Joie Tourist matkarattaat

Testissä Joie Tourist matkarattaat, joihin voi myös halutessaan vaihtaa kiinni turvakaukalon tai vaunukopan.  Joiet ovat kevyet matkarattaat, jotka soveltuvat myös vastasyntyneelle. Painoa rattailla on alle 6kg. Joie brändi valmistaa niin vaunuja, rattaita, kuin turvakaukaloja ja matkasänkyjäkin.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Jälleenmyyjät Suomessa: Vaunuaitta, Lastenturva, Wauva, MuksuMassi

Joie Tourist matkarattaat – kokemuksia

Nämä rattaat ovat hinnaltaan hyvinkin edulliset, suositushinta on 199€ paikkeilla. Useimmat matkarattaat kun maksavat arviolta keskimäärin 300-400€, toki ominaisuuksista riipuen. Uusimmat Bugaboo Ant matkarattaat ovat kenties ne kalleimmat matkarattaat tällä hetkellä ja kustantavat noin 550-600€.

Edullisuus voi olla Joie Tourist matkarattaiden hyvä puoli, mutta mielestämme matkarattaat ovat toisaalta hankinta, johon myös kannattaa panostaa hieman enemmän. Puhumme toki nyt vain omasta näkemyksestämme. Me matkustamme paljon ja rattaat ovat kovalla käytöllä. Näin ollen vaadimme matkarattailta paljon. Joien rattaat ovat hinta-laatu suhteeltaan hyvät, mutta rehellisesti sanottuna me vaadimme arkeemme hieman jämäkämmät matkarattaat.

Joie Tourist matkarattaat – mistä pidimme?

Materiaalit – Harmaa väri on kaunis ja kestää tarkemmankin tarkastelun. Materiaalit ovat laadukkaita ja tikkaukset on siististi tehty.

Mukautuvuus – On todella mahtavaa, että Joie Tourist rattaat ovat yhteensopivat myös turvakaukalon ja vaunukopan kanssa. [Pehmeä vaunukoppa myös kiinnitettävissä mm. Bugaboo Bee 5:een. Lue arvostelu Bugaboo Bee 5 matkarattaat]

Helppo kasaus – Rattaat taittuvat kasaan helposti ja vaivatta. Pysyvät pystyssä itsellään kasattuna.

Aisan kulman säätö – Aisan kulman säätö onnistuu helposti ja mahdollistaa rattaiden työntämisen etäämmältä. Lisäpisteitä rattaat saisivat teleskooppiaisasta.

Makuuasento – Matkarattaat voivat olla kalliita, joten mitä kauemmin niitä voi käyttää, sen parempi. Joie Tourist matkarattaat soveltuvat myös vastasyntyneelle, sillä selkätuen saa täysin makuuasentoon.

Jalkatuki – Iso plussa säädettävästä jalkatuesta, joka on vielä erityisen pitkä ja tarjoaa näin pienemmällekin vauvalle mukavat kyydit.

5 -piste valjaat – Helppokäyttöiset ja turvallisen oloiset valjaat.

Väljä istuin – Istuin on riittävän leveä isommallekin lapselle.

Lisävarusteet – Suojapussi ja kantohihna kuuluu hintaan.

Suuri kori – Koriin mahtuu vaikka mitä niin reissussa, kuin arjessakin. Koriin on helppo ”päästä käsiksi”.

Joie Tourist rattaat – Mistä emme pitäneet?

Aisa heiluu – Aisan yläosan kulmaa voi säätää. Tämä kyseinen osa antaa hieman periksi ja heiluu ylös alas muutaman sentin verran. Kiviä tai rännejä ylittäessä aisa heiluu ja antaa tuntuman siitä, että ”aisa lähtee alta”.

Keveys – Joie Tourist matkarattaat ovat todella kevyet ja melko korkeat. Painopiste on melko ylhäällä, mikä tekee rattaista hieman kiikkerät ja heppoiset.

Selkänojan narusäätö – Suosimme nappeja ja vipuja selkänojan säädössä, jotta selkänoja säätyy tasaisesti, eikä jää vahingossa vinoon.

Manuaalinen vöiden säätö – Vyöt on pujotettava kankaan läpi korkeutta säädettäessä.

Jousitus – Meillä rattaat ovat sen verran kovalla käytöllä, myös mukulakivillä, että Joie Tourist matkarattaat eivät täysin miellyttäneet jousituksen osalta.

Ei käsimatkatavarana – Joie Tourist matkarattaat eivät alita Finnairin käsimatkatavaralle annettuja mittoja.

Istuimen kulma – Saisi olla jyrkempi (lähempänä 90 astetta). Tuntuu, että pieni lapsi ”valahtaa” helposti alemmas istuimessa.

Joie rattaat – kokotiedot

Malli: S1706

Paino: 5.92kg

Koko koottuna: pituus 83.1 x leveys 47.1 x korkeus 106cm

Koko kasattuna: pituus 66.1 x leveys47.1 x korkeus 24.3cm

Käyttöikä: Syntymästä 15kg saakka

Nappisilmät suosittelee: katso myös muut kategorian ”Matkarattaat” tuotteet ja erityisesti tuotteet Britax Holiday 2 matkarattaat ja Silver Cross Jet matkarattaat sekä Joie Pact matkarattaat.

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *