MyHummy kohinalaite

MyHummy kohinalaite olikin jo vauvan must-haves tuotteiden hankintalistalla aiemmin, katso julkaisu täältä. Nyt saatiin vihdoin tuote kotiin asti! Tässä vähän kohinalaitteen hyödyistä ja siitä, miksi tämä MyHummy oli meille se pakko saada tuote.

MyHummy – miksi kohinalaite voi auttaa vauvaa rauhoittumaan?

Kerroin jo aikaisemmin yhdestä kirjasta, jonka koin todella mielenkiintoiseksi ja hyödylliseksi. Kyseessä on lääkäri Harvey Karpin kirja The Happiest Baby, jossa puhutaan 5 eri rauhoittumisvaiheen/-keinon puolesta. Näistä yksi on kapalointi, josta siitäkin olen kirjoittanut aiemmin juttua täällä, ja toinen oli juuri tämä kohina. Kirjassa kerrottiin, miten monet vauvat saattavat vaatia useamman vaiheen rauhoittuakseen – kapalointi tai kohina yksin ei siis usein riitä.

myhummy-kohinalaite-5

Meidän MyHummy on malliltaan Boy, löydät sen täältä (toimitus myös Suomeen!)

 

Kohinan teho perustuu siihen, että kohdussahan on melko kovia ääniä. Vauva ei ole näin ollen tottunut hiljaisuuteen, vaan nukahtaminen ja rauhoittuminen voikin olla helpompaa tutun kohinan ja äänisekamelskan äärellä. Hyssyttely vauvan unten aikaan tai täysin hiljainen oma huone ei välttämättä näistä syistä juuri kaikilla pikkuisilla toimi.. Koko kirja ja sen opit perustuvat ajatukseen “puuttuvasta neljänneksestä”. Lapsi syntyy hieman liian aikaisin (jotta mahtuu luonnollisesti ulos..) ja tärkeä viimeinen 3kk jää uupumaan. Näin monille vauvoille lääkärin oppien mukaan voikin olla todella mieluista kohdun kaltainen olotila vielä seuraavat kuukaudet syntymänkin jälkeen.

 

MyHummy – eri toiminnot

Selailin aika monia eri vaihtoehtoja ennen tämän MyHummyn hankintaa. Monissa oli mukana musiikkia, muttei eri kohinaääniä. Kohinan sanotaan olevan se tuttu ääni kohdusta, musiikin ei niinkään. Välttämättä lapsi ei oikein kuule äidin sydämenlyöntejäkään kaikelta kohdun meteliltä, joten sekään ei aina ole se ainut toimiva ratkaisu.

MyHummyssa eri ääniä on 5, joista kaikki ovat hyvin kohinapainoitteisia. Kuitenkin äänen seassa on meren ääntä, sydämenlyöntejä, sadetta… Ja vain kohinaa. Äänenvoimakkuutta voi säätää helposti ja kohinaääni meneekin aika kovaksi.

myhummy-kohinalaite-4myhummy-kohinalaite-7

Kaikki eri mallit (nallet, tarralliset pienemmät naamat ym) löydät täältä
Katso, että valitset puhelinlätkällä varustetun tuotteen, jos haluat käyttää etätoimintoa!

 

Extrana uusimmissa malleissa on myös etätoiminto, jolla nallea voi hallita puhelimen applikaatiosta käsin. Laiteosa menee nallen sisään piiloon vetuketjulla. Uniajastukset on helppo asettaa (äänet sammuvat x ajan kuluttua ja menevät päälle, kun lapsi alkaa liikkua tai on muuten levoton).

 

Jännä nähdä, miten laite toimii arjessa muutaman viikon kuluttua! MyHummy lähtee taatusti mukaan synnärillekin. Jatkossa sitten vielä omia kokemuksia näiden oppien käyttöönotosta ja toimivuudesta!

Onko teillä kohina toiminut hyvänä rauhoittelukeinona? Entä onko se parantanut vauvan unia jossain vaiheessa? Olisi ihana kuulla kokemuksianne tästä! 💕

 

Jaa:

4 Kommentit

 1. samma
  12.9.2018 / 21:37

  Hei!
  Mä olen se kauhea puheterapeutti-kieltenope, joka on kommentoinut ennenkin.
  En koskaan hankkisi lapselle tuollaista vehjettä. Sitä on tutkittu ihan liian vähän aikaa! Äänillä on ihmisiin todella voimakas vaikutus, eikä vaikutusta niin vain tutkita vauvalla. Olen itse ollut mm.kansansoitintyöpajassa, jossa minut saatiin erään soittimen äänellä transsiin. Se oli villi kokemus, mutta kukaan ei tiedä, onko tuollainen hyväksi vai huonoksi.
  Ei ei ei, nyt jäitä hattuun. Riepu lapselle unileluksi.

  • nappisilmat
   Kirjoittaja
   13.9.2018 / 14:03

   Heippa “Kauhea puheterapeutti-kieltenope” 😀 On hyvä kuulla eri kantoja, kiitos siis kommentista! Onko kyse siitä, että ääni toistaa samaa kaavaa/melodiaa vai mikä tuon ongelman voi aiheuttaa (jos aiheuttaa ongelmaa/vaikuttaa negatiivisesti)? Mietin vain, miten sitten on kaikkien soivien unilelujen ja musan laita jos oletettaisiin, että äänestä olisi jotain haittaa…? Sehän on fakta, että kohdussa ei ole hiljaista, eli täysi hiljaisuus yhtäkkiä täällä ulkomaailmassa on vauvalle todella outoa/vierasta.. Näin ainakin maalaisjärjellä tulee mieleen myös vaikkei aiheesta sen enempää olisikaan lukenut..

 2. Bee
  21.12.2018 / 13:49

  Miten tämä on lähtenyt toimimaan teillä?

  • nappisilmat
   Kirjoittaja
   22.12.2018 / 15:57

   Moikka! Tosi tosi hyödyllinen laite! Oli mukana jo synnärillä ja on tehonnut poikaan alusta asti. Nukkuu MyHummy päällä aina öisin, päivisin pidetään pienempää tarrallista versiota turvakaukalossa ja vaunuissa. 🙂 Uskon kohinan ja kapaloinnin tehoon kyllä ihan 110%. Kerran autossa tullut pienet raivarit, niin silloinkin kohina rauhoitti…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *