Cybex Cloud Z i-Size turvakaukalo

Vuoden 2019 Cybex Cloud Z i-Size turvakaukalo on varustettu Sensorsafe lisäosalla, joka huolehtii lapsen turvallisesta matkustamisesta. Alla kokemuksia Cloud Z turvakaukalosta ja uudesta Sensorsafe toiminnosta. Sensorsafe lisäosa (oikeastaan aiempiin lisätty osa) on saatavilla valituissa alkaen vuoden 2019 malleissa. Erikseen osaa ei voi ostaa, eikä sitä voi siirtää istuimesta toiseen. Myös saatavilla Cybex Sirona Z turvaistuimessa, joka menee Cybex Cloud Z i-Size turvakaukalon kanssa samaan telakkaan.

Me pidämme Sensorsafea turhana turvakaukalossa ja pienellä lapsella, joka hyvin harvoin osaa vielä kiemurrella vöissä. Sen sijaan Sensorsafen muut toiminnot, kuten lämpötilavaroitus taas on todella tärkeä etenkin pienellä lapsella! Alla oleva arvostelu pätee täysin myös normaaliin Cybex Cloud Z i-size turvakaukaloon, sillä mitään muuta erilaista ei näissä kahdessa ole, kuin tosiaan tuo lisätty elektroninen laite.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Valmistajan sivut ja kauppa: Cybex

Cybex Cloud Z i-Size turvakaukalo – kokemuksia

Cybex on noussut yhdeksi suosituimmista merkeistä Suomessa. Cybex on tunnettu muun muassa designistaan sekä kausittain vaihtuvista kuoseista ja erikoismallistoista. Kuten muutkin Cybexin turvakaukalot ja istuimet, myös Cybex Cloud Z i-Size turvakaukalo on saatavilla normaalikankailla ja Plus -kankailla. Plus -kankaat ovat hieman karkeammat ja paksummat, mitä normaali kankaat. Plus -kangas kuuluu niin kutsuttuun Premium mallistoon.

Cybex Cloud Z turvakaukalo on päivitetty versio aiemmasta Q kaukalosta. Suurin ero on painossa, Cybex Cloud Z i-Size turvakaukalo painaa 4.8kg ja on huomattavasti edeltäjäänsä kevyempi. Cybex Cloud Z on mielestämme kaiken kaikkiaan varsin toimiva kokonaisuus, joskin kantokahva on hieman turhan leveä, mikä hankaloittaa kantamista. Paljon hyviä ominaisuuksia, mutta myös parannettavaa seuraavaan versioon. Sensorsafe on hieman turha ominaisuus niin pienellä lapsella, mitä turvakaukalossa ohjeistuksen mukaan matkustaa.

cybex clouz turvakaukalo koko

Cybex Cloud Z i-Size Sensorsafe turvakaukalo – mistä erityisesti pidämme?

Materiaalit – Suosittelemme Plus -kankaita. Premium kankaat ovat usein oikeasti normaaleja kankaita paremmat, vaikkei brändi itsekään oikein osaa kertoa näiden mallistojen eroja. Cybexin Plus kangas on mielestämme normaalia hieman hengittävämpi ja kestävämpi, joka ei nypläänny käytössä. Kaikin puolin paksumpi ja vahvempi kangas.

Design – Cybex panostaa kenties eniten kaikista brändeistä muotoiluun ja uusien värien ja kuosien luomiseen. Eri kuvioita ja kankaita onkin kenties enemmän, kuin muilla brändeillä. Cybexin rohkeammat kuosit ovat kovin suosittuja muun muassa Venäjällä.

Avattavuus – Cybex Cloud Z i-Size turvakaukalo on mukava lapselle, sillä sen saa auki lähes makuuasentoon. Autossa tätä turvakaukaloa ei voi pitää auki. [Vertaa: Joie i-level turvakaukalo]

Helppo asentaa – Cybex Cloud Z i-Size telakka on helppo asentaa, Sensorsafe kuitenkin vielä varmistaa, että isofixit, sivutörmäyssuojat ym on oikein kiinnitettyinä.

360 telakka – Pyörivä telakka on ihan jees yksityiskohta, jos vaikka ajattelee tilannetta, että äiti istuu takana autossa lapsen kanssa isän käydessä kaupassa. Turvakaukalon saa tällöin pyöräytettyä vanhempaan päin ja lapsen saa tarvittaessa pois turvakaukalosta. Samoin lapsen saa toki nostettua turvakaukaloon ja siitä pois ovelta myös helpommin. KUITENKIN vastasyntyneen kanssa usein koko kaukalo napataan mukaan autosta, kotiin tai kauppaan. Näin ollen tuo 360 telakka jää vähän käyttämättä monessa tilanteessa. 360 kääntyvä telakka on uskomattoman hyvä taaperon kanssa, ja turvaISTUIMESSA, mutta näemme sen hieman turhaksi turvakaukalon kohdalla. Kuitenkin ns. varoiksi ihan kiva ominaisuus olla.

Suuri kuomu – Cybex Cloud Z i-Size turvakaukalo on varustettu XXL kuomulla, jonka kangas pingottuu todella napakasti paikoilleen ja vahvikkeiden väliin. Muovisesta etulipasta on helppo kiskaista kuomu auki.

Mukava asento – Normaaliasetuksellakin turvakaukalossa näyttää silmämääräisesti olevan lapsella hyvä olla. Tässäkin kun on eroja, joissain kaukaloissa asento on hyvin ”kasassa” tai kaukalo on ahdas. Cloud Z turvakaukalossa lapsella on hyvin tilaa ja asento on riittävän suora jo normaaliasetuksellakin.

Sensorsafe toiminnot  – kokemuksia

Sensorsafen idea – Isompi lapsi voi onnistua saamaan kädet pois vöiden alta, jolloin Sensorsafe on todella hyödyllinen. Aivan vastasyntyneelle tämä toiminto on tosin hyvin tarpeeton. Meillä Damian on nyt 1 -vuotias ja pian kasvaa ulos turvakaukalosta, eikä Sensorsafe lisäosalle ole juuri tarvetta. Näin ollen voi olla, ettei lisäosaa tule koskaan käytettyä, tai sitten se on todella tapreellinen (harvemmissa tapauksissa).

Lämpötilavaroitin – Sensorsafe ei ole vain turvalaite vöistä karkaamisen varalle, vaan kertoo myös kun turvakaukalon lämpötila nousee liian korkeaksi. Todella arvokas tieto, ettei vastasyntynyt vain läkähdy tiiviiseen turvakaukaloon kaikkien vällyjen ja muiden sisälle.

Lapsi yksin varoitin – Sensorsafe varoittaa myös jos lapsi on yksin autossa. Harvinainen tilanne varmasti, mutta tosiaan käytännössä laite hälyttää tässä tilanteessa valittuja hätäkontakteja ja näyttää auton sijainnin.

Ajanotto – Sensorsafe kertoo, jos lapsi on istunut kaukalossa liian pitkään.

Cybex Cloud Z turvakaukalo – mistä emme pidä?

Kiinnitys telakkaan – Kenties saimme maanantaipäivän version, mutta turvakaukalon kiinnittäminen telakkaan on todella hankalaa. Vaatii kurkottelua ja useita yrityksiä kuukaudenkin käytön jälkeen. Turvakaukalo ei ole lapsen kanssa kevyt, ei edes tyhjillään, joten minkäänlainen taistelu telakan kanssa käy todella käsivoimille.

3-piste vyöt – Suosimme 5-piste vöitä, sillä ne tuntuvat turvallisemmilta ja ne saa kiristettyä helpommin riittävän tiukalle. 3-piste vöiden kanssa saa olla todella tarkkana, että oikeasti vyöt ovat kireällä, myös toppavaatteiden kanssa! Jos vastasyntynyt jää kovin syvälle turvakaukaloon, jää vöiden ja lapsen väliin helposti tyhjää tilaa. Kaikki tyhjä tila ja liikkumavara tarkoittaa isompaa liikettä mahdollisen kolarin tai äkkijarrutuksen sattuessa. Toki Cloud Z i-size on turvallinen ja saanut erinoimaisesti pisteet ADAC testeissä, mutta silti oma mieltymyksemme on enemmän 5-piste vöiden suunnalla.

Sensorsafe ei välttämätön – Sensorsafe voi jäädä täysin hyödyntämättä niin sanotusti joidenkin lasten kohdalla. Valitsisimme Sensorsafen ennemmin sitten vaikka turvaistuimeen, tosin Damian ei koskaan ole yrittänyt irti vöistä. Nina istuu myös usein takapenkillä, joten siltäkin osin laite on melko tarpeeton. Lisäksi puhelimen tarkkailu ajon aikana on vaarallista, mikäli laite siis hälyttää ja katse suuntautuu edes hetkellisesti puhelimeen.

Ei saa auki autossa – On sääli, ettei Cybex Cloud Z i-Size turvakaukalo avaudu myös autossa. Tästä tulisi iso plussa. Ehkä sitten uudessa versiossa…

Kömpelö kantokahva – Turvakaukalon kantokahva on todella suuri. Se on muodoltaan hyvin pyöreä, mikä tarkoittaakin sitä, että se on myös samalla hyvin ulkoneva reunoilta (turvakaukalon ja kahvan väliin jää turhaa tilaa). Näin kahva osuu reiden ulkoreunaan turvakaukaloa kannettaessa. Nina on noin 162cm pitkä ja turvakaukalo tuntuu leveältä ja suurelta.

Paino – Vaikka Cloud Z turvakaukalo on edeltäjäänsä kevyempi, ja hyvin lähellä monia muita suosittuja turvakaukaloita, on se silti esim. Nuna Pipa Lite LX turvakaukalo verrattuna painava. Nuna painaa vaivaiset 2.5kg. Pian testiin tulevassa Maxi-Cosi Coral turvakaukalossa taas saa sisuksen irti joka painaakin enää noin 1kg. Näin ollen toivoisimme edelleen kevyempää seuraavaa versiota Cloud turvakaukalosta.

Hinta – Todella korkea hinta telakan kanssa, vaikka pienemmällä rahalla saisi muitakin yhtä hyviä ja turvallisia kokonaisuuksia, esim. Britax Baby-Safe 2 turvakaukalo. Sentään telakan voi  käyttää seuraavan vaiheen Sirona Z i-size turvaistuimen kanssa, mikä on hyvä.

Cybex Cloud Z turvakaukalo – käyttöikä, koko, mitat ja turvallisuus

Turvallisuus: UN R129/02 (i-Size). ADAC kokonaisarvosana telakalla ”hyvä” (1.8) ja ilman telakkaa ”hyvä” (1.7).

Käyttöikä: 45 – 87 cm, max. 13 kg (syntymästä noin 18 kk)

Koko: pituus 60.5 cm x leveys 44 cm x korkeus 38 – 60 cm

Paino: 4.8 kg

Turvavyökiinnitys: Kyllä

Nappisilmät suosittelee: katso myös muut kategorian ”Turvakaukalot” tuotteet.

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *