Syitä, miksi Damianille puetaan jatkossa vain luonnonmateriaaleja…

Aiomme koko perhe jatkossa panostaa paljon enemmän materiaalivalintoihin ja pyrimme valitsemaan mahdollisimman pitkälle vain luonnonmateriaaleja. Ainakin ihoa vasten, sekin on jo harppaus parempaan! Miksi moinen päätös? Perehdyimme luonnonmateriaaleihin yhden uuden projektin myötä ja ymmärsimme, miten näillä asioilla on oikeasti väliä. Eikä vain ympäristölle (kestävä kehitys), vaan myös iholle ja jopa vauvan unelle!

Luonnonmateriaalit, kuten merinovilla, villa, silkki, kashmir, mohair esimerkiksi super pehmeitä, hengittäviä ja hiostamattomia. Lapsen iho on 5 kertaa aikuisen ihoa ohuempi, joten se on samalla myös huomattavasti herkempi. Luonnonmateriaaleissa on myös se etu, ettei niiden valmistuksessa yleensä käytetä turhia kemikaaleja. Toki tämä on valmistajakohtaista, joten tämänkin voi halutessaan tsekata valmistajalta.

Damianilla esimerkiksi hikoaa jalat kaikissa muissa, kuin villasukissa!! En voinut kuvitella, että vauvan jalat hikoaisivat niin paljon ja sen myötä myös tulisi hajuhaittoja. Syynä tähän oli yksin keinokuitumateriaalit. Kurkkaapa seuraavaksi, mistä vauvalle ostamasi sukat ovat tehty. Onko mukana esimerkiksi elastaania, lycraa tai spandexia? Jos lapsesi hikoilee vaunuissa tai turvakaukalossa, voi syy samaten löytyä vaatteen pesulapusta.

Tekokuidut, joita vaatteisiin lisätään, toki tuovat joustoa ym, mutta ne eivät hengitä, siirrä kosteutta pois iholta tai lämmitä kosteina. Luonnonmateriaalit lämmittävät myös kosteina ja putsaavat itse itseään, jolloin hajuja ei synny.

Laatua on moneen lähtöön ja aika harvoin luonnomateriaalina myytävät tuotteet ovat 100% sitä itseään. Kurkista pesulappuun ja sijoita kestävempiin ja parempiin materiaaleihin. Luontokin kiittää samalla, sillä keinokuiduista irtoaa mikromuovia pesun yhteydessä ja mikromuovi joutuu vesistöihin!

Syitä, miksi damianille puetaan jatkossa vain luonnonmateriaaleja…

Tiesitkö, että Lindex puuvillaiset lastenvaatteet on kaikki GOTS -sertifioituja? GOTS -sertifikaatti myönnettään, kun vaatteet valmistetaan ekologisesti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla.

Laatimani lista vauvanvaatteista, joita mielestäni vastasyntynyt tarvitsee: Mitä vauvanvaatteita oikeasti tarvitsee…
Mukana myös tämä kuvan hihaton body.

 Syitä, miksi damianille puetaan jatkossa vain luonnonmateriaaleja…

Meillä ulkoillaan vain merinovilloissa. Vanhemmilla on päällä Mons Royalen merinovillavaatteet ja Damianilla Breden Kids haalari. Kyseinen haalari on 100% merinovillaa! Merinovillaa voisi käyttää vaikka kesälläkin, koska se hengittää ja siirtää kosteutta iholta. Nyt haalari on talvikäytössä meillä ja sen päälle puetaan lämpöpussiin vielä toinen 2 kerroksen merinovillahaalari. Kun lämpötila hieman nousee, jätämme tuon toisen päällikerroksen pois. Käsiä lämmittää myös merinovilla ja jaloissa pidetään luomupuuvillasukat sekä villasukat.

Syitä, miksi damianille puetaan jatkossa vain luonnonmateriaaleja…

Damianin neule on 100% puuvillaa ja GOTS -sertifioitu. Hyvä laatu kestää paremmin pesua ja kulutusta ja vaatteet menevät pidempäänkin, kuin vain yhdelle lapselle. Tekee nettishoppailusta hieman perustellumpaakin heh! 🙂 

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *