 astetta pyörivä telakka on mielestämme aivan paras juttu arjessa. Plussaa toki Nunan turvaistuin saa myös siitä, että istuin menee todella monta vuotta, noin 4 -vuotiaaksi asti tarkalleen ottaen.

Mistä emme pitäneet?

Päälliset – Samalla, kun materiaalit ovat pehmeät, meitä askarruttaa niiden kestävyys. Kankaat ovat pehmeämmät, mitä monissa muissa turvaistuimissa. Muissa kun on usein jopa hieman karkea, lähes farkkumainen pinta. Nuna Rebl turvaistuin taas tulee kahden päällisen kanssa, josta molemmat ovat paljon mukavempia ja pehmeämpiä. Voit kysyä kestävyydestä myyjältä, mikäli asiasta ei ole tullut valituksia, tuskinpa tulee ongelmiakaan.

Vyöt – Hyvää on, että vyöt saa pois tieltä kiinnittämällä soljet sivuille omiin nahkaisiin ”taskuihin”. Mutta se paras ja nopein vaihtoehto on aina magneettikiinnitys. Ehkä seuraavassa mallissa? 🙂

Pehmusteet – Monissa istuimissa on vain yksi irroitettava kokonaisuus, Nuna Rebl Plus turvaistuin on varustettu kahdella irroitettavalla osalla. Kuitenkin osia saisi olla vielä enemmän, sillä sopivan kombinaation löytäminen voi olla ensikertalaiselle vaikeaa. Kysy aina apua jälleenmyyjiltä, jos et itse osaa katsoa sopivaa asentoa/pehmusteita!! Lisäksi olkapehmusteet ovat kovin jäykät ja suuret pienelle lapselle. Hyvää niissä on puolestaan tahmea ja liukumaton silikonipinta.

Jalkatila – ”Epätyydyttävä tuki jaloille” sanotaan Autoliiton testituloksissa. Tätä emme kommentoi tässä kohtaa, kun Damian on niin lyhyt kuitenkin vielä (noin 70cm). Sen kuitenkin voimme todeta, että selin matkustaessa Nuna Rebl on hyvin lähellä penkin selkänojaa. Damianin jalat ja kengät osuvat penkkiin. Britax Dualfix turvaistuin taas asettuu niin paljon kauemmas penkistä, ettei jalat yllä millään penkkiin. Britax Dualfix turvaistuinarvostelu on tulossa Nappisilmät sivustolle toukokuun 2019 aikana!

Nuna Rebl turvaistuin

Nuna Rebl turvaistuin – Autoliiton turvatestit

Nuna Rebl turvaistuin on saanut Autoliiton testissä arvosanan hyvä. Harva istuin saa arvosanaa erinomainen. Erot voivat olla pieniä, eikä niinkään merkittäviä.

Kun luet turvaistuintestejä, availe tuotteita listalta ja tutki arvostelujen perusteluja tarkemmin. Joskus jokin tuote on saanut miinusta asioista, jotka eivät välttämättä ”paina” valinnassa lainkaan. Näin koimme juuri Nuna Rebl:n kohdalla. Kyseistä istuinta kritisoidaan muun muassa siitä, että lapsi ei näe hyvin ulos. Tähän vaikuttaa hirveästi niin auton malli, kuin lapsen kokokin. Damian näkee mielestämme ulos tosi hyvin, ja paremmin kuin vaikkapa Cybex Sironasta tai turvakaukalosta. Toinen ”miinuspiste” tuli siitä, miten vaikea lapsi on asentaa turvaistuimeen. Ihmettelemme tätä suuresti, sillä koemme toimenpiteen hyvinkin helpoksi. Samoin raippaa tuli istuimen painosta. Sekään ei paina kaikille. Meillä mennään yhdellä autolla, eli istuinta ei koskaan irroiteta.

Kun siis selailet testituloksia, älä tyydy pelkkään arvosanaan, vaan tutustu arvostelukriteereihin ja sanallisiin arvioihin! Nuna Rebl turvaistuin menetti monia pisteitä osa-alueilla, jotka meille ei paina lainkaan. Mutta sai turvallisuudesta täydet, minkä pitäisi olla se tärkein asia.

Kokotiedot

Istuimen koko: pituus 67.8cm, leveys 47.8cm, korkeus 92.9-130.5cm

Käyttöikä: 40-105cm / 0-4v. / 18.5kg

Kasvot menosuuntaan matkustaminen: 80-105cm / 4v. asti / 18.5kg

SIIRRY KAUPPAAN

Lue lisää valmistajan Nuna verkkosivuilta.

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *