Britax Baby-Safe iSense turvakaukalo

Britax Baby-Safe 2022 uutuus turvakaukalo testissä, koko nimeltään Britax Baby-Safe iSense i-size. Vuoden 2022 malli, jolla on ECE-R 129 hyväksyntä (i-Size) -normin mukaan. Istuin soveltuu 0-13kg / 40-83cm kokoiselle lapselle.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit: Mitkä tuotteet läpäisevät testin

Jälleenmyynnissä Suomessa muuan muassa seuraavissa: Lastentarvike, Verkkokauppa.com, Vaunuaitta, Lastenturva

Britax Baby-Safe iSense turvakaukalo – kokemuksia

Ennen kuin syvennytään turvakaukalon ominaisuuksiin ja käyttökokemuksiin, moni miettii mitkä ovat Britax Baby-Safe 2 ja iSense turvakaukalon erot. Suurimpana erona on älyvalot, jotka löytyvät kaikista iSense nimellä varustetuista Britaxin uutuustuotteista. Nämä älyvalot helpottavat lapsen kiinnittämistä istuimeen hämärässä ja pimeässä. Joskus auton omat valot ovat esimerkiksi turhan kirkkaat, mutta ilman valoakaan ei pärjää, tällöin turvakaukalon omat valot ovat varsin kätevät ja lapsen saa kiinni tai irti istuimesta herättämättä häntä. Toiset lapset taas ehkä kaipaavat autossa sisällä hieman enemmän valoa, kuin toiset. Tällöin auton oman valon sijaan (joka usein osuus suoraan silmiin) voikin laittaa turvakaukalon omat valot päälle.

Toinen suuri muutos: tämä Britax turvakaukalo menee nyt vaunuissa suoraan Maxi-Cosin adaptereihin, ennen tarvittiin aina Britaxin omat adapterit.

Britax julkaisi myös toisen uutuuden samaan aikaan; Britax Baby-Safe 3 i-size on sama kuin edeltäjänsä, mutta nyt turvakaukalo kääntyy telakan päällä.

Mikä on Britaxin turvakaukalon patentoitu lie-flat teknologia?

Kaikissa Britax Baby-Safe turvakaukaloissa on erikoisominaisuus; patentoitu sisäänrakennettu kallistusmekanismi, eli ”lie-flat teknologia”. Lapsen asento vaihtuu automaattisesti pääntukea säädettäessä. Tämä toiminto antaa tilaa lapsen kehitykselle ja turvakaukalo ikäänkuin kasvaa lapsen mukana. Olkahihnat säätyvät samalla automaattisesti pääntukea säädettäessä. Toiminto takaa vastasyntyneelle mukavamman ja ergonomisemman asennon.

britax baby safe 2 lie flat

Britax Baby-Safe Flex Base iSense

Britax uudisti myös telakkansa vuonna 2022; nyt Baby-Safe Flex Base iSense telakka soveltuu myös turvaistuimen kanssa turvakaukalon lisäksi. Näin telakalle saadaan hurjasti käyttöikää ja sama telakka menee jopa 4 vuotta. Telakka edelleen myös korjaa auton istuimen kulmaa, asia, jota todella harva telakka markkinoilla tekee. Tiesitkö, että auton istuinten kulmat vaihtelevat autoittain? Meillä oli esim. ennen käytössä BMW X5, jossa takapenkin istuimen kulma ei ollut kovinkaan suuri – kulman suoristamiseen olisi riittänyt kenties ensimmäinen asetus kyseisestä telakasta. Nyt Mercedes-Benz GLS:ssä, istuimen kulma on todella jyrkkä! Britax Flex Base telakka on maksimiasennossa (suurin kulma), joka onneksi korjaa telakan asennon. Itse asiassa todella monissa autoissa kulma on melko jyrkkä. Asia, jota ei ole monilla valmistajilla huomioitu.

Miksi suoristaa istuimen kulma? Kuvittele turvaistuin, jossa lapsi istuu hyvinkin pystyasennossa (sillä vain harvassa turvakaukalossa asento on enemmän makuulla kuin istumassa…). Kuvittele nyt hyvin jyrkkä autonistuin. Laitat turvakaukalon tälle vinolle alustalle ja mitä tapahtuu? Turvakaukalossa istuva lapsi on entistä pystymmässä asennossa! Tämä ei ole optimaalinen asento turvallisuuden näkokulmasta. Tässä asennossa lapsen leukakin painuu enemmän rintakehää vasten, jolloin hapensaanti voi estyä (tähän päälle vielä tiukat vaatteet tai pussit…). Britaxin Flex Base suoristaa kulman ja turvakaukalo on telakan päällä yhtä suorassa*, kuin lattialla. (*Huomaa autokohtaiset erot!) [Lisää telakasta Britax sivuilla]

Britax Baby-Safe iSense turvakaukalo – mistä pidimme?

Asento – Asento on jälleen olevan todella hyvä. Syy, miksi kolmannenkin lapsen kohdalla valitsimme juuri Britaxin kaukalon. Mukava, lähes makuuasento. Kaikki lapsemme ovat viihtyneet hyvin tässä turvakaukalomallissa, ja näin ei ole käynyt kaikkien turvakaukaloiden kanssa. Useasti kuulee, että lapsi ei viihdy turvakaukalossa. Voisikohan osasyynä olla kyseinen turvakaukalo, asento tai liian tiukat pienentäjät/pehmusteet. Näin meillä ainakin tuntui käyneen ainakin kahdesti. Kolmas on vielä niin pieni, että turvakaukalossa on reilusti tilaa joka puolella.

Ekologiset materiaalit – ”Atlantic Green” ja ”Fossil Grey” -värit kuuluvat Britax GREEN iSENSE -sarjaan, jossa hyödynnetään muovijätettä. Kankaissa on käytetty 100 % kierrätettyä polyesteriä eli jopa 29 PET-muovipulloa per kaukalo/istuin. Turvakaukalon kankaat on pehmeitä ja mukavia. Kuomun kangas pingottuu napakasti ja nätisti, kiinnittyy kantokahvaan. Varapäällisen voi ostaa halutessaan myös eri värissä, jolloin turvakaukalon ilmettä saa muutettua vaikka tummasta hieman kesäisempään oranssiin. Tai vaihtoehtoisesti voi ostaa toisen samanlaisen kankaan varalle, jos alkuperäinen kokee vaikkapa pienen pukluyllärin.

MukavuusYksi parhaimmista ominaisuuksista ja erikoisuuksista tässä turvakaukalossa on patentoitu lie-flat toiminto. Sitä ei voi liikaa ylistää, nimittäin asento vaihtuu enemmän makuuasentoon, mitä alemmas vöitä siirretään. Näin pienen vauvan asento on enemmän makuulla, mitä suuremman lapsen. Makuuasento on autossa paitsi turvallisempi, myös mukavampi. Parasta Britaxin turvakaukalossa on helppous – säädät vain vöiden korkeuden sopivaksi ja asento muuttuu samalla.

Käsiteltävyys – Britax Baby-Safe iSense turvakaukalo on edelleen 4.8kg painoinen. Se ei ehkä ole se kevyin turvakaukalo, muttei myöskään lähelläkään painavinta vaihtoehtoa.

Turvallisuus – Turvakaukalo sai ADACin testeissä (ADAC Online 2021) luokituksen ”hyvä”, arvosanaksi tuli 2.1 (turvallisuus 1.6). Mitä pienempi numero, sitä parempi tulos. Turvakaukaloa voi käyttää joko telakalla tai turvavyöllä.

Muut toiminnot – 5-piste valjaista tulee plussaa. Ylimääräinen valjaiden kiristysnauha ei roiku vapaana, vaan on toisesta päästä kiinni turvaukaukalon pohjassa. Britax Baby-Safe iSense turvakaukalo on lentokonehyväksytty ja sen voi kiinnittää myös turvavöillä esim. matkustaessa.

Britax flex-base iSense telakka – Suosittelemme Britax Flex Base telakan käyttöä! Se korjaa tehokkaasti auton penkin kulmaa, kun auton oma istuin on todella jyrkkä. Myös turvavyökiinnitys on varsin helppo arjessa ja vapauttaa toisaalta kyseisen paikan myös muulle käytölle arjessa. Meillä ainut vapaa paikka kolmannelle lapselle oli Tesla Y:ssä etupenkki – tällöin airbagit tulee aina olla pois päältä istuimen ollessa penkillä!

Yhteensopivuus vaunujen kanssa – Britax Baby-Safe iSense turvakaukalo sopii yhteen Britaxin omien vaunujen ohella myös lähes kaikkiin vaunuihin, sillä se menee nyt suoraan Maxi-Cosi adaptereihin.

Britax Baby-Safe iSense – mistä emme pitäneet?

Älyvalojen käyttö – Älyvalot on hieman vaikeat käyttää ja koko paneeli heiluu painellessa. Käytön kyllä oppii, kun muutaman kerran harjoittelee. Valojen lataus tapahtuu erillisen mukana tulevan johdon avulla. Valot on ladattava erikseen, ne eivät lataudu samalla kertaa. Napit eivät anna vastetta, joten alussa on hieman haastava tietää, painautuuko nappi ”alas”.

Kuomu – Toivoisimme hieman pidemmälle ulottuvaa kuomua. Nuna Pipa Lite LX turvakaukalossa on erikoinen integroitu ”verho”, jonka kaltaisen toivoisimme olevan muissakin turvakaukaloissa! [Nuna Pipa Lite LX turvakaukalo]

Materiaalit – Materiaalit ovat laadukkaat, mutta toivoisimme luonnonmateriaaleja. Hienoa, että nyt tuli tämä uusi PET-pulloista tehty ekologisempi kangas!

Paino – Britax Baby-Safe iSense turvakaukalo ei ole painavin, muttei kuitenkaan yhtä kevyt, kuin esimerkiksi Nunan oheinen malli (n.2.8kg). [Nuna Pipa Lite LX turvakaukalo]

Ominaisuudet – Täydellisen turvakaukalosta tekisi se toiminto, että kaukalon saisi avattua vaunurungossa ja autossa. Tämä ominaisuus on toistaiseksi löytynyt vain Joielta. [Joie i-level turvakaukalo]

Mitkä lastenvaunut sopivat Britax Baby-Safe turvakaukalon kanssa?

Britax Baby-Safe iSense turvakaukalo sopii kaikkiin Britaxin omiin lastenvaunuihin ja lastenrattaisiin (Britaxin omilla CLICK & GO adaptereilla). Britax Baby-Safe iSense turvakaukalo sopii myös muiden valmistajien runkoihin ja malleihin Maxi-Cosi adaptereilla, mm. seuraaviin:

  • Babyzen Yoyo+
  • Bugaboo Bee 5, Bugaboo Fox, Bugaboo Buffalo, Bugaboo Cameleon 3, Bugaboo Donkey
  • Emmaljunga NXT60, Emmaljunga NXT60F, Emmaljunga NXT90, Emmaljunga NXT90F
  • Mutsy i2, Mutsy Evo, Mutsy Igo
  • Silver Cross Wayfarer, Silver Cross Pioneer, Silver Cross Surf 3
  • UPPABaby Vista (2015 ja uudemmat)

[Koko yhteensopivuuslista löytyy Britax omilta sivuilta]

Baby Safe kokotiedot

Käyttöikä: 40-83cm

Britax Baby-Safe 2 turvakaukalo mitat: korkeus 58cm, syvyys 67cm, leveys 44cm

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *