UPPAbaby MINU matkarattaat

UPPAbaby MINU matkarattaat testissä – alla kokemuksia tarkemmin, minkälaiset matkarattaat on kyseessä ja minkälaiseen käyttöön ne parhaiten soveltuvat. Kuten jo VISTA vaunujen ja CRUZ vaunujen arvosteluissa toteammekin, UPPAbabysta tuli testien myötä yksi meidän uusista suosikeista. [UPPAbaby VISTA lastenvaunut & UPPAbaby CRUZ lastenvaunut]

UPPAbaby VISTA lastenvaunut soveltuvat vastasyntyneestä jopa viisivuotiaaksi sillä painoraja on 22.5kg (EU -testeissä 15kg, USA -testeissä hyväksytty 22.5kg). Painosuositukset EU:n alueella ovat 15kg istuimella ja 5kg tavarakorissa. Vastasyntynyt matkustaa UPPAbaby MINU matkarattaissa joko turvakaukalossa tai erikseen myytävässä pehmeässä vaunukopassa.

Lisää valmistajan sivuilla: UPPAbaby (Huom! US sivut, eli pieniä poikkeuksia voi olla EU:ssa myytävissä väreissä ym)

Jälleenmyyjät: Jollyroom, Babyshop, Lekmer, Wauva ja Lastenturva

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

UPPAbaby MINU lastenvaunut – kokemuksia

UPPAbaby oli meille aiemmin hieman tuntematon brändi. Brändi pompahteli Youtube videoissa usein esille ja tuotteet saivat jatkuvasti suuria kehuja. Emme ihmettele, miksi merkki on niin suosittu etenkin Yhdysvalloissa. Nyt hiljattain, vuoden 2019 suurilla Euroopan messuilla, Kind & Jugendissa brändi pisti todella silmään muiden brändien joukosta. Emme malta odottaa, että näemme vuoden 2020 UPPAbaby osaston!

UPPAbaby on kenties yksi myydyimmistä merkeistä Yhdysvalloissa. Emmekä ihmettele, sillä rahalleen saa paremmin vastinetta, mitä monien muiden suosittujen merkkien kohdalla. UPPAbaby MINU matkarattaat ovat kenties parhaat matkarattaat tähän asti testatuista. Kova vastine tulee Bugaboo Ant matkarattaista, mutta samalla Anteissa on merkittäviä puutteita, jotka rokottavat pisteitä. [Lue arvostelu: Bugaboo Ant matkarattaat] Uskomme, että UPPAbabyn suosio johtuu hyvästä laadusta, monipuolisista toiminnoista ja järkevästä hinnoittelusta. UPPAbaby MINU hinta on noin 389€ paikkeilla.  MINU pehmeä vaunukoppa myydään erikseen, hinta on noin 134€.

Kokemuksia UPPAbaby VISTA vaunuista testien jälkeen? UPPAbaby MINU rattaat ovat todella vakaat, mutta ketterät. Ne ovat kevyet ja helposti ohjailtavat matkarattaat, jotka on helppo napata olallekin vaikkapa portaissa tai julkisissa (kantohihna rungossa). UPPAbaby MINU matkarattaat vievät kokoontaitettuina todella vähän tilaa. Rattaat taittuvat kokoon yhdellä kädellä. Kasaussysteemi, joka kerrankin oikeasti toimii! Pomminvarma kasaus, joka ei temppuile tai aiheuta turhaa hikoilua. Ja mikä sen tärkeämpää matkoilla, kuin matkarattaat, joihin todella luotat.

Erityismaininta korkealaatuisista materiaaleista. UPPAbaby vaunut ja rattaat on kaikki varustettu pehmeällä ja hyvin topatulla istuimella (runko ei tunnu läpi, kuten harmillisen monissa muissa) ja työntöaisa on aitoa nahkaa.

Testaamme jatkuvasti kymmeniä ja kymmeniä eri vaunuja ja rattaita. Kaikki tuotteet testataan ulkona eri maastoissa, jotta niin risut, kuin ruusutkin tulevat kunnolla esille.

uppababy kokemuksia
Kuvan väri on Jake.

UPPAbaby MINU lastenvaunut – mistä erityisesti pidämme?

Materiaalit – Erittäin laadukkaat materiaalit niin rungossa, aisassa, kuin kangasosissakin. Huom! Yksi ainoista vaunuista, joissa aisa on aitoa nahkaa työntöaisassa. Iso plussa, sillä keinonahka on usein liukas, hiostava ja turhan halvan tuntuinen. Kuitenkin monesti puhutaan usean sadan euron rattaista.

Pehmustettu istuin – Kaikki UPPAbaby vaunut ja rattaat on varustettu todella hyvin pehmustetuilla istuimilla. Vaahto sisällä on napakkaa, eikä mene lyttyyn painosta.

Helppokäyttöinen – UPPAbaby MINU matkarattaat ovat todella helppokäyttöiset, myös vähemmällä kokemuksella, mitä meille on testailun myötä tullut. Me osaamme kasata kutakuinkin kaikki merkit markkinoilla, toiset hammasta purren, toiset helpommin. Mutta MINUt ovat todella helpot ja toimintavarmat. Kasaus toimii ihan oikeasti yhdellä kädellä, joten lapsi voi olla samaan aikaan sylissä.

Helppo kasaus – UPPAbaby MINU rattaat kasautuvat helposti, kuten jo aiemmin mainostettiinkin. Kasattuina matkarattaat voi heittää olalle ja kantaa siihen tarkoitetusta olkahihnasta. MINU rattaat ovat todella kevyet ja kompaktit. Ne pysyvät kasassa tiiviisti, mikä helpottaa kantamista.

Turvaistuin runkoon adaptereilla – Vastasyntynyt kulkee turvakaukalossa helposti, kun MINU matkarattaiden runkoon kiinnittää erilliset adapterit.

Pehmeä vaunukoppa – UPPAbaby MINU matkarattaat on varustettu istuimella, jonka selkänojan saa lähes makuuasentoon. Vastasyntyneen on kuitenkin vielä mukavampi matkustaa pehmeässä vaunukopassa, joka kiinnitetään suoraan runkoon. Iso iso plussa siitä, että istuin irroitetaan ennen vaunukopan kiinnittämistä. Monissa muissa matkarattaissa istuin on kiinteä ja turvakaukalon ja vaunukopan kanssa kokonaisuus on hurjan iso ja kömpelö. Vaunukoppa asettuu paikoilleen tukevasti ja napakasti. Huom! Rattaat kasautuvat nätisti myös vaunukopan kanssa!

Suuri kuomu – Niin vaunukopassa, kuin istuimessakin on suuri kuomu. Lisäksi kuomussa on vielä hopeinen lisäkuomu blokkaamaan haitalliset auringonsäteet. Tämä ”lisäkuomu” on ominainen UPPAbabyn vaunuille ja rattaille.

Pehmeät renkaat – MINU rattaiden renkaat ovat aavistuksen pehmeät, mikä auttaa absorboimaan suurempia iskuja. Ne ovat mielestämme riittävän suuret uudelle asfaltille, lentokentälle, kauppakeskuksiin ja jopa sileälle hiekalle. Kovin pitkiä matkoja meitä ei saa kulkemaan reissussa hiekkatiellä ilman suuria vaunuja tai rattaita, mutta näillä matkarattailla pärjää tilanteessa, kuin tilanteessa. Runko on sen verran jämäkkä ja vahva, että jopa mukulakivillä, mihin ei kaikilla niillä kalleimmillakaan matkarattailla ole asiaa.

Jousitus – Hyvä jousitus matkoillekin, eikä vain tasaisille ostoskeskuksen tai lentokentän lattioille.

Parhaat vyöt koskaan – UPPAbaby vaunut ja rattaat, kuten myös nämä MINU rattaat, on varustettu todella laadukkailla vöillä. Parhaat vyöt, mitä tähän mennessä testatuissa vaunuissa ja rattaissa on tullut vastaan, ja testattuja tuotteita on jo lähes sata. Soljet ja lukot liukuvat hyvin vöissä ja vöiden kiristäminen sekä löysentäminen on super helppoa.

Yksityiskohdat – UPPAbaby MINU matkarattaat on varustettu säädettävällä selkänojalla. Säätö on manuaalinen ja tapahtuu naruista löysäämällä ja kiristämällä. Istuimen selkänojan ollessa pystyasennossa, ylimääräiset narun pätkät saa nätisti piiloon selkänojan taskuihin (katso kuvat). Selkänojassa on myös tasku pienille tavaroille.

Suuri kurkistusikkuna – Mesh -kankainen kurkistusikkuna, josta näkee lapsen hyvin ilman turhaa kurkottelua aisan yli.

Kenkäystävälliset jarrut – Ja varvasystävälliset kesällä sandaaleissa. Painojarru molemmin puolin runkoa.

uppababy minu matkarattaat koko

UPPAbaby MINU rattaat – Mistä emme pitäneet?

Rattaiden sisäpuolen pehmusteet – UPPAbaby MINU matkarattaat ovat mukavat ja pehmeät istuimesta, mutta istuimen sivut, jossa runko kulkee, ovat hieman turhan raa’at. Lapsen nukkuessa ja nojatessa sivuille, pää saattaa nojata lähes runkoa vasten. Toki selkänojan voi säätää alas makuuasentoon, mutta vanhempi lapsi ei välttämättä tästä enää pidä, vaan pitää enemmän pystymmästä asennosta.

Avoin tavarakori – Tavarakori on suuri, mutta turhan avoin edestä ja takaa.

Kiinteä jalkatuki – Toivotaan, että vuoden 2020 malliin tulee säädettävä jalkatuki! Onneksi istuin on suhteellisen pitkä, samoin jalkatuki, jottei tila aivan lopu kesken.

UPPAbaby MINU matkarattaat – Kokotiedot

Käyttöikä: 0kk – 5v. / max 22,5kg (vastasyntyneelle turvakaukalo tai pehmeä vaunukoppa

Koko koottuna: leveys 52 cm x pituus 71 cm x korkeus 104 cm

Koko kasattuna: leveys 52 cm x pituus 29 cm x korkeus 58 cm

Paino runko + istuin: 6,7 kg

Nappisilmät suosittelee, lue myös: UPPAbaby CRUZ lastenvaunut ja toki muut kategorian Matkarattaat tuotteet.

Jaa julkaisu:

2 Comments

 1. Tinas
  10.2.2020 / 08:00

  Hei,

  Ehkä kaiken tämän jälkeen typerä kysymys, mutta mahtuvatko nämä minut siis käsimatkatavaroihin esim. Finnairilla? Jäin nyt siihen käsitykseen, etteivät mahtuisi?

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  2.4.2020 / 10:00

  Moikka! Sorry viive vastauksessa! Tosiaan nämä ylittävät Finskin antamat mitat käsimatkoille. Eli virallisten tietojen ja sääntöjen mukaan ei mene…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *