Britax Holiday 2 matkarattaat

Britax Holiday 2 matkarattaat on uudistettu versio aiemmista edeltäjistä. Testasimme Britaxin matkarattaita jälleen Tallinnan vanhassa kaupungissa ja Tallinnan keskustassa. Odotamme matkarattailta laatua, kestävyyttä ja mukavuutta. Alla kokemuksia Britax Holiday 2 matkarattaista!

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit: Mitkä tuotteet läpäisevät testin

Jälleenmyynnissä Suomessa muuan muassa seuraavissa: Lastentarvike, Verkkokauppa.com, Vaunuaitta, Lastenturva

TULOSSA VIIKOLLA 24 – pysy kuulolla: Parhaat matkarattaat 2019 [Muiden matkarattaiden arvostelut löytyvät kategoriasta Lastenvaunut ja lastenrattaat]

Katso alta videoesittely ja laita myös IG @ninasarjolahti seurantaan!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina | Nappisilmät.fi (@ninasarjolahti) on

Britax Holiday 2 matkarattaat – kokemuksia

Britax Holiday 2 matkarattaiden mukavuus ja balanssi yllätti! Ajattelimme, että mitenköhän moiset pikkurenkaat mahtaisivat pärjätä haastavammassa kaupunkimiljöössä, mutta rattaiden työntäminen oli yllättävän pehmeää ja tasapainoista. Se, että Holiday rattaat on varustettu kahdeksalla pyörällä, varmasti vaikuttaa asiaan ja tuo parempaa toimivuutta tuotteeseen. Aivan kuin joka pyörä tekisi ”omaa työtään” ja näin mukulakivilläkin työntäminen onnistuu pyörien pienestä koosta ja kovasta pinnasta huolimatta.

Kiteytettynä Britax Holiday 2 matkarattaat ovat hyvät ja kevyet matkarattaat, joissa hinta-laatu -suhde on kohdillaan. Vaadimme vaunuilta ja rattailta sen verran mukavuutta itse, että Holiday rattailla emme ihan lähtisi viikon ulkomaan reissulle, mutta taatusti mummolareissulle tai pikaiselle visiitille kauppaan. Alla vielä tarkemmin näiden matkarattaiden hyvät ja huonot puolet.

britax holiday 2 matkarattaat

Britax Holiday 2 rattaat – mistä pidimme?

Materiaalit – On hyvä, että matkarattaiden kankaat on helppo pitää puhtaina. Britax Holiday 2 matkarattaat voi pyyhkiä helposti märällä rätillä. Istuimen kankaat asettuvat siististi ja napakasti runkoon ja on helposti irroitettavissa.

Koko – Plussaa nämä matkarattaat saa pienestä koosta. Rattailla on painoa vain 5.4kg.

Jousitus – Eturenkaissa on muiden hyvin ominaisuuksien lisäksi jousitus!

Vakaus – Se, että näissä Holiday matkarattaissa on kahdeksan pyörää, tuo varmasti lisää tasapainoa ja vakautta työntämiseen. Pidämme myös siitä, että pyörät on sijoitettu mahdollisimman leveälle. Tämä parantaa mielestämme rattaiden käsittelyä, eikä pieni kuoppa tai kumpu horjauta rattaita sivusuunnassa.

Kasaus – Kasaus on helppoa ja nopeaa. Britax Holiday 2 matkarattaat mahtuu hyvin säilytyspussiinsa. Säilytyspussi on ostettava erikseen. Rattaita voi helposti kantaa myös olalla.

Ergonomisuus – Britax Holidayt on varustettu työntöaisan sijaan kahdella kahvalla. Kahvat ovat pehmeät ja hieman sisäänpäin käännetyt, jotta työntäminen olisi mukavampaa, ja työntöasento olisi luonnollisempi ja ergonomisempi.

Selkänoja – Selkänojaa saa säädettyä istuma-asennosta takanojaan.

Kori – Ostoskori/tavarakori on todella suuri matkarattaiden kokoon nähden!

Säilytystila – Ylhäällä kahvan vieressä on näppärä verkko, jossa pysyy vaikka aurinkovoide matkassa mukana.

Britax Holiday 2 matkarattaat – mistä emme pitäneet?

Selkänojan säätö – Suosimme yleensä matkarattaita, joissa selkänojan saa lähes makuuasentoon. Kaikille tämä ei toki paina matkarattaiden valinnassa.

Koko – Koko kasattuna jää hieman liian suureksi mahtuakseen käsimatkatavarana lentokoneeseen. Poikkeuksia toki voi olla, mitat ja säännöt vaihtelevat paljon lentoyhtiöiden (ja jopa kenttien) välillä… Oletuksena vertaamme Finnairin sallimaan käsimatkatavaran kokoon.

Lisätarvikkeet – Jotta rattaista saisi hieman enemmän irti, olisi hienoa, että lisävarusteita olisi saatavilla enemmän, kuin vain suojapussi. Turvakaaria kaiketi saa vielä joistain myymälöistä/verkkokaupoista.

Käsimatkatavarakoko – Holidayt kasautuvat tosi pieniksi, mutta eivät täytä esim. Finnairilla sallittuja käsimatkatavaran mittoja.

Kokotiedot

 • Käyttöikä: 6kk – noin 3v / 15 kg saakka
 • Koko koottuna: pituus 74cm x leveys 43cm x korkeus 101cm
 • Koko kasattuna: pituus 60cm x leveys 25.5cm x korkeus 24cm
 • Paino: 5.4 kg
 • Enimmäispainokapasiteetti: 20kg (lapsi + tavarat)

Lue lisää Britax Römer Holiday 2 matkarattaista valmistajan verkkosivuilta.

Jaa julkaisu:

2 Comments

 1. A
  24.10.2019 / 09:17

  Moikka! Tässä oma kokemukseni näistä matkarattaista. Olimme itse juuri kahden viikon kaukomatkalla näiden rattaiden kanssa. Lensimme Finnairilla ja rattaat mahtuvat kyllä heidän käsimatkatavaroihinsa. Lentokentällähän on laatikko, jossa testata matkatavaran koko ja nämä rattaat menevät kyllä siis vinossa mitattuna eli mahtuvat tähän kyseiseen matkatavaralaatikkoon, vaikka suorassa mittakoossa onkin sallitun yli. Jopa lentoemäntä ihmetteli meille ääneen, että noinko pieniä matkarattaat nykyään ovat 😀 Rattaat ovat siis hyvin kevyet ja pienet kantaa. Meillä lapsi myös nukkui rattaissa koko reissun ajan oikein hyvin. Matka sisälsi paljon kävelyä rattaiden kanssa ja ovat kyllä hyvin näppärät työntää. Kuten itsekin mainitsit, niin rattaiden tavaratilaan mahtuu hyvin tavaraa. Meillä siellä kulki päivittäin kantoreppu, mihin lapsi laitettiin aina välillä matkustamaan ja rattaat olalle! Suosittelen rattaita siis oikein kovasti, olemme hyvin tyytyväisiä 🙂

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  25.10.2019 / 10:03

  Kiitokset, että jaoit tämän kokemuksen! 🙂 Olemme kuulleet, että jopa tätä suuremmat joskus huolitaan käsimatkatavarana koneeseen. Näissä on hirveästi joustoa jopa saman lentoyhtiön sisällä. Hyvä kuulla, että vinottain tämä mahtui siihen ”mallilaatikkon”. Me aina katotaan Finskin mittoja, koska ovat monia muita lentoyhtiöitä pienemmät mitat, ja verrataan niitä tuotteen mittoihin. Mittojen puolesta ei mahdu, mutta käytännössä sitten voikin olla joustoa. Hyvä kuulla, että muutenkin olit tyytyväinen Holiday matkiksiin! Toivottavasti reissu oli onnistunut 🙂 / Nina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *