Yllätysmatka Pariisiin

Mieheni järjesti yllätysmatkan Pariisiin toukokuun alkuun. Tai siis no, matkakohteen piti pysyä kentälle asti yllätyksenä, mutta arvasin, ettei yllätys kyllä nyt pysy ihan salassa. Ja sieltähän se kohde lipsahtikin sivulauseessa yhdessä ruokaa tehden. Ai että mua nauratti! Teroa ei niinkään haha. No, mutta pääsinpähän ainakin miettimään kaikkia kohteita, mitä olisi hieno nähdä.

Olimme itse asiassa viime vuoden lokakuussakin Pariisissa, mutta näkemättä jäi niin moni paikka, että vähän harmitti. Ja tästä syystä Tero sitten olikin bookannut juuri Pariisiin meille muutaman päivän reissun. Mies, joka ”uskaltaa” tehdä ihania yllätyksiä (eivätkä ajattele, että se olisi jotenkin liika lällyä) ja haluaa ilostuttaa toista arjessakin, on kyllä kultaakin arvokkaampi. Eikä kyseessä tarvi olla aina jokin näin suuri ylläri, mutta ihan pienet ajatuksetkin riittää. Se on kyllä hieno ominaisuus toisessa – että aidosti haluaa nähdä ilon toisen kasvoilla.

yllätysmatka-pariisiin6

Pariisissa tällä kertaa teemme aikaa muun muassa seuraaville käynneille; Notre Dame (pakko nähdä Mona Lisa ja kaikki Da Vinci koodi -leffan paikat), Montmartre, Riemukaari (viimeksi ei menty ihan juurelle asti) sekä Eiffel. Kerran aiemmin Pariisissa reilimatkalla (taisi olla 10v sitten) tuli Eiffel nähtyä, mutta siitä on aikaa. En tiedä mihin aika viimeksi katosi (okei, no oltiin ostoksilla ihan liikaa), mutta jotenkin sitä ei esim. ravintolojen etsimiseltä jotenkin ehtinyt ihan kaikkialle.

Odotan innolla myös Pariisin ruokapaikkoja. Viimeksi ei meinattu löytää mitään hyviä oikein. Yksi pitsapaikka oli super, mutta oli vastapäätä bordellia (olisi pitänyt lukea myös niitä huonoja TripAdvisorin kommentteja) niin se vähän söi ruokahalua.. Yleensä katson matkoille aina etukäteen vähän paikkoja, mutta jätetään tilaa kyllä sattumillekin. Tällä kertaa ei varmaan bookkailla dinnereitä joka iltaan, vaan nautitaan sitten rauhassa maisemista vaikka hotellin loungesta käsin. Ollaan aina Hiltonissa, kun siellä kuuluu meille aina lounge -pääsy, jossa on juomia ja syötäviä melkeinpä koko päivän. Varsin helppo reissuissa – ei tarvitse aina etsiä paikkaa joka pikkunälkään (mulla on aina nälkä haha).

 

Mikä/mitkä ovat sinun lempipaikkasi Pariisissa? Kerro rohkeasti ruoasta, taiteesta, puistoista – ihan mistä vain näkemisen arvoisesta! 

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *