UPPAbaby VISTA lastenvaunut

UPPAbaby VISTA lastenvaunut testissä – alla kokemuksia tarkemmin, minkälaiset vaunut on kyseessä ja minkälaiseen käyttöön ne parhaiten soveltuvat. UPPAbabysta tuli testien myötä yksi meidän uusista suosikeista, etenkin VISTA on aivan kärkipaikoilla sarjassa Lastenvaunut. Löydät tämän mallin myös kategoriasta Tuplavaunut & Tuplarattaat.

UPPAbaby VISTA lastenvaunut soveltuvat jopa 3 lapselle! Vistoja voi myös käyttää normaalisti yhden lapsen kanssa. Mikäli toiveissa on saada useampi lapsi, tai perheeseen syntyy pieni vauva taaperon kaveriksi, on tuplavaunut aivan älyttömän kätevät. Me suosimme peräkkäisiä/päällekkäisiä istuimia vierekkäisten (esim. Bugaboo Donkey) sijaan. Ne kulkevat kapeammista oviaukoista, kääntyvät helpommin ja työntäminen on huomattavasti mukavampaa.

VISTA vaunut ja tuplavaunut sopivat erinomaisesti kaupunkiin ja taajamaan. Ne soveltuvat aina syntymästä jopa 5 -vuotiaaksi, sillä painoraja on 22.5kg (EU -testeissä 15kg, USA -testeissä hyväksytty 22.5kg). Vastasyntyneelle UPPAbaby CRUZ lastenvaunut soveltuvat pienentäjien kanssa tai vaunukopan kanssa. Vaunukoppa on sama, kuin UPPAbaby CRUZ vaunuissa.

Lisää valmistajan sivuilla: UPPAbaby (Huom! US sivut, eli pieniä poikkeuksia voi olla EU:ssa myytävissä väreissä ym)

Jälleenmyyjät: Jollyroom, Babyshop, Lekmer, Wauva ja Lastenturva

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

UPPAbaby VISTA lastenvaunut – kokemuksia

UPPAbaby on meille aiemmin hieman vieraampi brändi. Nyt hiljattain, vuoden 2019 suurilla Euroopan messuilla, Kind & Jugendissa brändi kuitenkin pisti todella silmään muiden brändien joukosta. UPPAbaby on kenties yksi myydyimmistä merkeistä Yhdysvalloissa. Emmekä ihmettele, sillä rahalleen saa paremmin vastinetta, mitä monien muiden suosittujen merkkien kohdalla. Uskomme, että suosio johtuu hyvästä laadusta, monipuolisista toiminnoista ja järkevästä hinnoittelusta. UPPAbaby VISTA hinta on noin 1190€ paikkeilla, pakettiin kuuluu istuin ja vaunukoppa sekä sadesuoja ja hyönteissuoja.

UPPAbaby on kenties yksi myydyimmistä merkeistä Yhdysvalloissa. 

Kokemuksia UPPAbaby VISTA vaunuista testien jälkeen? Laadukkaat ja vakaat vaunut kaupunkioloihin ja taajamaan. Kevyet, mutta jämäkät vaunut, jotka eivät heilu tai huoju. Jokainen osa istuu napakasti paikoilleen ja runko tuntuu vahvalta. Työntyöaisa on nahkaa, toisin kuin harmillisen monissa muissa saman hintaisissa, tai jopa kalliimmissa vaunuissa.

Erityiskiitosta UPPAbaby VISTA lastenvaunut saavat materiaaleista; istuin on hyvin pehmustettu (kuten kaikkien UPPAbabyn vaunujen ja rattaiden istuimet) ja esimerkiksi 5-piste vyöt aivan uskomattoman hyvää materiaalia, jossa lukko liukuu pehmeästi. Parhaimmat vyöt kaikista tähän mennessä testatuista vaunuista ja rattaista. Lisäksi toki erityismaininta tuplaominaisuudesta – UPPAbaby VISTA tuplavaunut ovat tilavat molemmalle lapselle, niin ylhäällä, kuin alempanakin istuvalle. VISTA vaunuja voi käyttää vaivatta yhden, kahden tai jopa kolmen lapsen kanssa.

Testaamme jatkuvasti kymmeniä ja kymmeniä eri vaunuja ja rattaita. Kaikki tuotteet testataan ulkona eri maastoissa, jotta niin risut, kuin ruusutkin tulevat kunnolla esille.

uppababy vista lastenvaunut kokemuksia

UPPAbaby VISTA lastenvaunut – mistä erityisesti pidämme?

Materiaalit – Erittäin laadukkaat materiaalit niin rungossa, aisassa, kuin kangasosissakin. Huolelliset viimeistelyt ja jykevät kankaat, jotka eivät rypisty ja rutistu, vaan pysyvät muodossaan ja kestävät käyttöä. Huom! Yksi ainoista vaunuista, joissa aisa on aitoa nahkaa. Iso plussa, sillä keinonahka on usein liukas ja hiostava.

Pehmustettu istuin – Kaikki UPPAbaby vaunut ja rattaat on varustettu todella hyvin pehmustetuilla istuimilla. Vaahto sisällä on napakkaa, eikä mene lyttyyn painosta.

Helppokäyttöinen – UPPAbaby VISTA lastenvaunut ovat todella helppokäyttöiset, myös vähemmällä kokemuksella, mitä meille on testailun myötä tullut. Kaikki napit toimivat moitteettomasti ilman suurempaa hikoilua ja näppivoimaa. Adaptereissa (ylä ja ala) on värikoodit asennuksen helpottamiseksi. Saatavilla on myös useita eri tutorial -videoita asennukseen, kokoamiseen ja käyttöön.

Monitoimisuus – UPPAbaby VISTA vaunut soveltuvat käytettäväksi yhdelle, kahdelle ja kolmelle lapselle. Yksi tai kaksi lasta matkustaa turvakaukaloissa, vaunukopissa tai istuimissa, tai näiden sekoituksilla (yhdistelmiä on loputtomiin). Kolmas lapsi voi seistä laudalla työntäjän ja vaunujen välissä.

Sisaristuimessa hyvät tilat – Päällekkäisissä vaunuissa on joskus ahtaat tilat alempana kulkevalla lapsella. Vistoissa sisarusistuin on kuitenkin saman kokoinen, mitä normaali istuin (painoraja 15kg, pääistuimessa 22kg) ja jalkatilaa on runsaasti etenkin korotusadaptereilla (yläadapterit).

Loputtomat yhdistelmävaihtoehdot – Useamman lapsen kanssa UPPAbaby Vista lastenvaunut loistavat; eri yhdistelmiä istuimien, istuimien suunnan, turvakaukaloiden ja vaunukoppien välillä on loputtomasti.

Seisomalauta on kompakti – Seisomalauta myydään erikseen. Se on päällystetty liukuesteellä. Pyörät kääntyvät ympäri ja lauta kulkee hyvin mukana tiukoissakin käännöksissä sekä myös peruuttaessa. UPPAbaby VISTA seisomalauta lukittautuu ylös, kun sitä ei käytetä. Se ei ole työntäjän tiellä, vaikka työntöaisa olisikin pienimmällä asetuksella.

Helppo kasaus – UPPAbaby VISTA lastenvaunut kasautuvat oli istuin kummin päin tahansa. Kasaus ei vaadi turhaa hikoilua, vaan onnistuu sekunneissa.

Turvaistuin ilman adaptereita – UPPAbaby Mesa i-size turvaistuin menee vaunurunkoon suoraan, ilman adaptereita.

Vaunukopan peite – Vaunukopan peite asettuu paikoilleen napakasti ja siististi. Rungon kehikko kulkee peitteen ympäri, mikä pitää vetoketjun paremmin suorassa ja ulottuvilla. Vetoketjun saa auki/kiinni vaikka yhdellä kädellä.

Suuret kuomu – Niin vaunukopassa, kuin istuimessa ja sisaristuimessakin on suuri kuomu. Lisäksi kuomussa on vielä hopeinen lisäkuomu blokkaamaan haitalliset auringonsäteet.

vista tuplavaunut kokemuksia

UPPAbaby VISTA vaunut – Mistä emme pitäneet?

Kasauskoko – UPPAbaby VISTA lastenvaunut ovat niin kompaktit ja fiksut, että on hieman sääli, etteivät ne kasaudu pienemmiksi. Meille tämä ei ole kovinkaan painava asia, sillä harvoin liikumme autolla vaunut mukana, ja autokin on se melkeinpä maastureista suurin.

Saatavuus – Vielä sen verran uusi merkki ja malli Suomessa, että saatavuus, ja kokeilumahdollisuudet, ovat heikot. Toivottavasti saat paljon irti tästä arvostelusta, sillä me suosittelemme näiden vaunujen hankkimista vaikka kokeilematta. UPPAbaby VISTA vaunut ovat yksi ehdottomista suosikeistamme. Olemme pyrkineet kuvaamaan jokaisen merkittävän seikan juurikin tästä syystä näistä vaunuista, että ostopäätöksen teko olisi helpompaa jopa kokeilematta itse vaunuja.

Sileähköt renkaat – Renkaat ovat melko sileät, onneksi sentään hieman pehmeät, jotta pito on liukkaallakin parempi. Täydellisen vaunuista tekisi maastoon soveltuvat renkaat syvemmillä urilla ja paremmalla ”talvipidolla”.

UPPAbaby VISTA vaunut – Kokotiedot

Käyttöikä: 0kk – 5v. / max 22,5kg (vastasyntyneelle pienentäjillä ”Infant Snug Seat” tai vaunukopalla (VISTAssa ja CRUZissa sama vaunukoppa)

Koko koottuna: 65,2 cm x pituus 91,4 cm x korkeus 100,3 cm

Koko kasattuna: leveys 65,2 cm x pituus 43,8 cm (ilman istuinta 42,5cm) x korkeus 83,8 cm

Paino runko + istuin: 11,9kg

Nappisilmät suosittelee, lue myös: UPPAbaby CRUZ lastenvaunut sekä toki muut kategoria Lastenvaunut tuotteet.

Jaa julkaisu:

6 Comments

 1. Penny
  1.1.2020 / 02:07

  Hei!
  Halusisin kysy Uppababy Vistan sujuvuudesta ja liikuteltavuudessa hiekkateillä yms hieman taajamaa ”vaikeammassa” maastossa? Olisin kiitollinen vastauksesta!

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  23.1.2020 / 10:43

  Moikka! Minnekkään juurakkoiseen metsämaastoon en suosittele, normaalilla hiekkatiellä pärjää hyvin. Kunhan ei ole mitään paksua soraa, mutaa tai muuten todella vaikeaa maastoa!

 3. Sanna
  19.5.2020 / 08:41

  Hei, odotamme esikoista ja olemme aivan sekaisin suuren vaunuvalikoiman kanssa. Tällä hetkellä olemma miettineet emmaljungan nxt90 yhdistelmiä sekä ubbaby vista yhdistelmiä. Ubbabyn vaunut ovat aika paljon edullisemmat kuin emmaljungat. Toivoisimme, että rattaat olisi mahdollista myöhemmin muokata myös tuplarattaiksi. Meillä on koira, jonka kanssa lenkkeilemme pääasiassa aina hiekkateillä, joten kaupunkivaunut eivät sovellu meidän käyttötarkoitukseen. Kumpia vaunuja suosittelisitte? Britax go big 2 on ollut teidän mukaan paras jousitukseltaan, mutta niitä ei ole mahdollista saada myöhemmin tupliksi. Haluaisimme panostaa kerralla hyviin vaunuihin, jotka toimisivat niin koiran kanssa lenkkeillessä että kaupoissa kierrellessä.

 4. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  12.6.2020 / 11:17

  Moikka Sanna! Siinä kaksi hyvää vaihtoehtoa! Go Big ei mene joo kahdelle eli jos se ehtona, niin laskekaa se pois. Molemmilla pärjää hyvin hiekkateillä ja siisteillä auratuilla teillä, mutta NXT90 kanssa voi mennä mihin vain maastoon. Ei siis tarvitse pelätä jos tulee läjäpäin lunta esim. Tai isompia kuoppia ja kiviä tai jopa juurakkoa. Siihen myös saa AIR ilmatäytteiset renkaat talveksi. Se varmempi vaihtoehto, mutta Vistat ovat kyllä hyvin laadukkaat ja pehmeät työntää. Jos vähän enemmän haluaa vaunuilta (että menee missä vaan), niin NXT90.

 5. Sanni
  28.8.2021 / 09:57

  Hei! Onko kokemusta tai oletko kuullut miten Uppababy vistat toimivat Helsingin lumisilla/jäisillä kaduilla talvella?

 6. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  2.9.2021 / 22:09

  Moikka! Pärjää samoin kuin vaikka tosi suosituilla Bugaboo Foxeilla. Tai Britax Smileilla. Missään näistä ei ole ns kunnon erillisiä talvirenkaita, kuten Emmaljungissa ja Hartaneissa, mutta normaalikeleissä pärjää hyvin. Eli juurikin keskustassa, missä yleensä tiet pidetään varsin lumettomina, pärjää ihan hyvin. ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *