Tempur Premium ja Classic peitto

Tempur Premium ja Classic peitto – tässä kokemuksia ja ajatuksia siitä, millainen peitto on oikeasti käytössä. Saako rahalleen todella vastinetta? Toimiiko Tempurin peitto, kuten luvataan? Entä miksi se on hinnaltaan monia muita kalliimpi, mihin hinta perustuu? Lue alta lisää!

Kaikki peitot löydät myös valmistajan sivuilta: Tempur

Tempur peitot – mallisto

Tempur peitto – kokemuksia

Ehkä luit jo toisen artikkelin ja arvostelun Tempur tyynyistä ja muistat viittauksen NASAan. Tempur materiaalihan kehitettiin NASAn toimesta, kun mikään muu patjapehmuste ei poistanut kehoon kohdistuvaa painetta. Se, että jokin materiaali on NASAn kehittämää, kertoo jo aika huipputuotteesta. Tällä kertaa ei kuitenkaan keskitytä tyynyihin tai patjoihin, vaan peittoon, joka voi mullistaa nukkumisen. Tyyny ja peitto ovat ne yhdet tärkeimmistä nukkumisen apuvälineistä.

Tempur materiaali kehitettiin NASAn toimesta, kun mikään muu patjapehmuste ei poistanut kehoon kohdistuvaa painetta.

Tempur Premium ja Classic peitto lunastaa meidän mielestä täysin lupauksensa. On jopa hullua, miten peitto voi toimia niin monipuolisesti; säädellä lämpötilaa ja pitää olon sopivan lämpöisenä ilman pelkoa hikoilusta. Jotenkin sitä on ennen ajatellut, että peitto on vain peitto – joko täynnä aitoa untuvaa tai jotain synteettistä täytettä. Kesällä peitto on ollut liikaa, talvella se on ollut jokseenkin sopiva. Aamulla peitto on ollut rutussa jalkojen välissä tai potkittuna alas nilkkoihin.

Mihin Tempurin teho perustuu?

Mikä sitten tekee Tempur peitosta erikoisen? Tempur-Fit peitoissa on ainutlaatuinen Temprakon -teknologia ja NASAn kehittämä Fresh -menetelmä. Tempur peitto pitää oikeasti lupauksensa; se pitää olon sopivan lämpimänä koko yön läpi, eikä hikoiluta. Mikäli makuuhuoneessa on kovin viileää, lämpeää olo peiton alla muutamassa minuutissa. Meidän suosikkimme on Tempur Premium Light peitto, jossa toinen puoli lämmittää huomattavasti enemmän, kuin toinen. Sen voi pitää vaikka korvissa asti, oli kesä tai talvi.

Yksi asia, josta me molemmat pidämme, on se, että peitto on hieman kahiseva. Se tuo jollain lailla ylellisen vaikutelman. Kenties siksi, että Tempur Fit peitto on normaalia jämäkämpi ja pysyy hyvin koossa, eikä täytteet liiku peiton sisällä.

tempur peitto kokemuksia

Tempur peitto – junior

Myös Damianilla on Tempur peitto. Hänelle ostimme saman Tempur-Fit Premium Light peiton, mikä meillä on. Käytimme peiton paikallisella ompelijalla, joka teki tuplapeitosta neljä pientä peittoa; 2 x junior koon peittoa ja 2 x vauva koon peittoa. Kokoa miettiessä katsoimme Done By Deer merkin pussilakanoiden kokoja, joista löytyy samat Junior ja Baby koot.

Tempur Premium ja Classic peitto – ominaisuudet

  • Säätelee lämpöä varastoimalla kehon lämpöä ja vapauttamalla sitä yön aikana.
  • Estää kosteuden ja mikrobien syntyä – puhtaammat lakanat ja petivaatteet pidempään.
  • Täytteenä eurooppalainen untuva, päällinen 100% puuvillaa.
  • Konepestävä

Miksi panostaa nukkumiseen?

Monet panostavat ennemmin uusiin kenkiin tai työtuoliin, kun vaikkapa peittoon. Hyvinvointimme lähtee kuitenkin nukkumisesta.

Jos peitto on teknisesti huono ja yöllä esimerkiksi hikoiluttaa tai on vuoroin kylmä ja kuuma, on kenties aika panostaa myös peittoon. Tuskin olisit kolmanneksen elämästäsi hiostavissa vaatteissakaan. Pelkkä peittokin voi jo vaikuttaa todella suuresti unen laatuun.

Hyvän unen hyödyt:

  • Hyvä nukkumisergonomia parantaa unen laatua ja vähentää sekä ennaltaehkäisee erilaisia kipuja.
  • Uni on yhtenäistä ja palauttavampaa.
  • Olo on aamulla levännyt ja virkeä, vaikka pienten lasten vanhempina tulisikin heräiltyä useasti yön aikana.

Yhteenveto

Olemme olleet todella tyytyväisiä Tempur Premium peittoon. Öinen hikoilu on vähentynyt ja lämpötilavaihtelujen vuoksi heräily vähentynyt. Pidämme edelleen unipäiväkirjaa, jonka tukena seuraamme sekä lapsen, että äidin unitietoja.

Voit myös varata ajan uniergonomian kartoitukseen, jossa tarkistetaan kaikki uniasennoista sopivan tyynyn löytämiseen. Aika on henkilökohtainen. Varaa aika tästä: Sleepcenter

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *