Raskaus – ajatuksia 7kk kohdalla

Raskaus etenee kovaa vauhtia -tässä muutamia ajatuksia, kun loppu lähestyy. Nyt on siis 28 viikkoa täynnä ja ylitetty. Suomessa monesti törmää tosin toiseenkin laskutapaan. 28+0 on 29.raskausviikko. Kuulijat ovat siinä sitten ihan sekaisin. Ensin puhutaan viikoista, sitten toisen laskutavan mukaan viikkoja onkin enemmän jne. Eihän näissä meinaa itsekään pysyä kärryillä! 🙂 Mutta itse jotenkin puhun mieluummin täysistä kuukausista tai no, itse asiassa mieluiten kerron miten paljon aikaa on jäljellä. Raskausajan kun pitäisi olla se 9kk, mutta laskennassa aika onkin yhtäkkiä pidempi… Epäselvää!

Raskaus – ajatuksia 7kk kohdalla

Onneksi kuuntelijoiden ei tarvitse pysyä perässä ostoksissa! Nimittäin ostoslista senkun paisuu ja tuntuu, että koko ajan sitä muistaa jotain oleellista lisättävää. Niin ja sitten on niitä tosi turhia tarvikkeita, mitä haluaa kokeilla. Esikoisen kanssa sitä vielä varmaan jaksaa tämän rumban innoissaan, mutta toisen kohdalla kokemus rajaa aika tehokkaasti ostoslistaa!

Ja kaiken pikkuhärpäkkeen lisäksi on sitten vielä se lastenhuone. En ymmärrä, kuka ehtii olla aivan malttamaton raskaana tai väsyä odottamiseen, kun hommaa on vaikka muille jakaa. Kaiken muun työn ohella. Itse ainakin koen jotenkin, että tämä aika on maailman parasta. Saa laatia listoja, tutkia ja vertailla tuotteita, ostella kaikkia ihme tarvikkeita ja sisustaa kokonaisen huoneen aivan uusiksi! Tosin ehkä kiinnitän vain huomioni kaikkeen muuhun, kuin odottamiseen, niin aika tuntuu jotenkin menevän tosi nopeasti. Kirjoitin itse asiassa aiheesta jo aiemminkin… täällä lisää.

Mutta niin, maha kasvaa ja poitsu tekee aktiivisesti aamuin ja illoin volttitreenejä mahassa. Vauva kasvaa ja tuntemukset vahvistuu – hennot potkut ovat historiaa ja tilalla ovat alien -sarjan kiemurtelut. Yksi pieni potku ei enää tulee kyseeseen, vaan nyt kiemurellaan hurjasti kerrallaan, kunnes sopiva asento löytyy. Lisäksi pää tai jokin pienempi muu luinen osa jää helposti näkyviin muodostaen kuhmun mahan pintaan. Samalla pieni hipsutus tuntuu aivan toisella puolella mahaa – vauva selkeästi kasvaa ja yltää jo toiselta puolelta toiselle! ♥

Raskaus – ajatuksia 7kk kohdalla Raskaus – ajatuksia 7kk kohdalla

 

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *