Britax Römer Baby-Safe 2 Nordic Grey turvakaukalo

Britax Römer Baby-Safe 2 Nordic Grey turvakaukalo testissä, koko nimeltään Britax Römer Baby-Safe 2 i-size Nordic Grey. Vuoden 2019 malli, jolla on ECE-R 129 hyväksyntä (i-Size) -normin mukaan. Istuin soveltuu 0-13kg / 40-83cm kokoiselle lapselle. Erona tavalliseen Baby-Safe 2 turvakaukaloon on erikoisväri sekä muutama käytännöllinen yksityiskohta. Erikoisvärit ovat muutaman kympin perusvärejä kalliimpia. Itse suosimme ehdottomasti erikoisvärejä alla olevista syistä!

Britax premium line

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit: Mitkä tuotteet läpäisevät testin

Jälleenmyynnissä Suomessa muuan muassa seuraavissa: Lastentarvike, Verkkokauppa.com, Vaunuaitta, Lastenturva

Katso IG video klikkaamalla kuvasta oikealle! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina | Nappisilmät.fi (@ninasarjolahti) on

Britax Römer Baby-Safe 2 turvakaukalo Nordic Grey – kokemuksia

Britax on valmistanut turvalaitteita ja lisävarusteita autoon jo vuodesta 1930 ja ensimmäinen turvaistuin valmistettiin vuonna 1966. Se kertoo jo paljon brändistä sekä sen sitoutumisesta kehittää oikeasti ne parhaat ja turvallisimmat tuotteet autoiluun.

Onneksi löysimme myös tämän brändin, sillä Britax Baby-Safe 2 turvakaukalo, Britax Römer Baby-Safe 2 turvakaukalo Nordic Grey ja Dualfix i-size turvaistuin ovat olleet todellisia löytöjä. Teknologiaa, turvallisuutta, designia. Paras yksittäinen toiminto Britax Baby-Safe 2 turvakaukaloissa (perusvärit ja erikoisvärit) on patentoitu lie-flat teknologia, josta lisää alla. Se takaa turvallisen ja mukavan asennon turvakaukalossa – pieni lapsi matkustaa autossa lähes makuuasennossa. Parempaan käyttömukavuuteen suosittelemme ehdottomasti Britax Flex-base telakkaa, jonka kulma on säädettävissä auton penkin mukaan. [Britax Baby-Safe 2 turvakaukalo] [Britax Dualfix M i-size turvaistuin]

Britax Römer Baby-Safe 2 Nordic Grey turvakaukalo

Mikä on Britaxin turvakaukalon patentoitu lie-flat teknologia?

Britax Römer Baby-Safe 2 Nordic Grey turvakaukalo sisältää erikoisominaisuuden; patentoidun sisäänrakennetun kallistusmekanismin, eli ”lie-flat teknologian”. Lapsen asento muuttuu automaattisesti pääntukea säädettäessä. Tämä antaa tilaa lapsen kehitykselle ja turvakaukalo ikäänkuin kasvaa lapsen kasvun mukana. Olkahihnat säätyvät automaattisesti pääntukea säädettäessä ja ovat kiinnitettynä kuminauhalla selkänojaan, jotta eivät valu alas. Toiminto takaa lapselle mukavamman ja ergonomisemman asennon.

Mikä on Britax Römer Baby-Safe i-size Flex Base?

britax baby safe 2 lie flat

Britax Römer Baby-Safe i-size Flex Base on telakka, joka korjaa auton istuimen kulmaa. Tiesitkö, että auton istuinten kulmat vaihtelevat autoittain? Meillä oli aiemmin BMW X5  vuoden 2018 malli, jossa takapenkin istuimen kulma ei ollut kovinkaan jyrkkä – kulman suoristamiseen olisi riittänyt kenties ensimmäinen asetus Britaxin Flex Base telakasta. Nyt Mercedes-Benz GLS:ssä, istuimen kulma on todella jyrkkä! Näin ollen Britax Flex Base telakka on maksimiasennossa (jyrkin kulma), joka onneksi korjaa telakan asennon oikeaan kulmaan.

Miksi korjata istuimen väärä kulma? Kuvittele turvakaukalo, jossa lapsi istuu hyvinkin pystyasennossa (sillä vain harvassa turvakaukalossa asento on enemmän makuulla kuin istumassa…). Kuvittele nyt hyvin jyrkkä autonistuin. Laitat turvakaukalon tälle vinolle alustalle ja mitä tapahtuu? Turvakaukalossa istuva lapsi on entistä pystymmässä asennossa! Tämä ei ole optimaalinen asento turvallisuuden näkokulmasta. Britaxi Römer Flex Base telakka suoristaa kulman ja turvakaukalo on telakan päällä yhtä suorassa*, kuin lattialla. (*Huomaa autokohtaiset erot!) [Lisää telakasta Britax sivuilla]

Britax Römer Baby-Safe 2 Nordic Grey turvakaukalo – mistä pidimme?

Asento – Asento on todella hyvä, lähes makuuasento. Damian viihtyy todella hyvin tässä turvakaukalossa, näin ei ole käynyt kaikkien turvakaukaloiden kanssa.

Materiaalit – Britax Baby-Safe 2 turvakaukalo Nordic Grey erikoisvärissä on materiaaleiltaan todella todella laadukas! Turvakaukalon kankaat on pehmeitä ja mukavia, tavalliseen kankaaseen verrattuna hieman paksumpia ja muhkeampia sekä toki viimeisteltympiä (kuvioinnit). Kuomun kangas pingottuu napakasti ja nätisti. Erikoisuutena erikoisväreissä on suurempi kuomu, joka tulee huomattavasti normaalipäällisiä pidemmälle ja suojaa näin paremmin myös auringolta. Kuomu on kiinni kantokahvassa ja liikkuu sen mukana. Erikoisvärissä myös kantokahva on pehmustettu ja päällystetty kankaalla. Pehmusteita on mielestämme riittävästi ja turvakaukalon kantaminen on mukavampaa.

MukavuusYksi parhaimmista ominaisuuksista tässä turvakaukalossa on patentoitu lie-flat toiminto (kts. yllä kuvat). Lapsen asento vaihtuu enemmän makuuasentoon, mitä alemmas vöitä siirretään. Pienen vauvan asento on näin ollen enemmän makuulla, kuin suuremman lapsen. Makuuasento on autossa turvallisempi ja toki mukavampi. Parasta Britaxin turvakaukalossa on helppous – säädät vöiden korkeuden sopivaksi ja asento muuttuu samalla. Nordic Grey erikoisvärin päälliset ovat ihanan muhkeat ja tuntuvat normaaleja päällisiä pehmeämmiltä.

Käsiteltävyys – Britax Römer Baby-Safe 2 Nordic Grey on 4.8kg painoinen. Ei se kevyin turvakaukalo, muttei myöskään lähellekkään painavin. Vyöt saa pois tieltä turvavöille tarkoitettua aukkoa avuksi käyttäen. Britaxin turvakaukalo on todella helppo irroittaa autosta tai vaunujen rungosta. Nappi toimii yhdellä kädellä ja sijaitsee kuomun alla edessä, eikä turvakaukalon molemmilla sivuilla, kuten monissa muissa turvakaukaloissa.

Turvallisuus – Turvakaukalo sai ADACin testeissä (ADAC Online 10/2018) luokituksen ”hyvä”, arvosanaksi tuli 1.7. Autoliiton testeissä kaikki yhdistelmät saivat arvion ”hyvä” (telakka/turvavyöt) [Autoliitto turvaistuintestit – vuosien 2018-2019 testit]

Muut toiminnot – 5-piste valjaat. Ylimääräinen valjaiden kiristysnauha ei roiku vapaana, vaan on toisesta päästä kiinni turvaukaukalon pohjassa. Britax Baby-Safe 2 Nordic Grey turvakaukalo on lentokonehyväksytty ja sen voi kiinnittää myös turvavöillä (esim. matkustaessa, muuten suosimme telakan käyttöä).

Britax flex-base telakka – Suosittelemme Britax Flex Base telakkaa! Se korjaa tehokkaasti auton penkin kulmaa – meillä MB GLS:ssä ihan ehdoton.

Yhteensopivuus vaunujen kanssa – Britax Römer Baby-Safe 2 Nordic Grey turvakaukalo sopii yhteen kaikkien Britaxin (adaptereilla) ja myös muiden valmistajan vaunujen kanssa! [Britax yhteensopivuus lista]

Britax Römer Baby-Safe 2 Nordic Grey – mistä emme pitäneet?

Materiaalit – Materiaalit ovat todella laadukkaat, lisäpisteitä tulisi luonnonmateriaaleista.

Paino – Britax Baby-Safe 2 turvakaukalot ei ole painavimpia, muttei kuitenkaan yhtä kevyitä, kuin esimerkiksi Nunan uusin malli (n.2.8kg). [Nuna Pipa Lite LX turvakaukalo]

Ominaisuudet – Täydellisen turvakaukalosta tekisi se toiminto, että kaukalon saisi avattua vaunurungossa ja autossa. Tämä ominaisuus on toistaiseksi löytynyt vain Cybex Cloudilta ja Joielta. [Joie i-level turvakaukalo]

Mitkä lastenvaunut sopivat Britax Baby-Safe 2 Nordic Grey turvakaukalon kanssa?

Britax Römer Baby-Safe 2 turvakaukalo Nordic Grey sopii kaikkiin Britaxin omiin lastenvaunuihin ja rattaisiin (Britaxin omilla CLICK & GO adaptereilla). Britax Baby-Safe 2 Nordic Grey turvakaukalo sopii myös muiden valmistajien runkoihin ja malleihin, mm. seuraaviin:

 • Babyzen Yoyo+
 • Bugaboo Bee 5, Bugaboo Fox, Bugaboo Buffalo, Bugaboo Cameleon 3
 • Emmaljunga NXT60, Emmaljunga NXT60F, Emmaljunga NXT90, Emmaljunga NXT90F
 • Mutsy i2, Mutsy Evo, Mutsy Igo
 • Silver Cross Wayfarer, Silver Cross Pioneer, Silver Cross Surf 3
 • UPPABaby Vista (2015 ja uudemmat)

[Katso koko yhteensopivuuslista Britax omilta sivuilta]

Britax Baby-Safe 2 Nordic Grey kokotiedot

Käyttöikä: 40-83cm

Britax Baby-Safe 2 Nordic Grey turvakaukalo mitat: korkeus 58cm, syvyys 67cm, leveys 44cm

Jaa julkaisu:

2 Comments

 1. Miisa
  18.7.2019 / 21:48

  Tuleeko tämä ja flex base telakka jossain kohtaa myyntiin huutokauppaan? 🙂

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  19.7.2019 / 11:28

  Flex base jo oli ja meni… Ja musta baby-safe 2 turvakaukalo. Tämä harmaa saattaa tulla jossain kohtaa, muttei tietoa milloin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *