Näin meillä nukutaan ennen unikonsultaatiota

Meillä alkaa vauvan unikonsultaatio huomenna! Lisää tästä kyseisestä Sleepy unikonsultaatiosta löydät täältä. Tulen seuraamaan ja kertomaan tästä mahdollisimman tiiviisti maaliskuun aikana IG Storyssa. Pysy siis siellä kuulolla vinkkien varalta! Olen niin innoissani tästä, sillä vaikka Damian on nukkunut pääsääntöisesti tosi hyvin, niin muutamiin asioihin kaipaisin vinkkejä.

“Tiesitkö, että nukkuminen on opittu taito, jonka jokainen lapsi voi oppia? Ja että mitä aikaisemmin aloitat, sitä helpommalla pääset?” Sleepy.fi

Nyt 3.5kk iässä, ennen konsultaation aloittamista, meillä nukutaan keskimäärin näin (ajat noin aikoja): 

  • nukkumaan 19-19.30 (kylpy muutama kerta viikossa tai rauhallista oleskelua yhdessä olohuoneessa, joskus jutustellen jos vireystaso on korkealla…)
  • klo 01 narinaa muutaman minuutin ajan ja usein vain kerran, joskus jos esim tutti pudonnut tai mahassa ilmaa
  • klo 03 maitoa (usein silmät täysin kiinni koko imetyksen ajan ja nukahtaa heti uudelleen)
  • klo 05 maitoa, joskus vaikeahkoa nukahtaa uudelleen. Pahimmillaan kiemurtelu ja nukahtelu-herääminen kierre kestää klo 07 asti.
  • Damian on nukkunut synnäriltä asti kapalossa. Hän laittaa monesti kädet suoriksi sivuille jo nukkumaan mennessä – kapaloon sujahtaminen on tuttu ja turvallinen juttu. Satunnaisesti kädet päästetään unipussin lailla kapalosta ulos, etenkin jos hän on levoton ja kiemurtelee paljon (maha tai yliväsymys…).

vauvan-unikonsultaatio-1

Owlet monitor mittaa vauvan hapensaantia, sykettä ja unta. Lisää tässä blogijulkaisussa. 

Nukahtaminen tuntuu olevan Damianille helppoa. Niin päivällä, kuin illallakin. Melu ei vaikuta lainkaan tähän. Ei kolahdukset, koirien juokseminen tai haukunta…Damian nukahtaa helposti omaan sänkyynsä, autoon tai sitteriinOikeastaan ne asiat, mihin Sleepy unikonsultaatiossa nyt toivomme saavamme apua on pidempi uni yöllä ja päiväunien rytmitys yöunien parantamiseksi.

pyja

Milloin teillä nukuttiin vauvan kanssa ensimmäinen pitkä yö putkeen ilman yhtäkään heräämistä? Meillä ennätys on tainnut olla 6-7h välillä, tosin unet alkoivat jo 19.00, joten 01-02 jatkettiin sitten vielä unia uudelleen.
vauvan-unikonsultaatio-1
Ihanan suloinen Panda pyjama Bredeniltä. GOTS luomupuuvillaa.
Jaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *