Invisalign oikomishoito – kokemuksia ja kuvat

Minulle tehtiin Invisalign oikomishoito tänä vuonna erinäisistä syistä, muun muassa hampaiden pahojen kulumien vuoksi. Lisäksi hampaita korjailtiin myös esteettiseltä kantilta ja lisäiltiin muovia hampaiden pinnoille. Alla ennen ja jälkeen kuvat sekä toki kokemuksia hoidosta. Invisalign hoito toteutettiin Ebeling Hammaslääkäriasemalla, hammaslääkärini on Petteri Viljakainen.

Kuoria tai laminaatteja hampaisiin ei tosiaan laitettu, koska omat hampaat olivat niin kauniin vaalean väriset ja hyväkuntoiset kulumia lukuunottamatta. Aina kuoret eivät ole se ainut vaihtoehto – ota selvää huolella myös muista helpommista ja vähemmän työläistä vaihtoehdoista! Lisäksi tärkein vinkkini hammasremonttiin on se, että tee ensin hampaille oikomishoito. Kuorien laitto vinksallaan oleville hampaille ja lähes kaiken oman kiilteen poistaminen ei ole enää nykyään välttämätöntä!!!! Turhan radikaalia sanon minä.

Aina kuoret eivät ole se ainut vaihtoehto – ota selvää huolella myös muista helpommista ja vähemmän työläistä vaihtoehdoista!

Invisalign oikomishoito – kokemuksia ja kuvat

Invisalign oikomishoito – kokemuksia

Itselleni jäi todella hyvä kuva Invisalign hoidosta. Invisalign kuoret olivat huomaamattomat ja en kärsinyt pahemmin mistään kolotuksista hoidon aikana. Silloin tällöin jokin hammas saattoi olla puruarka hetki uusien kuorien vaihtamisen jälkeen, mutta muuten kuoret olivat myös käytössä tosi huomaamattomat. Kuoriahan vaihdetaan yleensä 1 viikon välein, kun käytössä on hampaiden tärisyttäjäkone Acceledent. Tuo laite maksoi noin 500€, mutta puolitti koko oikomishoidon keston!

Jos kuoret aiheuttavat hetkellisesti pientä arkuutta hampaissa, kuoret voi ottaa pois hetkeksi. Tätä ei voi sellaisilla metallisilla ”vanhanajan” raudoilla tehdä. Näin ollen sanoisinkin, että Invisalign -oikomishoito on myös niille mukavuudenhaluisille, jotka eivät halua kärsiä kauniiden hampaiden vuoksi. 🙂 Hoito toki kestää monta viikkoa, mutta kun muutosta alkaa tapahtua, on homma hyvin palkitsevaa.

Aikuisiän oikomishoito – oikominen ilman rautoja

En tiedä, miksi kukaan enää käyttäisi oikeastaan oikomishoidossa rautoja, jos on toinenkin vaihtoehto – muoviset ja huomaamattomat kuoret. Ellei sitten ole sellainen tilanne toki, että tällaiset muoviset ratkaisut eivät jotenkin riitä jostain syystä. Tuolloin hammasraudat voivat toki olla se ainoa vaihtoehto.

Invisalign kuoret olivat sekä minulla, että Terolla käytössä tänä vuonna, sillä me molemmat kävimme läpi oikomishoidon. Kuoret ovat tosi huomaamattomat. Alkuun tuntuu todella hassulta pitää suussaan kuoria, kuoret voivat ekat päivät hieman hankaloittaa ääntämistä, muttei kuitenkaan suuresti. Sen jälkeen ne jopa välillä meinaavat unohtua suuhun (ne tulee poistaa syömisen ajaksi). Invisalign kuoria pidetään siis muuten yötä päivää. Ne voi puhdistaa Invisalignin omalla aineella ja/tai pestä hammasharjalla kevyesti kauttaaltaan.

Invisalign oikominen – kesto ja hinta

Oikomishoito ei ole koskaan halpaa touhua. Sinänsä oikomishoidon teettäminen nyt aikuisiällä vähän ketuttaa itseäni, sillä hampaani on mukamas oiottu jo junnuna. En sitten tiedä, mitä ovat oikoneet, kun purenta oli nyt ihan virheellinen ja siten alaetuhampaat pahoin kuluneet. Ensimmäinen hammaslääkäri, jolta kyselin hampaiden esteettisestä hoidosta, sanoi alaetuhampaillani olevan max 10 vuotta jäljellä. Ylähampaat kuluttivat niitä hurjasti virheellisen purennan vuoksi. Osasyynä ilmesesti purennan vikoihin oli myös takahampaiden paikat – suurin osa on paikattu julkisella Suomessa ja ilmeisesti purentaan ei olla paikkauksen jälkeen kiinnitetty huomiota lainkaan.

Ensimmäinen hammaslääkäri, jolta kyselin hampaiden esteettisestä hoidosta, sanoi alaetuhampaillani olevan max 10 vuotta jäljellä.

Oman Invisalign oikomishoidon hinta oli noin 5000€. 

Oikominen oli minulla edellytyksenä hammasrivin kuntoon laitolle. Miksi edes korjata hampaita, jollei esim. purentaan puututa ja uudetkin hampaat sitten jossain kohtaa kuluvat samoin?! Se olisi monesti vähän jo rahan haaskausta..

Kaikkia hampaitani oiottiin jonkin verran, toisia enemmän, kuin muita. Muovia laitettiin oikomishoidon jälkeen ylhäällä 6 hampaaseen ja alhaalla 6 hampaaseen. Hinta määräytyy näissä esteettisen hammashoidon puolen jutuissa yleensä sen mukaan, montaako hammasta korjataan. Oikomishoito kesti kokonaisuudessaan aika tarkkaan 24 viikkoa. Hoidon piti olla vain 14 viikkoa, mutta yksi hammas oli muita sitkeämpi liikkumaan ja siihen sain vielä 10 vkon kalvot extrana.

Huom! Muovilla tarkoitetaan paikkausainetta kovempaa muoviseosta, joka ei vaadi oman hampaan kiilteen suurempaa hiontaa tai poistamista! Se on huomattavasti pienempi, edullisempia ja hellävaraisempi toimenpide, kuin kuoret. Monesti kuoret myös tehdään käsityönä, joten irronneen/rikkoontuneen kuoren korjaaminen ei ole aina yhtä helppoa, kuin muovipaikan.

Invisalign oikomishoito – ennen ja jälkeen kuvat

Tässä tosiaan tuo oma alkutilanne. Hampaathan olivat sinänsä kauniit, valkoiset ja ensikatsomalta aika suorat. Moni ihmettelikin, miksi edes oion hampaitani, mutta syitä oli myös muita, kuin vain se ulkonäkö. Takahampaat eivät osuneet ollenkaan yhteen, mikä aiheutti etuhampaiden voimakkaan kulumisen. Huomaat kuvistakin, miten paljon alaetuhampaat ovat kuluneet. Ja onhan tuo rivistö muutenkin ollut aivan vinksallaan.

Alapuolella tilanne nyt. Hampaat on oiottu ja hoidon jälkeen eripituiset hampaat on tasoitettu suoraksi riviksi pelkällä muovilla! Hampaiden ulkopinnoilla ei ole juuri ollenkaan muovia, lähinnä vain purupinnoilla (lyhyempiä hampaita jatkettu/pidennetty muovilla). Ylä- ja alahampaiden sisäpinnoilla on retentiolangat pitämässä hampaat paikoillaan. Lisäksi öisin käytössä on Viveran muoviset yökuoret. Molemmat jäävät käyttöön jopa vuosiksi. Retentiolanka ja yökalvot pitävät oiotut ja siirtyneet hampaat ”kurissa” ja paikoillaan. Yökalvot ovat avuksi myös oiseen narskutteluun.

Invisalign oikomishoito – kokemuksia ja kuvat

Invisalign oikomishoito – kokemuksia ja kuvat

Lue myös nämä:

Toimiiko luonnollinen itseruskettaja – testissä Eco By Sonya vaahto

5 syytä miksi vaihdoin luonnolliseen deodoranttiin

Algamaris – Luonnollinen aurinkovoide

Minun positiivinen synnytystarina

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *