Matkustaminen vauvan kanssa

Matkustaminen vauvan kanssa topic on varmaan sellainen, mikä on monen uuden äidin, ja vanhemman, mielessä. Koska voi matkustaa? Miten vastasyntyneen kanssa pärjää reissun päällä? Mitä huomioida tai ottaa mukaan? Koen, että tässä aiheessa minulla on todella kertynyt vinkki jos toinenkin! Nimittäin jouduimme asumaan hotellissa raskauden viimeiset viikot ja lapsen syntymän jälkeiset viikot. Synnäriltä kotiutuminenkin tapahtui siis hotelliin kodin sijasta. Lähdimme pois vuokra-asunnosta homelöydösten vuoksi, siksi hotelli…

Matkustaminen vauvan kanssa – kokemuksia

Tiedustele vauva-/lapsipakkauksia hotellilta

Olimme Swissotellissa Tallinnan keskustassa. Hotellissa, joka luokitellaan bisneshotelliksi. Yllätys kyllä, tälläkin hotellilla oli melko laaja vauvasetti, jonka saimme pyynnöstä. Paketti sisälsi pesuaineet ja -öljyt, vaipanvaihtoalustan, pyyhkeitä, tuttipulloja ja pullonlämmittimen sekä sängyn lakanoineen. Paketti oli ilmainen. Kysele kohteesta etukäteen, mitä tuotteita hotelli pystyy järjestämään, niin et kanna näitä turhaan mukanasi.

 

Matkustaminen vauvan kanssaMatkustaminen vauvan kanssa

Joksus hotellin varusteet voi olla vähän isommille lapsille. Peitot ja tyynyt saattavat olla turhan paksuja tai isoja esimerkiksi..
Itse käytin hotellilla päikkäreillä ensipeittoa, kun en uskaltanut ekoina viikkoina käyttää muita peittoja.
Öisin ei peittoa tai muuta irrallaan olevia tekstiilejä käytetty meillä. 

Vinkki! Baby Wallabyn sivuilla on ensipeitto ja ensilakana.
Ekassa paketissa on myös pieni normaali aluslakana mukana… Toisessa edullisemmassa vain tuo kuvan peittosetti.

 

Matkustaminen vauvan kanssa

Hotellilta saa monesti sängyn vauvalle.
Meillä käytössä on kuitenkin Inovin matkasänky, kun tarvittiin joku sänky, joka ottaa mukaan uuteen kotiinkin hotellilta lähdön jälkeen…

 

Matkakokoiset tuotteet ovat käteviä

Tein julkaisun kaikista ilmaistuotteista, mitä vauvalle voi tilata Suomessa. Näiden mukana tulee paljon matkakokoisia näytteitä, jotka ovat todella käteviä matkalla. Pieni käsidesi vielä mukaan ja avot!

Muista myös miettiä, mitkä jutut tarvitset arjessa aina mukaan hoitolaukkuun tai vaunuihin. Jälleen kerran näytepakkaukset ovat käteviä, esimerkiksi ilmaispakkauksista saadut 20kpl pyyhkeet/wipesit mahtuvat vaikka käsilaukkuun parin vaipan kanssa. On turhaa kantaa painavaa ja suurta pakkausta aina mukana jos tilaa on vähän… Harsonliinakin mahtuu käsilaukkuun hätätapauksessa ja tarjoaa näkösuojaa myös imetystilanteissa.

Sain jostain matkakokoisen Sebamed -saippuan. Se on kätevä jos tutti eksyy pyörimään turvakaukaloon tai vaunuihin… Toki tuttinauha on aika must ainakin meidän arjessa. Muuten tutit katoavat aika hurjaa tahtia. Parhaimmiksi tuteiksi ovat osoittautuneet muuten Aventin tutit, koska ne myydään monesti pienen muovisen suojan kanssa (ei se kova myyntipakkaus, vaan tutin suuosan peittävä pieni suoja).

 

Matkustaminen vauvan kanssa

Kultainen tutti, Elodie Details, Babyshop
Musta nahkainen tuttinauha, Baby Wallaby
Vaalea nahkainen tuttinauha, Baby Wallaby

 

Mieti imetyskuvio kuntoon

Jos vauva on täysimetyksessä, eikä käytössä ole pulloja ja muita, on murhe vähän pienempi, kun maito kulkee kätevästi aina mukana. Mutta meilläkin mennään myös pullotetulla rintamaidolla osaksi (helpottaa arkea, isäkin voi osallistua syöttöihin ja lisäksi nännit eivät kestäisi nyt juuri tällä hetkellä pelkkää imetystä..), niin tämä maitohomma on asia, mikä pitää matkustaessa huomioida. Toivon, että olisi jokin matkakäyttöinen sterilointilaite, kun oma Tommee Tippee on vaan niin suuri mukaan otettavaksi. Keittiötä ei ole koskaan ollut meidän valitsemissa hotelleissa… Minibaarikin on liian lämmin.

Kertokaa ihmeessä, jos tiedätte vinkkejä tähän. Missä olette steriloineet tutit, pullot ja pumput reissussa? Onko ainut vaihtoehto raahata järkyn kokoinen laite mukaan jos hotellissa ei ole keittiötä? Vai oletteko hyödyntäneet veenkeitintä/keitettyä vettä tässä hommassa?

Kulkeminen vauvan kanssa

Meillä hotelliasumisessakin erittäin käteväksi osoittautui kantoreppu tai kantoliina ja uusi turvakaukalomme Cybex Cloud Z. Cybex Cloud Z on aivan todella mahtava erityisesti aktiivisessa arjessa, sillä sen saa myös makuuasentoon. Tällöin vauvaa saa pitää turvakaukalossa normaalia pidemmän ajan ja reissussakin esim taksilla kulkeminen on helppoa! Instagramistani köydät lisää tietoja Cybex Priam Platinum Rose Gold vaunuista ja Cybex Cloud Z turvakaukalosta.

Matkustaminen vauvan kanssaMatkustaminen vauvan kanssa

Lääkkeet

Meillä ei ole vielä valmiiksi hankittuina lääkkeitä vauvalle. Kun kokoamme pienen matkakokoisen vauvan ensiapulaukun, kokoamme sinne särkylääkkeitä, laastareita sekä antiseptistä puhdistusainetta.

 

 

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *