Done by Deer keinu – turvallinen asennus kattoon

Done by Deer keinu – kokemukset

Done By Deer keinu ja asennus. Ihastuin lasten tarvikkeita selaillessani tanskalaiseen Done by Deer brändiin, joka valmistaa kaikkea huonekaluista vuodetarvikkeisiin ja leluihin. Netistä tulikin tilattua Done by Deer keinu, joka oli jotenkin sisustuksellisestikin kiva. Ajattelin tosin, että sen kiinnittäminen olisi super helppoa ja nopeaa – tyyliin ruuvattava koukku kattoon ja that’s it. No, en mennyt edes ehdottamaan miehelleni mitään kiinnitysajatuksia (parempi näin, hän kun on rakentajaperheestä ja tietää kyllä kaikki nippelinuppelit…), vaan seurasin sivusta projektia. Brändistä lisää heidän kotisivuillaan.

Ajattelinkin jakaa infoa aiheesta täällä blogin puolella, kun kyseessä on niinkin tärkeä asia, kun lapsen turvallisuus. Tässäpä siis ohjeita keinun tai hyppykiikun kiinnittämiseen kattoon! (Kiinnitämme molemmat samaan (1) koukkuun)

Mistä pidimme?

 • Laadukkaan ja vakaan oloinen
 • Kauniit yksityiskohdat
 • Kestävän tuntuinen
 • Korkeutta helppo säätää

Done by Deer keinu – Mistä emme pitäneet?

 • Liukas materiaali (toki ymmärrettävää, kun on sileä puinen maalipinta…)
 • Melko suuri (aisojen väli)
 • Jalkojen aukot melko suuret

done-by-deer-keinu2

done-by-deer-keinu

Done By Deer keinun (tai vaikka hyppykiikunkin) asennus kattoon

 1. Porasimme reiän kattoon 14mm terällä (Kärkikauppa, Helsinki).
 2. Valinnainen varotoimenpide: Sympafix C100 Plus concrete massaa reikään (muista pursottaa ainetta ulos ensin sivuun vaikka paperille noin 5-10cm pätkä). Tämä massa on kuulemma niin vahvaa, että ei tule kyllä se ruuvi tai proppu sitten ikinä katosta ulos… 🙂 Eli jos olet vuokra-asunnossa, niin kannattaa koittaa sitten ehkä sahata koukku poikki… (Kärkikauppa, Helsinki)
 3. Koukku perään (Motonet). Valitsemamme malli laajenee reiässä kun kierteet/koukku tiukentuu. Käytetään kuulemma jopa tonnien vastuksissa, että pitäisi yhden keinuja kestää helposti!
 4. Done by Deerin keinu on helppo kiinnittää, mutta narut on jotenkin super lyhyet, niin jatkoimme keinua kiipeilyköydellä. En oikein ymmärrä, mihin kattokorkeuteen tai kiinnitykseen keinu on tarkoitettu, kun narujen pituus jää noin 1.5m. Keinu ei kuitenkaan mielestäni voi ihan metrien korkeudessa olla pienimmillä.. Köydet löydettiin Tallinnna Matkasportista (Suomessa varmaan Varuste.net myy vastaavia).
 5. Köyden molempiin päihin 8-solmu ja narun hännät nippusiteillä kiinni.

Kiipeilylenkit on helppo irrottaa kattokoukusta, joten tilalle saa hyppykiikun kätevästi.

Nyt jäädään sitten vain odottelemaan keinujaa. Vaikka ollaan monessa asiassa ajoissa, niin koen, että juuri tälläiset pienet yhteiset projektit on niitä juttuja, jotka saa myös isän olemaan tiiviimmin mukana odotusajassa. Muutenhan tuntemukset ja valmistelut on monesti äidillä vähän aktiivisemmassa roolissa (valmistautuminen synnytykseen, odotusajan eteneminen ja tuntemuksista lukeminen jne..). Varmaan jos olisi ennestään muita lapsia, niin tälläiset pienet uuden tulokkaan huoneen remppaprojektit ym on niitä kivoja koko perheen juttuja 🙂

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *