Owlet Baby Monitor

Monille vieras Owlet Baby Monitor tällä kertaa esittelyssä. Suomesta ei näitä vielä saa, mutta Jenkeistä & Briteistä onnistuu tilata. Owlet mittaa vauvan sykettä ja happitasapainoa sekä kertoo, miten vauva nukkuu.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Nalle pyjama (nallen naama pepun päällä), Lindex

 

Owlet Baby Monitor – sykkeen ja happitasapainon mittaus

Alunperin laite on kaiketi tehty esimerkiksi keskosille ja jatkuvassa tarkkailussa oleville vastasyntyneille. Siitä laite on kehittynyt ja pienentynyt ja on nyt laajalti käytössä muillakin vauvoilla.

Owlet mittaa lapsen sykettä ja happitasapainoa. Samoja, mitä mitataan ainakin kerran päivässä synnärillä lapsen syntymän jälkeen (ainakin meillä Tallinnassa mitattiin). Miksi mitata näitä kotona? No, pointtina laitteessa on tosiaan se, että mikäli näissä luvuissa tapahtuisi liian suuri muutos, laite alkaa hälyttämään. Jos siis lapsi kääntyisi vatsalleen, eikä saisi henkeä, laite hälyttäisi vanhemman ajoissa apuun. Kätkytkuolemat (SIDS) ovat nykyään harvinaisia, mutta moni vanhempi silti pelkää vastasyntyneen kanssa… Itsekin olin ensimmäisinä öinä todella levoton. Lapsi on niin hauras ja heikko jotenkin synnyttyään, vaikka olisikin syntynyt täysiaikaisena.

Muuten Owletia voi käyttää esimerkiksi, kun lapsi nukkuu ulkona vaunuissa. Sykkeen perusteella oppii nopeasti tuntemaan lapsensa unen paremmin – meillä 140-150 syke tarkoittaa monesti hereillä oloa tai heräämistä, alle 130 taas tarkoittaa melko syvää unta. Applikaatio myös kertoo, mikäli lapsi liikkuu. Monestihan ennen itkua on jo liikettä… Näin asioihin voi reagoida entistä nopeammin, jo ennen itkua jopa.

Käytännössä Owlet toimii näin: 

Sukka laitetaan lapsen jalkaan (se on hyvin pehmeä, eikä poikamme ole kertaakaan välittänyt siitä tai sen laitosta), sukkia on paketissa 3 eri kokoa. Wifissä kiinni oleva telakka laitetaan päälle, jolloin se ottaa yhteyden sukkaan. Puhelimen applikaatiossa voi seurata tietoja.

 

Owlet baby monitor

 

Owlet Baby Monitor – mielenrauhaa tuoreille vanhemmille

Owlet tuo tuoreille vanhemmille mielenrauhaa. Ja hei, mitä sitä ei antaisi paremmista yöunista! Sain ensimmäiset hyvät ja levolliset unet vasta, kun saimme vauvalle Owletin jalkaan. Vaikka nyt olenkin jo huomattavasti luottavaisempi, pidämme Owletia edelleen jalassa joka yö. Kertaakaan se ei ole hälyttänyt, ei edes siitä syystä, että sukka ei saisi yhteyttä telakkaan. Vääriä hälytyksiä ei ole tullut siis lainkaan. Jos alkuun Owlet toi turvaa ja mielenrauhaa meille vanhemmille, nyt se tarjoaa paljon mielenkiintoista informaatiota, kuten tietoa unen määrästä, syvän unen määrästä sekä unenlaadusta.

Jotta nämä laajemmat informaatiot saa esille, on ladattava normaalin Owlet applikaation lisäksi myös Owlet Connected Care. Sen lataamiseksi on vaihdettava iCloud / store tili Jenkkeihin. Muuten applikaatiota ei löydä hausta AppStoresta. Normaalin applikaation löytää ilman kikkailuja.

Owlet Baby Monitor on laite, jonka toivoisin jokaisen vanhemman saavan käyttöönsä. Toivotaan, että laitteita tulee Suomeenkin vielä myyntiin joku päivä. Hyvä lahjaidea kaikkille uusille vanhemmille. Ja itse käyttäisin tätä seuraavallakin lapsella, vaikkei alussa huoli olisikaan enää niin suuri! Laite antaa paljon mielenkiintoista tietoa, muutakin kuin syketietoja!

Owletin pystyt tilaamaan myös Suomeen käyttämällä postinvälittäjäpalvelua. Perusta MyUS.com tili ja käytä omaa MyUS Suite -osoitettasi (USAn osoite) tilataksesi tuotteita myös USAn verkkokaupoista. MyUS lähettää paketit suoraan antamaasi Suomen osoitteeseen. Perusta tili klikkaamalla MyUS.com ja saat 20% alennuksen ensimmäisen tilauksen postikuluista!

 

Mistä pidimme?

 • Mielenrauhaa arjessa – me ainakin saimme paremmat unet Owletin saavuttua.
 • Laadukkaat osat.
 • Hieno design.
 • Toimintavarmuus on huippuluokkaa – meille ei ole tullut virhehälytyksiä tai katkoksia laitteen toiminassa.
 • Sukkien laatu on hyvä, eivätkä vaikuta olevan epämukavat tai liian suuret/lapsen tiellä.
 • Sukkaa voi pitää kummassa jalassa vain.
 • Kolme eri kokoista sukkaa paketin mukana.
 • Lisäsukkia eri väreissä saatavilla.
 • Sukan värit suloisia pastellisävyjä.
 • Todella laadukas ja toimiva applikaatio.

Mistä emme pitäneet?

 • Satunnaiset applikaation päivitykset vaikuttavat datan keräämiseen (data saattaa puuttua yhdeltä yöltä, vaikka laite on toiminut). Näistä katkoksista usein ilmoitetaan applikaatiossa.
 • Laite ei aina lataudu, vaikka sukan kiinnittää telakkaan.
 • Hinta on korkea, mutta mitä sitä maksaisikaan paremmin nukutuista öistä…
 • Owlet Connected Care applikaatio saatavilla vain USAssa (icloud osoite USAssa…). Yksi applikaatio kahden sijaan olisi hyvä.
 • Telakka vaatii wifin.

 

Jaa julkaisu:

4 Comments

 1. Tialys
  1.1.2019 / 17:49

  Moikka! Mua kiinnostaisi tietää miten englanninkielisyys on lähtenyt käyntiin vauvan kanssa? Eikö ollutkin niin, että aioitte puhua vauvalle vain englantia? Mukavaa uutta vuotta! 🙂

 2. nappisilmat
  Kirjoittaja
  2.1.2019 / 13:04

  Heippa! <3 Kiitos kommentista ja uuden vuoden toivotteluista, samoin sinne - mahtavaa uutta vuotta 2019! 🙂 Nyt alussa ekoina viikkoina ollaan pidetty englannin kieltä leikeissä mukana (laulut). Isä puhuu vain suomea lapselle jatkossakin! Itse puhun alussa lapselle nyt pääosin suomea, olemme vielä molemmat tässä yhdessä koko ajan kotona ja perhekielenä tulee olemaan suomi. Englanti otetaan toisena kielenä mukana sivussa (minä).. lauluin ja leikein nyt ekoina viikkoina. 🙂 Nyt aivan alussa kun tuntuu, että toinen on aivan pihalla kaikesta muutenkin, eikä kommunikaatio vielä yllä ihan puheen tasolle, vaan poitsu juuri oppinut vasta tunnistamaan pikku hiljaa meidän kasvoja ja oppinut kohdistamaan paremmin esim katsetta. 🙂 Tässä jatkossa sitten tosiaan vahvemmin erottelu niin, että isän kanssa suomea, äidin kanssa englantia ja yhdessä puhutaan suomea.

 3. Sara
  7.2.2019 / 18:26

  Hei, tilasitko miltä sivulta tuotteen? Kun en löytänyt sivua miltä pystyisi tilaamaan Suomeen. 🙂

 4. nappisilmat
  Kirjoittaja
  13.2.2019 / 15:03

  Käytän MyUS.com palvelua 🙂 Eli saat käytännössä oman osoitteen jenkkeihin ja voit tilata mitä vain. Tämä osoite on hyllypaikka isossa varastossa, josta sitten yksi kerrallaan tai kerralla useampi paketti laitetaan sinulle korvausta vastaan Suomeen! UK kauppa on myös avattu – saakohan sieltä vielä tilattua Eurooppaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *