Lindex vastaanottaa vaatteita uusiokäyttöön ja kierrätykseen

Olin juuri tilailemassa muutamia Lindex verkkokaupasta. Tähän aikaan vuodesta muuten kyseistä materiaalia saa todella edullisesti, koska harva tietää, että merinovillaa voi käyttää vaikka kesälläkin. Lue lisää merinovillasta toisesta julkaisustani täällä. Mutta asiaan, huomasin etsiessäni luonnollisia materiaaleja Lindexin valikoimista (esim 100% puuvilla) mainosbannerin vaatteiden uusiokäytöstä ja kierrätyksestä! 

Lue tarkemmin, miten voit helposti osallistua mukaan: Lindex kierrätys

Ajattelin vinkata teille tästä, jos muutkin ovat innostuneet tekemään pieniä hyviä valintoja ja tekoja arjessaan. Hyvä vastapaino kulutuskulttuurille… Olen vielä kaukana kierrätyksen roolimallista, mutta pienin askelin suuntamme kohti parempaa. Teemme parempia materiaalivalintoja (kestävyys ja ekologisuus!!) ja koitamme kierrättää ne vanhat tavarat, mitkä vain voimme.

Kiteytettynä homma toimii näin: 

  • Kerää vanhat, mutta kuivat ja puhtaat tekstiilit yhteen. Kaikki tekstiilit käyvät, oli alkuperä ja käyttötarkoitus mikä vain.
  • Sulje pussiin/kassiin.
  • Kiikuta lähimpään Lindexiin Suomessa. Ojenna kassalle ja saa 10% ale ostosten loppusummasta, mikäli kaipaat tilalle jotakin uutta.
  • Taputa itseäsi olkapäälle – pienin askelin kohti parempia valintoja. 🙂

Minne vaatteet menevät? Suurin osa menee uusiokäyttöön, jolloin materiaali käytetään uudelleen tekstiilien valmistuksessa (teollisuuden liinat ja erityismateriaalit). Vain noin 2% ei sovellu uusiokäyttöön tai kierrätykseen ja tekstiilit poltetaan.

Muistan, että Stadiumilla oli joskus vastaavan kaltainen kamppis, jossa kiikutettiin vanhoja tennareita kauppaan. Vanhoja vastaan sai uudesta alea. Olisikohan Specsaversilla ollut myös saman tyylinen kampanja. Köyhempiin maihin lähetettiin vanhoja laseja, kun lasit vaihtuivat uusiin… Mielestäni jotenkin aivan mahtavaa, että uuden ostamisesta tehdään hieman ympäristöystävällisempää.

Oletko löytänyt muita vastaavia kampanjoita? Olisi kiva kuulla muistakin liikkeistä/brändeistä, jotka tekevät jotain tällaista! Kommentoi alle ja vinkkaa muillekin! 🙂

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *