Britax Dualfix M i-size turvaistuin

Britax Dualfix M i-size turvaistuin, vuoden 2019 malli, testissä! Tämä samainen Britax Dualfix turvaistuin sai ADAC-testistä (ADAC Motorwelt 06/2018) luokituksen ”Hyvä” ja arvosanan 2,1. Istuin soveltuu käytettäväksi syntymästä 4 -vuotiaaksi (105cm) asti. Istuinta käytetään selkä menosuuntaan päin mahdollisimman pitkään, minkä jälkeen istuin käännetään pyörivän telakan avulla toisinpäin, kasvot menosuuntaan päin. Lisätietoa valmistajan sivuilta Britax-Roemer.fi.

Hyvä tietää! Britaxin sisäiset standardit ovat vaativampia kuin nykyinen standardi ECE R129 (i-Size). Britax Dualfix turvaistuin on todella turvallinen. Sillä on lukuisia innovatiivisia turvaominaisuuksia: 1) optimaalinen sivutörmäyssuoja (SICT inside), jossa erityisiä teräsrakenteita on asennettu turvaistuimen sisään sekä 2) patentoitu Pivot Link ISOFIX-järjestelmä, joka suojaa lasta onnettomuustilanteessa, kohdistuu isku edestä, sivulta tai takaa. Iskun tullessa Pivot Link -järjestelmä vetää turvaistuimen ensin alas ISOFIX -kiinnityksen kohdasta, mikä vähentää eteenpäin kohdistuvaa liikettä (retkahdus eteen…).

britax dualfix m isize palkinnot

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit: Mitkä tuotteet läpäisevät testin

Jälleenmyynnissä Suomessa muuan muassa seuraavissa: Lastentarvike, Verkkokauppa.com, Vaunuaitta, Lastenturva

Katso IG video klikkaamalla kuvasta oikealle ! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina | Nappisilmät.fi (@ninasarjolahti) on

Britax Dualfix M i-size turvaistuin – kokemuksia

Britax Römer on valmistanut turvalaitteita ja lisävarusteita autoon jo vuodesta 1930 – ensimmäinen turvaistuin valmistettiin jo vuonna 1966. Tämä kertoo paljon brändistä ja sen sitoutumisesta kehittää oikeasti ne parhaimmat ja turvallisimmat tuotteet autoiluun.

Britax Dualfix turvaistuin on super laadukas ja huolellisesti viimeistelty istuin, jonka toiminnot on todella ”pitkälle mietitty”. Turvaistuinta on helppo käyttää; kulman säätö on helppoa, samoin istuimen pyörittäminen alustalla sekä lapsen kiinnittäminen istuimeen. Paras puoli tässä turvaistuimessa on se, että sitä voi käyttää 61cm jopa 4 -vuotiaaksi. Todellakin hyvä sijoitus. Me pidimme lisäksi erityisesti tästä ”denimin” kaltaisesta kankaasta, joka on livenä vieläkin tyylikkäämpi, kuin kuvissa.

Patentoitu Pivot Link -järjestelmä esiteltynä videolla kohdassa 3:24, SICT -sivutörmäyssuoja esitelty kohdassa 1:51 

Britax Dualfix M i-size turvaistuin – mistä pidimme?

360 telakka – Britax Dualfix M i-size turvaistuin kääntyy 360 astetta telakkansa päällä. Toiminto on arjessa aivan mahtava, tuoli kääntyy oveen päin, mutta myös vieressä istuvan suuntaan tai jopa kuskin suuntaan (parkissa). Turvaistuimessa voi matkustaa selkä menosuuntaan päin (40-105cm) ja kasvot menosuuntaan päin (75-105cm).

Design – Pidämme ihan super paljon Blue Marble väristä (farkkukankaan näköinen, mutta kuitenkin pehmeämpi ja mukavampi). Turvaistuin on huomattavasti pienempi/matalampi, kuin monet muut turvaistuimet.

Käyttöikä –  Syntymästä 4 -vuotiaaksi tai 105cm asti. Turvaistuimet eivät ole halpoja, mutta tämäkin istuin menee todella pitkän aikaa!

Käyttö – Kaikki toiminnot ovat helppokäyttöisiä, eivätkä vaadi turhaa näppivoimaa tai sorminäppäryyttä. Niskatuki liikkuu vaivatta, tuoli kääntyy helposti ympäri ja kulman säätö on helppoa.

Asennus / kiinnitys – Britax Dualfix M i-size turvaistuin on todella helppo asentaa autoon. Tukijalan yläpäässä on merkkivalot sekä äänimerkit, jotka ohjaavat oikeaoppiseen kiinnitykseen. Tämä antaa mielenrauhaa etenkin uusille vanhemmille, kun turvakaukalot ja -istuimet ovat jotain aivan uutta, eikä toiminnot ole vielä ”selkärangassa”.

Jalkatuen kulma – Auton selkänojaa vasten jäävän muovisen kaaren kulma on säädettävissä. Britax on huomioinut monissa tuotteissaan auton penkkien erot ja valmistaa kaukaloita ja istuimia, jotka saa sovitettua paremmin myös jyrkkäkulmaiselle autonpenkille! Jalkatuen säätövara tuo samalla myös lisätilaa jaloille, kun se siirtyy kauemmas vasten penkin selkänojaa (esim. Mercedes-Benz GLS).

Kulma – Rakastamme sitä, että Britax Dualfix M i-size turvaistuin kallistuu lähes makuuasentoon. Pieni vauva matkustaa istuimessa todella mukavasti ja paino on vahvasti takaraivolla. Kulma kallistuu enemmän, kuin Cybex Sironassa ja Nuna Reblissä. [Cybex Sirona Z Plus turvaistuin] [Nuna Rebl turvaistuin]

Vyöt – Suosimme turvakaukaloja ja istuimia, jossa on 5-piste valjaat. Ne tuntuvat jotenkin turvallisemmilta ja napakammilta. Dualfixin valjaiden pehmusteissa on lisäksi kumiset alapinnat, mikä estää niiden liukumista/valumista alas kohti käsivarsia.

Lisätarvikkeet – Britax Dualfix turvaistuin tulee yhdellä päällisellä, mutta vaihtopäällisen tai kesäpäällisen voi ostaa erikseen. Saatavilla on myös lämpöpussi sekä toki Britaxin muita autotuotteita, kuten peilit, istuinsuojat ja aurinkosuojat.

britax dualfix turvaistuin
Kuva: Britax Römer

 

Mistä emme pitäneet?

Lukko – Vöiden lukko on aavistuksen jäykkä. Toki Britax Dualfix M i-size turvaistuin on nyt ollut testissä vain reilu viikon verran, eli kyseessä voi olla myös alun jäykkyys. Myös voiden lukoille ei ole ”paikkaa” kun lasta laittaa turvaistuimeen ja näin ollen vyöt jäävät helposti lapsen alle.

(Paino – Moni usein etsii kevyempiä turvaistuimia, jos istuinta jatkuvasti siirrellään autosta toiseen. Meillä painolla ei ole väliä, kun istuin pidetään aina samassa autossa.)

Britax Dualfix turvaistuin – kokotiedot

Käyttöikä: 0-4 -v. / 0-18kg / 61-105cm (M i-size, Dualfix i-size menee 40cm alkaen)

Koko: korkeus 48cm, leveys 44-74cm (sivuasento-etuasento)

Jaa julkaisu:

4 Comments

 1. Kanervakatariina
  1.9.2020 / 21:04

  Hei tää istuin alko kiinnostaa! Pienen googlettelun jälkeen huomasin kuitenki et tää istuin ois vasta 61cm pitkästä vauvasta siihen 104cm asti? Eli ei kävis 50cm vastasyntyneelle 🙁

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  6.10.2020 / 13:18

  Dualfix i-size menee alkaen 40cm , M 61cm – tsekkaa tuo tavallinen Dualfix 🙂

 3. maritta
  15.3.2022 / 19:52

  Hei !
  selkä menosuuntaan istuttaessa 2-vuotiaalla jää vähän jalkatilaa kantokahvan vuoksi. Voiko sen irrottaa ?

 4. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  16.3.2022 / 14:34

  Moikka 🙂 Tarkoitatkohan kantokahvalla sitä turvakaarta mikä tulee autonpenkkiä vasten? Sitä ei saa irroittaa…Valitettavasti jalkatila voi olla vähän pieni pidemmän lapsen kanssa selin mentäessä (useammassa istuimessa…).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *