Mamas and Papas Ocarro lastenvaunut

Testissä Mamas and Papas Ocarro lastenvaunut näyttävässä erikoisvärissä Black Diamond. Mamas & Papas Ocarro lastenvaunut sopivat käytettäväksi vastasyntyneestä aina 15kg saakka. Alla kokemuksia näistä lastenvaunuista vielä laajemmin, mutta lyhyesti mainittakoon, että tässä on todella kova vastus hyvin saman tyyliselle Priamille (esim. Rose Gold väri). [Lue arvostelu: Cybex Priam Rose Gold lastenvaunut]

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Ocarro lastenrattaat on saatavilla Suomesta: Lastenturva

Mamas and Papas Ocarro lastenvaunut – kokemuksia

Mamas and Papas oli meille merkkinä jo ennestään tuttu. Lähinnä tosin lastenhuoneen tarvikkeiden, kuten kalusteiden ja lelujen muodossa. Mamas & Papas on myydyin merkki Iso-Britanniassa (kategoriassa lastenhuoneen tarvikkeet). Lastentarvikkeita yritys on valmistanut vuodesta 1981.

Mamas and Papas Ocarro lastenvaunut ovat vakaat ja hyvin tasapainoitetut. Ne ovat todella näyttävät ja kauniisti sekä huolellisesti viimeistellyt. Runko on jykevä ja vahva. Hyvin samankaltaisiin Cybex Priam Rose Gold lastenvaunuihin verrattuna Ocarro lastenrattaat ovat huomattavasti vakaammat ja moni tavoin myös laadukkaamman tuntuiset. Yksityiskohdat, kuten kori ja istuimen pehmusteet on mietitty todella huolella vastaamaan arjen tarpeita. Mukavuus on yksi suurimmista Mamas & Papas Ocarro Jewel lastenvaunujen eduista.

Mamas & Papas Ocarro vaunut – mistä pidimme?

Materiaalit – Kauniit ja kestävän oloiset materiaalit. Netistä ei löytynyt negatiivista palautetta esim. kiiltävien osien kestävyydestä (vrt. Cybex Priamien jousien ruostuminen). Istuimen kangas on todella pehmeää, runko on kauniin kiiltävä ja kultaiset/ruusukultaiset osat ovat näyttäviä. Nahkaiset (nahkajäljitelmä) osat on kauniisti tikattu.

Muotoilu – Mamas & Papas Ocarro lastenvaunut ovat meidän mielestä todella näyttävät ja tyylikkäät. Muotoilun ja muuten ulkoasun puolesta yksi suosikeistamme tähän asti. Pidämme siitä, ettei niitä tule vielä joka kulmassa vastaan.

Mukavuus – Yhdet mukavimmista lastenvaunuista, mitä olemme testanneet (istuin)! Istuinosan materiaali on todella pehmeää kangasta, joka on miellyttävä ihoa vasten. Valjaiden toppaukset ovat muhkeimmat tähän asti testatuista. Istuimen sivuilla pepun kohdalla on myös pehmusteita, mikä takaa entistä mukavammat olosuhteet lapselle. Vaunukoppa on hyvin kapea, mutta vastasyntyneelle tämä on ihanteellista.

Turvallisuus – 5-piste valjaat ja heijastimet renkaissa.

Niskatyyny – Monissako rattaissa olet nähnyt pienelle päälle muotoillun tyynyn? Aivan, et välttämättä yhdissäkään. Mukavuus on mietitty aivan viimeiseen asti näissä rattaissa.

Vakaus – Mamas and Papas Ocarro lastenvaunut ovat todella vakaat ja hyvin tasapainoitetut. Vaunut eivät kallistu helposti epätasaisellakaan alustalla. Mukulakivillä kulkeminen onnistuu vaivatta. Britax Go Big 2 toki voittavat edelleen tältä osin, kiitos erinomaisen jousituksensa, mutta Ocarrot soveltuvat myös taajamaankin. [Lue arvostelu: Britax Go Big 2 lastenvaunut]

Heittoaisa – Aivan uskomattoman hyödyllinen ominaisuus! Heittoaisa tarkoittaa aisaa, jonka voi kääntää toiselle puolelle kuomun yli liu´uttamalla. Näin vaunut saa todelle lähelle pöytää kahvilassa ja lapsen laittaminen rattaisiin onnistuu todella helposti ilman kurkottelua. Myös turvakaaren saa pois tieltä.

Suuri kurkistusikkuna – Kurkistusikkuna on kätevä, kun lapsi matkustaa kasvot menosuuntaan päin. Ocarrot on varustettu todella suurella mesh kankaisella ikkunalla, jonka avulla myös ilma vaihtuu vaunuissa paremmin.

Renkaat – Suuret ja pehmeät renkaat tekevät työntämisestä mukavaa ja pehmeää. Uskomme, että renkailla pärjää mainiosti myös talvella. (Asiasta ei varmuutta, sillä testattu kesällä.)

Kuomu – Mamas ja Papas Ocarro lastenvaunut on varustettu suurella kuomulla, joka yltää pitkälle kohti varpaita.

Jalkatuki – Jalkatuen kankaan saa käännettyä ylös, jolloin jalkatuesta on enemmän apua ja tukea myös lyhyemmälle lapselle.

Kasaus – Plussaa siitä, että rattaat voi kasata istuimen kanssa.

Mistä emme pitäneet?

Paino – Mamas & Papas Ocarro lastenvaunut ovat todella vakaat, osaksi kiitos myös suurehkon painon. Mikäli liikut hissillä, etkä juuri nostele vaunuja, toki tällä yksityiskohdalla ei ole merkitystä.

Rannehihnan merkinnät – Rannehihna on näppärä turvallisuuslisä, mutta ikävästi täynnä valkoista tekstiä. Pieni yksityiskohta, joka kuitenkin meitä häiritsee.

Renkaat – Ilmarenkaat tai pehmeämmät renkaat tekisivät näistä vaunuista täydelliset… Nyt renkaat ovat suuret, ja niillä pärjää varmasti lumessakin, mutta ovat hieman muovisen oloiset.

Jousitus – Toivoisimme pehmeämpää jousitusta absorboimaan iskuja.

Renkaat – Toivoisimme kunnon talvirenkaita pohjoisen keleihin.

Mamas & Papas Ocarro lastenvaunut – kokotiedot

Käyttöikä: 0 – 15  kg

Paino: 13.3 kg

Koko: 110 x 58 x 96 cm

Koko kasattuna: 37 x 58 x 76 cm

Nappisilmät suosittelee: Katso myös muut kategorian ”Lastenvaunut” tuotteet, sekä erityisesti vaunut Britax Smile 2 lastenvaunut ja Bugaboo Fox lastenvaunut.

Jaa julkaisu:

8 Comments

 1. Sarkku
  12.8.2019 / 22:58

  Hei, kiitos monipuolisista arvioinneista sivustolla.

  Osaatko sanoa pystyykö näihin vaunuihin yhdistämään esimerkiksi Cybex cloud z – turvakaukaloa adapterilla? Olivatko työntötuntumaltaan verrattavissa Cybexeihin (keveys, työntäminen yhdellä kädellä)? Irtoaako vaunukoppa ja ratasistuin helposti ns. yhden käden tekniikalla?

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  18.8.2019 / 14:14

  Kiitokset 🙂 Meidän mielesä Cloud Z on yhteensopiva, sillä myyvät Maxi-Cosi/Cybex adapteria. Työntötuntuma erilainen, Cybexit ovat huomattavasti kevyemmät. Me emme pidä niin ”kiikkeristä” vaunuista, mitä koemme Cybexien vähän olevan, vaan suosimme tällaisia, joissa painopiste tuntuu olevan hieman alempana ja näin vaunut ovat todella vakaat. Mamas Papasia voi työntää yhdellä kädellä, muttei pyöritellä ympäri. Cybexit heiluvat sivusuunnassa helpommin (esim epätasainen alusta). Vaunukoppa ei irtoa yhdellä kädellä, sillä kultainen ”klipsi” on vaunukopan etupäässä ja vaatii näin vedon samalla, kun koppa nostetaan irti. Istuin ei myöskään irtoa yhdellä kädellä.

 3. Vaunuhullu
  25.10.2019 / 20:45

  Hei, ovatko nämä tulossa huutoon? 🙂

 4. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  26.10.2019 / 10:20

  Moikka, nämä olivat jo huudettavana 🙂

 5. Jade
  15.11.2019 / 18:30

  Onko näihin tulossa lähiaikoina kimppatilaus tarjousta? 🙂

 6. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  18.11.2019 / 14:07

  Moi,

  Ei ole tulossa valitettavasti.

 7. Emppu
  11.10.2020 / 16:35

  Heippa ja kiitos kattavista arvosteluista! Meillä on mietinnässä nämä Ocarrot, tai sitten vaihtoehtoisesti Emmaljungan NXT60. Olin jo melkein varma, että haluan Smile 3:set, mutta kokeillessa ne tuntuivatkin aivan rimpuloilta ja heiluivat sivusuunnassa! Asumme pääkaupunkiseudulla, liikumme myös hiekkateillä, tuskin kovin paljoa metsäreiteillä. Kummat sinä valitsisit??? NXT90 ja monet muut tuntuivat kovin isoilta, enkä sellaisia haluaisi enää. Jälleenmyyntiarvoa mietin myös, kun käyttöä olisi vain yhdelle lapselle:)

 8. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  12.10.2020 / 14:32

  Joo Smile 3ssa on painopiste tosi ylhäällä, joten tuntuma on totaalisen eri kuin esim just Ocarroissa tai NXT sarjalaisissa. Jälleenmyynnillisesti ehdottomasti Emmaljunga, Mamas&Papas niin uusi vielä Suomessa, ettei oikein liiku… Näistä kahdesta pakko kallistua NXT puoleen, koska kokemus, laatu… Tehty pohjoisiin oloihin, joten lisävarusteet myös hyvät ja lämpimät. Mamas & Papas on tosi hyvä sekin, mutta näistä kahdesta menisin laatu ja kokemus edellä ja ottaisin sen (NXT) brändin, mitä tehty vuosikymmeniä. Jos jokin yksityiskohta arvelluttaa, kysy ihmeessä lisää! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *