Ekologiset Muumi lastenvaatteet – joulumallisto ?

Kuten tiedättekin jo, Muumi lastenvaatteet ja kaikki Muumi tavara on ihan suosikkeja meidän taloudessa. En voinut olla tilaamatta muutamia joulumalliston vaatteita, ja no nyt kun asutaan sitten hotellilla vielä home-evakossa, niin ylimääräiset bodyt ja muut ei ole yhtään liikaa. Vaatteita kun ei pysty nyt täällä pesemään samoin kun kotona. Hotelli käyttää jotain paikallista pesulaa ja kuten ehkä tiedätte, hinnoittelu menee tyylillä 10€ per vaatekappale. Pesetä siinä sitten kasa vauvanvaatteita. Että mieluummin annan vauvelin hetkeksi isille ja menen vanhalla kunnon nyrkkipyykillä.

Ekologiset muumi lastenvaatteet – joulumallisto ?

Olen aina muuten super aikaisin liikkeellä joulujutuissa! Joululahjojakin saatan keräillä jemmaan jo kuukausia ennen joulua. Etenkin jos vastaan tulee jotain, mitä toisen tiedän todella tarvitsevan. Kokoan aina listan koneen Notesiin ja merkitsen täpällä jo hankitut lahjat. Rakastan myös lahjojen paketointia. Tietääkö kukaan muuten mistä saisi kauniita lahjalaatikoita ja silkkinaruja?

 

Joululahjojakin saatan keräillä jemmaan jo kuukausia ennen joulua.

 

Ekologiset Muumi lastenvaatteet

On kiva nähdä, miten monet brändit, etenkin suomalaiset, kuten Martinexkin, panostavat nykyään paljon vauvanvaatteiden materiaaleihin! Sama lelut – niissäkin suositaan aina vain enemmän puuta tai materiaalia, jotka muuten tukevat osaltaan kestävää kehitystä. Omiksi suosikeiksi tällaisista ”eko-brändeistä”, ovat muodostuneet muun muassa Martinex, Mylo ja MioMao. Näin itsekin yrittäjinä, on kiva tukea suomalaisia yrittäjiä ja suomalaisia brändejä.

 

Ekologiset muumi lastenvaatteet – joulumallisto ? Ekologiset muumi lastenvaatteet – joulumallisto ?

Muumi Jääkarhu body 56-86cm, 100% luomupuuvilla & Muumi Suinpäin housut 56-86cm, Martinex

Ekologiset muumi lastenvaatteet – joulumallisto ? Ekologiset muumi lastenvaatteet – joulumallisto ? Ekologiset muumi lastenvaatteet – joulumallisto ?

Muumi Vauhti pyjama 56-86cm & Muumi Vauhti body 56-86cm, Martinex
Muumi Puuhat pyjama (näytti olevan nyt loppu), 100% luomupuuvilla, Martinex

 

Ekologiset muumi lastenvaatteet – joulumallisto ? Ekologiset muumi lastenvaatteet – joulumallisto ?

MioMao Deer -sarjan tuotteet löytyy Weecos sivustolta

(…tosin pidä kiirettä, ymmärtääkseni tätä Deer -sarjaa ei jatketa enää!)
Deer -sarjan tuotteet suunniteltu Suomessa, mutta valmistettu sertifioiduissa tehtaissa ulkomailla. Materiaali 100% luomupuuuvillaa.

 

Mylo purulelut samaten Weecokselta 

Purulelut on valmistettu BPA -vapaasta ja myrkyttömästä elintarvikesilikonista. Puuosat samaten turvallisia vauvoille (käsittelemätön puu).

 

Monesti ekologisissa tuotteissa käytetään seuraavia termejä – tässä lyhyesti, mistä on kyse! 

Luomupuuvilla: Puuvilla, joka on tuotettu ilman haitallisia torjunta-aineita ja kemikaaleja.

Öko-tex: Monesti puhutaan öko-texistä tai ökotex standardi 100:sta, joka on käytännössä tuottelle myönnetty sertifikaatti. Tuotteessa ei tällöin ole lainkaan haitallisia torjunta-aineita, formaldehydijäämiä tai raskasmetallijäämiä. (Tätä lukiessani mietinkin jo, että mitä ihmettä sitten vaikka omissa vaatteissani on?! Apua!)

SA8000: Sertifikaatti, joka takaa paremmat työolot tehtailla, noin kiteytetysti. Sertifiointistandardissa huomioidaan mm. lapsityövoima, pakkotyövoima sekä syrjintään liittyviä seikkoja.

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *