Baby Wallaby ensipeitto – Vauvan unenlaatu ja nukkuminen

[penci_review]

Baby Wallaby ensipeitto /ensilakana on ollut käytössä nyt vauvalla jonkin aikaa ja moni on kysellyt onko peitto miten käytännöllinen vauva-arjessa. Tässä muutamia ajatuksia tuotteesta ja vauvan nukkumisesta yleensä. Sekä muutama vinkki, mitkä jutut meillä on toimineet nyt ekalla viikolla. Toki rytmit ja kaikki voivat heittää häränpyllyä vaikka huomenna, mutta nyt toistaiseksi on pärjätty muutamilla kikkakonsteilla.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

 

Baby Wallaby ensipeitto / ensilakana kokemuksia

Mistä pidimme?

  • Peitto pysyy hyvin paikoillaan
  • Helppo pituuden säätö
  • Tyyny ja peitto samassa
  • Päällisen voi pestä koneessa
  • Päällinen 100% puuvillaa

Mistä emme pitäneet?

  • Täyte ei asetu kovin nätisti sisään pesun jälkeen.
  • Täyte liikkuu sisällä.

 

Baby wallaby ensipeitto – vauvan unenlaatu ja nukkuminen

Baby Wallaby ensipeitossa on nepparit, joilla saa säädettyä peiton pituutta (vauvakoko -> pidempi taaperokoko). 
Päällisen saa pois helposti..meilläkin tuli puklu tietenkin heti ekalla käyttökerralla jo! 🙂

Baby wallaby ensipeitto – vauvan unenlaatu ja nukkuminen

 

Niksit vauvan parempaan uneen

Vauvan unenlaatu on ollut mielessä ja pinnalla tässä viime päivinä. Ennen vauvan syntymää jännitettiin, miten pieni uusi tulokas mahtaakaan nukkua ja toimiiko muutamat niksit lainkaan, mitä olimme suunnitelleet.

Olen jo monesti aiemmissakin julkaisuissa viitannut The Happiest Baby -kirjaan, joka on suosikkini tähän mennessä. Kirjassa käydään läpi keinoja vauvan rauhoittamiseen sekä mietitään keinoja parempiin uniin. Näitä odotimme, että pääsimme kokeilemaan. Mukana kirjassa on tosiaan esimerkiksi kapalointi (josta kirjoitin enemmän julkaisussa: Kapalointi, kapalointiliinat ja kantoliinat – mihin suosio perustuu), kohina, liike ja kylkimakuu… Kyljellään ei kyseinen lääkäri suosittele vauvoja nukutettavan, mutta kylkimakuun väittää monesti olevan parempi vauvan rauhoittamiseen. Etenkin yhdistettäessä juuri esim kohinaan ja kapalointiin.

Kapalointi

Meillä kapalointi on toiminut todella hyvin. Käytämme kapaloa vain öisin. Kapalossa vauva tuntuu nukkuvan rauhallisemmin, ilman käsien heiluttamista ja muuten rauhatonta pyörimistä. Kyljelleen vauva kellahtaa asusta huolimatta. En ymmärrä, miten tämä meidän tapaus jo kääntyy itse kyljelleen ja takaisin selälleen! Teki moiset temput jo viikon iässä, nyt ikää kolme viikkoa.

Kohina

MyHummy kohinalaite on ollut meillä juuri niin super, mitä oletimme sen olevan. Tohtori Harvey Karp kertoo tuossa The Happiest Baby -kirjassaan myös kohinan rauhoittavasta vaikutuksesta vauvaan. Ja on kyllä sanottava, että hänen jutut pitää täysin paikkansa, ainakin meillä. Kohinalaite on päällä koko yön sekä esim vaunulenkeillä. Vauva nukkuu todella rauhallisesti ja öisin melko sikeästikin.

Muutenkin pidämme normaalia meteliä, kun vauva nukkuu. Harvey Karpkin puhui juuri siitä, miten kohdussa on kovia ääniä jatkuvasti. Näin ollen sanotaankin, ettei vauva ole tottunut täyteen hiljaisuuteen. Emme siis hyssyttele ja sipsuttele, kun vauva nukkuu, vaan TV tai musiikki on päällä ja puhumme ihan normaali äänellä. Meillä tämä järjestely ja metodi on toiminut super hyvin. Vauva nukkuu paljon ja ihan missä vaan. Hotelliaamiaisillakin nukkui sikeästi, vaikka astiat kolisi ja jopa kerran joku rikkoikin jotain aivan vieressä. Meidän poitsu vain veteli sikeitä. 🙂

Baby wallaby ensipeitto – vauvan unenlaatu ja nukkuminen

MyHummy kohinalaite on aivan super!
Puhelimen applikaatiosta voi säätää äänen voimakkuutta ja vaihdella eri kohinaääniä.

 

Muita vinkkejä arkeen

Meillä on myös Owlet Baby Monitor käytössä, joka mittaa vauvan sykettä, hapensaantia ja unenlaatua. Sen mukaan vauva nukkuu todella hyvin, syvää unta on tunnin verran yössä. Muu aika on sitten normaalia kevyempää unta. Kirjoitan tuosta laitteesta vielä enemmän kun ehdin!

Päiväunilla käytämme Inovi -matkasängyssä (Lastentarvike.fiBaby Wallaby ensipeittoa. Öisin sängyssä ei ole turvallisuussyistä mitään muuta, kuin lapsi. Meillähän oli aiemmassa asunnossa kaikki vauvan huonekalut jo, mutta muutimme pakoon hometta ja jätimme kaiken irto-omaisuuden taaksemme. Olimme hotellissa yli 2kk ja tästä syystä ostimme alkuun matkasängyn. Sitä tullaan kyllä käyttämään myös nyt meidän uudessa asunnossa.

Meillä valot pidetään pois päältä öisin. Itsellä välillä vaikea näin pysyä hereillä, mutta jostain luin, että lapsen olisi mahdollisesti helpompi rauhoittua ja nukahtaa uudelleen, jos yöaikaan on valot pois päältä..

 

Unohdinkohan jotain? Jaa ihmeessä myös omat vinkkisi, jos jokin tästä puuttui. Olisi kiva kuulla vastaisuuden varallekin teidän muiden ehkä kokeneempien vinkkejä!

Baby wallaby ensipeitto – vauvan unenlaatu ja nukkuminenBaby Wallabyn ensipeiton pituutta voi säätää helposti neppareilla.
Samassa tuotteessa on tosiaan sekä peitto, että tyyny. Peitto ei voi periaatteessa tulla kasvoille, kun se on jämäkästi kiinni neppareilla. 

Toki jos lapsi pääsee kellon viisarin lailla pyörimään sängyssä (kuten meidän vauva…), niin unet pitää aina olla valvottuja, kun sängyssä on jotain irtonaista tekstiiliä!
Ja muutenkin pieniä tulisi aina toki pitää silmällä päiväunilla, jos käytössä on unipesiä tms.

P.S. Baby Wallabyn sivuilla on ensipeitto ja ensilakana. Ekassa paketissa on myös pieni normaali aluslakana mukana… Toisessa edullisemmassa vain tuo kuvan peittosetti.

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *