Cybex Priam Rose Gold lastenvaunut

Cybex Priam Rose Gold lastenvaunut

Yksi omista suosikeistani, Cybex Priam Rose Gold lastenvaunut, oli meillä myös testissä. Näyttävä design, ikävä kyllä mielestämme ei ihan hintansa arvoiset. Tero piti enemmän Cybexien jälkeen testiin tulleista Nuna Demi Grow lastenvaunuista niiden jämäkkyyden ja monien muiden ominaisuuksien vuoksi. Cybex Priam vaunut ovatkin huomattavasti kevyemmät, eivätkä taivu tuplavaunuiksi, kuten Nuna Demi Growt. Cybexit ovat ehdottomasti enemmän kaupunkilaiselle ja jollekin, joka ei nyt ihan hirveästi kulje epätasaisessa maastossa. Ne toki kulkevat hyvin lumessakin (ilman eteen vaihdettavia pyöriä ja poikkivahvikettakin) ja metsäpolulla, mutta eiväthän ne nyt siihen luotuja ole. Mutta kaupunkilaiselle ehdottomasti näppärät ja laadukkaat. Rose Gold on vuoden 2019 uutuusväri.

Cybex Priam Rose Gold lastenvaunut voi ostaa yhdistelmävaunusettinä (vaunukoppa + runko + turvakaukalon adapterit + istuin + sadesuoja) tai pelkkinä rattaina ilman vaunukoppaa. Eri istuinkankaita on myynnissä myös erikseen, joten jos sinulla on kova istuin, joka vuonna 2019 alkaen myydään rungon kanssa, voit vaihtaa siihen eri kankaita. Cybex Priam Lux istuin ja vaunukoppa menee myös vuoden 2018 runkoon.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Klikkaa alla olevan IG kuvan oikeasta reunasta nuolesta ja pääset videoihin!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina | Nappisilmät blogi (@ninasarjolahti) on

Cybex vuoden 2018 ja 2019 erot?

Suurimmat erot ovat vuoden 2018 kankaissa ja vuoden 2019 Lux kankaissa. Vuoden 2019 Lux mallin istuin ja vaunukoppa ovat hieman kiiltävää materiaalia. Cybex Priam Rose Gold lastenvaunut yhdessä Lux kangaspaketin kanssa ovat täydellinen yhdistelmä. Todella viimeisteltyä ja laadukasta. Vaunukopan sisukset ovat valkoista puuvillakangasta, jotka ovat hyvin muhkeat ja talvellakin lämpöiset. Vaunukoppa on 15% edeltäjiään suurempi. Rungon suurimmat erot ovat viimeistelyissä. Esim. mustassa rungossa on molemmissa ”keskinivel”, vuoden 2019 mallissa se on hieman kiiltävämpi. Vuoden 2019 Platinum malleissa on myös näyttäviä nahkaisia yksityiskohtia ja tikkauksia. (työntöaisa ja istuimen aisa)

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Cybex Priam Rose Gold lastenvaunut kokemuksia – Mistä pidimme?

Materiaalit – Päällyskankaat ovat paksua, näyttävää ja jämäkkää kangasta. Cybex Priam Rose Gold lastenvaunut ovat hyvin viimeistellyt ja laadukkaat. Kaikki asettuu napakasti paikoilleen (pieniä ryppyjä voi alkuun olla, kun purat tuotteet paketista). Musta Lux kangas on hieman kiiltävää. Materiaalit on helppo pitää puhtaina. Vaunukopan sisus on pehmeää 100% puuvillaa. Istuimen materiaalista ei ole tietoa kesähelteillä, onko miten hiostavaa. Nuna Demi Grown tai Nuna Mixxn kaltaista hengittävää mesh kangasta ei ole selkänojassa. Platinum sarjan yksityiskohdat (työntöaisa, 5-pistevaljaiden lukko jne) ovat näyttävät.

Mukavuus – Cybexit ovat mukavan oloiset. Vaunukoppa on mukavan pehmeä ja makuuasento on hieman kallellaan (pää aavistuksen jalkoja ylempänä). Istuimen saa makuuasentoon, joten se soveltuu myös vastasyntyneelle. Lite Cot -osa on tarpeellinen ja hyödyllinen talvipakkasilla. Se suojaa hyvin tuulelta ja tuiskeelta, tosin kangas nyt ei ole aivan pohjoisiin oloihin tarkoitettu… Foot rest jalkatuki on pitkä ja säädettävä.

Käyttöikä – Cybex Priam Rose Gold rattaat (istuinosalla) menevät syntymästä 17kg asti (noin 4 -vuotiaaksi). Vaunukopassa voi matkustaa 9kg tai noin 6kk ikään saakka.

Käsiteltävyys – Istuimen voi kiinnittää kasvot menosuuntaan tai työntäjään päin. Kaikkien osien irrottaminen rungosta on helppoa, sillä nappeja ei tarvitse painaa yhtäaikaisesti! Myös vaunukoppa lähtee samoin helposti irti ja painettuaan napit pohjaan sivuilta, voi vaunukopan nostaa helposti pois (nahkainen ote/kahva kuomun päällä). Cybex Priam Rose Gold lastenvaunut ovat todella kevyet ja näppärät. Kasaan laitto on yksinkertaista, mutta Cybexit jäävät suuriksi. Istuimen 5-pistevaljaiden lukkoa on helppo käyttää (vrt. sisäänpainettava nappi, kuten monissa rattaissa). Kaikki säädöt toimivat helposti ja suurin osa vielä yhdellä kädellä.

Muut toiminnot – Cybex Priameja voi vetää hiekalla tai vaikka rappusissa erikoistoiminnon avulla. (Katso videoni yllä)

Muotoilu (design) – Cybex Priam Rose Goldit ovat sirot ja tyylikkäät niin vaunukopalla, kuin istuimellakin. Meillä on ollut sekä 2018 (kokomusta), että 2019 (musta ja rose gold) mallit. 2019 vuoden mallit ovat designiltaan toistaiseksi näyttävimmät, mitä olemme testanneet.

Yksittäinen paras toiminto – Cybexit saa todella lähelle pöytää ravintolassa tai kahvilassa.

Cybex Priam Rose Gold lastenvaunut – Mistä emme pitäneet?

Lisäosat – Lisäosat on kaikki ostettava erikseen; mukipidikkeet, lite cot talvimuffi, sateenvarjo, hyttysverkko. Cybex Priam Rose Gold lastenvaunut ovat hintavat, ja niin ovat lisävarusteetkin. Lite Cot jalkamuffi on ostettava erikseen.

Vakaus – Työntöaisa heiluu eikä ole jämäkkä, kuten monissa muissa vaunuissa (antaa periksi puolesta välistä, kohdassa, missä aisan korkeutta säädetään). Tuntuu, että muutamia ominaisuuksia ja toimintoja ei ole viimeistelty, kuten designia… Kun puhutaan lähes 1500€ vaunuista, odotamme tällaisissa asioissa korkeampaa laatua. Cybex Priam Rose Gold rattaat eivät ole kaikista vakaimmat.

Jousitus – Jousituksen metallit saattavat ruostua käytössä. Valmistajalta on tiedusteltu asiasta, mutta vastaus on, että katusuola talvella saattaa aiheuttaa ruostumista. Metallin väristen osien (kute rungon päällystetyt ruusukultaiset pitkät putket) kestävyydestä ei ole tietoa vielä. Toivottavasti väri ei kulu pois. Jälleen: Kun puhutaan lähes 1500€ vaunuista, odotamme tällaisissa asioissa korkeampaa laatua.

Koko – Kasattuna Cybex Priam Rose Gold lastenvaunut ovat suuret. Ne voi laittaa kasaan istuimen kanssa (ja vain nenä menosuuntaan päin), mutta jäävät suuriksi.

Valjaat / vyöt – Rattaiden vöitä on hieman hankala säätää. Lämpöpussia laittaessa, pitää irroittaa. Cybex Priam Rose Gold rattaat tulevat 5-piste valjaiden kanssa.

Kori – Pohjan kangas (tavaroiden säilytys) irtoaa helposti, koska on neppareilla kiinni. Tämä tehty ilmeisesti näin, jottei painoa tulisi liikaa. Suositus vain 5kg, mikä tulee kaupunkikierroksella nopeasti täyteen.

Kuomu – Kuomu saisi olla hieman suurempi, istuimen ollessa pystyasennossa jää aika pieneksi.

Koko

Koko Lux istuimella: pituus 850-950mm, leveys 575mm, korkeus 990-1085mm

Cybex Priam Rose Gold lastenvaunut koko koottuna: pituus 955mm, leveys 575mm, korkeus 455mm

Lux istuimen paino: 4.9kg

Paino Lux istuimella ja renkailla: 12.5kg (trekking renkailla: 12.8kg, all-terrain renkailla: 13.2kg)

SIIRRY NAPPISILMIEN KAUPPAAN

Cybex Rose Gold lastenvaunutCybex Rose Gold 2019

Jaa julkaisu:

17 Comments

 1. Pauliina
  4.5.2019 / 14:15

  Moi!
  Jos teillä ei ole enää tarvetta ja olet sattumalta myymässä Cybex cloud z turvakaukaloa+telakkaa kohtuu hintaan niin olisin kiinnostunut ostosta 🙂

 2. nappisilmat
  Kirjoittaja
  5.5.2019 / 09:00

  Vastasin sinulle juuri mailitse! 🙂

 3. Victoria
  19.7.2019 / 21:31

  Hei!
  Sinulla on tosi informatiivinen ja hyödyllinen blogi 🙂
  Meillä on tulossa perheenlisäystä elokuussa ja ajattelin kysyä oletko myymässä Cybex rattaita?
  Olisimme kiinnostuneita ostamaan.

 4. Victoria
  19.7.2019 / 22:46

  Hei Nina,
  Sinulla on tosi hyödyllinen blogi 🙂

  Meillä on tulossa elokuussa perheenlisäystä ja ajattelin kysyä oletko myymässä Cybex rattaita?
  Olisimme kiinostuneita ostamaan 🙂

 5. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  20.7.2019 / 10:03

  Moikka! Kiitokset, kiva kuulla! Cybexit on jo myyty, mutta tsekkaapa Mamas & Papas Ocarro Jewel. Arvostelu tulossa mahd. pian, testaamme juuri näitä. Mielestämme Priameja paremmat monin tavoin; vakaus, jousitus, istuimen mukavuus (phemusteet parhaat, mitä missään tähän asti), kestävyys. Priamit ovat hyvin kevyet ja toki näppärät, mutta vakaus ja mukavuus ei ole ihan huipussaan. 🙂

 6. Eeva
  27.5.2020 / 18:14

  Hei!
  Kuinka pitkän ajan teillä nämä vaunut oli käytössä/testissä?

 7. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  12.6.2020 / 11:15

  Moikka Eeva, en muista tarkkaa aikaa, mutta niin pitkään on aina kaikki, että päästään testaamaan kaikissa olosuhteissa ja kaikissa maastoissa vaunut. Priamit testattiin myös kunnon hangilla kuivan ohella. Oliko joku asia, mitä mietit tarkemmin vaunuja koskien kun tätä kysyt? 🙂

 8. Nenna
  14.7.2020 / 00:24

  Hei!

  Mitkä kaikki turvakaukalot sopivat näihin yhdistelmävaunuihin kiinnitettäväksi? Vain cybexin omat vai menevätkö myös esimerkiksi Nuna Pipa Next i-Size turvakaukalo?
  Kiitos vastauksesta 🙂

 9. Nenna
  14.7.2020 / 09:50

  Hei!

  Osaatko sanoa mitkä turvakaukalot sopivat näihin yhdistelmävaunuihin kiinnitettäväksi? Vain cybexin omat vai menevätkö myös esimerkiksi Nuna Pipa Next i-Size turvakaukalo niihin?

  Kiitos vastauksesta!

 10. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  21.7.2020 / 11:08

  Kannattaa kokeilla livenä jos mahdollista, mutta Cybexin adaptereit on käytännössä Maxi-Cosi adapterit, eli niihin menee Cybex, Maxi-Cosi ja yleensä myös Nuna/Joie. Cybexit eivät ole ihan hintansa arvoiset, osat ruostuu ja laatu / ominaisuudet ei vastaa hintaa. Suomen talveen suosittelisin ennemmin vaikka Emmaljunga NXT60 tai 90. Jopa Bugaboo Fox2 on parempi, vaikkei siinäkään ole talvirenkaita saatavilla erikseen. Britax Smile 3 runko vahvempi, kuin Cybexissa myös, toki muuten ovat vähän kevyemmät kun painopiste vähän ylempänä. Kandee noi vielä tsekata ennen kuin käyttää monta tonnia Cybexiin 🙂

 11. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  21.7.2020 / 11:08

  Kysymyksesi tuli kahdesti, vastasin jo tähän, tsekkaa vastaus 🙂

 12. Emmi
  30.8.2020 / 19:16

  Huomasitko vaunuissa epätasapainoa pienien eturenkaiden takia? Mahtaakohan keikata helposti suuntaan tai toiseen kun lapsi nukkuu ratasosassa? Mitä veikkaat?:)

 13. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  6.10.2020 / 13:21

  Moikka! En huomannut, edes talvella, tosin eivät ole muutenkaan ne kaikista vakaimmat ja laadukkaimmat. Nyt jälkeenpäin lähes 100 vaunua testanneena emme näitä kyllä suosittele suuremmin. Muita parempia vaihtoehtoja on hurjasti! Ja edullisemmin…

 14. Saara
  1.9.2021 / 18:26

  Heippa! Osaisitko vinkata, mikä on tuo lite cot:n ja ratasosan kuomun välissä oleva vaalea ”juttu?:D Meillä on siis nämä vaunut ja myös tuo lite cot lisäosa, mutta tuossa kohtaa, missä sinulla on selvästi jokin vaalea, ehkä tarrakiinnitys, niin meillä on aukko, josta tuuli käy varmasti juuri ikävästi kaulaan/kasvoille.:( Toivottavasti saat viestini, vaikka tämä tuleekin vanhaan postaukseen.:)

 15. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  2.9.2021 / 22:06

  Moikka! Piti oikein itsekin zoomailla, mutta siis se on kohinalaite 😅 Eli ikävä kyllä tuohon ongelmaan ei ole ratkaisua ja tuosta kohdin istuin on varsin suojaton… 😣

 16. Nennu
  2.11.2021 / 09:11

  Miten aisan korkeuden säätövara? Onko lyhyen ihmisen (alle 160) ergonomista työntää näitä vai joutuuko olemaan hartiat korvissa? Tai potkimaan koria? Ajautuukohan aisa liian lähelle vaunuja alhaalla?

 17. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  16.3.2022 / 14:42

  Pahoittelut viive vastauksessa, jostain syystä moni kommentti oli kadonnut roskakoriin 🙁 Olen itse jotain 161cm ja aisa tosi alhaalla aina vaunuissa, ei osu jalat näissäkään alakoriin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *