Ajatuksia Sleepy unikonsultaation jälkeen

Sleepy unikonsultaatio on nyt takana, tässä kokemuksia ja ajatuksia unikonsultaatiosta ja ”nukkumisen opettelusta” hellin keinoin. Damian on pääsääntöisesti nukkunut tosi hyvin koko 6kk, mutta pieniin asioihin etsiskelin apua ja sain Sleepyn Marialta apua ja vinkkejä. Jos haluat lukea, miten meillä nukuttiin ennen tätä unikonsultaatiota, lue ensin aiempi julkaisu aiheesta. [Näin meillä nukutaan ennen unikonsultaatiota]

Lue lisää: Sleepy.fi unikonsultaatio

”Tiesitkö, että nukkuminen on opittu taito, jonka jokainen lapsi voi oppia? Ja että mitä aikaisemmin aloitat, sitä helpommalla pääset?” Sleepy.fi

Ennen unikonsultaatiota toivoin vinkkejä mm. seuraaviin asioihin: 

 • pidemmät yöunet
 • vähemmän aamuheräilyjä (pahimmillaan meillä herättiin vähän väliä 04.30/05.00 jälkeen 06.00 asti)
 • ”oikean” nukkumaanmenoajan löytäminen
 • tutin käyttö
 • maistelun / kiinteiden aloitus ja rytmitys
 • yösyöttöjen määrän vähentäminen pikku hiljaa

Sleepy unikonsultaatio – kokemuksia

Sleepy unikonsultaatio oli meille siinä mielessä tarpeellinen, että saimme mm. vahvistusta muutamaan käytäntöön, joita noudatimme arjessa. Olin lukenut paljon unesta ja nukkumisesta jo ennen Damianin syntymää, joten saimme vahvistusta sille, että meillä ne ns. perusasiat olivat kunnossa.

Unikonsultaatiosta on varmasti hyötyä, kun omat keinot jonkin ongelman kanssa ovat loppu, tai jos kaipaa pientä tukea arkeen. Varsinaisia uniongelmia tai -vaikeuksia ei tarvitse olla käyttääkseen uniasiantuntijaa apunaan. Monesti jo tieto siitä, että joku on kuulolla ja viestien päässä, auttaa arjessa. Mutta etenkin jos ongelmia on, on hienoa, että yksityiseltä puolelta saa myös asiaan apua! Mikäli mietit lahjaa jollekin tulevalle äidille, tässä todella hyvä lahjaidea! Nimittäin mikään ei ole tärkeämpää ja arvokkaampaa uusille vanhemmille, kuin lepo.

Suosittelisin myös perehtymään aiheeseen kirjojen muodossa. Siitä, että samalla ottaa myös itse asioista selvää, ei ainakaan ole haittaa! Suosittelen lukemaan kirjan The Happiest Baby (kirj. Dr. Harvey Karp). Samasta sarjasta on olemassa myös pelkästään uneen keskittyvä kirja.

Muutamia asioita, joita meillä jo noudatettiinkin, ja jonka puolesta Mariakin puhuu, oli muun muassa:

Muutamia asioita, joita lisäsimme omaan arkeen unikonsultaation myötä:

 • Dream feed = Vauva nostetaan sängystä ja syötetään (useasti täydessä unessa). Tarkoituksena on siirtää seuraavaa syöttöä myöhäisemmäksi. Välillä tällä kikalla päästään jopa aamuun saakka! Hurraa!
 • Jos Damian herää keskellä yötä, kokeilen ensin auttaa hänet uudelleen uneen, enkä syötä heti. Tällä keinolla voi pikku hiljaa päästä vähentämään yösyöttöjen määrää!
 • Päiväunien määrää lisättiin ja luotiin tarkemmat aikataulut arkeen (toimi 6kk kohdalle, nyt päiväunet ovat yhtäkkiä vähentyneet ja lyhentyneet).

Nyt 6kk iässä meillä nukutaan näin (imetän edelleen): 

 • nukkumaanmenoaikaa on hiljalleen siirretty 19.30-19.45 paikkeille
 • dream feed 23 aikaan, kun itse menemme nukkumaan (vinkin dream feedistä eli yösyötöstä lapsen ollessa täydessä unessa syötön ajan, saimme Sleepyn Marialta)
 • herätys + syöttö 04.30-05.00 aikaan, jonka jälkeen onneksi yhtenäistä unta 5.30-06.30 asti
Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *