Dubatti One lastenvaunut

Dubatti One lastenvaunut testissä – alla kokemuksia näistä lastenvaunuista, jotka voivat olla monelle suomalaiselle vielä varsin uusi tuttavuus. Dubatti One lastenvaunut on luotu niin kaupunkiin, kuin taajamaankin. Niitä mainostetaan myös all-terrain vaunuina, miksi me emme niitä nyt ihan lukisi, mutta suosituimmat kaupunkivaunut saavat sen sijaan näistä kovan vastuksen.

Dubatti One lastenvaunut löydät täältä: Babyshop.ee (toimitus Suomeen ja edullinen hinta!)

Valmistajan sivut: Dubatti

Katso video alta ja laita @ninaingelius seurantaan IGssä!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina | Nappisilmät.fi (@ninaingelius) on

Dubatti One lastenvaunut – kokemuksia

Dubatti merkki oli ennestään meille täysin tuntematon. Dubatti lastenvaunut tulivat kertaalleen piha-alueella vastaan ja huomio kiinnittyi nopeasti hyvään laatuun ja näppäriin toimintoihin.

Meille vieraampi merkki pakosti herätti pientä epäilystä, emmekä oikein tienneet, mitä odottaa. Jo vaunuja kootessa huomasimme kuitenkin, että kyseessä on varsin laadukkaat ja vakaat vaunut. Dubatti One lastenvaunut pesevät paikoin jopa varsin suositun Bugaboo Foxin, jossa on ikävä kyllä paljon melko heikkoja osia. Sanoisimmekin, että tässä on juurikin Bugaboo Fox, Nuna Mixx ja Nuna Demi Grow lastenvaunuille hyvä vaihtoehto. Suuremmat renkaat, kuin yhdessäkään näistä muista ja paremman laatuiset kankaat. [Lue arvostelut: Bugaboo Fox lastenvaunut & Nuna Mixx lastenvaunut & Nuna Demi Grow lastenvaunut]

dubatti one lastenvaunut kokemuksia

Dubatti One lastenvaunut – mistä erityisesti pidämme?

Materiaalit – Kankaat tuntuvat laadukkailta ja ovat huolellisesti viimeisteltyjä. Kankaat ovat paksumpaa materiaalia, eikä tuuli pääse puhaltamaan läpi, kuten vaikkapa Bugaboon useimmissa kankaissa.

Suuret eturenkaat – Ja hei siis 4 yhtä suurta rengasta! Aivan mahtava työntötuntuma, kevyet kääntää, kääntyvät pienessä tilassa ja kulkevat vaivatta esteiden yli. All-Terrain vaunuiksi emme Dubattia mainostaisi, mutta normaali kaupunki- ja taajamaoloissa (ja esteissä) Dubatti One lastenvaunut pärjäävät hienosti. Sama keveys ja rullaavuus, mitä Bugaboossa, mutta ei huojumista.

Hyvin pehmustettu istuin – Istuin on napakka ja ryhdikäs kuppipenkki. Kankaat kestävät käyttöä hyvin, eikä nyplääntymisestä tarvitse murehtia. Istuin on hyvin pehmustettu kauttaaltaan ja se on helppo pitää puhtaana.

Vyönsuojat – Olkahihnoissa on suuret pehmusteet, samoin haarakappaleessa. Lukko jää täysin pehmusteen alle piiloon, mikä on varsin hyvä pieni yksityiskohta. Ei sillä, että lukko olisi millään lailla ruma olla esillä, mutta mielestämme on ihan hyvä idea piilottaa sekin läpän taakse ja estää samalla lapsen pääsy lukkoon.

Näppärä jarru – Dubatti One lastenvaunut on varustettu jarrulla, joka lukitaan ja vapautetaan painamalla alas. Ei siis likaisia kengän päällisiä tai kipeitä varpaita (varvassandaaleilla jarrun nostaminen ylös on epämukavaa).

Suuri kuomu – Kuomu ulottuu pitkälle kohti jalkoja. Kuomussa on kaunis nahkalätkä, jossa Dubatti teksti. Varsin tyylikäs ja kangas asettuu napakasti kuomun päälle. Osa kuomusta peittää alleen mesh kankaisen aukon, josta ilma pääsee hyvin kiertämään ja työntäjä näkee lapsen kasvot menosuuntaan matkustettaessa.

Umpinainen tavarakori  – Ah ihanaa, kerrankin umpinainen tavarakori! Tähän mennessä testatusta lähes sadasta vaunumallista vain yhdessä on ollut vastaava kannellinen tavarakori, Teutonia Triossa. [Lue arvostelu: Teutonia Trio lastenvaunut] Dubatti One lastenvaunut on varustettu mielestämme riittävän kokoisella tavarakorilla, joka tosiaan sulkeutuu magneettien avulla kiinni. Me emme kuljeta koko omaisuutta mukanamme, päinvastoin, tavaraa on hyvin vähän, joten tämä joidenkin mielestä pieni kori riittää meille todella hyvin. Koriin pääsee käsiksi niin edestä, kuin takaa. Molemmissa suuaukoissa on magneettikiinnitys.

Vie vähän tilaa – Dubatti One lastenvaunut sopivat hyvin vaikkapa ahtaisiin keskustakerrostaloihin. Työntöaisan saa kiinni turvakaareen, jolloin vaunut vievät normaalia vähemmän tilaa. Tämä ominaisuus on hyvä myös esimerkiksi ravintolassa tai kahvilassa.

Istuimessa kaksi korkeutta – Dubatti lastenvaunujen istuimen korkeuden voi säätää. Todella pieni, mutta hieno ominaisuus. Korkeutta voi säätää istuimen kiinnityskohdasta. Säätövara on tosin pieni, mutta noin 5-7cm säätövara löytyy.

Vetoketjullinen vaunukopan kansi – Pieni ominaisuus, mutta meille tärkeä. Vaunukopan päälle tuleva kansi on oltava vetoketjuilla kiinni, muuten lapsi saa helposti potkittua sen pois paikoiltaan. Näin ainakin meillä kävi Damianin ollessa pienempi. Dubatti One lastenvaunut tai yhdistelmävaunut tulevat vaunukopan kanssa, joka on todella laadukas ja ryhdikäs. Materiaalit ovat jälleen hyvät, patja sopivan pehmeä ja kaikki istuu paikoilleen, niinkuin pitääkin.

XXL ostoskassi – Mahtava niille, joilla sitä tavaraa on mukana hieman enemmän. Tai jotka kulkevat vaunuilla kauppaan! XXL verkkokassi asettuu paikoilleen helposti. Se kestää reilusti painoa ja on näppärästi aisan ja istuimen välissä.

Hyvä kasaus – Dubatti One lastenvaunut on helppo kasata.

dubatti kokemuksia

Dubatti One vaunut – mistä emme pidä?

Vaunukoppa vaihdetaan istuimen runkoon – Voi harmi, ettei Dubatissa ole kahta runkoa. Sama homma siis, kuin Bugaboossa (mitä inhoamme), että istuimen kangas vaihdetaan samaan runkoon, kuin vaunukopan. Ja toisinpäin. ONNEKSI kangas irtoaa ja kiinnittyy runkoon hyvinkin nopeasti ja vaivatta, eli Bugaboo Foxin kaltaista hikoilua ei joudu harrastamaan.

Ei säädettävää jalkatukea – Tavallaan Dubateissa on säädettävä jalkatuki, sillä kankaan saa työnnettyä ylös tueksi. Mutta me emme laske tätä varsinaisesti säädettäväksi jalkatueksi, sillä korkein piste jää hieman turhan alas, eikä jalat saa riittävästi tukea pidemmän lapsen kohdalla. Kaikki lapset eivät toki tätä juuri kaipaa, eikä kaikissa vaunuissa jalkatuen säätöä edes ole (matkarattaissa ja rattaissa hyvin harvoin), mutta meille tämä seikka on jokseenkin merkittävä. [Lue arvostelu: Mamas and Papas Ocarro lastenvaunut]

Jäävät turhan suuriksi kasattuina – Dubatti lastenvaunut jäävät mielestämme turhan isoiksi kasattuina. Kunpa vaunut kasautuisivat pienemmäksi myös istuimen kanssa. Toisaalta me kuljemme paljon autolla, joka on maastureista se kenties suurin, näin ollen kyytiin mahtuu vaikka tuplat.

Aisan muoto – Mielipidekysymys, mutta meidän mielestä aisa on turhan suuri. Myös miehen käsille. Mitä lyhyempi työntäjä, sitä mukavampi ote, mutta pidemmällä työntäjällä aisan kulma voi olla outo. Ranne lepää aisan päällä melko jyrkässä kulmassa, mikä voi olla pitkälle epämukavaa. Monet valmistajat tekevät tällaisen samanlaisen litteän ja suuren aisan ajatellen ehkä, että ote on näin parempi. Mutta kaikki eivät tästä pidä.

Vain teleskooppisäätö – Dubatti lastenvaunut on varustettu teleskooppiaisalla, eli aisan kulmaa ei voi säätää. Tämä ominaisuus olisi todella tärkeä, etenkin kun aisan muoto on hyvin suorakulmainen.

Dubatti One lastenvaunut – kokotiedot

Runko istuimella: leveys 61 cm , pituus 84 cm, korkeus 101 – 105 cm

Runko vaunukopalla: leveys 61 cm, pituus 95 cm, korkeus 113 – 117 cm

Runko kasattuna renkailla: leveys 61cm, pituus 93 cm, korkeus 30 cm

Rungon paino renkailla: 9kg

Runko kasattuna ilman renkaita: leveys 53 cm, pituus 81 cm, korkeus 15cm

Rungon painon ilman renkaita: 4,5 kg

Käyttöikä: Vaunukopassa 0-6 kk (max 9kg), istuinosassa 6-36 kk (max 15 kg)

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *