Joie Versatrax lastenvaunut

Joie Versatrax lastenvaunut testissä, tässä meidän kokemuksia vaunuista. Testaamme kaikki tuotteet aina oikeissa olosuhteissa ulkona, niin hiekalla, asfaltilla kuin mukulakivillä ja nurmikollakin. Kaikissa niissä olosuhteissa, joissa lastenvaunujen kanssa oikeasti vauva-arjessa kuljetaan. Alla kokemuksia Joie Versatrax rattaista ulkotestien jälkeen.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Valmistajan sivut: Joiebaby
Jälleenmyyjät Suomessa: Lastenturva, Vaunuaitta, Ozbaby, Muksumassi, Vaunupuoti, Verkkokauppa.com, Wauva, Kidzone, Hobbyhall ja Pikkutipu
(Huom! Vaikka sivustolla ei olisi mallia, sen voi tilata näiden jälleenmyyjien kautta)

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Joie Versatrax lastenvaunut – kokemuksia

Joie on Suomessa merkkinä varsin uusi, mutta sen suosio kasvaa jatkuvasti. Joien tuotteissa on usein hinta-laatusuhde kohdillaan. Se ei ole niin sanottu Premium brändi, jonka perus vaunut maksavat yli 1000€ ja lisätarvikkeet satoja euroja, muttei se aivan edullisinkaan. Joie tähtääkin juuri tuohon pieneen väliin tarjoten monipuolisesti eri tuotteita eri ikäisille lapsille. Edullisuus ei aina tarkoita designista tinkimistä, sillä Joie onkin juuri hyvä esimerkki siitä, että edullisemmin voi myös saada kauniisti viimeisteltyjä tuotteita.

Oma suosikkimme Joien valikoimasta on Joie Signature Line, joka on Joien oma premium -mallisto. Signature Linen kankaat ovat hieman muita viimeistellympiä ja mielestämme usein tyyliikkäämpiä. Ero on pieni, mutta erikoismalliston kankaat ovat usein hieman eri värisiä ja paikoin laadukkaampia.

joie versatrax lastenvaunut kokemuksia

Joie Versatrax rattaat – mistä pidimme?

 • Helppo kasaus – Iso plussa siitä, että nämä rattaat kasautuvat kummin päin vain istuin on kiinni! Tätä ominaisuutta ei ole edes monissa kalliissa vaunuissa. Vaunut on lisäksi todella helppo kasata myös yhdellä kädellä. Vaunut seisovat pystyssä itsellään kasattuina.
 • Lisävarusteet kuuluvat hintaan – Usein lisävarusteilla tehdään merkittävät lisämyynnit, Joie Versatrax yhdistelmävaunut tulevat kuitenkin seuraavien lisätarvikkeiden kanssa; mukiteline ja sadesuoja. Täydellisen starttipaketin tekisi esimerkiksi jalkapeite, sillä rattaat ovat hyvin avoimet kylmälle ilmalle. Vaunukopan voi ostaa erikseen (noin 100€).
 • Pehmeät renkaat – Ilmarenkaiden kaltaiset pehmeät foam -täytteiset renkaat. Renkaissa heijastimet.
 • Suuri kuomu ja kurkistusikkuna – Verkkokankainen kurkistusikkuna, josta on hyvä näkyvyys lapseen. Kuomu on melko suuri ja keskiosan jatkokappale on mesh -kangasta.
 • Erikoisvärit – Saatavilla myös muutakin, kuin perusvärejä. Esimerkiksi testaamamme väri Laurel. Runko on tyylikäs matta-musta.
 • Kääntyvä istuin – Lapsi voi matkustaa kasvot tai selkä menosuuntaan päin. Joie Versatrax lastenvaunut ovat edulliset, mutta silti toiminnoiltaan monipuoliset. Istuimen saa yhdellä kädellä irti tarvittaessa, vaikka teknisesti se on tarkoitettu irroitettavaksi kahdella kädellä.
 • Työntöaisa – Työntöaisa on ovaalinmuotoinen, mikä sopii pienemmillekin käsille. Ote on vaakatasossa, mikä pitää ranteet optimaalisessa asennossa. Aisa nousee melko pienin harppauksin, mikä tarjoaa juuri sopivan korkeuden kullekin työntäjälle. Aisassa on myös muovinen suojus, joka estää aisan kulumisen puhki, mikäli rattaat seisovat itsellään kasattuina (aisa nojaa maata vasten).
 • Siistit yksityiskohdat – Jälleen kerran kauniita yksityiskohtia, vaikka onkin edullinen perusvaunu. Keinonahkaa on tikkausten välissä myös kuomussa.
 • Säädettävä jalkatuki – Monesti edullisemmissa vaunuissa ja rattaissa tingitään toiminnoista. Joie Versatrax lastenrattaat on kuitenkin varustettu myös esimerkiksi säädettävällä jalkatuella, mikä on mielestämme ihan must lapsen kanssa.
 • Paljon säilytystilaa – Iso kori, jossa vetoketjullinen sivutasku ja paikka pullolle.
 • Hyvin tasapainoitettu – Joie Versatrax rattaat on hyvin tasapainoiset ja ”purevat” tiukkasti kiinni maahan. Tuntuvat painavilta, vaikka eivät sitä ole.

Joie Versatrax yhdistelmävaunut – mistä emme pitäneet?

 • Leveähkö – Joie Versatrax lastenvaunut ovat meidän mielestämme turhan leveät. Leveydellä on ehkä haettu parempaa tasapainoa ja vakautta. Hieman kömpelöt, muistuttavat Trailzia, toisaalta Trailzit ovat kyllä Versatraxia vakaammat. [Lue arvostelu: Stokke Trailz lastenvaunut]
 • Jäykät eturenkaat – Vakaus on viety turhan pitkälle, sillä Joie Versatrax lastenvaunut ovat hyvin kankeat ja melko vaikeat kääntää. Tuntuu, että syynä on jäykät eturenkaat. Lähes satoja rattaita kokeilleena vaatimustaso on niin korkealla, että tällainen yksityiskohta vain pistää isosti silmään. Vaunuja ei pysty kääntämään yhdellä kädellä.
 • Liukas aisa – Keinonahka on usein liukas. Suosimme aitoa nahkaa (UPPAbaby) tai karkeampaa keinonahkaa (esim. Emmaljunga NXT60). [Lue arvostelu: Emmaljunga NXT60 lastenvaunut]
 • Design – Muuten vaunut ovat ihan nätit, mutta rungon putket ovat lappeellaan. Tämähän ei vaikutta toki millään lailla käytettävyyteen, mutta hieman omituinen yksityiskohta mielestämme.
 • Vyöt – Joie Versatrax yhdistelmävaunut on varustettu 5-piste vöillä. Materiaali on harmillisen ohutta ja vyöt tuntuvat aika ”rimpuloilta” Teron sanoin. Lukko pitää kyllä, mutta on samaten hyvin kevyt ja ohut. Vöiden mitoitus on outo; hartioille tuleva pätkä pitäisi olla noin 10-15cm pidempi. Lisäksi vöiden säätö (manuaalinen kankaan ja selkätuen muovin läpi) on työlästä. Onneksi näitä ei tietenkään vaihdeta päivittäin, eikä edes joka kuukausi.
 • Kasausnapin tuntuma – Kasaus toimii hienosti, mutta selkänojan nappi on turhan heikko. Toivoisimme hieman jykevämpää mekanismia.
 • Keskinkertainen jousitus – Joie Versatrax lastenvaunut on varustettu neljän pyörän jousituksella. Se on parempi, mitä monissa muissa kalliissa vaunuissa, muttei kovin mahtava. Edullisille vaunuille aika tyypillistä.
 • Koko kasattuna – Hieno kasausmekanismi ja helppo kasata, mutta Joie Versatrax rattaat jäävät kovin suuriksi kasattuina.

Joie Versatrax rattaat – Kokotiedot

Paino: 11.7kg

Käyttöikä: 0 – noin 4v. / max 22kg

Koko koottuina käytössä: pituus 92.4cm x leveys 65.5cm x  korkeus 112cm

Koko kasattuna: pituus 86cm x leveys 65.5cm x korkeus 36cm

Käyttöikä: Syntymästä noin 4-vuotiaaksi/max 22kg

 

Nappisilmät suosittelee: katso myös muut kategorian ”Lastenvaunut” tuotteet ja erityisesti Nuna Mixx ja UPPAbaby CRUZ.

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *