Maxi-Cosi Lila lastenvaunut

Arvostelussa Maxi-Cosi Lila lastenvaunut, jotka laitoimme koetukselle niin hiekalla, asfaltilla, nurmikolla kuin mukulakivilläkin. Tässä jälleen tuttuun tapaan kokemuksia Lila lastenvaunuista sekä tuotteen plussat ja miinukset. Maxi-Cosin Lila lastenvaunut toimivat myös rattaina. Erikoisuutena näissä lastenvaunuissa on se, että istuimesta muodostuu pienin muutoksin mukava vaunukoppa vastasyntyneelle. Näin olle Maxi-Cosi Lilat soveltuvat sellaisenaan ilman lisäosia niin vastasyntyneelle, kuin jopa 3.5 -vuotiaalle! Lisäksi Lila lastenrattaisiin saa kiinni toisen istuimen, jolloin rattaista tuleekin tuplarattaat.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit: Mitkä tuotteet läpäisevät testin

Huom! Maxi-Cosi Lila yhdistelmävaunut soveltuvat käytettäväksi osana Maxi-Cosi 3wayFamily kokonaisuutta.

Maxi-Cosi 3wayFamily koostuu seuraavista eri vaiheen tuotteista, jotka kaikki soveltuvat Maxi-Cosi Lila runkoon:

 • Maxi-Cosi Jade vaunukoppa = Paremminkin ”turvakoppa”. Käytä vaunukoppana ja autossa turvakoppana. Lapsi matkustaa autossa makuuasennossa Jade vaunukopassa. Huippupisteet turvallisuustesteissä (ADAC 1.5). [arvostelu Maxi-Cosi Jade turvakoppa]
 • Maxi-Cosi Pebble Pro turvakaukalo = Soveltuu käytettäväksi syntymästä noin 12kk ikään saakka (45-75cm). Käytä Jaden ohella tai sellaisenaan vaikka neuvolareissuilla, kun et välttämättä tarvitse vaunurunkoa mukaan. Maxi-Cosi Pebble Pro turvakaukaloa voidaan käyttää autossa telakan tai vöiden kanssa. [arvostelu Maxi-Cosi Pebble Pro turvakaukalo]
 • Maxi-Cosi Pearl Pro turvaistuin = Käytä pidemmillä automatkoilla tai siirry turvaistuimeen Jade vaunukopan ja Pebble Pro turvakaukalon käytyä liian pieneksi. Maxi-Cosi Pearl Pro i-size turvaistuin soveltuu käytettäväksi 67-105cm pituiselle lapselle. Säädettävissä joko kasvot tai selkä menosuuntaan. [arvostelu Maxi-Cosi Pearl Pro turvaistuin]

Jälleenmyyjä Suomessa & tarkemmat tuotetiedot Lilasta Nomad Black värissä: Lastentarvike.fi

maxi-cosi lila 3wayfamily

Katso alta videoesittely ja laita myös IG @ninasarjolahti seurantaan!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina | Nappisilmät.fi (@ninasarjolahti) on

Maxi-Cosi Lila lastenvaunut kokemuksia

Maxi-Cosi on kenties yksi tunnetuimmista lastentarvikkeiden valmistajista. Maxi-Cosi toi ensimmäisen lasten turvaistuimen markkinoille vuonna 1984. Tavoite on kuitenkin edelleen sama vielä 30 vuoden jälkeen; tuoda markkinoille turvallisia ja innovatiivisia tuotteita, jotka ratkaisevat arjen ongelmia ja ovat helppoja käyttää. Ja tällaisia pieniä arkea helpottavia toimintoja kyllä eri tuotteista löytyykin! Alla näistä lisää.

Maxi-Cosi Lila lastenvaunut on kevyet ja näppärät lastenvaunut arkeen. Ne ovat moniin muihin yhdistelmävaunuihin verrattuna edullisemmat, noin 629€. Lilat tulevat rungon ja istuimen kanssa, mutta istuimesta saa pienillä muokkauksilla myös vaunukopan, jolloin erillistä vaunukoppaa ei tarvitse hankkia.

Maxi-Cosi Lila vaunut – mistä pidimme?

Muotoilu – Maxi-Cosi Lila lastenvaunut varmasti jakavat mielipiteitä. Meitä muotoilu viehättää ja vaunut ovat todella kompaktit ja modernit.

Kasaus – Yhden käden kasaus! Runko painuu kasaan vaivatta ja helposti.

Työntöaisa – Työntöaisan säätö onnistuu yhdellä kädellä ja keskeltä työntöaisaa. Paljon helpompi, kuin monissa vaunuissa käytetty kahden käden toiminto (rungon sivuilla). [vertaa Britax Go Big 2 lastenvaunut & Emmaljunga NXT60 lastenvaunut]

Mukavuus – Maxi-Cosi Lila rattaat on varustettu pehmeällä istuinsuojalla sekä erillisellä 0-4kk ikäisen vauvan lisäpehmusteella, joka on aivan mahtavan muhkea. Se nostaa päätä ylös vähentäen refluksioireita. Normaali suoja on toiselta puolelta hengittävää mesh -kangasta.

Vaunukoppa – Meillä vaunukopan käyttöaika yleisesti oli niin lyhyt, että pidämme vaunuista, joissa istuimesta saa tehtyä vaunukopan muutamilla muokkauksilla. Tämä on myös kätevä vauva-arjessa muutenkin, sillä monet käyttävät vaunukoppaa ja istuinta vuorotellen. Erillistä vaunukoppaa ei tarvitse säilyttää eteisessä, kun istuimesta saa muokattua vaunukopan muutamassa sekunnissa.

Keveys – Maxi-Cosi Lila lastenrattaat ovat kevyet ja pyörähtävät helposti ympäri. Todella kompaktit vaikkapa citykäyttöön.

Vyöt – Plussaa 5-piste vöistä, jotka ovat lisäksi helpot käyttää.

Ostoskassi – Lila rattaissa on ostoskassi, jonka saa helposti mukaan kauppaan.

Turvakaari – Turvakaaren saa sivulle ja pois tieltä.

Hyönteissuoja – Kuomun alle on piilotettu hyönteissuoja! Aivan mahtavaa, ettei erillistä hyönteissuojaa tarvitse pitää aina mukana.

Napit – Siellä, missä valkoinen rinkula, siellä jokin toiminto. Vähän kuin Bugaboossa aina valkoisista osista tapahtuu jotakin. Valkoiset renkaat eri puolilla vaunuja ovat hillityt, mutta jotenkin kiva yksityiskohta.

Jarru – Jarru lukitaan ja vapautetaan painamalla. Jarruissa on ohjaavat värit (punainen ja valkoinen), jotka ovat todella hillityt. Vertaa Nuna Mixx lastenvaunut, joissa hohtavan punaiset ja vihreät suuret merkit. [arvostelu Nuna Mixx lastenvaunut]

maxi-cosi lila lastenrattaat

Mistä emme pitäneet?

Tasapaino – Monissa edullisemmissa vaunuissa tuntuu olevan sama juttu – runko on kevyt, mutta vaunujen balanssi ei ole mitä parhain. Vaunut ovat hieman kiikkerät, toki mitä suurempi lapsi on kyydissä, sitä parempi tuntuma on.

Materiaalit – Toisaalta materiaalit ovat kauniit ja rypistymättömät, mutta samalla ei kovinkaan säänkestävät. Kankaat tuntuvat todella ohuilta esimerkiksi talvea ajatellen. Runko on melko muovisen tuntuinen.

Ostoskassi – Niin kätevä, kuin irroitettava kassi onkin, se ei pysy tyhjänä kovinkaan hyvin sille tarkoitetuissa koukuissa.

Työntöaisa – Lila lastenrattaat on varustettu litteällä ja suurehkolla aisalla, joka tuntuu varsin isolta myös miehen käsiin.

Maxi-Cosi Lila lastenvaunut – kokotiedot

Käyttöikä: 0-3.5v / max 15kg

Lastenvaunut koottuna: pituus 104cm x leveys 61.5cm x korkeus 100-105.5cm

Vaunut kasattuna pyörillä: pituus 93cm x leveys 61.5cm x korkeus 42cm

Makuualustan kulma avattuna: 156 astetta

Tuote valmistajan sivuilla: Maxi-Cosi

Jaa julkaisu:

2 Comments

 1. Aliisa
  11.4.2021 / 20:41

  Toimivatko pienet eturenkaat hyvin maastossa? Onko istuinosa lapselle ergonominen?

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  23.7.2021 / 14:00

  Moikka! Istuin on mukavan pehmeä ja vauvan lisäosa todella näppärä. Eturenkaat menee normaali kaupunki-/taajamamiljöössä ihan hyvin (hiekka, sora, asfaltti, sileä nurmikko), mutta maastoon en lähtisi. Etenkään sellaiseen missä on juurakoita tai haastavaa maastoa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *