MyHummy kohinalaite

MyHummy kohinalaite olikin jo vauvan must-haves tuotteiden hankintalistalla aiemmin, katso julkaisu täältä. Nyt saatiin vihdoin tuote kotiin asti! Tässä vähän kohinalaitteen hyödyistä ja siitä, miksi tämä MyHummy oli meille se pakko saada tuote.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

MyHummy kohinalaite – miksi kohina voi auttaa vauvaa rauhoittumaan?

Kerroin jo aikaisemmin yhdestä kirjasta, jonka koin todella mielenkiintoiseksi ja hyödylliseksi. Kyseessä on lääkäri Harvey Karpin kirja The Happiest Baby, jossa puhutaan 5 eri rauhoittumisvaiheen/-keinon puolesta. Näistä yksi on kapalointi, josta siitäkin olen kirjoittanut aiemmin juttua täällä, ja toinen oli juuri tämä kohina. Kirjassa kerrottiin, miten monet vauvat saattavat vaatia useamman vaiheen rauhoittuakseen – kapalointi tai kohina yksin ei siis usein riitä.

Myhummy kohinalaite

Meidän MyHummy on malliltaan Boy, löydät sen MyHummy omasta verkkokaupasta (toimitus myös Suomeen!)

Kohinan teho perustuu siihen, että kohdussahan on melko kovia ääniä. Vauva ei ole näin ollen tottunut hiljaisuuteen, vaan nukahtaminen ja rauhoittuminen voikin olla helpompaa tutun kohinan ja äänisekamelskan äärellä. Hyssyttely vauvan unten aikaan tai täysin hiljainen oma huone ei välttämättä näistä syistä juuri kaikilla pikkuisilla toimi.. Koko kirja ja sen opit perustuvat ajatukseen ”puuttuvasta neljänneksestä”. Lapsi syntyy hieman liian aikaisin (jotta mahtuu luonnollisesti ulos..) ja tärkeä viimeinen 3kk jää uupumaan. Näin monille vauvoille lääkärin oppien mukaan voikin olla todella mieluista kohdun kaltainen olotila vielä seuraavat kuukaudet syntymänkin jälkeen. Meillä MyHummy kohinalaite on toiminut aivan uskomattoman hyvin.

MyHummy kohinalaite – eri toiminnot

Selailin aika monia eri vaihtoehtoja ennen tämän MyHummyn hankintaa. Monissa oli mukana musiikkia, muttei eri kohinaääniä. Kohinan sanotaan olevan se tuttu ääni kohdusta, musiikin ei niinkään. Välttämättä lapsi ei oikein kuule äidin sydämenlyöntejäkään kaikelta kohdun meteliltä, joten sekään ei aina ole se ainut toimiva ratkaisu.

MyHummy kohinalaite pitää sisällään 5 eri ääntä, joista kaikki ovat hyvin kohinapainoitteisia. Kuitenkin äänen seassa on meren ääntä, sydämenlyöntejä, sadetta… Ja vain kohinaa. Äänenvoimakkuutta voi säätää helposti ja kohinaääni meneekin aika kovaksi.

Myhummy kohinalaiteMyhummy kohinalaite

Kaikki eri mallit (nallet, tarralliset pienemmät naamat ym) löydät MyHummy verkkokaupasta
Katso, että valitset puhelinlätkällä varustetun tuotteen, jos haluat käyttää etätoimintoa!

 

Extrana uusimmissa malleissa on myös etätoiminto, jolla nallea voi hallita puhelimen applikaatiosta käsin. Laiteosa menee nallen sisään piiloon vetuketjulla. Uniajastukset on helppo asettaa (äänet sammuvat x ajan kuluttua ja menevät päälle, kun lapsi alkaa liikkua tai on muuten levoton).

Jännä nähdä, miten laite toimii arjessa muutaman viikon kuluttua! MyHummy lähtee taatusti mukaan synnärillekin. Jatkossa sitten vielä omia kokemuksia näiden oppien käyttöönotosta ja toimivuudesta!

Edit 16.4.2019: MyHummy kohinalaite on ollut yksi parhaimmista hankinnoista ikinä. Rauhoittaa ja tuntuu todella toimivan ainakin meillä. Käytetty aina synnäriltä asti. Damian nukkuu hyvin ilmankin, joten ei ”riippuvuutta” huomattu, tästä kun on joskus kuullut myös puhetta…

Onko teillä kohina toiminut hyvänä rauhoittelukeinona? Entä onko se parantanut vauvan unia jossain vaiheessa? Olisi ihana kuulla kokemuksianne tästä! ?

Mistä pidimme?

 • Laadukas materiaali.
 • Kaikki toiminnot yhden napin takana.
 • Applikaatio toimii hyvin, helppo käyttää.
 • Tarrallinen MyHummy kohinalaite Mini on laadukas ja tarrapinta puree hyvin pitkänkin ajan jälkeen.
 • Hahmon voi pestä.
 • Monta eri ääntä ja voimakkuutta.

Mistä emme pitäneet?

 • Luonnomateriaalit olisi plussaa.
 • Käyttö vaatii hieman harjoittelua (esim. sammutus onnistuu vain noin 1.5s painalluksessa, ei pidemmässä tai lyhyemmässä…(mallit, joissa ei applikaatiota)).
 • Nallet saisivat olla pehmeämpiä ja suloisempia.
 • Olisi kiva, jos myös isommat MyHummyt saisi kiinni renkaalla, magneetilla tai tarralla.

KLIKKAA KAUPPAAN: MyHummy mini kohinalaite

Jaa julkaisu:

4 Comments

 1. samma
  12.9.2018 / 21:37

  Hei!
  Mä olen se kauhea puheterapeutti-kieltenope, joka on kommentoinut ennenkin.
  En koskaan hankkisi lapselle tuollaista vehjettä. Sitä on tutkittu ihan liian vähän aikaa! Äänillä on ihmisiin todella voimakas vaikutus, eikä vaikutusta niin vain tutkita vauvalla. Olen itse ollut mm.kansansoitintyöpajassa, jossa minut saatiin erään soittimen äänellä transsiin. Se oli villi kokemus, mutta kukaan ei tiedä, onko tuollainen hyväksi vai huonoksi.
  Ei ei ei, nyt jäitä hattuun. Riepu lapselle unileluksi.

 2. nappisilmat
  Kirjoittaja
  13.9.2018 / 14:03

  Heippa ”Kauhea puheterapeutti-kieltenope” 😀 On hyvä kuulla eri kantoja, kiitos siis kommentista! Onko kyse siitä, että ääni toistaa samaa kaavaa/melodiaa vai mikä tuon ongelman voi aiheuttaa (jos aiheuttaa ongelmaa/vaikuttaa negatiivisesti)? Mietin vain, miten sitten on kaikkien soivien unilelujen ja musan laita jos oletettaisiin, että äänestä olisi jotain haittaa…? Sehän on fakta, että kohdussa ei ole hiljaista, eli täysi hiljaisuus yhtäkkiä täällä ulkomaailmassa on vauvalle todella outoa/vierasta.. Näin ainakin maalaisjärjellä tulee mieleen myös vaikkei aiheesta sen enempää olisikaan lukenut..

 3. Bee
  21.12.2018 / 13:49

  Miten tämä on lähtenyt toimimaan teillä?

 4. nappisilmat
  Kirjoittaja
  22.12.2018 / 15:57

  Moikka! Tosi tosi hyödyllinen laite! Oli mukana jo synnärillä ja on tehonnut poikaan alusta asti. Nukkuu MyHummy päällä aina öisin, päivisin pidetään pienempää tarrallista versiota turvakaukalossa ja vaunuissa. 🙂 Uskon kohinan ja kapaloinnin tehoon kyllä ihan 110%. Kerran autossa tullut pienet raivarit, niin silloinkin kohina rauhoitti…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *