Cybex Eezy S matkarattaat

Cybex Eezy S matkarattaat ovat kevyet, mutta suhteellisen vakaat matkarattaat. Jokainen pyörä on jousitettu, mikä tuo huomattavasti lisää mukavuutta niin työntäjälle, kuin lapsellekin. Nämä matkarattaat soveltuvat käytettäväksi vastasyntyneestä 17kg saakka (vastasyntynyt kulkee erikseen ostettavassa vaunukopassa tai turvakaukalossa). Testasimme rattaita Tallinnan vanhan kaupungin mukulakaduilla, ostoskeskuksessa sekä hiekalla ja asfaltilla. Alla kokemuksia millaiset Cybex Eezy S rattaat olivat arjessa ja matkalla. Lisää tietoa valmistajan sivuilla: Cybex-online.com

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit: Mitkä tuotteet läpäisevät testin

TULOSSA VIIKOLLA 24 – pysy kuulolla: Parhaat matkarattaat 2019 [Muiden matkarattaiden arvostelut löytyvät kategoriasta Lastenvaunut ja lastenrattaat]

Cybex Eezy S matkarattaat – kokemuksia

Cybex Eezy S rattaat olivat meille monilta osin positiivinen yllätys. Kaikki Cybexin tuotteet eivät mielestämme ole aivan niin mahtavia, mitä hinta monesti antaa olettaa. Alkutuntumaltaan Cybex Eezy S:t ovat hieman heiveröisen oloiset, mutta painon kanssa tuntuma paranee hurjasti. Jousitus tuo merkittävästi lisää mukavuutta työntämiseen.

Moitimme hieman yleisesti sellaisia matkarattaita, joissa takapyörät sijoitetaan lähelle toisiaan. Tämä ”ominaisuus” tuo kapeutta rattaisiin, mutta mielestämme samalla heikentää tasapainoa. Tämä sama yksityiskohta esiintyy esimerkiksi matkarattaissa Cybex Eezy S,  Bumprider ja Babyzen Yoyo. [Arvostelu: Bumprider matkarattaat] Cybexien mainostetaan olevan ideaalit lentomatkustamiseen, mutta ovat liian suuret esimerkiksi Finnairin lennoille (56cm x 45cm 25cm).

Toinen huono ominaisuus, mikä ilmenee monissa matkarattaissa ja isommissa rattaissakin, on istuimen suuri kulma. Alla olevassa kuvassa ongelma ilmenee hyvin; istuimen kulma on suurempi, kuin 90 astetta ja lapsi saattaa valua jopa liian rentoon asentoon. Itse suosimme yleensä rattaita, joissa on kuppipenkki tai mielellään mahdollisimman lähelle 90 asteen kulma. Bugaboo Bee 5 aukeaa yli 90 asteen kulman, silti tätä ongelmaa siinä ei ole ilmaantunut. Liekö syy turvavöiden paikasta tai ”pyöristyvästä” selkänojasta. Muutama vanhempi mainitsi saman ongelman olevan Eezy S lisäksi myös Mutsy Nexo matkarattaissa.

cybex eezy s matkarattaat

Mikä turvakaukalo sopii Cybex Eezy S matkarattaiden kanssa?

Cybex Eezy S rattaiden kanssa voi käyttää myös turvakaukaloa. Adapterit myydään erikseen. Adaptereihin sopii mm. seuraavat turvakaukalot; Cybex Cloud Q, Cybex Aton M, Cybex Aton Q, Cybex Aton 2, Cybex Aton, Gb turvakaukalot, Nuna Pipa, Nuna Pipa Lite ja Nuna Pipa Lite LX. Oletettavasti myös Joie i-level, tätä ei ole varmistettu. [Arvostelut: Nuna Pipa Lite LX turvakaukalo & Joie i-level turvakaukalo]

 Cybex Eezy S matkarattaat – mistä pidimme?

Materiaalit – Päällinen on konepestävä 30 asteessa. Scuderia Ferrari kangas on kiiltäväpintainen ja vaikuttaa jonkin verran likaa hylkivältä. Päällinen on helppo pyyhkiä puhtaaksi kostealla rätillä.

Mukavuus – Neljän pyörän jousitus tuo hurjasti mukavuutta. Rattaat ovat mielestämme tältä osin paremmat työntää, kuin esimerkiksi Babyzen Yoyot tai Bumprider matkarattaat. Silver Cross Jet matkarattaat ovat yhtä mukavat työntää.

Kasaus – Cybex Eezy S matkarattaat on helppo kasata.

Paino – Cybex Eezy S rattaat painavat vain 5.9kg.

Kori – Kori on riittävän tilava ja sinne on helppo kurkotella.

Jarru – Plussaa siitä, ettei jarrua vapauteta nostamalla varpailla.

Vyöt – Hurraa, vöitä ei tarvitse pujotella kankaan tai rungon läpi korkeutta säätääkseen! Plussaa siis vöiden säädöstä. Ja 5-piste valjaista, jotka on helppo lukita ja avata.

Värit – Todella monia eri värejä, joista valita!

Lisävarusteet – Lisävarusteita on paljon, kuten lähes aina Cybexin tuotteiden kanssa.

Cybex Eezy S rattaat – mistä emme pitäneet?

Takapyörät – Takapyörät on sijoitettu hyvin lähelle toisiaan. Samoin kuin esimerkiksi Babyzen Yoyo ja Bumprider matkarattaissa. Tämä mielestämme syö hieman rattaiden vakautta. Suosimme rattaita, joissa pyörät on sijoitettu mahdollisimman kauas toisistaan. [Vertaa esim. Bugaboo Bee 5 matkarattaat & Silver Cross Jet matkarattaat]

Selkänoja – Suosimme ”nappisäätöä”, ei manuaalista selkänojan säätöä (naru tai klipsi). Selkänoja koostuu kahdesta palasesta, mikä tuntuu hieman epäkäytännölliseltä. Selkänoja pyöristyy hieman, jolloin lapsi valuu turhan rentoon asentoon. Yli 90 asteinen kulma penkissä tukee tätä ”ongelmaa” entisestään.

Tarra – Selkänojan yläosassa on tarra, joka ei meinaa pysyä kiinni lapsen istuessa kyydissä.

Materiaali – Cybex Eezy S matkarattaat on varustettu tiiviillä ja jämäkällä kankaalla, joka ei ole kovinkaan hengittävä kuumana kesäpäivänä. Sama ”vika” toistuu lähes kaikissa matkarattaissa.

Kuomu – Toivoisimme, että kuomu yltäisi pidemmälle. Monet matkarattaat on varustettu kovin pienellä kuomulla.

Kiinteät vyöt – Vyöt eivät aukea viiteen eri osaan, jolloin muutamien lämpöpussien (jos niitä edes aiot käyttää…) kiinnittäminen voi olla mahdotonta. Monet lämpöpussit on varustettu vain rei’illä, eikä kiinteitä vöitä saa ujutettua kankaan läpi. Cybex onneksi myy omaa lämpöpussia!

Käsimatkatavarakoko – Cybexit kasautuvat tosi pieniksi, mutta eivät  täytä esim. Finnairilla sallittuja käsimatkatavaran mittoja.

Kokotiedot

  • Käyttöikä: 6kk – noin 3v / 17 kg saakka
  • Koko koottuna: pituus 85cm x leveys 45cm x korkeus 103cm
  • Koko kasattuna: pituus 53.5cm x leveys 45cm x korkeus 27cm
  • Paino: 5.9 kg
Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *